ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hajduk Split

Page 38 of 50 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50  Next

Go down

Hajduk Split - Page 38 Empty Re: Hajduk Split

Post by Guest 11/5/2017, 12:02

vuksadinare wrote:..mozda se u nekim krugovima spominjalo da bi hajduka preselili u beograd ali to nikad nije ozbiljno shvaceno..vjerojatno je to bilo u sklopu mozda kakvih politickih probitaka pojedinaca....i ono baci bubu u uho ali to je sve ostalo mozda u nekom uskom krugu ljudi koji su kroz taj mozda gledali samo vlastiti politicki probitak....i koji nije isao daleko van tog kruga...ali to sigurno nije bilo na pameti upravi,igracima,navijacima niti se ikad sire nije tada raspravljalo o tome....
Pa računaj na to da su u to vrijeme Matošić i gotovo svi ljudi u Hajduku bili u partiji, klub je za vrijeme rata predstavljao vojsku Jugaslavije (pardon Jugoslavije :D )a vlasti u Beogradu su nakon rata htjeli imati vojni klub,pa je sasvim logično da su došli na ideju da to bude klub koji je i predstavljao (i to uspješno) tu vojsku diljem Europe i svijeta za vrijeme rata, za što je dobio priznanje ko počasni klub Slobodne Francuske. Što je tu čudno, mnogi svjedoci o tome pričaju, no Matošić i ekipa su tada imali ugled i ime, nitko nije htio takvo nešto nametati, došlo se do ideje. Mnogi svjedoci tog vremena pričaju o tome, i sad se javlja neki glupi Dumber, senilni idiot koji će za to reći da je glupost. :D :D :D I nitko tu nije pričao o nekakvom naređenju (kao da je Tito naredio sad bi Hajduk bio u Beogradu, a nitko naređenje nikad nije ni spominjao).

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/5/2017, 12:04

fridrih_niche wrote:Kad dodjen u Split, slikat cu u knjigama o Hajduku sve vezano uz to i onda zalipit odi...
;)
:thumbup1
Samo kaj će onda bit da je sve to glupost kaj u tim tvojim knjigama piše, kaj bi to bilo nego obična blebetanje,kaj ne ?  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 11/5/2017, 13:42

isključivi krivac wrote:
vuksadinare wrote:..mozda se u nekim krugovima spominjalo da bi hajduka preselili u beograd ali to nikad nije ozbiljno shvaceno..vjerojatno je to bilo u sklopu mozda kakvih politickih probitaka pojedinaca....i ono baci bubu u uho ali to je sve ostalo mozda u nekom uskom krugu ljudi koji su kroz taj mozda gledali samo vlastiti politicki probitak....i koji nije isao daleko van tog kruga...ali to sigurno nije bilo na pameti upravi,igracima,navijacima niti se ikad sire nije tada raspravljalo o tome....
Pa računaj na to da su u to vrijeme Matošić i gotovo svi ljudi u Hajduku bili u partiji, klub je za vrijeme rata predstavljao vojsku Jugaslavije (pardon Jugoslavije :D )a vlasti u Beogradu su nakon rata htjeli imati vojni klub,pa je sasvim logično da su došli na ideju da to bude klub koji je i predstavljao (i to uspješno) tu vojsku diljem Europe i svijeta za vrijeme rata, za što je dobio priznanje ko počasni klub Slobodne Francuske. Što je tu čudno, mnogi svjedoci o tome pričaju, no Matošić i ekipa su tada imali ugled i ime, nitko nije htio takvo nešto nametati, došlo se do ideje. Mnogi svjedoci tog vremena pričaju o tome, i sad se javlja neki glupi Dumber, senilni idiot koji će za to reći da je glupost. :D :D :D I nitko tu nije pričao o nekakvom naređenju (kao da je Tito naredio sad bi Hajduk bio u Beogradu, a nitko naređenje nikad nije ni spominjao).
....to su mitovi....hajduk ej samo na visu predstavljao novj...u onoj utakmici sa engleskim vojnicima...kao sto je mit otisli svi hajdukovi igraci u partizane..kad nisu otisli..otisao je jedan dio..i to najveci dio ej otisao tek 1944...kad su njemci prijetili da u slucaju napada na split...da ce streljat taoce i slicno...1941 od hajudovih igraca otisao je samo jedan igrac....za razliku od nk splita....gdje je gotovo kompletna momcad 1941 otisla u partizane...poslije je dio splitovih igraca koji je prezivio tri godine rata prikljucio se hajdukovim igracima na visu..i za hajduk odigrao tu i jso neke utakmice...i hajduk je zapravo pokupio slavu..kao da su iz hajduka svi otisli u partizane a nisu...svega 5,6 igraca je otislo..a manji dio je sotao u splitu do kraja...plus sto je 2/3 uprave se isto prebacilo na vis...jbg nista neobicno da je hajduk pokupio tada slavu na racun nk splita..iz kojeg su u biti svi igraci otisli u partizane 1941 godine...dakle na pocetku kad je bilo najteze..da se ne lazemo
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 11/5/2017, 14:00

