Fillon:Europi je potrebna nova vojna alijansa
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Fillon:Europi je potrebna nova vojna alijansa
IZ - Konzervativni francuski predsjednički kandidat Francois Fillon, zabrinut zbog pravca kojom će krenuti nova vlada SAD, želi nova europska vojna alijansa štiti Stari kontinent i bori se protiv islamskog ekstremizma, javlja AP.
Fillon je naveo plan u glavnim crtama u intervjuima za "Le Mond" i "Frankfurter Allgemeine Zeitung", uoči današnjeg sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. On je optužio SAD da provociraju islamski ekstremizam i rekao da "agresivni govor" predsjednika SAD Donalda Trumpa treba navesti Europu da samoorganizirati.
Fillon nije objasnio kako bi nova alijansa surađivala s NATO-om, koji je Trump nazvao "zastarjelim". Bivši premijer i favorit među kandidatima za izbore u Francuskoj u travnju i svibnju, također se zalaže za bolje odnose s Rusijom.
http://www.politika.rs/scc/clanak/372662/Fijon-Evropi-je-potrebna-nova-vojna-alijansa
............................
Lipo, lipo...velim draža mi je Le pen ali ako dobije i Fillon nije loše....novo novo0 novo vrjeme
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Fillon:Europi je potrebna nova vojna alijansa
Europska vojska, dakako. Samo ako zapovjednica bude ona cmizdravica Mogherini, šteta novca.
Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
Dosežena potrebna kritična masa i sad gledajte ono što niste vidili prije 10 godina.epikur37 wrote:
IZ - Konzervativni francuski predsjednički kandidat Francois Fillon, zabrinut zbog pravca kojom će krenuti nova vlada SAD, želi nova europska vojna alijansa štiti Stari kontinent i bori se protiv islamskog ekstremizma, javlja AP.
Lipo, lipo...velim draža mi je Le pen ali ako dobije i Fillon nije loše....novo novo0 novo vrjeme
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Neće se desiti ni jedno ni drugo. Zna se to još i pojačati.dzango wrote:Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
Više para-više muzike.
2016-07-22
Može i tako. Novi dogovor pa i Europa s više brzinah.dzango wrote:Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
prije 2012., prije krize s Grčkom ECB nije imala nikakve ovlasti, nakon krize europska centralna banka je postala prava ustanova poput američkog FEDa a ovlasti nacionalnih centralnih banaka su dokinute
sad se govori o zajedničkoj vojsci i obrani kontinenta za kojom nije bilo potrebe prije puštanja muslimanskih migranata i ISISa
epikur kaže nova vremena, a sve po starom
neka vam yoda ponovi ono sa kuhanom žabom, to je dosta dobra analogija
sad se govori o zajedničkoj vojsci i obrani kontinenta za kojom nije bilo potrebe prije puštanja muslimanskih migranata i ISISa
epikur kaže nova vremena, a sve po starom
neka vam yoda ponovi ono sa kuhanom žabom, to je dosta dobra analogija
Guest- Guest
Biće i jedno i drugo. EU se već raspada a Tramp je bacio NATO na periferiju.Eroo wrote:Neće se desiti ni jedno ni drugo. Zna se to još i pojačati.dzango wrote:Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
Više para-više muzike.
Doduše, neće biti ni novog vojnog saveza jer i u sadašnjem savezu jedino Ameri imaju muda.
Ode Nato nizvodu....kontinentalna europa se diže...ameroliberalni miševi mogu počet bižat kao i vehabiti :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Ode Nato nizvodu....kontinentalna europa se diže...ameroliberalni miševi mogu počet bižat kao i vehabiti :)
uvodi se zajednička Europska vojska, a slabe se nacionalne institucije
Guest- Guest
Evropa gde je svako svoj na svome.Regoč wrote:Može i tako. Novi dogovor pa i Europa s više brzinah.dzango wrote:Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
Ne zvuči loše, ali praktično neostvarivo. Dio suverenosti moramo prenieti na zajedničke institucije da bismo se branili i ekonomski ojačali, ali moramo zadržati sve ovlasti koje nam jamče očuvanje i razvoj nacionalnoga identiteta.dzango wrote:Evropa gde je svako svoj na svome.Regoč wrote:Može i tako. Novi dogovor pa i Europa s više brzinah.dzango wrote:Treba razvaliti NATO i EU i krenuti ispočetka na zdravim osnovama.
Htjeo je ustvari reci : Francuskoj treba novi vojni savez gdje ce ona valjda u paru s Njemačkom vodit glavnu rijec nad ostalim držđavama u EU.
E moj Filon .....dobra predizborna kampanja u praksi ......
E moj Filon .....dobra predizborna kampanja u praksi ......
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
epikur37 wrote:
zanimljivo Fillon se zalaže za ekonomsku liberalizaciju, deregularizaciju i rezanje poreza ... time mi je on bliži od La Penove koja nebi dirala socijalističku francusku državu(opravdano francusku nazivam socijalističkom jer im je udio države u bdp-u oko 60-70% imaju najveće poreze na svijetu )
međutim prioritet je zaustavljanje trpačine muslimanima, mislim da bi tu La Pen bila bolja, pa da sam Francuz , da zemlja nije natrpana glasovao bi za Fillona, a kada je natrpana za La pen, iako mi se niti ona nesviđa, nije niti sjena Trumpu recimo
Guest- Guest
Inače Trump je pobjedio, pa odmah više diljem EU , Putin više nije "big Satan", odmah svi zapadni političari(prva Kolinda haha) mjenjaju retoriku
Guest- Guest
Ja bih za Filona da sam Francuz tj imam francusko državljanstvo dakle pravo glasa.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Vode i ovako. No, jedinstvena bi vojska onemogućila izravan utjecaj državah jer se u vojna pitanja ne bi smjele petljati.RayMabus wrote:Htjeo je ustvari reci : Francuskoj treba novi vojni savez gdje ce ona valjda u paru s Njemačkom vodit glavnu rijec nad ostalim držđavama u EU.
deda wrote:epikur37 wrote:Ode Nato nizvodu....kontinentalna europa se diže...ameroliberalni miševi mogu počet bižat kao i vehabiti :)
Upravo tako. Sve ovo je došlo kao naručeno.
2016-07-22
Ako se nastavi dosadašnjim putom, sliedi raspad. Treba zastati, promisliti, odrediti novi smjer pa krenuti dalje.Eroo wrote:deda wrote:epikur37 wrote:Ode Nato nizvodu....kontinentalna europa se diže...ameroliberalni miševi mogu počet bižat kao i vehabiti :)
Upravo tako. Sve ovo je došlo kao naručeno.
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Njemačka feministkinja : Ne rađajte , nova djeca nisu potrebna
» Europi prijeti nova kriza: Je li Italija na rubu grčkog scenarija?
» Ukrajinci najavili nova ulaganja u Hrvatsku, tvrtka je trenutačno vodeća u Europi
» Komentar: Brexit, Trump i François Fillon
» Francuski konzervativci predstavljaju novog kandidata, Fillon se povlači
» Europi prijeti nova kriza: Je li Italija na rubu grčkog scenarija?
» Ukrajinci najavili nova ulaganja u Hrvatsku, tvrtka je trenutačno vodeća u Europi
» Komentar: Brexit, Trump i François Fillon
» Francuski konzervativci predstavljaju novog kandidata, Fillon se povlači
Page 1 of 7