Bernie i dio demokrata podržao Trumpa vezano za TTP-e
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Bernie i dio demokrata podržao Trumpa vezano za TTP-e
Pinochet wrote:deda wrote:Pinochet wrote:socijalističke ideje
kad država zakonima pogoduje i redistribuira kapital elitama, onda je to slobodno tržište, ako država zakonima pogoduje i redistribuira novac srednjem sloju onda je to socijalizam
nema država kome šta pogodovati.. država ima da se maximalno makne sa tržišta i neka onda nevidljiva ruka odluči tko je srednji sloj, a tko gornji sloj a tko donji..
pa čim imaš državu i zakone, odmah imaš i redistribuciju
zakoni i propisi uvijek pogoduju jednima na štetu drugih
ti, marcelus, aben itd.... slobodnim tržištem zovete slučaj kada država pogoduje malom broju bogatih i omogućuje im da žive od rente
ja sam za redistribuciju srednjem sloju, jer bez srednjeg sloja nema kapitalizma, zato što se kapitalizam temelji na konzumerizmu, srednji sloj su potrošači koji kupuju drangulije, bogati nisu potrošači nego štediše, oduzimaju, smanjuju brutodruštveni proizvod, štetni su za ekonomiju države, "trickle down ekonomija" je laž
ponavljate mantru bez promišljanja
Guest- Guest
Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
marc, eben i yoda su na suhom....vriujeme mijena sve
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
nema veze deda sa tebom.. ti si u razini bernija sandersa, regoča, provocatora, radničke fronte vaše vrijeme je izvisilo..epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
ja nisam ideolog, ja govorim o brojkama
tvoja ideologija je jednako promašena kao i njihova, "konzervativne" laži nisu ništa bolje ni vrjednije od "liberalnih" laži
Guest- Guest
2016-11-17
ali ja jesam, dat ćemo ti komociju da se uklopiš jer kako vidim postavke glede ekonomije su ti dobre.deda wrote:epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
ja nisam ideolog,
Dat ćemo ti dobru plaću i neku pičku da radiš posao koji znaš i šutiš.
deda wrote: ja govorim o brojkama
sve 5
2015-08-06
A u picku materinu, eto ga sad Trump i socijalista....marcellus wrote:Ima još jedna stvar koju ti baš ne razumiješ, a to je da Trump želi dignuti standard radnika. A to nije moguće propisivanjem veće minimalne plaće, jer tako samo postižeš da će poslodavac otpustiti dio najslabije plaćenih šljakera jer mu se više ne isplati plaćat ih. Jedini način da se to postigne, da se digne cijena bilo čega, pa i rada, je da se poveća potražnja i/ili smanji ponuda. U ovom slučaju ponuda je kakva je, pa je jedini učinkovit način dizanja radničkih plaća povećanje potražnje za radnom snagom. A to se postiže vraćanjem poslova u SAD. Više radnih mjesta znači veću potražnju za radnicima, a kako njih ima koliko ih ima na tržištu, to im diže cijenu. Simple as fuck, Trump je dugo u poslu i to mu je kristalno jasno, tebi baš i ne.
2016-11-17
epikur37 wrote:ali ja jesam, dat ćemo ti komociju da se uklopiš jer kako vidim postavke glede ekonomije su ti dobre.deda wrote:ja nisam ideolog,epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
Dat ćemo ti dobru plaću i neku pičku da radiš posao koji znaš i šutiš.sve 5deda wrote: ja govorim o brojkama
i orden, i medalju, i počasnu titulu... to su stvari kojim bi se tebe moglo kupiti, jer tvoj je cilj društveni status...
Guest- Guest
u kapitalizmu se diže standard radnika.. šta misliš gdje veći standard imaju radniciu.. u zapadnoj ili istočnoj njemačkoj.. i kapitalističkoj italiji ili socijalističkoj yugi(koje su imale isti BDP per capita nakon WW2).. itdgovinda wrote:A u picku materinu, eto ga sad Trump i socijalista....marcellus wrote:Ima još jedna stvar koju ti baš ne razumiješ, a to je da Trump želi dignuti standard radnika. A to nije moguće propisivanjem veće minimalne plaće, jer tako samo postižeš da će poslodavac otpustiti dio najslabije plaćenih šljakera jer mu se više ne isplati plaćat ih. Jedini način da se to postigne, da se digne cijena bilo čega, pa i rada, je da se poveća potražnja i/ili smanji ponuda. U ovom slučaju ponuda je kakva je, pa je jedini učinkovit način dizanja radničkih plaća povećanje potražnje za radnom snagom. A to se postiže vraćanjem poslova u SAD. Više radnih mjesta znači veću potražnju za radnicima, a kako njih ima koliko ih ima na tržištu, to im diže cijenu. Simple as fuck, Trump je dugo u poslu i to mu je kristalno jasno, tebi baš i ne.
