Njemačka priprema promjene koje izravno pogađaju preko 11.000 Hrvata - i neće im se svidjeti
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Njemačka priprema promjene koje izravno pogađaju preko 11.000 Hrvata - i neće im se svidjeti
Nemoraš ....evo ti : 1200 kunavili40 wrote:ma ne bi bio problem kad sam vozio sve što se kopnom kreće,samo velim kako je gore sve pojednostavljeno.Kod nas valjda moraš položiti ispit i platiti jedno 10 tisuća kuna za voziti to sranje.
Trajanje programa: | 150 školskih sati |
Voditelj programa: | Ivan Đulvat |
Cijena: | 1200,00 kn |
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Njemačka priprema promjene koje izravno pogađaju preko 11.000 Hrvata - i neće im se svidjeti
S viličarom neizalziš na cestu nego je on uvijek unutar tog pogona ( skladišta uglavnom ili objekta koji se gradi ) , vrlo rijetko oni na cestu izlaze i to onda je jedna druga šema tj nema veze s ovim nit ceš to radit igdje .....to u biti unutar firmi gdje im to treba najbolje da prekvalificiraju , nek odbiju i od place tj pola radnik a pola poslodavac nek plati troškove i to ti je to , ko oce i ima volje ...1200 kuna plus putni troškovi i to i 150 sati ( teorija , praksa ).
2014-04-11
nakon 150 sati naučim upravljati avionom,jeblo ih to.Pa ti velim da tamo gore ide sve puno brže,nema se vremena na gluposti.
vili40-
2015-08-02
A cuj osam puta pet dana 40 sati ....u cetri tjedna to sve riješiš pa ako si trenutno nezaposlen a ovo ucilište ti je blizu onda ocito nije greda.vili40 wrote:nakon 150 sati naučim upravljati avionom,jeblo ih to.Pa ti velim da tamo gore ide sve puno brže,nema se vremena na gluposti.
Ja sam to moga položit i službeno al mi se nije dalo , mogu i sad no ono ok mislim .....nekako mi je logicnije da na zavodu za zapošljavanje imaju taj gotov program za nezaposlene tko oce pa eto , neradim pa cu položit i nakon mjesec dana dobiješ prekfalificiranog radnika i to je to.
Sve ti je to zakon ponude i potražnje , to mogu i žene položit , uvijek ima skladišta , veliki robni centri i tako te šeme , skladišta necega ....ono ako ima to odma upada u oko poslodavcu jer mu je to plus da zna i na kasi i čistit objekat i vozikat ovo po potrebi ....jer možda ima i muškog sa viljuškarom no ako ima još netko u rezervi još bolje.
2014-04-11
Prekvalifikacija ti je uvijek plus pa i znanje necega bez papira ti je uvijek plus , evo ja znam talijanski al nisam uopce tija to polagat u Hr službeno ( nisam lud pa da me zovu sa zavoda pa onda moram to prihvatit jer ako odbijem onda gubim pravo , neka mene vako nikakvoga bez službenih prekvalifikacija he he he ) .....i sad lernen Dojč polako ...riječ po riječ ....naučit cu i taj jezik ....imam nekoliko razloga i zašto.....isplati se .....uvijek je plus.....nakon izlaska Britanije iz EU to ce biti uz Francuski najaci jezik u EU.
2014-04-11
Treba još neke stvari znat vezano uz buduca kretanja radne snage ...doduše za to moraš imat malo više soli u glavi al evo : žene radnice , poželjna radna snaga za kapitalizam , vezane su uz djecu dakle nisu mobilne , nedižu bunu i slušaju jer imaju djecu , odlicni robovi , fizicki nisu jake pa onda trpe svašta za razliku od muškog koji ako pukne bit ce belaja ( ko s menom nikidan pa napravio 8500 kuna štete , jucer to platio , dobio otkaz al ono brajo uragan prošao nema priče daljne ).
E sad natalitet je krahirao pa ako oš djecu morat ceš im dati il više vrimena doma i to plačenoga il skraceno radno vrijeme i da je to nekako pokriveno tj plačeno il ceš im morat financijski stimulirat to da rađaju djecu .....inace :
Koju god opciju uzmeš ( a ako je neuzmeš nema te ) svodi se na to da ce žene bit maknute s tržišta rada u određenoj mjeri kako bi se mogle posvetit djeci bilo da se radi o rađanju bilo odgoju.
Znaci zakon ponude i potražnje u buducnosti je da su žene manje prisutne u stvarnom svijetu tržišta rada jer netko mora i rađat i odgajat djecu.
