Režimsko novinarstvo u Hrvata glede Agrokora
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Režimsko novinarstvo u Hrvata glede Agrokora
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/slucaj-agrokor-rat-dezinformacijama-i-trijumf-rezimskog-novinarstva-1017173/
Tisak, član Agrokor koncerna, najveće privatne kompanije u Hrvatskoj i jedne od najjačih kompanija u jugoistočnoj Europi, najveći je maloprodajni lanac kioska te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda.
http://www.tisak.hr/hr-HR/O-Tisku.html
http://www.tisak.hr/hr-HR/O-Tisku.html
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Režimsko novinarstvo u Hrvata glede Agrokora
"Nikad povljnije financiranje" lol
http://www.vecernji.hr/hrvatska/ramljak-1163319
http://www.vecernji.hr/hrvatska/ramljak-1163319
2014-04-16
Ramljak je također istaknuo da nije zabrinu zbog hitnog sastanka u Beograda oko Agrokora niti zbog Lex Mercatora u Sloveniji:
- Mislim da oni tamo ne mogu donijeti nikakve odluku koje će našteti budućem planu restrukturiranja. Ne vidim nikakvog problema u tome.
Posebno je istaknuo da je kredit domaćih banaka iznimno povoljan novac za koncern.
- Mi smo jučer dobili od domaćih banaka 80 miijuna eura na kamatu 4,75 posto. Ova se grupa nikad nije tako jeftino financirala.
kamata sitnica, slovenci pičkin dim, srbi nam ne mogu ništa, rusi nisu problem itd
- Mislim da oni tamo ne mogu donijeti nikakve odluku koje će našteti budućem planu restrukturiranja. Ne vidim nikakvog problema u tome.
Posebno je istaknuo da je kredit domaćih banaka iznimno povoljan novac za koncern.
- Mi smo jučer dobili od domaćih banaka 80 miijuna eura na kamatu 4,75 posto. Ova se grupa nikad nije tako jeftino financirala.
kamata sitnica, slovenci pičkin dim, srbi nam ne mogu ništa, rusi nisu problem itd
pa moraju biti optimisticni marcell...i trener slabije momcadi od reala kaze optimistican sam..idemo pokusat pobjediti..ta nece reci nis ne valja..predajmo se i podajmo se rujama da nas guze..inace tak stav nije omiljen marcell
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Slobodno tržište ...zato je Todorić i propa jer smo ušli u EU i sad ce neki Ramljak tu nešto ...ajde moja.
2014-04-11
marcellus wrote:Ramljak je također istaknuo da nije zabrinu zbog hitnog sastanka u Beograda oko Agrokora niti zbog Lex Mercatora u Sloveniji:
Da se smrzneš, osobito ako znaš kako stvari zaista stoje.
Specijalni rat, nazvala bih to tako, bio ti kriv ili prav, kad te se dohvate, nemaš šanse.
Sad se poigrava s Rusima, radi s Tedeschijevim ljudima na prodaji, novce za restrukturiranje će dati famozni strani fondovi...
A fondovi su praonica novca u ovom slučaju.
Most larma i prijeti, ništa ne kontroliraju osim što populistički navijaju za hapšenja, glumatala gladna moći.
Toliko su glupi da sve svoje planove objavljuju, komotno bi zbog udruženog poduhvata zlouporabom ovlasti i sami mogli biti kažnjeno gonjeni.
Čuj ovu rečenicu: "S obitelji Todorić se ne bavimo, važan nam je Agrokor. Ne Todorić jer kad prođe restrukturiranje on vlasništvo neće imati, nego zbog radnika."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mostov-zastupnik-kad-prodje-restrukturiranje-todoric-nece-biti-vlasnik-agrokora/963486.aspx
Kaže to zastupnik i ostane živ.
Kako ti unaprijed znaš što će se ili neće dogoditi, a nemaš pojma o poslovanju tvrtke?
Zajedno ćeš s pajdom Petrovom i Orepićem hapsiti i nacinalizirati kako ti se prohtje?
Ima tu toliko ne komunizma, nego staljinizma, 1984, you name it, na ovom slučaj jako vidljivo.
Mercator i Ideu oni ne mogu dirati, tu su se preračunali, kao i sa zakonom. U SLO je zakon takav da iz vlade dolazi dodatni, izvanredni član Uprave koji prati sve postupke i time onemogućuje moguće malverzacije i krive poteze. Nema govora o tome da netko izbacuje Upravu iz privatnog vlasništva.
