TITOVA ALEKSANDRA ZEC
Page 1 of 1
TITOVA ALEKSANDRA ZEC
TITOVA ALEKSANDRA ZEC: Brutalno ubojstvo obitelji Ševo i dalje “slučaj bez zaključka”!
MÜNCHEN – Poslije ubojstva obitelji Ševo, talijanskim istražiteljima postalo je jasno da je ubojica pobjegao u Jugoslaviju.
Iako je Parlamentarna skupština Vijeća Europe osudila zločine totalitarnih režima, ni nakon pada tih režima u državama srednjoistočne Europe nisu za sve slučajeve uslijedile međunarodne istrage o počinjenim zločinima. Ubojstvo obitelji Ševo još je jedan nerazjašnjeni slučaj, tapkanje u mraku repova iz prošlosti.
Prema riječima Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih zločina, među opasnije vođe HRB-a u Europi Udba je ubrojila i Stjepana Ševu, rođenog 1936. godine u Hamzićima kod Čitluka. Ševo je emigrirao 1966. godine, a vrlo je brzo postao politički aktivna i povjerljiva osoba u hrvatskim emigrantskim krugovima. Iz izvješća suradnika riječke Udbe Vinka Sindičića i suradnika splitske Udbe pod pseudonimom “Mosor”, bilo je poznato da je Ševo bio jedan od glavnijih logističara HRB-a u Europi.
Brutalno ubojstvo cijele obitelji
Naime, Stjepan Ševo i supruga mu Tatjana te devetogodišnja Rosemarie okrutno su ubijeni pored Venecije u kolovozu 1972. godine. Josipovićev otac u vrijeme Drugog svjetskog rata bio je član partizanskog odreda na Biokovu, koji je kasnije prerastao u zloglasnu 11. dalmatinsku brigadu. S druge strane Stjepan Ševo rođen je u okolici Međugorja, a bez oca ostaje s osam godina jer život su mu oduzeli partizani. Ševo iz rodne Hercegovine emigrira 1966. godine te postaje politički aktivna i povjerljiva osoba unutar hrvatskih emigrantskih krugova.
Nakon sloma Hrvatskog proljeća Udba ga upisuje među opasne vođe Hrvatskog revolucionarnog bratstva u Europi. Prema izvješćima suradnika Udbe Vinka Sindičića, Ševo je bio jedan od važnijih logističara HRB-a u Europi. Stjepan Ševo je sa ženom Tatjanom, rođenom 1946. godine u Varaždinu i pokćerkom Rosemarie Bahorić, rođenom 1963. godine u Stuttgartu, živio u Stuttgartu. Godine 1972. ova obitelj planirala je godišnji odmor provesti u Italiji, ali zloglasni Sindičić doznaje za njihove planove.
Prema tvrdnjama svjedoka, s njima je 18. kolovoza 1972. godine doputovao u gradić San Dona di Piave kod Venecije gdje su odsjeli u pansionu Bar Ristorante Centrale. Sindičić je u pansionu prespavao samo jednu noć, a sljedećeg je dana vlakom otputovao u Trst – navodno na sastanak s roditeljima. Tjedan dana nakon toga, 24. kolovoza 1972. godine obitelj Ševo dolazi na željezničku stanicu u talijanskom gradiću gdje su dočekali budućeg ubojicu koji je iz Trsta doputovao vlakom.
Na povratku s kolodvora Ševo se zaustavio na tržnicu kupiti voće. Obitelj Ševo i ubojica sporednom cestom krenuli su prema Veneciji. Kada je Ševo usporio, ubojica mu je ispalio tri hica u zatiljak, a ovaj je na mjestu preminuo. Automobil se zanio i sletio u jarak, a njegova supruga Tatjana zgrabila je ubojičin revolver trgajući prigušivač. Potom je ubojica s više hitaca usmjerenih prema njoj smrtno ranjava. Nakon toga dva hica ispalio je u glavu djevojčice Rosmarie, koju je također usmrtio. Prilikom napuštanja vozila vidio je da je Tatjana još živa pa je u njezino polumrtvo tijelo ispucao niz hitaca. Nakon toga je sjeo u auto koji ga je čekao te nastavio u pravcu Trsta.