E sad natalitet je krahirao pa ako oš djecu morat ceš im dati il više vrimena doma i to plačenoga il skraceno radno vrijeme i da je to nekako pokriveno tj plačeno il ceš im morat financijski stimulirat to da rađaju djecu .....inace :
Koju god opciju uzmeš ( a ako je neuzmeš nema te ) svodi se na to da ce žene bit maknute s tržišta rada u određenoj mjeri kako bi se mogle posvetit djeci bilo da se radi o rađanju bilo odgoju.
Znaci zakon ponude i potražnje u buducnosti je da su žene manje prisutne u stvarnom svijetu tržišta rada jer netko mora i rađat i odgajat djecu.
2014-04-11
pa šta čekaš onda, nudi ti se vožnja viljuškara za 2000 eura. tu imaju toliko kirurzi . ima neka kvaka da ne znamo?vili40 wrote:ma pitao me poznanik dal sam za viljuškar jer radi oko godinu dana u nekoj informatičkoj firmi i stalno trebaju radnike pogotovo hrvate koji su tamo cijenjeni radnici,brzo se prilagode,pohvataju jezik itd.Rekao mu šef da ako nekog zna da ga dovede...sad trebaju radnike u skladištu,ono utovar istovar.On je počeo sa 1800 a sad je na 2000,veli da se preporodio od kad je otišao odavde.RayMabus wrote:Radio sam s viljušakrom u Italiji , pilana , debla i daske i gotove proizvode smo s njime nosili al samo unutar pogona pa sam ga mogao tu vozikati , privatni posjed ....uglavnom ga je gazda vozi i ova dva talijana momka jer su bili iskusniji al i ja dikad ako je bilo nešto jednostavno za prebacit ....neš ti filozofije ....gas , kocnica , rucica za gore dolje i za nagib.vili40 wrote:longi,u njemačkoj ne zapošljavaju samo mlade nego sve radno sposobne.Ne znaš raditi sa viljuškarom,kaine problem,sve se riješi brzo ako imaš volju i odmah ti plaća poraste za 300 eura.Nema tamo zavrzlama ko kod nas,brzi tečaj,ispit i arbajt.Tako je na svim poslovima.Imam dva tel.broja i nazovem da dolazim,spremim se i aufidersen.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
vili40-
2015-08-02
Koliko se nudi našim pravnicima vani?kaja wrote:pa šta čekaš onda, nudi ti se vožnja viljuškara za 2000 eura. tu imaju toliko kirurzi . ima neka kvaka da ne znamo?vili40 wrote:ma pitao me poznanik dal sam za viljuškar jer radi oko godinu dana u nekoj informatičkoj firmi i stalno trebaju radnike pogotovo hrvate koji su tamo cijenjeni radnici,brzo se prilagode,pohvataju jezik itd.Rekao mu šef da ako nekog zna da ga dovede...sad trebaju radnike u skladištu,ono utovar istovar.On je počeo sa 1800 a sad je na 2000,veli da se preporodio od kad je otišao odavde.RayMabus wrote:Radio sam s viljušakrom u Italiji , pilana , debla i daske i gotove proizvode smo s njime nosili al samo unutar pogona pa sam ga mogao tu vozikati , privatni posjed ....uglavnom ga je gazda vozi i ova dva talijana momka jer su bili iskusniji al i ja dikad ako je bilo nešto jednostavno za prebacit ....neš ti filozofije ....gas , kocnica , rucica za gore dolje i za nagib.vili40 wrote:longi,u njemačkoj ne zapošljavaju samo mlade nego sve radno sposobne.Ne znaš raditi sa viljuškarom,kaine problem,sve se riješi brzo ako imaš volju i odmah ti plaća poraste za 300 eura.Nema tamo zavrzlama ko kod nas,brzi tečaj,ispit i arbajt.Tako je na svim poslovima.Imam dva tel.broja i nazovem da dolazim,spremim se i aufidersen.
Ili si mogu dupe obrisati tom diplomom.
Trinity-
2014-04-17
Što će njima naši pravnici kada način studiranja je potpuno različit....Mogu s diplomom polirati kuhinjske pločice :DTriny wrote:
Koliko se nudi našim pravnicima vani?
Guest- Guest
Cijele obitelji odlaze, djeca se ispisuju iz naših škola što za posljedicu ima višak radne snage. Obitelji se stvaraju vani...Profesori razredne nastave ostaju bez posla, a povećavaju upisne kvote....
Guest- Guest
A baš.mativka wrote:Što će njima naši pravnici kada način studiranja je potpuno različit....Mogu s diplomom polirati kuhinjske pločice :DTriny wrote:
Koliko se nudi našim pravnicima vani?
