Zaređivanje oženjenih muškaraca?
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Zaređivanje oženjenih muškaraca?
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/papa-spreman-razmotriti-zaredivanje-ozenjenih-muskaraca/5748815/
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Zaređivanje oženjenih muškaraca?
Logično. U nedostatku svećenika zašto se ne vratiti stroj tradiciji koja je u Crkvi prisutna još od doba apostola.
2014-04-22
Valjda ću i to dočekati.
Uostalom u svim kršćanskim denominacijama,te u židovstvu i u islamu svećenici mogu biti oženjeni.
Ne vidim zašto bi se katolici razlikovali po tome.
Na kraju krajeva grkokatolički svećenici su oženjeni. Pok.don Živko Kustić bio je oženjen i imao je djecu.
Uostalom u svim kršćanskim denominacijama,te u židovstvu i u islamu svećenici mogu biti oženjeni.
Ne vidim zašto bi se katolici razlikovali po tome.
Na kraju krajeva grkokatolički svećenici su oženjeni. Pok.don Živko Kustić bio je oženjen i imao je djecu.
2014-04-22
Ne vidim ništa loše u tome...No, i unatoč tome, smatram da sve religije treba ukinuti...
red wolf-
2016-02-10
Nece nitko u svecenike pa ce sad zaređivat starkelje kojima se više nemože dignit.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Više nitko ne može zaustaviti eroziju religija...Ljudima je potrebno oslobođenje...
red wolf-
2016-02-10
jastreb wrote:Logično. U nedostatku svećenika zašto se ne vratiti stroj tradiciji koja je u Crkvi prisutna još od doba apostola.
Ne možeš se vratiti tamo od kud nisi ni otišao. Naime, među grkokatolicima je ta praksa posve uobičajeno prisutna.
Guest- Guest
red wolf wrote:Više nitko ne može zaustaviti eroziju religija...Ljudima je potrebno oslobođenje
Nema erozije religija. Postoji samo djelomična zamjena starih religija sa onim novim. Oslobođenje od čega? Čovjek je religiozno biće. U tom slučaju je jedno logično oslobođenje ono od samih sebe.
Guest- Guest
Ne razbijaj svoju glavicu time...speare_shaker wrote:red wolf wrote:Više nitko ne može zaustaviti eroziju religija...Ljudima je potrebno oslobođenje
Nema erozije religija. Postoji samo djelomična zamjena starih religija sa onim novim. Oslobođenje od čega? Čovjek je religiozno biće. U tom slučaju je jedno logično oslobođenje ono od samih sebe.
red wolf-
2016-02-10
"Papa Franjo rekao je da je spreman razmotriti mogućnost zaređivanja starijih oženjenih muškaraca u izoliranim zajednicama zbog manjka svećenika, ali isključuje mogućnost da celibat postane stvar izbora."
Eto. Toliko i o toj novotariji.
Eto. Toliko i o toj novotariji.
Guest- Guest
red wolf wrote:Ne razbijaj svoju glavicu time...
Samo metodom običnog promatranja ukazujem na realnost.
Guest- Guest
Oh, loše promatraš...speare_shaker wrote:red wolf wrote:Ne razbijaj svoju glavicu time...
Samo metodom običnog promatranja ukazujem na realnost.
red wolf-
2016-02-10
Leviathan2 wrote:jbte, religija vaznija od kruha
pih
Pih ili ne pih, religije su stalni pratitelj i partner čovjeka od same njegove pojave na pozornici evolucije.
Ili preciznije rečeno, postoje prilično čvrste pretpostavke o religioznosti neandertalaca. To je valjda nastariji oblik religioznosti za koji postoje određeni arheološki dokazi. I praktički jedini orginalni oblik evropske religioznosti.
Sve ostalo je došlo neposredno sa istoka, ali po Out of Africa Theory izvorno zapravo iz istočne Afrike odakle po toj teoriji potječe praktički cijelo čovječanstvo.
Guest- Guest
red wolf wrote:Oh, loše promatraš...
