Biti imigrant u SAD-u danas je teže nego ikad
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Biti imigrant u SAD-u danas je teže nego ikad
Takvi su vec u startu osudjeni da krepaju i izumru, ovo je kulminacija njihove tragedije.Ground Biscuits wrote:sviraju kurcu,cudni su ti bijelci kojima je u obrazovnom sistemu utisnut taj neki osjecaj krivice zbog nekih dogadjaja iz proslosti,takvi likovi su pateticni,opsjednuti politckom korektnoscu valjda,izgubljeni u vremenu i prostoru,gradjanski rat u americi je po nekoj sluzbenoj verziji izbio zbog nekih zakona o robovima,sto je nelogicno i priglupa teorija,jer nakon tog rata se ama bas nista nije promjenilo sto se tic statusa robova,robovi su dobili neki papir na kome je pisalo da su od tog i tog datuma slobodni ljudi i da mogu ici gdje hoce itd,a u reali ako su radili za nekog gdje su mogli otici?drugom robovlasniku? nista se tu nije za njih promjenilo a rat je izbio zbog par usijanih glava medju americkim generalima i to je to,kakvi robovi kakvi bakraci.
omni- Posts : 7009
2014-04-12
Re: Biti imigrant u SAD-u danas je teže nego ikad
meni jednom neka riba sto sam radio sa njom rekla nesta u stilu da se nesmije ljude diskriminisati zbog boje koze itd a ja je pitao jel to vrijedi i za diskriminaciju crnaca prema bijelcima,i ono odgovora nema,debilana na kvadrat
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Frederick William Engdahl: 'Rusija i Kina su bliže nego ikad i to bi mogao biti spas za čitav svijet'
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Živimo bolje nego ikad prije
» Komšić: Ideja Republike BiH je življa nego ikad
» Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Živimo bolje nego ikad prije
» Komšić: Ideja Republike BiH je življa nego ikad
» Amerika je zaduženija nego ikad, na rubu propasti
Page 4 of 4