Panika:Hrvati u BiH hoće i deo Republike Srpske
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Panika:Hrvati u BiH hoće i deo Republike Srpske
ja cu da uvijek da kenjam kad su tipovi poput tebe posrijedi....pizzon wrote:opet se nadas da nato obezbedi " nautralnost " srbije
a ti posle da kenjas !
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Potrebno je to i radi što većeg povratka bosanskih Hrvata,e kako bi nadmašili po brojnosti Hercegovce i gurnuli ih u drugi plan.vuksadinare wrote:..a plus toga hercegovci bi skinuli stigmu da su izdali i prodali posavinu.
Dugo je ta manjina upravljala većinom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
manje je to bitno..bitno ej to da se bar dio ljudi pocne vracat na ognjista..znam mnoge posavce koji bi se rado vratili makar posavina zavrsila i u federaciji..svijetli primjer toga je ođak...gdje se izniman broj ljudi vratio..pa recimo i brcko....ne sumnjam da bi se u bosanski brod dosta ljudi vratilo ionako dobar dio njih zivi preko puta u slavonskom brodu i okolici kao i onih iz dervente...srbi bi se isto tako vjerojatno radosno vratili u drvar,glamoc..no tu politika igra veliku ulogu...osobno mislim da bi dragan covic ovim potezom samo sebi donio velike pluseve jos kao hercegovac a i dodik bi ucvrstio popularnost kod hrvata a vjerojatno dobio jacu podrsku za svoju politiku...no ima jedan problem kod srba..kako kaze epikur sds koji je na procetnickoj i prosnsovskoj politici..koji takav rasplet ne bi voljeli vidjeti a hrvate smatraju u globalu i dalje za neprijatelje...nije zanemarivo da je sds pojedinacno vodeca stranka od bh-a srba...jastreb wrote:Potrebno je to i radi što većeg povratka bosanskih Hrvata,e kako bi nadmašili po brojnosti Hercegovce i gurnuli ih u drugi plan.vuksadinare wrote:..a plus toga hercegovci bi skinuli stigmu da su izdali i prodali posavinu.
Dugo je ta manjina upravljala većinom.
2015-09-08
Jerković: Nisam tražio dio Republike Srpske
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Jerkovic-Nisam-trazio-dio-Republike-Srpske/410677
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Jerkovic-Nisam-trazio-dio-Republike-Srpske/410677
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
da..a dodik kaze da je trazio mada mu takav zahtjev ni ne smeta toliko..ko tu onda muljaepikur37 wrote:Jerković: Nisam tražio dio Republike Srpske
2015-09-08
vuksadinare wrote:zasto?..covjek je iz covicevog hdz-a i legitimno ej izrazio politicke ciljeve...sto tebi nije u interesu da u treci uđu dijelovi srpske gdje su hrvati bili vecina..ja bi njima dao glamoc i drvar..njihovo je...tamo su bili vecina..oni nama brod,derventu..i to ej to...odđak imamo..brcko ej district..epikur37 wrote:gluposti
Ja ne bih, dobili su već Šipovo i Mrkonjić grad. Drvar, Glamoč i Grahovo trebaju ostati u hrvatskim rukama.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
a jesu li u hrvatskim rukama?...pa i bas nisu..em nema nesto stanovnika..mahom oni koji jesu srbi su...druga bi bila pjesma sa posavinom..tamo bi hrvati bila vecina i u brodu i u derventi...Antijunak wrote:vuksadinare wrote:zasto?..covjek je iz covicevog hdz-a i legitimno ej izrazio politicke ciljeve...sto tebi nije u interesu da u treci uđu dijelovi srpske gdje su hrvati bili vecina..ja bi njima dao glamoc i drvar..njihovo je...tamo su bili vecina..oni nama brod,derventu..i to ej to...odđak imamo..brcko ej district..epikur37 wrote:gluposti
Ja ne bih, dobili su već Šipovo i Mrkonjić grad. Drvar, Glamoč i Grahovo trebaju ostati u hrvatskim rukama.
2015-09-08
Neda epi ni pedalj Srpske :))))epikur37 wrote:gluposti
2016-11-17
A Hrvati iz Posavine otisli dobrovoljno? Nije bilo rata i etnickog ciscenja? Cudno mi je za nekoga ko sebe zove Hrvatom da toliko brani velikosrpstvo...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:....stanje se uvijek moze promjeniti...nema nista trajno..valjda to znasepikur37 wrote:Ništa gdje je netko bio većina a sada više nije ne treba nikome vraćati.
Postoji realno stanje na terenu i prema njemu treba postupiti.
. točka
Da ali to je rat i etničko čišćenje.
Tko ima takve planove blago rečeno je zao a morebit i poremećen u svakom slučaju takve ideje treba odbiti.
2016-11-17
vuksadinare wrote:a jesu li u hrvatskim rukama?...pa i bas nisu..em nema nesto stanovnika..mahom oni koji jesu srbi su...druga bi bila pjesma sa posavinom..tamo bi hrvati bila vecina i u brodu i u derventi...Antijunak wrote:vuksadinare wrote:zasto?..covjek je iz covicevog hdz-a i legitimno ej izrazio politicke ciljeve...sto tebi nije u interesu da u treci uđu dijelovi srpske gdje su hrvati bili vecina..ja bi njima dao glamoc i drvar..njihovo je...tamo su bili vecina..oni nama brod,derventu..i to ej to...odđak imamo..brcko ej district..epikur37 wrote:gluposti
Jesu u hrvatskim s rukama jer se nalaze u hrvatskoj županiji, a i tamošnje gospodarstvo je u hrvatskim rukama.
Brod, Derventa i dr. i kad bi bila u hrvatskom entitetu malo tko bi se vratio jer je jednostavno preveliki vremenski odmak, tko se htio vratiti, taj se vratio odnosno srbi bi i dalje bili većina.
Nadalje svaki deal Hrvata sa Srbima se pokazao pogubnim za Hrvate, jednostavno Hrvati nemaju pregovaračkog umijeća, radi li se o dogovoru sa Srbima ili nekim trećim uvijek ostaju kratkih rukava.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Panika, srpske tajne dokumente iz Haga će dobiti Hrvati :-)
» Hrvati će od Republike Srpske tražit odštetu za kuće srušene u ratu
» Hrvati i branitelji Orašja oštro i ogorčeno poručili Draganu Čoviću da od njega ne očekuju ništa "jer od hrvatskog predstavnika u BiH Dragana Čovića,koji ide na obilježavanje Dana Republike srpske i od njih prima odličje ne očekuju ništa"
» DŽAFEROVIĆ: Ime Republike Srpske je diskriminatorsko
» BiH: "Rat" za praznik Republike Srpske
» Hrvati će od Republike Srpske tražit odštetu za kuće srušene u ratu
» Hrvati i branitelji Orašja oštro i ogorčeno poručili Draganu Čoviću da od njega ne očekuju ništa "jer od hrvatskog predstavnika u BiH Dragana Čovića,koji ide na obilježavanje Dana Republike srpske i od njih prima odličje ne očekuju ništa"
» DŽAFEROVIĆ: Ime Republike Srpske je diskriminatorsko
» BiH: "Rat" za praznik Republike Srpske
Page 2 of 2