Hajduk je mit :lell
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 11/5/2017, 18:01

većina igrača je išla u bg zbog bolje love a samo pojedinci, koji su bili u određenim službama nhd-a, su morali. inače je teško procjeniti jedinstvenu istinu. većina tih priča 50 godina nakon tog vremena su iskrivljena i puna neistina.
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Guest 11/5/2017, 19:08

Ivo Bego: Bajdo je - nogometno savršenstvo! S tim sam sve kazao. Čudo od igrača, čudo od čovika. Volio je Hajduka ka’ najrođeniji Splićanin. Volio je sve šta je splitsko. Možda se manje zna da je puno volio Jadrana, bio je žestoki navijač kluba iz Zvončaca. Imao je urođenu snagu, nije puno trenirao, nije mu bilo potrebno. Svi govore kako je bio veliki žongler baluna, strašan golgeter... Sve je to istina, ali istina je i to da je Bajdo mogao trčati više nego - tri kvarta momčadi Hajduka zajedno!
Vladimir Šenauer: S Bajdom sam zajedno igrao deset sezona. Znao sam ga u dušu. Ljudina, poštenjačina, svjetska nogometna klasa. U svemu je bio najbolji, ne samo u balunu. Na briškulu i trešetu je igrao skoro ka’ nenadmašni Ante Vulić, bio je najbolji u balotama, biljaru, tenisu, stolnom tenisu... Volio je klapske pjesme, one dalmatinske, naravno. Volio je i cijenio Franu Matošića. Spavali su u istoj sobi, jednom mu je Bajdo na utakmici nešto obrusio, Frane ga je dočekao u sobi, izbacio mu sve stvari vani. Bajdo je došao u sobu do mlađega Gage Grčića i mene, a ujutro je na doručku pred svima kazao Frani Matošiću: "Frane, oprostite, pogriješio sam, više to neću učiniti!" Onda ga je Frane zagrlio, poslije su kao i ranije bili veliki prijatelji...
Davor Grčić: Kad bilo tko od nas spomene ime i prezime Bernard Vukas treba se dignuti na noge i - pokloniti se! Bio je najveći svjetski nogometaš svih vremena. Bolji od slavnog Pelea. To je uostalom javno kazao i Dragoslav Šekularac Šeki, nakon Bajde najveći nogometaš bivše Jugoslavije. Da danas igra, Bajdo bi isto bio najbolji svjetski nogometaš. Silno je volio Split i Dalmaciju, nije bilo čovjeka koji mu se obratio za pomoć da mu Bajdo nije pomogao. Koliko je samo novca dao roditeljima bolesne djece, nemoćnim starcima... Kupio je veliku TV antenu, zahvaljujući Bajdi, Split je prvi u ondašnjoj Jugoslaviji mogao pratiti talijanski TV program. Jednu stvar želim posebno naglasiti: iako nije bio rođeni Splićanin, bio je najveći hajdukovac od svih nas! Volio je sve ljude, posebno je bio blizak s admiralom Ivom Purišićem, Antom Dorićem, Bogdanom Kragićem, Sulom Repcom i sa mnom. Nema dana da mi ne padne na pamet, moj dragi Bajdo, moj veliki prijatelj...
Bogdan Kragić: Bajdo je bio najbolji napadač svijeta: najbolje desno krilo, najbolja desna spojka, najbolji centarfor, najbolja lijeva spojka, najbolje lijevo krilo! Dovoljno je reći samo ovo: o balunu je znao - sve! Baš sve! Strašno je volio društvo, uživanje je bilo sjediti s njim. Često smo zajedno i "zanoćili", uvijek je oko njega bilo puno života, veselja, pjesme, šale... Pjevao je - ka’ slavuj! On, Frane i Jozo Matošić, Krešo Arapović, Ive Radovniković, Ante Dorić, ja... Učas je naučio sve dalmatinske pisme, ispravljao nas je ako bi netko slučajno falija koju rič... Volio je igrati na karte, tamo je bio pobjednik kao i na terenu. Ma, bio je najbolji - u svemu!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 11/5/2017, 20:14

