Otvaranja arhiva trebaju se bojati desničari i biskupi
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Otvaranja arhiva trebaju se bojati desničari i biskupi
http://www.index.hr/vijesti/clanak/anto-nobilo-otvaranja-arhiva-trebaju-se-bojati-desnicari-i-biskupi/948965.aspx
"Dio dosjea je nestao, mimo izjave svjedoka nakon preuzimanja vlasti, dio HDZ-a je svoje dosjee pokupio i oni više nisu u posjedu niti državne sigurnosti niti Državnog arhiva. Bilo je tu u prvom naletu dosta pokušaja uzimanja dosjea, uzimanja pojedinih dokumenata, tako da su ti arhivi na neki način i očerupani...."
No shit, Sherlock. Da se ni ne spominju oni čuveni Krležini sanduci rukopisa, he-he, u kojima je Fritz govorio i o tome zašto se toliko družio s Tukijem, kojeg, kao i inače čitavu njegovu vrstu nije mogao smisliti. Gdje bi te nestale stranice mogle biti, pitamo se, pitamo :)
"Dio dosjea je nestao, mimo izjave svjedoka nakon preuzimanja vlasti, dio HDZ-a je svoje dosjee pokupio i oni više nisu u posjedu niti državne sigurnosti niti Državnog arhiva. Bilo je tu u prvom naletu dosta pokušaja uzimanja dosjea, uzimanja pojedinih dokumenata, tako da su ti arhivi na neki način i očerupani...."
No shit, Sherlock. Da se ni ne spominju oni čuveni Krležini sanduci rukopisa, he-he, u kojima je Fritz govorio i o tome zašto se toliko družio s Tukijem, kojeg, kao i inače čitavu njegovu vrstu nije mogao smisliti. Gdje bi te nestale stranice mogle biti, pitamo se, pitamo :)
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Re: Otvaranja arhiva trebaju se bojati desničari i biskupi
To je zapravo jedan od glavnih razloga zašto bi Nobilo trebao podržati otvaranje arhiva. :)
Pitanje za milijun (američkih) dolara: Zašto to ipak ne čini? :)
Pitanje za milijun (američkih) dolara: Zašto to ipak ne čini? :)
Guest- Guest
Ukratko, tzv. ljevica u Hrvatskoj se otvoreno protivi otvaranju arhiva, a tzv. desnica se uglavnom zalaže za to, ali sa figom iza leđa. :)
Guest- Guest
To je točno. Jer ako otkriju nešto za Marka Belinića,ili Juru Bilića,a pa Bože moj,oni su i bili vlast i dio vlasti i oni da su živi nemaju straha,ali što ako se otkrije da je suradnik službi bezbjednosti bio neki prečasni monsinjor,ili neki tvrdi jastreb HDZ-a ili nedobog iz redova pravaša?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa i to nije nemoguce...i bas zato..jastreb wrote:To je točno. Jer ako otkriju nešto za Marka Belinića,ili Juru Bilića,a pa Bože moj,oni su i bili vlast i dio vlasti i oni da su živi nemaju straha,ali što ako se otkrije da je suradnik službi bezbjednosti bio neki prečasni monsinjor,ili neki tvrdi jastreb HDZ-a ili nedobog iz redova pravaša?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Svi se boje..
2014-04-12
Sve je to lijepo, ali opet ostaje pitanje za milijun (američkih) dolara: Zašto se Nobilo protivi otvaranju arhiva? :)
Guest- Guest
A ima i drugo, zašto se tzv. ljevica u Hrvatskoj (i to sve ona tzv. "moderna") otvoreno protivi otvaranju arhiva, a tzv. desnica to ipak barem verbano podržava, makar i sa figom iza leđa? :)
Guest- Guest
Mislim ipak više desnica. Komunjare tu nemaju što izgubiti.maggie13 wrote:Svi se boje..
Tko će se iznenaditi ako se otkrije da su Goldštajn,Fumić ili Mesić radili za tajne službe? Nitko!
2014-04-22
jastreb wrote:Mislim ipak više desnica.maggie13 wrote:Svi se boje..
Jesi li vidio moja pitanja? :)
Guest- Guest
Jesam. Ali ostajem pri svom stavu.speare_shaker wrote:jastreb wrote:Mislim ipak više desnica.maggie13 wrote:Svi se boje..
I,da...I ja sam za otvaranje,pa makar se otkrilo da je moj djed bio UDBa-š,OZNA-š,ili KNOJ-evac.
2014-04-22
pa, da..suocimo se konacno.jastreb wrote:Jesam. Ali ostajem pri svom stavu.speare_shaker wrote:jastreb wrote:Mislim ipak više desnica.maggie13 wrote:Svi se boje..
I,da...I ja sam za otvaranje,pa makar se otkrilo da je moj djed bio UDBa-š,OZNA-š,ili KNOJ-evac.
2014-04-12
jastreb wrote:Jesam. Ali ostajem pri svom stavu.
Dakle, ignoriraš činjenice, kao i obično. :)
Guest- Guest
Ne,nego razmišljam logično. Veči će skandal biti ako se otkrije da je suradnik UDBE bio neki monsinjior,nego recimo Miroslav Krleža.speare_shaker wrote:jastreb wrote:Jesam. Ali ostajem pri svom stavu.
Dakle, ignoriraš činjenice, kao i obično. :)
2014-04-22
jastreb wrote:Veči će skandal biti ako se otkrije da je suradnik UDBE bio neki monsinjior,nego recimo Miroslav Krleža.
Moguće, ali zašto se onda Crkva ne protivi otvaranju arhiva, nego to otvoreno podržava, a nije da nije bilo suradnika UDBA-e iz njihovih redova, a točno je da bi to bio veliki sklandal. :)
No, kako vidimo, to Crkvu u Hrvata ne tangira posebno, jer se otvoreno zalažu za otvaranje arhiva. Zašto? :)
Sad pokaži tu svoju logiku. Hic Rhodus, hic salta! :)
Guest- Guest
Udbasiji i komunistickim zlocincima najebat se matere ma gdje bili.
dijagram-
2015-08-09
Naslovnica današnjeg Jutarnjeg. :)
Guest- Guest
zašto se onda desničari i biskupi koji bi najviše trebali biti pogođeni ne bune protiv ovog zakona nego nobilo i ljevica?!
Last edited by kaja on 7/2/2017, 17:49; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Samo ih otvorite...Jedva čekam...hehehehehehehehehehehehehehe
red wolf-
2016-02-10
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ''HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji''
» Sjebani smo, ali nemojte se bojati
» Što su to GMO ljudi i trebamo li ih se bojati?
» Stephen Hawking: trebamo se bojati kapitalizma a ne robota
» Trebamo li se početi bojati eventualne Milanovićeve pobjede?
» Sjebani smo, ali nemojte se bojati
» Što su to GMO ljudi i trebamo li ih se bojati?
» Stephen Hawking: trebamo se bojati kapitalizma a ne robota
» Trebamo li se početi bojati eventualne Milanovićeve pobjede?
Page 1 of 3