Osiguran alibi i slučaj ‘bez zaključka’
Poslije ubojstva obitelji Ševo, talijanskim istražiteljima postalo je jasno da je ubojica pobjegao u Jugoslaviju. Dr. Salvatore Barba, policijski istražitelj iz Venecije tražio je od jugoslavenskih vlasti da dopuste da saslušanje Vinka Sindičića. Njegov zahtjev Okružni sud Rijeka odbio je s obrazloženjem da se Sindičić od 20. kolovoza 1972. godine nalazi kod majke u Opatiji i da on ima čvrsti alibi – željezničku kartu izdanu 19. kolovoza 1972. godine u San Dona di Piave kojom je doputovao. Udba mu je osigurala alibi, nastavio je raditi za nju pod novim pseudonimom “Pitagora”. Slučaj je zaključen, a da ubojstvo nije riješeno.
Iva Međugorac l dnevno.hr
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: TITOVA ALEKSANDRA ZEC
Predrag Matić će i ovo istražiti, ja sam u to siguran...
Covjek s tisucu lica, sva ista.Toni Soprano wrote:Ko je Iknar?
omni-
2014-04-12
i sžto je sad sa tim ghovnetom Sindicicem??žSto je sa sudjenjem??
Guest- Guest
Smeće psihopatsko na žalost živi i dalje u Rijeci mislim...a slučaj Ševo papala maca...
Last edited by jasambrend on 24/8/2015, 09:37; edited 1 time in total (Reason for editing : ik)
darth_vader-
2014-04-17
Pa sindičića su neovisni RH sudovi oslobodili krivnje za sve i svašta a budući da je trenutno na tapeti udbašima uživa zaštiti njemačkog pravosuđa. Inače što se tiče perkana i mustača- zadnje nobilove gluposti sa svjedocima (da je u stvari SĐ ubio KOS) izludile su Daustera koji je rekao je tom svjedoku da mu niko nikada nije lagao u sudnici kao taj svjedokbogomdani wrote:i sžto je sad sa tim ghovnetom Sindicicem??žSto je sa sudjenjem??
Guest- Guest
o ebote,a rodijaci..nis poravnavanje racuna??...e nema toga kod nas...
Guest- Guest
aha...malo sam to pratio,ali otkad su poceli cirkus izvoditi,prestao sam..ghovno zabajbuciti do kraja zivota..strpati ga na odjel sa Turcima,i pustiti bubu,da je pobio par desetina Turaka...e sto bi mu bilo veselo...tre91 wrote:Pa sindičića su neovisni RH sudovi oslobodili krivnje za sve i svašta a budući da je trenutno na tapeti udbašima uživa zaštiti njemačkog pravosuđa. Inače što se tiče perkana i mustača- zadnje nobilove gluposti sa svjedocima (da je u stvari SĐ ubio KOS) izludile su Daustera koji je rekao je tom svjedoku da mu niko nikada nije lagao u sudnici kao taj svjedokbogomdani wrote:i sžto je sad sa tim ghovnetom Sindicicem??žSto je sa sudjenjem??
Guest- Guest
Ja mislim da je taj pedalu uvatio. Obitelj Krmpotić je ispred nosa odvezla njemačka policija i stavila je u zaštitu zbog prijetnji koje su upućene unutar RH i antif. rijeke a da bi vinko sindičić tek tako mogao boraviti tamo.jasambrend wrote:Smeće psihopatsko na žalost živi i dalje u Rijeci mislim...a slučaj Ševo papala maca...
Guest- Guest
ovi komunisti su najveći zločinci svijeta, zaista.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa dobro, hrvatska djeca nisu vazna. Isto tako manga to ne bi dao, samo su se udbasi oteli kontroli. Kaznjeni su unapredjenjem na visi udbaski polozaj.
dijagram-
2015-08-09
Pa prema broju žrtava kroz vremensko razdoblje zasigurno im niko pera ne može odbiti po tom pitanju.
Guest- Guest
Similar topics
» Indija kao Titova Jugoslavija na steroidima
» Tito je volio Dražu!!! Najstrože čuvana Titova tajna!!!
» Aleksandra Zec epizoda 200
» HSS na izdisaju,clanstvo masovno napusta stranku!'Ostati ce u stranci on i Titova bista'
» Titova unuka zestoko iskritizirala Frljica:Na njegovim sam predstavama skoro zaspala
» Tito je volio Dražu!!! Najstrože čuvana Titova tajna!!!
» Aleksandra Zec epizoda 200
» HSS na izdisaju,clanstvo masovno napusta stranku!'Ostati ce u stranci on i Titova bista'
» Titova unuka zestoko iskritizirala Frljica:Na njegovim sam predstavama skoro zaspala
Page 1 of 1