:)
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by vuksadinare 12/5/2017, 10:18

..inace realno na ovim prostoprima nije nista cudno da se nadodavalo ono sto se i nije desilo...da se klubovi usminkaju...da postanu znacajniji....visi u glavama navijaca...ali realno bili i jesu slavni ali vezati mitove uz njih je karakteristicno samo za ovo podneblje...ono tipa kad sam citao tamo sezdesetih napila se totalka vecer prije utakmice citava momcad zvezde tamo sezdesetih i dobili ne zanm sad koju njemacku momcad u kupu prvaka sa 2-0...a svi znamo kako je to kad se napijes totalka da ne mozs funkcionirat dobro drugi dan...pa cak ni onaj sljedeci...mitomanija je uvijek imala konzestentnost na ovim podnebljima
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 16/5/2017, 09:47

Baka, vidi ovo!
https://www.facebook.com/FourFourTwo/posts/10154296130906504
lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Jack Torrance 16/5/2017, 22:45

Plovija san bija s dvojicom, jedan portugalac baš iz lisabona, drugi angolac iz luande, njihove ex kolonije. Oba teški slb fanovi. Tako da san vidija ovu vespu, već san in čestita obojici na ligi, čekamo sad još i kup :) Tek kad popričaš malo sa njima vidiš koliko ti ljudi nas obožavaju, nadan se da će mlađe generacije nastavit njegovat to veliko prijateljstvo.
Inače bija prekjučer na de kuipu, na poziv svog kolege i velikog prike letećeg holandeza :) 
on bija lani ode kod mene na stromgoda, ovo lito na maccabija, tako da nisan tija ispast pizda od čovika kad me zva da je rješija upad i da odma sidan na avion :)
kulti stadion, kulti navijači, legendarni klub, od kante kupa uefa, priko financijskog sloma i dugova, 0-10 kontra psv-a, do uskrsnuća iz mrtvih i titule
nisan ni vidija prvi gol od dima, užgali boga oca
gio gospa
dirk "forma je prolazna klasa je vječna" kuyt
ove godine sama romantika, feyenoord nakon 18, monaco nakon 17, spartak nakon 16 godina

Wendy, darling, light of my life. I'm not gonna hurt you. You didn't let me finish my sentence. I said I'm not gonna hurt you. I'm just gonna bash your brains in. I'm gonna bash them right the fuck in.
Jack Torrance
Jack Torrance

2017-04-24

Back to top Go down

Post by Zeko 17/5/2017, 10:25

... i Rijeka nakon nikada.
Zeko
Zeko

Male
2015-08-26

Back to top Go down

Post by Guest 17/5/2017, 14:49

Walt Kowalski wrote:Plovija san bija s dvojicom, jedan portugalac baš iz lisabona, drugi angolac iz luande, njihove ex kolonije. Oba teški slb fanovi. Tako da san vidija ovu vespu, već san in čestita obojici na ligi, čekamo sad još i kup :) Tek kad popričaš malo sa njima vidiš koliko ti ljudi nas obožavaju, nadan se da će mlađe generacije nastavit njegovat to veliko prijateljstvo.
Inače bija prekjučer na de kuipu, na poziv svog kolege i velikog prike letećeg holandeza :) 
on bija lani ode kod mene na stromgoda, ovo lito na maccabija, tako da nisan tija ispast pizda od čovika kad me zva da je rješija upad i da odma sidan na avion :)
kulti stadion, kulti navijači, legendarni klub, od kante kupa uefa, priko financijskog sloma i dugova, 0-10 kontra psv-a, do uskrsnuća iz mrtvih i titule
nisan ni vidija prvi gol od dima, užgali boga oca
gio gospa
dirk "forma je prolazna klasa je vječna" kuyt
ove godine sama romantika, feyenoord nakon 18, monaco nakon 17, spartak nakon 16 godina
Bija mi brat u Lisabonu, pa kad su ljudi saznali da je iz Splita odma je dobija razne popuste...
:D
Meni donija 'Eusebio siempre' šal...
<3
Inače, bija san na Benfici 94.-e...
Lipa lipa uspomena...
(Y)
Drago mi je zbog Feyenoorda, zaslužili su!
Kako je neko lipo napisa: 
"Oni imaju Kuyta, a mi Srnu"
:D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Jack Torrance 18/5/2017, 00:05