Guest- Guest
Jbt, lik mrtav hladan kaze da Trump zeli podici standard radnicima..Trump koji ukida zdravstveno osiguranje dize standard...o Boze, i ti si kreirao svasta na ovom svijetu...
2016-11-17
govinda wrote:A u picku materinu, eto ga sad Trump i socijalista....marcellus wrote:Ima još jedna stvar koju ti baš ne razumiješ, a to je da Trump želi dignuti standard radnika. A to nije moguće propisivanjem veće minimalne plaće, jer tako samo postižeš da će poslodavac otpustiti dio najslabije plaćenih šljakera jer mu se više ne isplati plaćat ih. Jedini način da se to postigne, da se digne cijena bilo čega, pa i rada, je da se poveća potražnja i/ili smanji ponuda. U ovom slučaju ponuda je kakva je, pa je jedini učinkovit način dizanja radničkih plaća povećanje potražnje za radnom snagom. A to se postiže vraćanjem poslova u SAD. Više radnih mjesta znači veću potražnju za radnicima, a kako njih ima koliko ih ima na tržištu, to im diže cijenu. Simple as fuck, Trump je dugo u poslu i to mu je kristalno jasno, tebi baš i ne.
naravno da jest i to nacional...
a lipo sam vam sve govoria ima 2-3 godine...
ča ću od vas prigluhih
2015-08-06
deda wrote:epikur37 wrote:ali ja jesam, dat ćemo ti komociju da se uklopiš jer kako vidim postavke glede ekonomije su ti dobre.deda wrote:ja nisam ideolog,epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
Dat ćemo ti dobru plaću i neku pičku da radiš posao koji znaš i šutiš.sve 5deda wrote: ja govorim o brojkama
i orden, i medalju, i počasnu titulu... to su stvari kojim bi se tebe moglo kupiti, jer tvoj je cilj društveni status...
+ profesionalni uspjeh i materijalno blagostanje.
pljuni da pazarimo.
2015-08-06
govinda wrote:
haha...vidi ove hlebinke od kurca ne kuže da Melania nemože blinkat zbog botoxa.
Guest- Guest
pa da ukidanje zdrastvenog osiguranja i jest dizanja standarda..govinda wrote:Jbt, lik mrtav hladan kaze da Trump zeli podici standard radnicima..Trump koji ukida zdravstveno osiguranje dize standard...o Boze, i ti si kreirao svasta na ovom svijetu...
prvo ništa ne "postoji besplatno".. zddravstveno osiguranje koje je Obama uveo "svima", je značilo da oni koji rade i lome leđa, plaćaju neradnicima i ljenčinama besplatne bolnice..
što je dovelo - kao što i svaka socijalistička mjera dovodi - do toga da se smanjuje broj onih koji plaćaju, a povećava broj onih koji sisaju.
zbog toga je došlo da su troškovi obama-care osiguranja rasli svake godine.. mislim da su se u nekim državama premije čak udvostručile.. jer kako sam rekao --- ekipa je ležala na socijali gdje su imali socijalu + besplatno zdravstvo, nisu bili zainteresirani za radit, a ovi koji su radili plaćali sve veće premije..
sada Trump to ukida, .. dakle ako želiš sebe lječiti, idi i uplaćuj svoje zdravstveno i amen. DA to povećava standard RADNIČKOJ KLASI, jer radnička klasa(i klasa kapitalista) neće morati plaćati zdravstvo ekipi koja leži doma, nego samo sebi, što će im sniziti cijene i povećati standard.
Guest- Guest
epikur37 wrote:
+ profesionalni uspjeh i materijalno blagostanje.
pljuni da pazarimo.
lakše zarađivati na gluposti drugih, na njihovim greškama...
ja ne pišem iz ideoloških razloga, ili iz frustracija, pišem iz znatiželje, zanima me samo znaš li zbrojiti 2+2
Guest- Guest
lakše je zaraditi na bogatima iskorištavajući njihovu pohlepu i ego, nego pokušavati zaraditi učeći sirotinju pameti
ono što je lakše je bolje
ono što je lakše je bolje
Guest- Guest
Po tebi su svi nacionalsocijalisti i stvorice jednu nacionalsocijalisticku Kominternu...i ti mozes sa marcom pod ruku...epikur37 wrote:govinda wrote:A u picku materinu, eto ga sad Trump i socijalista....marcellus wrote:Ima još jedna stvar koju ti baš ne razumiješ, a to je da Trump želi dignuti standard radnika. A to nije moguće propisivanjem veće minimalne plaće, jer tako samo postižeš da će poslodavac otpustiti dio najslabije plaćenih šljakera jer mu se više ne isplati plaćat ih. Jedini način da se to postigne, da se digne cijena bilo čega, pa i rada, je da se poveća potražnja i/ili smanji ponuda. U ovom slučaju ponuda je kakva je, pa je jedini učinkovit način dizanja radničkih plaća povećanje potražnje za radnom snagom. A to se postiže vraćanjem poslova u SAD. Više radnih mjesta znači veću potražnju za radnicima, a kako njih ima koliko ih ima na tržištu, to im diže cijenu. Simple as fuck, Trump je dugo u poslu i to mu je kristalno jasno, tebi baš i ne.
naravno da jest i to nacional...
a lipo sam vam sve govoria ima 2-3 godine...
