Ovaj je hrvatski grad rekorder po broju razvoda
Page 1 of 1
Ovaj je hrvatski grad rekorder po broju razvoda
RIJEKA je postala rekorder po broju rastavljenih brakova. Sada se više ljudi razvodi nego što ih se u tom gradu vjenčava.
Kako javlja RTL, 2015. godine u Rijeci se vjenčalo 477 parova, a podneseno je 326 zahtjeva za razvod. Prošle godine vjenčano je 443 parova, što je 9 posto manje u odnosu na 2015. godinu. Prošle godine podneseno je čak 538 zahtjeva za razvod brakova, što je čak 61 posto više nego 2015. godine.
Najviše je razvoda upravo u Rijeci, Zagrebu i Istri.
"Sve je manje utjecaj izvanjskih faktora, tipa države, crkve, okoline... oni sve manje utječu na razvode brakova. Mi u brak ulazimo s osobnim očekivanjima koja su vezena uz okosnicu koja nije tako stabilna - a to je ljubav", kaže Željko Boneta, profesor sociologije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovaj-je-hrvatski-grad-rekorder-po-broju-razvoda/948860.aspx
Kako javlja RTL, 2015. godine u Rijeci se vjenčalo 477 parova, a podneseno je 326 zahtjeva za razvod. Prošle godine vjenčano je 443 parova, što je 9 posto manje u odnosu na 2015. godinu. Prošle godine podneseno je čak 538 zahtjeva za razvod brakova, što je čak 61 posto više nego 2015. godine.
Najviše je razvoda upravo u Rijeci, Zagrebu i Istri.
"Sve je manje utjecaj izvanjskih faktora, tipa države, crkve, okoline... oni sve manje utječu na razvode brakova. Mi u brak ulazimo s osobnim očekivanjima koja su vezena uz okosnicu koja nije tako stabilna - a to je ljubav", kaže Željko Boneta, profesor sociologije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovaj-je-hrvatski-grad-rekorder-po-broju-razvoda/948860.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Ovaj je hrvatski grad rekorder po broju razvoda
Rijeka je tradicionalno najnaprednija.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Trebat ce im raspop samo za razvode......ima pop i raspop ...raspop rastavlja.
Rastava + pop = raspop = pop koji rastavlja
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
HPC.RayMabus wrote:Trebat ce im raspop samo za razvode......ima pop i raspop ...raspop rastavlja.
Similar topics
» Split je hrvatski rekorder po broju pacijenata na Psihijatriji
» 'Hrvatski vojnik' ponosno objavio specijal o F-16, dijelio ga na sve strane, a o propasti posla u novom broju ni slova
» Zašto je Tito u Jugoslaviji vječito izbjegavao ovaj grad?
» Kako bi meni bilo da su mi zabranili da 1974. dođem u ovaj grad?
» Hrvatski grad oduševio holivudske zvezde
» 'Hrvatski vojnik' ponosno objavio specijal o F-16, dijelio ga na sve strane, a o propasti posla u novom broju ni slova
» Zašto je Tito u Jugoslaviji vječito izbjegavao ovaj grad?
» Kako bi meni bilo da su mi zabranili da 1974. dođem u ovaj grad?
» Hrvatski grad oduševio holivudske zvezde
Page 1 of 1