Super. Nafta 39,22 dolara/po barelu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Super. Nafta 39,22 dolara/po barelu
Vrednost rublje najniža za sedam meseci
Beta | 24. 08. 2015. - 15:40h | Foto: Reuters | Komentara: 0
Ruska rublja koja sedam meseci gubi vrednost, nakon današnjeg pada za 2,3 odsto izazvanog novim padom cene nafte, dostigla je najnižu vrednost od kraja januara.
Evro se jutros u Moskvi menjao za 79,15 rubalja, a dolar za 70,7 rubalja, što je najniži kurs rublje od 30. januara, kada je rusko tržište pogođeno kombinacijom niskih cena energenata i sankcija Zapada zbog ukrajinske krize.
Zabeležen je i pad akcija na moskovskoj berzi MICEX čija je vrednost danas niža za dva odsto.
Nafta je glavni stub ruske ekonomije, te pad vrednosti rublje prati nagli pad cene te sirovine. Barel nafte u SAD pao je u petak ispod 40 dolara, prvi put od 2009. godine, a u ponedeljak vrednost je pala za još 1,23 dolara, na 39,22.
Ruski zvaničnici smatraju da je ekonomija njihove zemlje dovoljno jaka i da će se izboriti sa ovim padom. Ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev rekao je danas da ne očekuje da će cena nafte dugo ostati ispod 40 dolara po barelu.
Premijer Dimitrij Medvedev rekao je prošle nedelje da se nada da će ruski izvoznici prodavati stranu valutu da bi pomogli stabilizaciju rublje.
Beta | 24. 08. 2015. - 15:40h | Foto: Reuters | Komentara: 0
Ruska rublja koja sedam meseci gubi vrednost, nakon današnjeg pada za 2,3 odsto izazvanog novim padom cene nafte, dostigla je najnižu vrednost od kraja januara.
Evro se jutros u Moskvi menjao za 79,15 rubalja, a dolar za 70,7 rubalja, što je najniži kurs rublje od 30. januara, kada je rusko tržište pogođeno kombinacijom niskih cena energenata i sankcija Zapada zbog ukrajinske krize.
Zabeležen je i pad akcija na moskovskoj berzi MICEX čija je vrednost danas niža za dva odsto.
Nafta je glavni stub ruske ekonomije, te pad vrednosti rublje prati nagli pad cene te sirovine. Barel nafte u SAD pao je u petak ispod 40 dolara, prvi put od 2009. godine, a u ponedeljak vrednost je pala za još 1,23 dolara, na 39,22.
Ruski zvaničnici smatraju da je ekonomija njihove zemlje dovoljno jaka i da će se izboriti sa ovim padom. Ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev rekao je danas da ne očekuje da će cena nafte dugo ostati ispod 40 dolara po barelu.
Premijer Dimitrij Medvedev rekao je prošle nedelje da se nada da će ruski izvoznici prodavati stranu valutu da bi pomogli stabilizaciju rublje.
Last edited by Ero on 24/8/2015, 17:19; edited 1 time in total
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Super. Nafta 39,22 dolara/po barelu
Ima još mjesta za sniženje cijene nafte.
Ode Alžir u kuac.
SHARIA ZA ALŽIR.
SHARIA ZA ALŽIR.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad krahira a oce alžirski državni proracun ovoj ekipi u Alžiru pošto svi više manje imaju neku rodbinu u Marseilu najbolje je kufer u ruke i na brod i pravac Marseile.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ero wrote:Ima još mjesta za sniženje cijene nafte.
Ne znam...prije moje ere je bila 10$/barelu, negdje sredinom 1990-ih. Danas je inace kineska burza dozivjela drugi uzastopni slom, uz potrese na ostalim burzama. Ero, oprosti :offtopic: ali vidim da nema zainteresiranih, vidim da se svi vec ostre na migrante na ostalim temama (koji jos nisu ni stigli).
Dobro, njima ni Hrvati iz BiH nisu bili dragi, valjda ce Sirijce i Pakistance toplije primiti.
Guest- Guest
Ne znam , ne znam...meni kažu da će nafta ubrzo ići prema gore... ...malo strpljenja...
Trinity-
2014-04-17
I meni to isto kazu, ali su mi to govorili kad je nafta pala ispod 100$/barelu, i ispod 60$/barelu...Multinacionalke niti kupuju firme koje se bave frackingom, a priznaju da im proizvodnja nafte pod ovom baznom cijenom nije isplativa. OPEC proizvodi naftu nesmanjenom zestinom. Puno se to naigled nelogicnog poklopilo da dodjemo na ovu cijenu nafte, pa je rast cijene izvjestan. Samo je pitanje kada.
Guest- Guest
Živo mi se jebe, 65% cijene kod nas ide državi kad se sve zbroji i oduzme meni ni u džep ni iz džepa samo ćemo najebat kad poskupi jer će za nas ići gore zajedno sa nametima...