2014-04-11
Longus,da te informiram..imam poznanika Poljaka,koji ima Internacionalnu dozvolu za voznju hoohštaplera..i pazi dobro..Prije svega,dobiti taj posao DIREKTNO u nekoj firmi je ravno dobitku na jack potu..RayMabus wrote:Nemoraš ....evo ti : 1200 kunavili40 wrote:ma ne bi bio problem kad sam vozio sve što se kopnom kreće,samo velim kako je gore sve pojednostavljeno.Kod nas valjda moraš položiti ispit i platiti jedno 10 tisuća kuna za voziti to sranje.https://www.pou.hr/hr/index.php/obrazovanje/osposobljavanje/177-vilicar
Trajanje programa: 150 školskih sati Voditelj programa: Ivan Đulvat Cijena: 1200,00 kn
Taj posao se uglavnom ugovara izmedju Firmi i Cajt firmi,koje iznajmljuju vozace hohštaplera.Koliko firme njima placaju ne znam,no liku su u Cajt firmi rekli da njegova dozvola NE vRIJEDI u cijelosti u Svabiji,iako je internacionalna-nacin da ga plate sto manje.Neces vjerovati,lik dobiva 10 Ojra po satu,a vozi najbrutalnije hohstaplere...jedan opet ima srece pa radi za 13 plus 5 jer audi uvjetuje outsorcerima da Cajt arbajteri imaju minimum 18 ojra po satu..
Uglavnom nitko ne vidi tih 2000 ojra od hohstapler farera..
Guest- Guest
longi, 100 eura i dobijes dozvolu za viljuskar,
a sunce ti hebem, odi u skver i polozi za varioca, imas dva soma i sve placeno, njemacka vapi za tom strukom
a sunce ti hebem, odi u skver i polozi za varioca, imas dva soma i sve placeno, njemacka vapi za tom strukom
Zato šta nitko nece u varioce a meni je interes naucit jezik za početak tamo a ne se tamo ukopat zastalno nego kombinirat al ok memorirat cu ovaj podatak.Leviathan2 wrote:longi, 100 eura i dobijes dozvolu za viljuskar,
Inace dosta ekipe iz škvera je otišlo varit vanka na zapad , znam ovog jednoga on je sad gore negdje oko Hamburga u nekom njihovom škveru.
2014-04-11
Jebi ga,Longi..ako imas velikog Pišu,dojdi servisirati Svabice 45-55 godina..satnica basnoslovna..RayMabus wrote:Zato šta nitko nece u varioce a meni je interes naucit jezik za početak tamo a ne se tamo ukopat zastalno nego kombinirat al ok memorirat cu ovaj podatak.Leviathan2 wrote:longi, 100 eura i dobijes dozvolu za viljuskar,
Inace dosta ekipe iz škvera je otišlo varit vanka na zapad , znam ovog jednoga on je sad gore negdje oko Hamburga u nekom njihovom škveru.
Guest- Guest
Je , baš ti je meni do seksa.
2014-04-11
aj...pa nije to seks..to je biznis..
Guest- Guest
ne mora biti tebi, glavno da je njima i da placaju, gdje pise da ti moras svrsit :DRayMabus wrote:Je , baš ti je meni do seksa.
bolje i ako ne svrsi..moze jos jedared da naplati istu turu...Leviathan2 wrote:ne mora biti tebi, glavno da je njima i da placaju, gdje pise da ti moras svrsit :DRayMabus wrote:Je , baš ti je meni do seksa.
cujem da decki znaju u pola godine inkasirati za novi nabrijani BMW ili Mečku,pa se ti misli..
Guest- Guest
Ima jedan turcin,cca,30 godina,..vozi,servisira,prati u kupovini jednu vremesnu Svabicu 55 godina,prilicno ocuvanu..decko odjeven u odijelo,ugladjenog ponasanja,bere samo tako lovu..izidje i dami otvara vrata..dobar posel Longi..
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ovo se sluzbenom Madridu nece svidjeti!?Katalonija ponovno otvorila svoje predstavnistvo u Zagrebu koje ce biti i predstavnistvo za jugoistok Europe
» Njemačka traži još Hrvata koje je Čardak odbacio
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» U Frankfurtu prosvjedovalo 30.000 Kurda, Erdoganu se to neće svidjeti
» Ovo se Assadu baš neće svidjeti:Rusi spremaju evakuaciju pobunjenika po naredbi Putina
» Njemačka traži još Hrvata koje je Čardak odbacio
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» U Frankfurtu prosvjedovalo 30.000 Kurda, Erdoganu se to neće svidjeti
» Ovo se Assadu baš neće svidjeti:Rusi spremaju evakuaciju pobunjenika po naredbi Putina
Page 2 of 3