To mi može reći jedino onaj koji je bolji promatrač od mene, a to definitivno nisi ti.
Osim toga, varaš se ako misliš da ću se baviti tvojim trolanjem. Zato, ako nisi u stanju napisati nešto iole tematski smisleno, večeras se više nećemo dopisivati preko foruma. Ja ovdje nastojim sudjelovati u tematskim raspravama, a ne trovati svoju okolinu new age logorejama.
Guest- Guest
Ti si meni odgovorio, ne ja tebi, zar ne? I nemoj se ljutiti, loš si promatrač.speare_shaker wrote:red wolf wrote:Oh, loše promatraš...
To mi može reći jedino onaj koji je bolji promatrač od mene, a to definitivno nisi ti.
Osim toga, varaš se ako misliš da ću se baviti tvojim trolanjem. Zato, ako nisi u stanju napisati nešto iole tematski smisleno, večeras se više nećemo dopisivati preko foruma. Ja ovdje nastojim sudjelovati u tematskim raspravama, a ne trovati svoju okolinu new age logorejama.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ti si meni odgovorio, ne ja tebi, zar ne? I nemoj se ljutiti, loš si promatrač.
Kao što svi mogu vidjeti, ti si također meni odgovorio. Nećemo se igrati male dijece u vrtiću, barem to ja neću. Ne ljutim se, jer znam da ti nisi kompetentan donijeti bilo kakvu ozbiljniju ocjenu pa ti nije za zamjeriti.
Guest- Guest
Nebitno...Ti si meni prvi odgovorio...Ne ganjam ja tebe, nego ti mene...Nije te više sram koliko me ganjaš od onog propalog foruma, pa do ovdje...speare_shaker wrote:red wolf wrote:Ti si meni odgovorio, ne ja tebi, zar ne? I nemoj se ljutiti, loš si promatrač.
Kao što svi mogu vidjeti, ti si također meni odgovorio. Nećemo se igrati male dijece u vrtiću, barem to ja neću. Ne ljutim se, jer znam da ti nisi kompetentan donijeti bilo kakvu ozbiljniju ocjenu pa ti nije za zamjeriti.
Last edited by red wolf on 10/3/2017, 23:04; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
ne, religije se pojavljuju u zadnjih par tisuca godinaspeare_shaker wrote:Leviathan2 wrote:jbte, religija vaznija od kruha
pih
Pih ili ne pih, religije su stalni pratitelj i partner čovjeka od same njegove pojave na pozornici evolucije.
Ili preciznije rečeno, postoje prilično čvrste pretpostavke o religioznosti neandertalaca. To je valjda nastariji oblik religioznosti za koji postoje određeni arheološki dokazi. I praktički jedini orginalni oblik evropske religioznosti.
Sve ostalo je došlo neposredno sa istoka, ali po Out of Africa Theory izvorno zapravo iz istočne Afrike odakle po toj teoriji potječe praktički cijelo čovječanstvo.
u prijasnjim vremenima se znalo i vjerovalo u jedno al to nije bila religija nego vise filozofija
nije bilo bogova, oni su se pojavili kasnije isto kao i njihove sljedbe
no to je vec druga prica
Religije su zamjena za duhovnost na ovoj materijalnoj razini...Duhovnost nije vezana za materijuLeviathan2 wrote:ne, religije se pojavljuju u zadnjih par tisuca godinaspeare_shaker wrote:Leviathan2 wrote:jbte, religija vaznija od kruha
pih
u prijasnjim vremenima se znalo i vjerovalo u jedno al to nije bila religija nego vise filozofija
nije bilo bogova, oni su se pojavili kasnije isto kao i njihove sljedbe
no to je vec druga prica
red wolf-
2016-02-10
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Papa pokreće raspravu o mogućnosti oženjenih svećenika u Brazilu
» depilacija muskaraca, da / ne ?
» Sritan vam dan muškaraca
» Obješeno 11 muškaraca u Jordanu
» Tajnik za promjenu ponasanja muskaraca
» depilacija muskaraca, da / ne ?