asad mudro zbori
Page 1 of 1
asad mudro zbori
http://www.vecernji.hr/svijet/svjetska-ekskluziva-al-assad-europa-se-nece-zastititi-od-terorista-jer-ih-podrzava-1161321
Lipo da ste i vas dvojica nakon svega prvi uz assada ;) morao sam :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: asad mudro zbori
epikur37 wrote:Lipo da ste i vas dvojica nakon svega prvi uz assada ;) morao sam :D
da je asad s amerima ti bi bio protiv njega, ovo je čisto stvar principa
marcellus wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/svjetska-ekskluziva-al-assad-europa-se-nece-zastititi-od-terorista-jer-ih-podrzava-1161321
Godine 2009. posjetili ste Zagreb i sreli se s hrvatskim dužnosnicima. U to vrijeme sam pročitao vašu izjavu u kojoj ste rekli da je Hrvatska prijateljska zemlja, da je hrvatski narod bratski narod. Smatrate li još uvijek hrvatski narod prijateljem Sirije, posebno nakon isporuke oružja iz Hrvatske u Washington, a onda u Saudijsku Arabiju i Jordan, koje je na kraju palo u ruke terorista?
Svakako. Hrvatski narod je prijateljski narod i naši odnosi traju desetljećima. Govorimo o odnosu koji je trajao generacijama i još uvijek traje. Ne smatramo hrvatski narod odgovornim za pogreške koje su učinile njihove vlade.
Što je još važnije, ako pokušamo pratiti javno mnijenje u Hrvatskoj u odnosu na ono što se događa u Siriji, ustanovit ćemo da je – u usporedbi s drugim zemljama – to javno mnijenje bilo, općenito tijekom rata, bliže razumijevanju onoga što se događa u Siriji nego kod mnogih drugih europskih naroda.
Da taj odnos i to prijateljstvo nisu bili iskreni, hrvatskom narodu bilo bi teško razumjeti što se događa u Siriji.
Zbog toga bih želio naglasiti da je ono što se dogodilo u vezi s isporukom oružja koje je došlo do terorista bilo jedno od “postignuća” prethodne hrvatske Vlade, možda zbog financijskih ili političkih interesa, možda je to bilo popuštanje pod pritiskom drugih velikih zapadnih sila. Ali, bilo kako bilo, oni su prodali interese i principe hrvatskog naroda u zamjenu za petrodolare ili za uske političke interese tih dužnosnika.
Je li moguće obnoviti političke i diplomatske, a možda i ekonomske odnose, jer Hrvatska ima brojne interese u Siriji?
Naravno, svakako je moguće, ali to ovisi o političkoj usmjerenosti postojećih vlada.
Ako su postojale pogreške u politici, posebno one koje su počinile prethodne vlade, vrlo je lako za buduće vlade ili za ovu postojeću obnoviti te odnose.
Mi od tih vlada ne tražimo ništa drugo nego da najprije misle o interesima svojeg naroda, a zatim na međunarodno pravo koje se ponajprije zasniva na suverenosti drugih zemalja i nemiješanju u njihove unutarnje poslove. Mi nismo nikada, tijekom cijele naše povijesti otkad su započeli odnosi između nas i Hrvatske sada, a bivše Jugoslavije u prošlosti, izveli nikakav neprijateljski čin protiv tih zemalja. Uvijek smo ih smatrali prijateljima. Kakvo opravdanje ima vlada da pošalje oružje teroristima u Siriji koje će se koristiti za ubijanje nedužnih Sirijaca? Mislim da nema opravdanja za to i nadamo se da sadašnja vlada to ne prihvaća.
Istina je, Assad mudro zbori.
Guest- Guest
Normalno pa i hrvatske vlade stajale su iza nusre fronte i kanibala to je NATO orjentacija
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Normalno pa i hrvatske vlade stajale su iza nusre fronte i kanibala to je NATO orjentacija
Bar to nije nikakva tajna. No, lijepo je vidjeti Assadov dobrohotni makar samo načelni stav prema Hrvatima i hrvatskom narodu definitivno koji nije kriv za pogreške prijašnjih hrvatskih vlada.
Guest- Guest
Mi smo pod okupacijom to vidi i dijete iz vrtića, uzmi ove današnje carinske kontrole pa ko je tu lud?slidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Normalno pa i hrvatske vlade stajale su iza nusre fronte i kanibala to je NATO orjentacija
Bar to nije nikakva tajna. No, lijepo je vidjeti Assadov dobrohotni makar samo načelni stav prema Hrvatima i hrvatskom narodu definitivno koji nije kriv za pogreške prijašnjih hrvatskih vlada.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Mi smo pod okupacijom to vidi i dijete iz vrtića, uzmi ove današnje carinske kontrole pa ko je tu lud?
Riječ je o Schengenu, koji doduše realno ne postoji, bar ne u funkcionalnom obliku, što se jasno još od vremena kada je Grčka puštala sve živo a nešto i mrtvo kroz svoje granice dalje na zapad, ali nama koji još nismo unutra može praviti ohoho problema. Plan je doduše da uđemo unutra, ali je dvojbeno hoće li EU u ovakvom obliku skupa sa Schengenom uopće toliko izdržati.
Guest- Guest
Drkali me preko granice neviđeno, pa toga nema u Gazi na kraju sam se i posvađao nek se jebu svinje todine
Kermit-
2014-04-17
Similar topics
» Ne'k komsiji crkne krava (turizam) zbori crnogorski ministar turizma
» U vrijeme najvećeg iskušenja, mudro šute
» Kolinda čestitala Vladimiru - jedina NATO čestitka zasad - (mudro)
» diktator asad napao london?
» '' NEOPREZNO ILI MUDRO? RAĐA SE PRVA 'POSTNACIONALNA' DRŽAVA SVIJETA Kako je radikalni društveni eksperiment Kanadu doveo na sam svjetski vrh ''
» U vrijeme najvećeg iskušenja, mudro šute
» Kolinda čestitala Vladimiru - jedina NATO čestitka zasad - (mudro)
» diktator asad napao london?
» '' NEOPREZNO ILI MUDRO? RAĐA SE PRVA 'POSTNACIONALNA' DRŽAVA SVIJETA Kako je radikalni društveni eksperiment Kanadu doveo na sam svjetski vrh ''
Page 1 of 1