ča ću od vas prigluhih
2016-11-17
i ti si glup..zivis u Hrvatskoj? Odreci se onda svog zdravstvenog osiguranja, moronu...Pinochet wrote:pa da ukidanje zdrastvenog osiguranja i jest dizanja standarda..govinda wrote:Jbt, lik mrtav hladan kaze da Trump zeli podici standard radnicima..Trump koji ukida zdravstveno osiguranje dize standard...o Boze, i ti si kreirao svasta na ovom svijetu...
prvo ništa ne "postoji besplatno".. zddravstveno osiguranje koje je Obama uveo "svima", je značilo da oni koji rade i lome leđa, plaćaju neradnicima i ljenčinama besplatne bolnice..
što je dovelo - kao što i svaka socijalistička mjera dovodi - do toga da se smanjuje broj onih koji plaćaju, a povećava broj onih koji sisaju.
zbog toga je došlo da su troškovi obama-care osiguranja rasli svake godine.. mislim da su se u nekim državama premije čak udvostručile.. jer kako sam rekao --- ekipa je ležala na socijali gdje su imali socijalu + besplatno zdravstvo, nisu bili zainteresirani za radit, a ovi koji su radili plaćali sve veće premije..
sada Trump to ukida, .. dakle ako želiš sebe lječiti, idi i uplaćuj svoje zdravstveno i amen. DA to povećava standard RADNIČKOJ KLASI, jer radnička klasa(i klasa kapitalista) neće morati plaćati zdravstvo ekipi koja leži doma, nego samo sebi, što će im sniziti cijene i povećati standard.
2016-11-17
epikur37 wrote:Deda još mic i dat ću ti pristupnicu u moj ideološki kružok.
Guest- Guest
Trickle-down economics
https://en.wikipedia.org/wiki/Trickle-down_economics
The economist John Kenneth Galbraith noted that "trickle-down economics" had been tried before in the United States in the 1890s under the name "horse and sparrow theory." He wrote, "Mr. David Stockman has said that supply-side economics was merely a cover for the trickle-down approach to economic policy—what an older and less elegant generation called the horse-and-sparrow theory: 'If you feed the horse enough oats, some will pass through to the road for the sparrows.'" Galbraith claimed that the horse and sparrow theory was partly to blame for the Panic of 1896.[19]
In the 1992 presidential election, Independent candidate Ross Perot called trickle-down economics "political voodoo."[20]
In New Zealand, Labour Party MP Damien O'Connor has, in the Labour Party campaign launch video for the 2011 general election, called trickle-down economics "the rich pissing on the poor".[21]
A 2012 study by the Tax Justice Network indicates that wealth of the super-rich does not trickle down to improve the economy, but tends to be amassed and sheltered in tax havens with a negative effect on the tax bases of the home economy.[22]
In 2013, Pope Francis referred to trickle-down theories (plural) in his Apostolic Exhortation Evangelii Gaudium with the statement (No.54) "Some people continue to defend trickle-down theories which assume that economic growth, encouraged by a free market, will inevitably succeed in bringing about greater justice and inclusiveness in the world. This opinion, which has never been confirmed by the facts, expresses a crude and naïve trust in the goodness of those wielding economic power and in the sacralized workings of the prevailing economic system."[23]
A 2015 report by the International Monetary Fund argues that there is no trickle-down effect as the rich get richer:
[I]f the income share of the top 20 percent (the rich) increases, then GDP growth actually declines over the medium term, suggesting that the benefits do not trickle down. In contrast, an increase in the income share of the bottom 20 percent (the poor) is associated with higher GDP growth.[24]
A 2015 report on policy by economist Pavlina R. Tcherneva described the failings of increasing economic gains of the rich without commensurate participation by the working and middle classes, referring to the problematic policies as, "Reagan-style trickle-down economics," and "a trickle-down, financial-sector-driven policy regime."[25]
In 2016 US presidential candidates debate, Hillary Clinton accused Donald Trump of supporting the "most extreme" version of trickle-down economics with his tax plan, calling it "trumped-up trickle-down."
Guest- Guest
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Janša podržao Trumpa
» pok. joe biden podržao trumpa za predsjednika...
» Mesić podržao Kolindu i Trumpa
» Bivši rep.kandidat crnac Ben Carson upravo podržao Trumpa.. na fejsu
» Dilbert podržao Trumpa, a vojska hillarynih kanibala napala slavnog karikaturistu
» pok. joe biden podržao trumpa za predsjednika...
» Mesić podržao Kolindu i Trumpa
» Bivši rep.kandidat crnac Ben Carson upravo podržao Trumpa.. na fejsu
» Dilbert podržao Trumpa, a vojska hillarynih kanibala napala slavnog karikaturistu
Page 6 of 7