Moramo ispratit još naše praške prijatelje u mrtvoj trci, na +2 su 2 kola prije kraja :)
Zasrali su sad za vikend, viktorija prvo doma protiv bolesne mlade jedva u 93-oj izvuče x nakon šta su u 65-oj gubili 0-3, da bi ih oni sutradan rutinski popratili doma s duklom 2-2 iako su dva puta vodili.
Teški hajduk :))

Wendy, darling, light of my life. I'm not gonna hurt you. You didn't let me finish my sentence. I said I'm not gonna hurt you. I'm just gonna bash your brains in. I'm gonna bash them right the fuck in.
Jack Torrance
Jack Torrance

2017-04-24

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2017, 11:02

Ajme, u Pragu se lipo zabavija prošle godine!
<3
Popodne ti zalipin sliku šala sa ikonom Benfice i najboljim portugalskim igračem svih vrimena...
(Y)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2017, 18:46

Hajduk Split - Page 38 Img_4515
Najveci portugalski sin!
<3
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 18/5/2017, 18:50

fridrih_niche wrote:Hajduk Split - Page 38 Img_4515
Najveci portugalski sin!
<3
Hajduk Split - Page 38 Images?q=tbn:ANd9GcTRWb15NMbYvc5eCjGHUOnUAW7vueRBLfdExRX-wqTb7_kxkwYq_OeLrqc
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Jack Torrance 18/5/2017, 19:01

http://hajduk.hr/vijest/preminuo-legendarni-eusebio-koji-je-igrao-na-prvoj-nocnoj-utakmici-u-splitu/4289

Jack Torrance
Jack Torrance

2017-04-24

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2017, 20:49

Ante Erceg protiv Lokomotive nije igrao zbog tri žuta kartona, a to je sedma utakmica ove sezone koju je Erceg propustio. U tih sedam utakmica Hajduk je ostvario samo jednu pobjedu, 4 puta remizirao i dva puta izgubio.
Samo 7 bodova od mogućih 21.
Bez Ercega Hajduk zabija samo 0,7 golova po susretu, a sa Ercegom 2,1.
Ante je ove sezone zabio 13 golova i upisao 8 asistencija.

Nije najbolji u Hajduku, ali daje najviše i sve od sebe svaku utakmicu. Igrač koji nema ništa protiv da ostane do kraja karijere u Hajduku, e da je više takvih...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/5/2017, 11:40

Walt Kowalski wrote:http://hajduk.hr/vijest/preminuo-legendarni-eusebio-koji-je-igrao-na-prvoj-nocnoj-utakmici-u-splitu/4289
Trofej Marjana na Plinari...
Otac mi bija na utakmici...
<3
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by sat2 19/5/2017, 17:32

fridrih_niche wrote:
Walt Kowalski wrote:http://hajduk.hr/vijest/preminuo-legendarni-eusebio-koji-je-igrao-na-prvoj-nocnoj-utakmici-u-splitu/4289
Trofej Marjana na Plinari...
Otac mi bija na utakmici...
<3
Šteta što nema više Trofeja Marjan ....
sat2
sat2

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by Guest 20/5/2017, 02:24

isključivi krivac wrote:FINALA KUPOVA ZA MLAĐE KATEGORIJE
PIONIRI: Hajduk - Dinamo
KADETI: Hajduk - Dinamo
JUNIORI: Hajduk - Dinamo

Sve tri utakmice igraju se 19. svibnja u Ludbregu.
Pioniri i juniori uzeli kup, kadeti izgubili 3:2 (preokret Dinama nakon penala i isključenja igrača Hajduka koji je prigodno "pozdravija" suca).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 38 of 50 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics