ima i gorih
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
ima i gorih
vučić prije godinu dana: plata će da nagodinu bude 500 evra
http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-prosecna-plata-u-srbiji-2017-bice-500-evra/6md0l32
vučić danas: plata će da nagodinu bude 450 evra...
http://takostojestvari.rs/vucic-od-sledece-godine-prosecna-plata-450-eura/
za godinu dana će doć na 400 a onda na realnih 350...
inače sad je na 370 i tako je manje više godinama
http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-prosecna-plata-u-srbiji-2017-bice-500-evra/6md0l32
vučić danas: plata će da nagodinu bude 450 evra...
http://takostojestvari.rs/vucic-od-sledece-godine-prosecna-plata-450-eura/
za godinu dana će doć na 400 a onda na realnih 350...
inače sad je na 370 i tako je manje više godinama
KBK za srpsku placu.
ja dobijem fraze kada cujem nasu predsjedicu.
pride joj je glas iritantan i bez intonacije.
ja dobijem fraze kada cujem nasu predsjedicu.
pride joj je glas iritantan i bez intonacije.
2014-12-30
Re: ima i gorih
Mene. NIje dobro da Hr ima puno vece place tj standard od Srbije , ok malo al to je nekako i ocekivano no ne previše jer prevelika razlika u placama znaci onda ezgodus njih tamo prema ovamo ...u suštini navijam za to da im se standard digne tako da se podignu place svima u regiji tj standard svima digne.veber wrote:KBK za srpsku placu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
razmjenio pare, a nemerete da potrosata. uzeo soma ojra u kesu kao da idem u lihenstein
2014-12-30
Znam , bio sam u Bugarskoj ( Sofija i okolica ) ....jbga stvarno nemoš potrošit 100 eura u kaficu da piješ cijelu noc osim ako ih nebacaš okolo ....sve prejeftino.veber wrote:razmjenio pare, a nemerete da potrosata. uzeo soma ojra u kesu kao da idem u lihenstein
2014-04-11
Bit ce si još i razmišljao oce li ti to bit dovoljno .....znam i meni se to desilo a onda šok.veber wrote:razmjenio pare, a nemerete da potrosata. uzeo soma ojra u kesu kao da idem u lihenstein
2014-04-11
ostatak leva cu ostavit ekipi koja dolje ostaje.
nisam bas ocekivao takvu jeftinocu.
2014-12-30
RayMabus wrote:NIje dobro da Hr ima puno vece place tj standard od Srbije , ok malo al to je nekako i ocekivano no ne previše jer prevelika razlika u placama znaci onda ezgodus njih tamo prema ovamo ...
Točno. Ja to inače govorim tamo negdje od početka devedesetih makar to tada baš i nije bilo najbolje prihvaćeno. Dakle,
nije dobro za nas da Srbija stane pod jednu šljivu nego da stalno budemo otprilike dva koraka ispred njih.
Guest- Guest
A znam , to je i mene šokiralo , trebalo mi vremena da skužim da je to istina ....baš se bio zapricao s gazdaricom tog kafica ( kafic , mali disko šema ) ,,,,uglavnom i za njihove prilike je to sve ono ispod granica održivosti al nemaju druge jer je tako kako je , zato im je pola države iselilo a natalitet krahirao.veber wrote:
2014-04-11
Jasno. Ja sam uvijek navijao da im place pocmu rast i ekonomska situacija se malo popravi ....i još uvijek navijam no sve sam manje optimistican tako da u suštini bliže su onom scenariju gdje doživljavaju tešku depopulaciju i onda place možda i rastu no pucaju mirovinski fondovi a to može bit svašta tj i veci porezi da se to održi a onda opet pada standard i tako zacarani krug dok ta društva neeksplodiraju.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:NIje dobro da Hr ima puno vece place tj standard od Srbije , ok malo al to je nekako i ocekivano no ne previše jer prevelika razlika u placama znaci onda ezgodus njih tamo prema ovamo ...
Točno. Ja to inače govorim tamo negdje od početka devedesetih makar to tada baš i nije bilo najbolje prihvaćeno. Dakle,
nije dobro za nas da Srbija stane pod jednu šljivu nego da stalno budemo otprilike dva koraka ispred njih.
