Stiže S300 sistem
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Stiže S300 sistem
taj nije ni rus..pripadnik nekakvog sibirskog plemena od njih stotinuRayMabus wrote:P verzija al ceš imat najbolji radar u istocnoj Evropi ...oce Šojgu da ima oci i iza Rumunja ( Amerikanci su tamo ).Serbinho-3 wrote:S300 kakav god bio, bolje nego nikakav.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
srbija se sad boji da ih mi ne napadnemo... ..bar tako pricajuEroo wrote:Dobar je, naravno...Milošević je odustao od bombardovanja Zagreba čim je vidio da raspolažu sa S-300.Serbinho-3 wrote:S300 kakav god bio, bolje nego nikakav.
2015-09-08
BMK za taj njihov S 300 , to im može pojacat obranu tj obranu iz pravca neba al samo u slucaju da ratuju s nekim tko ih ide samostalno napast il tako šta , dakle bez NATOa jer NATO im spici Tomahawk u to plus ekonomske sankcije plus vojska sa svih strana i čao bao....znaci zemlja u okruženju koja ima ratnu avijaciju dovoljno jaku da može i napadat Srbiju a to je samo Mađarska , Rumunjska i Bugarska.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:Ovo je sve Rusko naoruzanje, kako sam tvrdio i ranije.
Dok im se ovi sunjaju oko granice, ovaj im postavlja S300 u srce Evrope i iza ledja raketnom stitu.
To ne funkcionira kad su u pitanju ovakvi i slični sistemi...Čak ni S-400, inače ga ne bi bili spremni prodati Iranu.
Eroo- Posts : 78940
2016-07-22
daj sad si preplasio pizzona..odmah ce vucicu javiti da nesto slicno nabavi ili bar protivraketnu zastituEroo wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo je sve Rusko naoruzanje, kako sam tvrdio i ranije.
Dok im se ovi sunjaju oko granice, ovaj im postavlja S300 u srce Evrope i iza ledja raketnom stitu.
To ne funkcionira kad su u pitanju ovakvi i slični sistemi...Čak ni S-400, inače ga ne bi bili spremni prodati Iranu.
2015-09-08
Neznam kakvi su s Rumunjima al ono relativno su ok , ...uglavnom s 300 ima neku vrijednost al više da malo drži Mađare i Bugare podalje ako bi šta samoincijativno pokušali ...za ove neke druge stvari ...mislim s NATOom nemogu ratovat jer je to tako ....Hr ako šta i nabavi to su avioni za zracni napad i presretaci a ne za napad na ciljeve na zemlji ...mislim generalno to drži hr avijaciju u slucaju rata dalje od njihove granice al nam je to nebitno ...nebi se tamo ni upucivali.
2014-04-11
...ma nitko nece dirat srbiju osim da ovi opet nekoga napadnu...a mogu napasti jedino ako im rusi to narede....sami sigurno nece..ne sto ne bi..nego treba imati muda..ovako s emogu vadit na ruse..'eto oni rekli a kako mozes bratu reci ne'RayMabus wrote:Neznam kakvi su s Rumunjima al ono relativno su ok , ...uglavnom s 300 ima neku vrijednost al više da malo drži Mađare i Bugare podalje ako bi šta samoincijativno pokušali ...za ove neke druge stvari ...mislim s NATOom nemogu ratovat jer je to tako ....Hr ako šta i nabavi to su avioni za zracni napad i presretaci a ne za napad na ciljeve na zemlji ...mislim generalno to drži hr avijaciju u slucaju rata dalje od njihove granice al nam je to nebitno ...nebi se tamo ni upucivali.
2015-09-08
Protivzračna oprema
9K32 Strela-2 | LPRS | Sovjetski savez | |||
9K38 Igla | LPRS | Sovjetski savez | 20 komada | ||
FIM-92 Stinger | LPRS | SAD | 50 komada | ||
9K31 Strela-1 | PVO sistem | Sovjetski savez | 15 komada | ||
2K12 Kub | PVO sistem | Sovjetski savez | 22 komada | ||
M55 | PAT 20 mm | Jugoslavija | |||
BOV-3 | SPAT 20 mm | Jugoslavija | 52 komada | ||
ZU-23-2 | PAT 23 mm | Sovjetski savez | 1450 komada[5] | ||
M53/59 Praga | SPAT 30 mm | Čehoslovačka | 96 komada[5] | ||
Bofors 40 mm | PAT 40 mm | Švedska | L/70 | DVIJE BATERIJE |
2014-04-11
Ne vidim nikoga tko bi Srbiju napado 'nako, što bi bosanci rekli "nazor"...
Srbija se i inače ne može braniti oružjem, to je i Vučiću jasno.
S-300 i Mig-ovi su za dobar osjećaj raje...U nekom većem srazu su praktično neupotrebljivi.
Srbija se i inače ne može braniti oružjem, to je i Vučiću jasno.
S-300 i Mig-ovi su za dobar osjećaj raje...U nekom većem srazu su praktično neupotrebljivi.
