Zagreb ljut jer BiH umesto hrvatskih proizvoda nudi srpske?
Page 1 of 1
Zagreb ljut jer BiH umesto hrvatskih proizvoda nudi srpske?
POKVAREN POTEZ "DOBROG SUSEDA" Zagreb ljut jer BiH umesto hrvatskih proizvoda nudi srpske?
A. MACANOVIĆ | 31. avgust 2015. 07:33 | Komentara: 4U BiH ogorčeni obrazloženjem Hrvatske za stopiranje izvoza mleka iz BiH u EU. Takvo ponašanje Hrvatska ima "zeleno svetlo" ne samo od EU, nego i od Vatikana, čija se uloga ne sme potceniti - smatra politički analitičar Gostimir Popović
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:565030-Zagreb-ljut-jer-BiH-umesto-hrvatskih-proizvoda-nudi-srpske
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Zagreb ljut jer BiH umesto hrvatskih proizvoda nudi srpske?
U EU se sva roba prometuje bez ikakvih smetnji. Kvote uvoza poljoprivrednih proizvoda su za zemlje izvan EU ograničene.
Ovdje bih ja trebao braniti mljekaru u Livnu, jer je stopiran izvoz njihovih mliječnih proizvoda ali mi ne pada na pamet braniti neobranjivo...
Naime, nakon ulaska HR u EU kvote izvoza mliječnih proizvoda u BiH su smanjene od 36.000 tona na 12.000. Dakle 3x manje.
Kao, sad ste izašli iz CEFT-e i ne možete imati isti privilegij.
Odgovor HR: OK, vi niste još članica EU i ne možeš imati iste privilegije kao HR.
Nemoš imati i pare i jare, jbga...
I još jednu stvar se moraju naučiti balkanske države: Ako imate problem s nekom od susjeda rješavajte to međusobno i ne mimo susjeda, u Bruxellesu.
Ovdje bih ja trebao braniti mljekaru u Livnu, jer je stopiran izvoz njihovih mliječnih proizvoda ali mi ne pada na pamet braniti neobranjivo...
Naime, nakon ulaska HR u EU kvote izvoza mliječnih proizvoda u BiH su smanjene od 36.000 tona na 12.000. Dakle 3x manje.
Kao, sad ste izašli iz CEFT-e i ne možete imati isti privilegij.
Odgovor HR: OK, vi niste još članica EU i ne možeš imati iste privilegije kao HR.
Nemoš imati i pare i jare, jbga...
I još jednu stvar se moraju naučiti balkanske države: Ako imate problem s nekom od susjeda rješavajte to međusobno i ne mimo susjeda, u Bruxellesu.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Zagreb ljut jer BiH umesto hrvatskih proizvoda nudi srpske?
PS: Koliko je meni poznato ne traži se zabrana uvoza srpskih proizvoda, već ista kvota izvoza hr proizvoda koju su već imali.
Sitne balkanske smicalice jednostavno ne mogu proći...Pomirite se s time.
Sitne balkanske smicalice jednostavno ne mogu proći...Pomirite se s time.
Similar topics
» OBIŠLI SMO TRGOVINE U NEW YORKU Police pune hrvatskih proizvoda
» Zildžić: Ako HDZ krene u bojkot izbora, Bošnjaci bi mogli u bojkot hrvatskih proizvoda
» U Domu hrvatskih branitelja otvoreni Dani srpske kulture
» Zbog srpske okupacije hrvatskih suma Petirka zatrazila izuzece Republike Hrvatske
» Zagreb: Napadnuti učenici gimnazije srpske crkve
» Zildžić: Ako HDZ krene u bojkot izbora, Bošnjaci bi mogli u bojkot hrvatskih proizvoda
» U Domu hrvatskih branitelja otvoreni Dani srpske kulture
» Zbog srpske okupacije hrvatskih suma Petirka zatrazila izuzece Republike Hrvatske
» Zagreb: Napadnuti učenici gimnazije srpske crkve
Page 1 of 1