Igra je vrlo opasna, mogla bi se dečkima obiti o glavu, kad se najmanje nadaju.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Sastanak ministara u Beogradu
Zbog krize u Agrokoru, u Beogradu će se poslije Uskrsa, najverojatnije u srijedu, sastati ministri gospodarstva i trgovine država iz regije - Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.Iz kabineta srbijanskog ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića rečeno je kako su sve države u regiji do sada tražile pojedinačna rješenja za svoja tržišta, ali da će na najavljenom sastanku biti razmatrane zajedničke mjere neophodne za očuvanje radnih mjesta, zaštitu dobavljača i stabilnost poslovanja koncerna.
Predstavnici Agrokora i hrvatske Vlade nisu dobili poziv, pa kako je rečeno, neće ni prisustvovati sastanku.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/agrokor-poceo-isplatu-duga-dobavljacima
Region vs kradeze mafija.
2014-04-11
Pslovanje je jednostavno. Imaš duguje - potražuje. Najbolje poslovanje je kad svi duguju, a nitko ne potražuje.
Treba samo znati zbrajati.
Treba samo znati zbrajati.
crvenkasti-
2014-04-17
Čim netko počne malo potraživat, ode sve u kurac.
crvenkasti-
2014-04-17
ALVAREZOVA TVRTKA ODBILA RAMLJAKOV POZIV: ‘Mi smo previše ugledni za javljanje na takve natječaje’; u igri ostaju četiri tvrtke
Posebni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak poslao je pozive šest velikih konzultantskih kuća specijaliziranih za restrukturiranje, no na njegov se poziv nije odazvala tvrtka Antonija Alvareza III., čovjeka koji je vrlo kratko bio šef restrukturiranja Agrokora, piše Jutarnji list.
Čini se da je Alvarez definitivno završio sa svojim angažmanom u Hrvatskoj. Dio njegova tima ipak će u Zagrebu ostati još nekoliko dana kako bi završili započeti posao, a onda i oni odlaze.
U igri ostaju četiri tvrtke
Alvarezova se tvrtka nije odazvala na Ramljakov poziv, a Alvarezovi su suradnici, piše Jutarnji list, rekli da tvrtka Alvarez&Marshal nema običaj javljati se na takve natječaje, već očekuju da ih se pozove. Objašnjavaju to činjenicom da je ta tvrtka prevelika i previše ugledna da bi sudjelovala u takvim natječajima.
Ramljak je, osim Alvarezovoj tvrtki, poziv poslao tvrtkama AlixPartners, McKinsey, BCG i KPMG, FTI Consulting, a posljednja se također zahvalila na ponudi te ju odbila zbog mogućeg sukoba interesa jer surađuje s jednom od banaka s kojom je Agrokor u poslovnom odnosu. Ostaju tako tek četiri konzultantske tvrtke za restrukturiranje koje su jučer već održale i prve prezentacije u Agrokorovu tornju. Najkasnije do sredine idućeg tjedna trebao bi se dogoditi odabir, a odugovlačenja neće biti jer je odabir savjetnika za restrukturiranje i zakonska obveza.
http://net.hr/danas/hrvatska/alvarezova-tvrtka-odbila-ramljakov-poziv-mi-smo-previse-ugledni-za-javljanje-na-takve-natjecaje-u-igri-ostaju-cetiri-tvrtke/
Posebni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak poslao je pozive šest velikih konzultantskih kuća specijaliziranih za restrukturiranje, no na njegov se poziv nije odazvala tvrtka Antonija Alvareza III., čovjeka koji je vrlo kratko bio šef restrukturiranja Agrokora, piše Jutarnji list.
Čini se da je Alvarez definitivno završio sa svojim angažmanom u Hrvatskoj. Dio njegova tima ipak će u Zagrebu ostati još nekoliko dana kako bi završili započeti posao, a onda i oni odlaze.
U igri ostaju četiri tvrtke
Alvarezova se tvrtka nije odazvala na Ramljakov poziv, a Alvarezovi su suradnici, piše Jutarnji list, rekli da tvrtka Alvarez&Marshal nema običaj javljati se na takve natječaje, već očekuju da ih se pozove. Objašnjavaju to činjenicom da je ta tvrtka prevelika i previše ugledna da bi sudjelovala u takvim natječajima.