2014-04-11
Evo jedan link :
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ova-genijalna-karta-otkriva-kakav-je-standard-u-svim-zemljama-europe-pogledajte-kako-stoji-hrvatska/
I tu se vide place i standard i vidi se da je Ukrajina , Srbija i to tamo nešto šta ja zovem septicke ekonomske jame i oko njih zakonom spojenih posuda nemože ni biti ok tj da raste standard dok se iste ekonomski nedignu plus od tamo imaš iseljavanje trbuhom za kruhom a ono u interesu cijele Evrope kao kontinenta je da nema takvih razlika nego da je svima standard više manje koliko toliko ok a ne da ima tih ekonomskih septickih jama u blizini,
Ako se preselite pak u drugu državu u namjeri da se tamo zaposlite, morate uzeti u obzir i cijenu rada jer je ona glavna stvar koja se mijenja i o tome ovise vaša buduća primanja. No, problem su troškovi na koji trošite svu istu plaću.
Primjerice, ako svakog mjeseca trošite u Njemačkoj 2000 eura, i preselite se u Bugarsku, morat ćete trošiti samo 1000 eura kako bi kupovali stvari na koje ste naviknuli u Njemačkoj ( kao što pokazuje gornja karta). No, donja karta pokazuje omjer primanja i troškova.
Prosječna plaća u Njemačkoj je oko 2600 eura (stoga potrošiti 2000 eura nije problem), dok je prosječna plaća u Bugarskoj oko 400 eura (oko 6,5 puta manje nego u Njemačkoj), stoga si prosječan Bugarin ne može priuštiti da potroši 1000 eura mjesečno kako bi živio standardom kojim živi prosječan Nijemac. Zato je indeks kupovne moći, odnosno standarda u Njemačkoj 183, dok je u Bugarskoj 73. Jednako tako, sve države u kojima je indeks kupovne moći manji od 84, imaju gori standard od nas.
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ova-genijalna-karta-otkriva-kakav-je-standard-u-svim-zemljama-europe-pogledajte-kako-stoji-hrvatska/
I tu se vide place i standard i vidi se da je Ukrajina , Srbija i to tamo nešto šta ja zovem septicke ekonomske jame i oko njih zakonom spojenih posuda nemože ni biti ok tj da raste standard dok se iste ekonomski nedignu plus od tamo imaš iseljavanje trbuhom za kruhom a ono u interesu cijele Evrope kao kontinenta je da nema takvih razlika nego da je svima standard više manje koliko toliko ok a ne da ima tih ekonomskih septickih jama u blizini,
Ako se preselite pak u drugu državu u namjeri da se tamo zaposlite, morate uzeti u obzir i cijenu rada jer je ona glavna stvar koja se mijenja i o tome ovise vaša buduća primanja. No, problem su troškovi na koji trošite svu istu plaću.
Primjerice, ako svakog mjeseca trošite u Njemačkoj 2000 eura, i preselite se u Bugarsku, morat ćete trošiti samo 1000 eura kako bi kupovali stvari na koje ste naviknuli u Njemačkoj ( kao što pokazuje gornja karta). No, donja karta pokazuje omjer primanja i troškova.
Prosječna plaća u Njemačkoj je oko 2600 eura (stoga potrošiti 2000 eura nije problem), dok je prosječna plaća u Bugarskoj oko 400 eura (oko 6,5 puta manje nego u Njemačkoj), stoga si prosječan Bugarin ne može priuštiti da potroši 1000 eura mjesečno kako bi živio standardom kojim živi prosječan Nijemac. Zato je indeks kupovne moći, odnosno standarda u Njemačkoj 183, dok je u Bugarskoj 73. Jednako tako, sve države u kojima je indeks kupovne moći manji od 84, imaju gori standard od nas.
2014-04-11
veber-
2014-12-30
ja ne znam ko u srbiji ima platu 350€?
svi rade za po 25-30 soma dinara sto mu je izmedju 200 i 250€...
Guest- Guest
ti to sereš ili za ozbač?Bracala wrote:ja ne znam ko u srbiji ima platu 350€?
jebote ja spizdim 300 ojra na posao s posla.
2014-12-30
veber wrote:ti to sereš ili za ozbač?Bracala wrote:ja ne znam ko u srbiji ima platu 350€?
jebote ja spizdim 300 ojra na posao s posla.
nego sta. sta mislis koliko te privatnik placa, osim ako nije IT sektor, da ne pricam da si prijavljen na minimalcu.
Guest- Guest
No ok dosta je toga kod njih i jeftinije pa to 250 eura vrijedi više ....al zato i nekome tko dolazi iz skuplje države i gdje je plača veca to tamo i izgleda jeftino ( jeftinije ) šta i je.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2