A da Hrvatska vrati vlasništvo nad bankama!?
Page 1 of 1
A da Hrvatska vrati vlasništvo nad bankama!?
Poljska i Mađarska putem povratka nadzora nad bankama popravile su kreditiranje vlastita gospodarstva. Najprije su jednim rezom osjetno popravile stanje u državnim financijama - ukinule su drugi mirovinski stup, kojim upravljaju uglavnom banke.
Hrvatska ima u drugom stupu više od 82 milijarde kuna. No, u Hrvatskoj je vraćanje tih milijardi u državni proračun zabranjena tema, jer se političari ne žele, a možda i ne smiju, zamjeriti bankama.
Vlada više ne bi smjela sebi dopustiti da je događaji preteknu, jer Ina neće biti posljednji slučaj nepromišljene, neuspjele privatizacije državne imovine. Što će učiniti bude li neki inozemni vlasnik prodavao banku u Hrvatskoj?
To što je francuski Societe Generale nedavno Splitsku banku prodao mađarskom OTP-u, kao i nagađanja da talijanski UniCredit planira Zabu prodati spomenutoj francuskoj banci, političarima u ozbiljnoj državi trebao biti povod za raspravu o tome što će učiniti radi povratka nadzora nad financijskim sustavom, koji je u Hrvatskoj u 90-postotnom stranom vlasništvu.
NL
Hrvatska ima u drugom stupu više od 82 milijarde kuna. No, u Hrvatskoj je vraćanje tih milijardi u državni proračun zabranjena tema, jer se političari ne žele, a možda i ne smiju, zamjeriti bankama.
Vlada više ne bi smjela sebi dopustiti da je događaji preteknu, jer Ina neće biti posljednji slučaj nepromišljene, neuspjele privatizacije državne imovine. Što će učiniti bude li neki inozemni vlasnik prodavao banku u Hrvatskoj?
To što je francuski Societe Generale nedavno Splitsku banku prodao mađarskom OTP-u, kao i nagađanja da talijanski UniCredit planira Zabu prodati spomenutoj francuskoj banci, političarima u ozbiljnoj državi trebao biti povod za raspravu o tome što će učiniti radi povratka nadzora nad financijskim sustavom, koji je u Hrvatskoj u 90-postotnom stranom vlasništvu.
NL
Re: A da Hrvatska vrati vlasništvo nad bankama!?
Nadzor ili podržavljenje? Nije isto.
pobornik sam povecanja izdvajanja u 2s.
drzava ima druge mehanizme neka aktivira "svoju" imovinu za prvu ruku
drzava ima druge mehanizme neka aktivira "svoju" imovinu za prvu ruku
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Regoč wrote:Nadzor ili podržavljenje? Nije isto.
2014-04-16
Davno sam već pisao da sve u državi treba privatizirati: imovina, vojska, policija pa čak i crkve. U crkvu bi se išlo temeljem plaćenog godišnjeg abonmana, nešto slično kao operski ili kazališni abonma. Ili kao u kino, kupiš kartu i ideš na misu....Ja mislim da bi se Debo s ovim složio. On bi imao svoju privatnu miliciju, koja bi pratila i zatvarala one koji bi se usudili uzviknuti Za dom spremni i slično. Lobo bi također imao svoju privatnu policiju za čudoređe...Kako bi se ove dvije policije međusobno sporazumile to je drugo pitanje...To bi bila prilika za mene da osnujem svoj EROFOR, za mirenje ove dvojice.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ero,i jedina Hertzegovacka banka u vas nije dugo trajala..Rasčerupali ste je kao vuci i hajduci...
Guest- Guest
ko triska budali:)kic wrote:
haha
2014-04-16
zajebovaš se, ali si blizu rješenju.Eroo wrote:Davno sam već pisao da sve u državi treba privatizirati: imovina, vojska, policija pa čak i crkve. U crkvu bi se išlo temeljem plaćenog godišnjeg abonmana, nešto slično kao operski ili kazališni abonma. Ili kao u kino, kupiš kartu i ideš na misu....Ja mislim da bi se Debo s ovim složio. On bi imao svoju privatnu miliciju, koja bi pratila i zatvarala one koji bi se usudili uzviknuti Za dom spremni i slično. Lobo bi također imao svoju privatnu policiju za čudoređe...Kako bi se ove dvije policije međusobno sporazumile to je drugo pitanje...To bi bila prilika za mene da osnujem svoj EROFOR, za mirenje ove dvojice.