Ramljak je, osim Alvarezovoj tvrtki, poziv poslao tvrtkama AlixPartners, McKinsey, BCG i KPMG, FTI Consulting, a posljednja se također zahvalila na ponudi te ju odbila zbog mogućeg sukoba interesa jer surađuje s jednom od banaka s kojom je Agrokor u poslovnom odnosu. Ostaju tako tek četiri konzultantske tvrtke za restrukturiranje koje su jučer već održale i prve prezentacije u Agrokorovu tornju. Najkasnije do sredine idućeg tjedna trebao bi se dogoditi odabir, a odugovlačenja neće biti jer je odabir savjetnika za restrukturiranje i zakonska obveza.
http://net.hr/danas/hrvatska/alvarezova-tvrtka-odbila-ramljakov-poziv-mi-smo-previse-ugledni-za-javljanje-na-takve-natjecaje-u-igri-ostaju-cetiri-tvrtke/
Guest- Guest
Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak obratio se u petak javnosti nakon još jednog dana višesatnih sastanaka.
”Bio sam u Konzumu na Radničkoj da vidim kako se sada puni roba na police Konzuma i mislim da kad uđete u Konzum i vidite meso, ribu, voće i povrće da je to vratilo vjeru i zaposlenicima i ljudima koji su naši stalni kupci. A drugi je razlog bio jer sam se htio zahvaliti ljudima kad su ostali bez kvasca jer su sami skupili sredstva i ispekli kruh tamo gdje se peče – to je gesta lojalnosti i ovim putem im zahvaljujem na tome.
Iz Agrokora je kasnije pojašnjeno da radnici nisu kupili kvasac za kruh svojim novcem, kako se moglo zaključiti iz Ramljakove izjave, nego novcem od tvrtke, ali su ga išli kupiti u druge trgovine jer im dobavljači u to vrijeme nisu isporučivali robu.
http://net.hr/danas/hrvatska/ramljak-o-sberbanku-bez-svakog-se-moze/
”Bio sam u Konzumu na Radničkoj da vidim kako se sada puni roba na police Konzuma i mislim da kad uđete u Konzum i vidite meso, ribu, voće i povrće da je to vratilo vjeru i zaposlenicima i ljudima koji su naši stalni kupci. A drugi je razlog bio jer sam se htio zahvaliti ljudima kad su ostali bez kvasca jer su sami skupili sredstva i ispekli kruh tamo gdje se peče – to je gesta lojalnosti i ovim putem im zahvaljujem na tome.
Iz Agrokora je kasnije pojašnjeno da radnici nisu kupili kvasac za kruh svojim novcem, kako se moglo zaključiti iz Ramljakove izjave, nego novcem od tvrtke, ali su ga išli kupiti u druge trgovine jer im dobavljači u to vrijeme nisu isporučivali robu.
Guest- Guest
Ovo mi lici na one pamflete u drzavi Kim Yong _Un-a...rugala se svraka vrani.,...Gnječ wrote:
Guest- Guest
pismejker wrote:Ovo mi lici na one pamflete u drzavi Kim Yong _Un-a...rugala se svraka vrani.,...Gnječ wrote:
pa klikni na moj tekst i vidi fotke...
e idem bas pogledati...marcellus wrote:pismejker wrote:Ovo mi lici na one pamflete u drzavi Kim Yong _Un-a...rugala se svraka vrani.,...Gnječ wrote:
pa klikni na moj tekst i vidi fotke...
Guest- Guest
uffffff..da nije tako tragicno,bio bi zesci crni humor,ali mi se nekako ne smije bas...
Guest- Guest
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Ovo ne znaš je li smiješno ili glupo do boli...
"Osvrćući se na situaciju sa Sberbankom i dodatno sufinanciranje koncerna, Ramljak je kazao da su oni vjerovnik za golema sredstva od milijardu i 300 milijuna eura u Agrokoru, te dodao da se u budućnosti “bez svakog može”.
"Osvrćući se na situaciju sa Sberbankom i dodatno sufinanciranje koncerna, Ramljak je kazao da su oni vjerovnik za golema sredstva od milijardu i 300 milijuna eura u Agrokoru, te dodao da se u budućnosti “bez svakog može”.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:Ovo ne znaš je li smiješno ili glupo do boli...
plan je da se u Agrokor upumpa prljav novac i da ga se kroz taj proces "restrukturiranja" opere.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Neovisno novinarstvo?
» Koji proseri glede trumpa
» Može li hr novinarstvo niže od ovoga?
» Istraživačko novinarstvo nije mrtvo
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» Koji proseri glede trumpa
» Može li hr novinarstvo niže od ovoga?
» Istraživačko novinarstvo nije mrtvo
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA