Kurc: Socijalna pomoć strancima tek posle pet godina
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Kurc: Socijalna pomoć strancima tek posle pet godina
Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc namerava da sprovede mere kojim bi zaustavio imigraciju zbog "podrivanja socijalnog sistema" Austrije.
Kurc je ukazao da se moraju odbaciti "utopije" o socijalnoj uniji.
- EU je stvorena za velika pitanja, ali ne sme da se meša u socijalni i zdravstveni sistem - ističe Kurc u izjavi bečkom dnevniku "Esterajh".
Njegov plan za reformu EU, namenjen za predsedavanje Austrije u drugoj polovini iduće godine, treba da zaustavi "imigraciju u socijalni sistem Austrije".
Kurc smatra da migranti iz drugih zemalja EU, u prvih pet godina, nemaju pravo na socijalnu pomoć.
Do sada su građani EU, koji žive u Austriji, nakon samo kratkog rada u toj zemlji, imali pravo na socijalnu pomoć.
Nezaposlenost među građanima sa istoka Evrope je od 2011. porasla za 200 odsto na oko 50.000, ukazao je Kurc.
- Ako neko izgubi posao u Austriji trebalo bi da se vrati u zemlju porekla EU ili ide u drugu zemlju u kojoj može naći posao - poreporučuje austrijski ministar.
http://www.blic.rs/vesti/svet/kurc-socijalna-pomoc-strancima-tek-posle-pet-godina/b5czq02
Kurc je ukazao da se moraju odbaciti "utopije" o socijalnoj uniji.
- EU je stvorena za velika pitanja, ali ne sme da se meša u socijalni i zdravstveni sistem - ističe Kurc u izjavi bečkom dnevniku "Esterajh".
Njegov plan za reformu EU, namenjen za predsedavanje Austrije u drugoj polovini iduće godine, treba da zaustavi "imigraciju u socijalni sistem Austrije".
Kurc smatra da migranti iz drugih zemalja EU, u prvih pet godina, nemaju pravo na socijalnu pomoć.
Do sada su građani EU, koji žive u Austriji, nakon samo kratkog rada u toj zemlji, imali pravo na socijalnu pomoć.
Nezaposlenost među građanima sa istoka Evrope je od 2011. porasla za 200 odsto na oko 50.000, ukazao je Kurc.
- Ako neko izgubi posao u Austriji trebalo bi da se vrati u zemlju porekla EU ili ide u drugu zemlju u kojoj može naći posao - poreporučuje austrijski ministar.
http://www.blic.rs/vesti/svet/kurc-socijalna-pomoc-strancima-tek-posle-pet-godina/b5czq02
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Kurc: Socijalna pomoć strancima tek posle pet godina
Zločesti Kurz nece da ovima da azil i socijalu :
Oko 3.000 migranata spaseno je kod obale Libije dok su pokušavali da pređu Sredozemno more i dopru do Evrope
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:655797-Italijanska-obalska-straza-Spaseno-3000-migranata
Italijanska obalska straža: Spaseno 3.000 migranata
Tanjug | 19. mart 2017. 21:16 | Komentara: 1Oko 3.000 migranata spaseno je kod obale Libije dok su pokušavali da pređu Sredozemno more i dopru do Evrope
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:655797-Italijanska-obalska-straza-Spaseno-3000-migranata
2014-04-11
Ne, Ray, ne govori se o džihadistima, nego o Hrvatima, Česima, Kataloncima... koji dosele u Austriju. Pička jedna, a htjel bi izvoziti u te zemlje. Nek onda i Austrija ima poček izvoza.
Cuj u pravu je ....jes doša tamo radit il ležat na socijali ?Regoč wrote:Ne, Ray, ne govori se o džihadistima, nego o Hrvatima, Česima, Kataloncima... koji dosele u Austriju. Pička jedna, a htjel bi izvoziti u te zemlje. Nek onda i Austrija ima poček izvoza.
2014-04-11
Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-11
---
U pravu je lik ....samo šta ja osobno smatram da je pet godina dugo i da bi trebalo biti oko tri tj ako si tri godine radio onda možeš.
---
U pravu je lik ....samo šta ja osobno smatram da je pet godina dugo i da bi trebalo biti oko tri tj ako si tri godine radio onda možeš.
2014-04-11
Da, i? Jedinstveno tržište smo, ne? Valjda onda i fondovi trebaju biti zajednički.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
Pa vrijedit ce i za Hr ovo ...sutra Srbija uđe u EU ...njihovi Romi navale ovdje ...ispod tri godine rada nemaš pravo na socijalu ...tako odbijaš neradnike.Regoč wrote:Da, i? Jedinstveno tržište smo, ne? Valjda onda i fondovi trebaju biti zajednički.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-11
dugo? tribalo bi staviti svima 70 godin.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-16
Regoč slabo rezoniraš ....sutra BiH uđe u EU i hrpa njihove sirotinje navali preko granice , radi nešto godinu dana i odma na zavod po socijalu ....ono ispod tri godine niks ...u pravu je Kurz totalno.