Da samo šta ima tu nekih i detalja ..OS BiH još uvijek ima Kub ..jest da je u Sarajevu to al eto ima pa se slucajno može naci i neki u Bjeljini za vrijeme rata ...izvadili iz garaže ono ...a ti dokaži da nisu.vuksadinare wrote:...ma nitko nece dirat srbiju osim da ovi opet nekoga napadnu...a mogu napasti jedino ako im rusi to narede....sami sigurno nece..ne sto ne bi..nego treba imati muda..ovako s emogu vadit na ruse..'eto oni rekli a kako mozes bratu reci ne'RayMabus wrote:Neznam kakvi su s Rumunjima al ono relativno su ok , ...uglavnom s 300 ima neku vrijednost al više da malo drži Mađare i Bugare podalje ako bi šta samoincijativno pokušali ...za ove neke druge stvari ...mislim s NATOom nemogu ratovat jer je to tako ....Hr ako šta i nabavi to su avioni za zracni napad i presretaci a ne za napad na ciljeve na zemlji ...mislim generalno to drži hr avijaciju u slucaju rata dalje od njihove granice al nam je to nebitno ...nebi se tamo ni upucivali.
2014-04-11
19/04/2015 23:21
Pokusao sam da nadjem nesto o protiv-vazdusnoj odbrani i pravo malo informacija ima. Da li je to tajna,nemam blage ali nema ni slika. (uspio sam iskopati samo jednu, napravljenu u Sarajevu).
Sada cu staviti model raketnog sistema koji bi trebalo da je u funkciji. Ovu sliku iz Sa. stavim naknadno, na radnom sam mjestu.
Radi se o raketnom sistemu 2k12 KUB. Navodno imamo vise lansirnih vozila u kompletu sa radarom P40. Pravo je tesko bilo doci do ove info. Ako neko ima vise informacija bilo bi lijepo da napise. Lp
raketni sistem 2k12 KUB
2k12 KUB i radar P40
Pokusao sam da nadjem nesto o protiv-vazdusnoj odbrani i pravo malo informacija ima. Da li je to tajna,nemam blage ali nema ni slika. (uspio sam iskopati samo jednu, napravljenu u Sarajevu).
Sada cu staviti model raketnog sistema koji bi trebalo da je u funkciji. Ovu sliku iz Sa. stavim naknadno, na radnom sam mjestu.
Radi se o raketnom sistemu 2k12 KUB. Navodno imamo vise lansirnih vozila u kompletu sa radarom P40. Pravo je tesko bilo doci do ove info. Ako neko ima vise informacija bilo bi lijepo da napise. Lp
raketni sistem 2k12 KUB
2k12 KUB i radar P40
2014-04-11
S tim KUBom su oni oborili americki F-16 tako da ....
To je ko sad u Sarajevu ovo ono al ono pocme rat eto slucajno jedan bio u garaži , oni ga izvadili i tako ...onda ti dokaži da su im Srbi tj VS to poslali.
Ratne šeme ...Đavo leži u detaljima.
To je ko sad u Sarajevu ovo ono al ono pocme rat eto slucajno jedan bio u garaži , oni ga izvadili i tako ...onda ti dokaži da su im Srbi tj VS to poslali.
Ratne šeme ...Đavo leži u detaljima.
2014-04-11
Ima tu ratnih trikova ...prije par godina su prodali sisteme kub tj radare u Mađarsku , tri komada , bio sam pisao o tome , zastarjelo a Mađarima dobro došlo za rezervne dijelove ...sad kao to ima u Sarajevu nešto ovo ono ....sad se zapuca eto kao slucajno imali oni neke u garaži ...u biti im Srbija dostavila ...a ti sad dokaži da nije tako.
2014-04-11
dakle,Picojusti najavio spiku sa Putinom....Crkni magarce...Serbinho-3 wrote:Bilo kakav S300, nama super.
Guest- Guest
Ko zna sta ce sledece Vucic uzeti da se remontuje...
Ja sam zadovoljan oko ove nabavke, vojska decenijama se nije modernizovala, makar i sa ovakvim krsem za remont.
Ja sam zadovoljan oko ove nabavke, vojska decenijama se nije modernizovala, makar i sa ovakvim krsem za remont.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Države moraju imati modernu i moderno naoružanu vojsku. Cijena? Više uložiti nego što se inače može. Današnjim političarima su preči glasovi od države i to se mora mijenjati.
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hoće li Izrael plaćati Asadu zaštitu neba sa Sirijskim sustavom S300?
» Srbija nabavila S300
» Abdulwahab D'Hondtov sistem
» Migovi stizu po planu, razmatramo S300
» Nakon makete za S300 Srbija dobila i maketu za nacionalni stadio :)
» Srbija nabavila S300
» Abdulwahab D'Hondtov sistem
» Migovi stizu po planu, razmatramo S300
» Nakon makete za S300 Srbija dobila i maketu za nacionalni stadio :)
Page 3 of 3