2014-04-16
Eroo wrote:Davno sam već pisao da sve u državi treba privatizirati: imovina, vojska, policija pa čak i crkve. U crkvu bi se išlo temeljem plaćenog godišnjeg abonmana, nešto slično kao operski ili kazališni abonma. Ili kao u kino, kupiš kartu i ideš na misu....Ja mislim da bi se Debo s ovim složio. On bi imao svoju privatnu miliciju, koja bi pratila i zatvarala one koji bi se usudili uzviknuti Za dom spremni i slično. Lobo bi također imao svoju privatnu policiju za čudoređe...Kako bi se ove dvije policije međusobno sporazumile to je drugo pitanje...To bi bila prilika za mene da osnujem svoj EROFOR, za mirenje ove dvojice.
kolega @aben bi veselo tapkao nozicama na ovo
nisam ja za takve utopisticke metode
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
O čemu ti baljezgaš!pismejker wrote:Ero,i jedina Hertzegovacka banka u vas nije dugo trajala..Rasčerupali ste je kao vuci i hajduci...
Da raščerupali su je naši zapadni prijatelji i saveznici tenkovskim upadom
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Naro pakt i jameri razguzili hercegovacku banku....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jok..5. ortak,danas ima lanac klinika u austriji..epikur37 wrote:
Naro pakt i jameri razguzili hercegovacku banku....
Guest- Guest
A ne znam,neki Plavotic je nosio u privatnom autu depozit iz Mostara u Orasje,pa su ga kao "opljackali" us put.Kasnije kupuje stanove po Slavoniji,kupuje zemljista za gradnju kuca,nis ne radi,a pun para...Ebi ga,nije problem neke stvari povezati.Ringo10 wrote:O čemu ti baljezgaš!pismejker wrote:Ero,i jedina Hertzegovacka banka u vas nije dugo trajala..Rasčerupali ste je kao vuci i hajduci...
Da raščerupali su je naši zapadni prijatelji i saveznici tenkovskim upadom
Ako se on tako ponasao,kao su tek bratija ,koja su bila blize vatri???
Guest- Guest
Hercegovačku banku uništio je Ashdown koji je zapovjedio oružani prepad zbog potrage za dokumentacijom koja bi dokazala kriminal. Takvih je dokumenatah nađeno manje nego oružja za masovno uništenje u Iraku, ali ionako je bilo bitno oslabiti hrvatske pozicije, a ne očistiti državu od kriminala.
Ja podržavam da država odnosno partija na vlasti /HDZ/KPJ kontroliraju banke.
Ja ću se onda preko partijskih veza uhljebiti u neku banku gdje dijele kredite. Zatim ću dijeliti tržišno-neisplative kredite svojim ortacima i rođacima, a na partijskom sastanku ću prodati priču da je tu "u interesu države".
Naravno da moji ortaci/rođaci neće moći vraćati kredite, pa će banka doći u loš položaj, a onda će državni obveznici morati sanirati te banke za 10milijardi kuna, a država će na kraju zaključiti da se ne isplati zajebavati sa bankama, jer rodijaci iz KPJ/HZDa sve popljačkaju pa će ih prodati za 2milijarde kuna.. ups to se već desilo sa KPJ i Yugoslavijom i HDZ i Hrvatskom.. ako hoćete ponovo sretno vam bilo
sve plaćaju porezni obveznici koji se iseljavaju...
da , državna/HDZva kontrola banka super i zakon i svima u interesu
Ja ću se onda preko partijskih veza uhljebiti u neku banku gdje dijele kredite. Zatim ću dijeliti tržišno-neisplative kredite svojim ortacima i rođacima, a na partijskom sastanku ću prodati priču da je tu "u interesu države".
Naravno da moji ortaci/rođaci neće moći vraćati kredite, pa će banka doći u loš položaj, a onda će državni obveznici morati sanirati te banke za 10milijardi kuna, a država će na kraju zaključiti da se ne isplati zajebavati sa bankama, jer rodijaci iz KPJ/HZDa sve popljačkaju pa će ih prodati za 2milijarde kuna.. ups to se već desilo sa KPJ i Yugoslavijom i HDZ i Hrvatskom.. ako hoćete ponovo sretno vam bilo
sve plaćaju porezni obveznici koji se iseljavaju...
da , državna/HDZva kontrola banka super i zakon i svima u interesu
Guest- Guest
Utopija.provocator wrote:Poljska i Mađarska putem povratka nadzora nad bankama popravile su kreditiranje vlastita gospodarstva. Najprije su jednim rezom osjetno popravile stanje u državnim financijama - ukinule su drugi mirovinski stup, kojim upravljaju uglavnom banke.
NL
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Similar topics
» Amerikanci su spriječili rusku inicijativu da se Hrvatska vrati na pozicije prije Bljeska
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» (pro)pao sporazum s bankama
» Kina tvrdi da su rijetki metali vlasništvo države
» Bauk privatizacije: U Hrvatskoj je i dalje baš sve državno vlasništvo
» Dodik: Brčko je vlasništvo i Republike Srpske
» (pro)pao sporazum s bankama
» Kina tvrdi da su rijetki metali vlasništvo države
» Bauk privatizacije: U Hrvatskoj je i dalje baš sve državno vlasništvo
Page 1 of 1