2014-04-11
A cuj budimo malo realni : netko dođe u Austriju i ako tu tri godine radi ovo ono znaci to je neki radnik a ne Rom il tako šta , poslovi su fluidni ...dakle sad tu više neradi tj nezaposlen je , ima tri godine da je tamo i radio je ...ok nešto s biroa par mjeseci dok nenađe posao.aben wrote:dugo? tribalo bi staviti svima 70 godin.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-11
Ja nisam protiv te ideje koju spominješ al takav sistem treba uvodit polako i postepeno i gledat dokle i kako se to može ....nemožeš do toga doci preko noci ....ovo šta Kurz predlaže je ok mada ja smatram da je pet godina ovdje ipak previše i da bi trebalo stavit tri pa za sada je to ok.aben wrote:dugo? tribalo bi staviti svima 70 godin.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-11
evala, ni jo nemun nišće protiv stupnjevitog napretkaRayMabus wrote:Ja nisam protiv te ideje koju spominješ al takav sistem treba uvodit polako i postepeno i gledat dokle i kako se to može ....nemožeš do toga doci preko noci ....ovo šta Kurz predlaže je ok mada ja smatram da je pet godina ovdje ipak previše i da bi trebalo stavit tri pa za sada je to ok.aben wrote:dugo? tribalo bi staviti svima 70 godin.RayMabus wrote:Cuj ako ceš iskreno lik je u pravu doduše osobno mislim da je pet godina dugo al tri bi bilo taman ...hbga hrpa lezbovica tamo radi nešto sitno i onda odma nakon toga na socijalu.Regoč wrote:Jesmo Unija ili ne? Ako oni imaju neograničeno pravo prodavati i izvlačiti profit, imamo i mi pravo ležati na njihovoj socijali.
2014-04-16
Pa uvođenje nekih sistema naglo preko noci može bit kontraproduktivno tj nisi ih pripremio....ovako malo pomalo to poostrožješ pa se naviknu da je to tako.......zato ja nisam sad za pet nego tri godine .....doduše ja bi stavio tu da nakon tri godine imaš pravo na nešto manju socijalu nego Austrijanac al bi ti bila dovoljna da izguraš tri mjeseca bez posla tj dok nenađeš novi.
2014-04-11
Kurc je potpuno u pravu mada je pet godina ipak puno ....vi to sad gledate po sistemu Hrvati idu radit u Austriju no sutra ce i jedno Kosovo uci u EU a standard im je puno manji i sad ono nakon 9 mjeseci on bi kao trebao imat pravo na socijalu sa hr zavoda ko i vi ....normalno njemu je ta socijala ko placa na Kosovu ...odradi 9 mjeseci i odma na socijalu ...tako ti ruše sistem ......lijepo digneš na tri godine pa tko je zamislio ovu socijalu tj ovu šemu odbiješ ga a tko misli radit ok ...nakon tri godine imaš pravo na to al umanjenu za 20% nego hrvatski građanin dakle tri mjeseca ceš izgurat dok opet nenađeš posao ....tek nakon pet godina bi ih izjednacio.
2014-04-11
I po meni ovo šta Kurz predlaže nebi trebalo bit na razini EU jer ti zavodi nisu od EU nego od država samih ....tako da neznam šta on ovo upire preko EU tj da svi isto ....možda Švedskoj ovo nepaše jer želi dati pogodnosti da privucu ljude i radnu snagu ....tako da mu je ovo da to bude na razini EU pogrešno skoz jer onda netko to neželi jer ima drukciju useljenicku politiku.
2014-04-11
Po meni je on ovo glupo postavija ....jednoj Sloveniji može bit u interesu da privlaci radnu snagu pa im je ovaj zakon loš jer onda nitko nece kod njih pošto je sve svugdje isto .....ocito bezobrazno s njegove strane ....možda se može dogovorit pa da se svi drže toga da je recimo pola godine duže tj trebaš pola godine više radit ako nisi iz te države a EU si pa tek onda pravo ....a sloboda kako ce tko iznad ove granice nek ostane na drugima ...s tim da bi onda trebala postojat i neka najveca granica npr pet godina.
2014-04-11
Odbit ce ga ...Švedska je površinski velika , nenaseljena , hladna klima , jezik poseban ....njima nije u interesu da odbiju radnu snagu .....loše je ovo Kurz zamislija ....na razini EU može samo dogovor pola godine da bude razlika i Švedska bi to prihvatila npr ako je to ko u Hr nakon 9 mjeseci imaš pravo to znaci ovi drugi bi imali pravo na to nakon godinu i tri mjeseca rada i to je ok ...
.... i sad to je ta razlika a onda države clanice da mogu ovo dignit sad do najviše tri godine ako hoce i to je to.
.... i sad to je ta razlika a onda države clanice da mogu ovo dignit sad do najviše tri godine ako hoce i to je to.
2014-04-11
U ovoj EU i je problem šta Švabo stalno oce krojit zakone svima iz svoje tocke gledišta ....zato su Englezi i izašli a ovi nastave li tako izaci ce i neki drugi pa ti zakone iz svoje tocke gledišta nameci sam sebi.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» BES U NEMAČKOJ Socijalna pomoć za Sirijca sa ČETIRI žene i 22 DECE
» Srbija posle 45 godina tužena u Strazburu!
» SRPSKOM KRALJEVSKOM VENČANJU POSLE 100 GODINA
» AC Monza posle 110 godina, usla u Serie A
» 50 godina posle SAD, stigla i Kina: Druga istakla zastavu na Mesecu
» Srbija posle 45 godina tužena u Strazburu!
» SRPSKOM KRALJEVSKOM VENČANJU POSLE 100 GODINA
» AC Monza posle 110 godina, usla u Serie A
» 50 godina posle SAD, stigla i Kina: Druga istakla zastavu na Mesecu
Page 1 of 2