Brain32-
2014-04-15
Brain32 wrote:Živo mi se jebe, 65% cijene kod nas ide državi kad se sve zbroji i oduzme meni ni u džep ni iz džepa samo ćemo najebat kad poskupi jer će za nas ići gore zajedno sa nametima...
Da, da...
Kad cijena nafte ide dolje, onda ne pada cijena benzina, zbog cijena na ''mediteranskom trzistu''...
Kad cijena nafte raste, vec slijedece jutro pumpe imaju nove cijene, korigirane na vise. Taman mi skoci tlak skupa sa cijenom.
Guest- Guest
Oduvik je bilo tako - tekla je od dole prema gore. Samo neka se ne pretjeruje, rezerve su nam pune puncate.Trinity wrote:Ne znam , ne znam...meni kažu da će nafta ubrzo ići prema gore... ..
2014-04-23
Ovisi tko drži ventil.Ero wrote:Oduvik je bilo tako - tekla je od dole prema gore. Samo neka se ne pretjeruje, rezerve su nam pune puncate.Trinity wrote:Ne znam , ne znam...meni kažu da će nafta ubrzo ići prema gore... ..
Trinity-
2014-04-17
Nisam neki stručnjak za temu, ali zar nebi, u slučaju pada cijene nafte, trebale padati cjene proizvoda koji ovise o prijevozu koji ovisi o nafti? Kako to uopće funkcionira?
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
To uopće nije pitanje, zna se. Onaj tko ima hranu, vodu...I silu.Trinity wrote:Ovisi tko drži ventil.Ero wrote:Oduvik je bilo tako - tekla je od dole prema gore. Samo neka se ne pretjeruje, rezerve su nam pune puncate.Trinity wrote:Ne znam , ne znam...meni kažu da će nafta ubrzo ići prema gore... ..
2014-04-23
Prišparani novac od uvoza ide za peMzije, plaće za državne uhljebe, socijalne transfere i..."projekte" NVO.zanstr wrote:Nisam neki stručnjak za temu, ali zar nebi, u slučaju pada cijene nafte, trebale padati cjene proizvoda koji ovise o prijevozu koji ovisi o nafti? Kako to uopće funkcionira?
2014-04-23
Pa dobro stručnjaci koji se radujete tomu( komada 1)
Evo jeno pitanje -kada će gorivo pojeftiniti u RH
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pa i neće. Ti jednostavno ne razumiješ fore. Zašto bi pojeftinilo? A zato da propadaju i naše naftno gospodarstvo? Ni govora.Yehudi wrote:Pa dobro stručnjaci koji se radujete tomu( komada 1)
Nauči se sabirati i oduzimati, zato i imaš 10 prsta.
2014-04-23
U 1,36 HRK (po litri) se nalazi profit nebrojenih tvrtki i svih zaposlenih u njima i to ne samo u Hrvatskoj već u svim državama na putu kojim gorivo prolazi od svojeg izvora do benzinskih crpki širom Hrvatske. Svi oni naplate se od tih 1,36 HRK po litri goriva, a na zakonom determiniran prihod tvrtke od 0,66 HRK po litri država udari još 20% poreza na dobit te oporezuje svakog zaposlenog po stopi od 12, 25 i 40%, a uzme i za zdravstvo i mirovine.
[size=31]https://kapitalac.wordpress.com/2013/11/27/kako-se-racuna-cijena-goriva/[/size]
[size=31]https://kapitalac.wordpress.com/2013/11/27/kako-se-racuna-cijena-goriva/[/size]
2014-04-16
Ero wrote:Pa i neće. Ti jednostavno ne razumiješ fore. Zašto bi pojeftinilo? A zato da propadaju i naše naftno gospodarstvo? Ni govora.Yehudi wrote:Pa dobro stručnjaci koji se radujete tomu( komada 1)
Nauči se sabirati i oduzimati, zato i imaš 10 prsta.
Čini se da ne kužiš poantu moga pitanja.
Naime ostaje nejasno zašto se toliko raduješ smanjenju cijene barela
kad od toga nemaš izravne koristi, ni ti niti država.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Cijene nafte pale ispod 30 dolara po barelu
» Cijena barela sirove WTI nafte na američkom tržištu minus 36,75 dolara po barelu
» KRIZA CRNOG ZLATA Nafta ispod 30 dolara zbog očekivanog rasta zaliha u SAD
» Cirkus: "Mislim da su sidewinderom od 400.000 dolara srušili moj balon od 13 dolara"
» MMF oprostio Ukrajini stari dug od 20 miljardi dolara i odobrio novi od 15 miljardi dolara
» Cijena barela sirove WTI nafte na američkom tržištu minus 36,75 dolara po barelu
» KRIZA CRNOG ZLATA Nafta ispod 30 dolara zbog očekivanog rasta zaliha u SAD
» Cirkus: "Mislim da su sidewinderom od 400.000 dolara srušili moj balon od 13 dolara"
» MMF oprostio Ukrajini stari dug od 20 miljardi dolara i odobrio novi od 15 miljardi dolara
Page 1 of 2