NJEMAČKI vicekancelar: Merkelica je kriva za eventualni raspad EU
Page 1 of 1
NJEMAČKI vicekancelar: Merkelica je kriva za eventualni raspad EU
http://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacki-vicekancelar-predvidja-raspad-europske-unije-za-sve-optuzuje-angelu-merkel-/942667.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: NJEMAČKI vicekancelar: Merkelica je kriva za eventualni raspad EU
2017. - važna godina za Njemačku
SPD na čelu sa Sigmarom Gabrielom prema najnovijim ispitivanjima javnog mišljenja ima podršku oko 20 posto birača što je 17 posto manje od demokršćanske Unije CDU/CSU te svega pet posto više od desno-populističke Alternative za Njemačku.
2017. je važna izborna godina za Njemačku u kojoj se osim parlamentarnih održavaju i izbori u nekoliko saveznih država, između ostalih i u najmnogoljudnijoj Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.
SPD na čelu sa Sigmarom Gabrielom prema najnovijim ispitivanjima javnog mišljenja ima podršku oko 20 posto birača što je 17 posto manje od demokršćanske Unije CDU/CSU te svega pet posto više od desno-populističke Alternative za Njemačku.
2017. je važna izborna godina za Njemačku u kojoj se osim parlamentarnih održavaju i izbori u nekoliko saveznih država, između ostalih i u najmnogoljudnijoj Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: NJEMAČKI vicekancelar: Merkelica je kriva za eventualni raspad EU
Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel i predsednik Socijaldemokratske stranke (SDP) šokirao je javnost u Nemačkoj tvrdeći da je Evropska Unije pred raspadom, a za to je optužio aktuelnu kancelarku i svog koalicionog partnera Angelu Merkel!
index.hr/informer.rs 08. 01. 2017. 11:22
Znam kakvo je stanje u Evropskoj uniji i više nije nezamislivo da se ona raspadne - rekao je Gabriel za Špigl.
Najverovatniji kandidat SPD-a za kancelara na parlamentarnim izborima objasnio je kako je nemačko insistiranje na politici štednje unutar EU razjedinilo uniju više nego ikad pre.
On je za to indirektno optužio kancelarku Angelu Merkel, čiji je manji partner u koalicijskoj vladi, i demokršćanskog ministra financija Volfganga Šojblea upozoravajući na moguće pogubne posledice striktne politike štednje unutar zone evra.
- Jednom sam pitao kancelarku šta misli što će više koštati Nemačku: da Francuzima popusti i dozvoli pola odsto veći deficit ili da Marin le Pen postane predsednica. Odgovor mi duguje do dan danas - rekao je Gabriel i dodao:
- Da smo mi u Nemačkoj bili prisiljeni primeniti samo deo reformi i rezanja kao što je to bio slučaj u Grčkoj već bi odavno došlo do narodnog ustanka - rekao je Gabriel.
Gabriel je optužio Merkel i za nekoordinisnau politiku u vreme izbijanja migrantske krize.
- Najveća greška Angele Merkel je bila što se nije dogovorila ni sa kim osim s Austrijancima. To se prethodnim kancelarima ne bi dogodilo - ocenio je Gabriel.
One je demokršćansku Uniju CDU/CSU optužio i za to što Nemačka u EU nailazi na otpor.
- DU i CSU naspram ostatka Evrope uvek nastupaju kao učitelji koji sve bolje znaju - rekao je Gabriel.
index.hr/informer.rs 08. 01. 2017. 11:22
Znam kakvo je stanje u Evropskoj uniji i više nije nezamislivo da se ona raspadne - rekao je Gabriel za Špigl.
Najverovatniji kandidat SPD-a za kancelara na parlamentarnim izborima objasnio je kako je nemačko insistiranje na politici štednje unutar EU razjedinilo uniju više nego ikad pre.
Šta kažu ankete
SPD na čelu sa Zigmarom Gabrielom prema najnovijim ispitivanjima javnog mišljenja ima podršku oko 20 posto birača što je 17 posto manje od demokršćanske Unije CDU/CSU i svega pet posto više od desno-populističke Alternative za Njemačku.On je za to indirektno optužio kancelarku Angelu Merkel, čiji je manji partner u koalicijskoj vladi, i demokršćanskog ministra financija Volfganga Šojblea upozoravajući na moguće pogubne posledice striktne politike štednje unutar zone evra.
- Jednom sam pitao kancelarku šta misli što će više koštati Nemačku: da Francuzima popusti i dozvoli pola odsto veći deficit ili da Marin le Pen postane predsednica. Odgovor mi duguje do dan danas - rekao je Gabriel i dodao:
- Da smo mi u Nemačkoj bili prisiljeni primeniti samo deo reformi i rezanja kao što je to bio slučaj u Grčkoj već bi odavno došlo do narodnog ustanka - rekao je Gabriel.
Gabriel je optužio Merkel i za nekoordinisnau politiku u vreme izbijanja migrantske krize.
- Najveća greška Angele Merkel je bila što se nije dogovorila ni sa kim osim s Austrijancima. To se prethodnim kancelarima ne bi dogodilo - ocenio je Gabriel.
One je demokršćansku Uniju CDU/CSU optužio i za to što Nemačka u EU nailazi na otpor.
- DU i CSU naspram ostatka Evrope uvek nastupaju kao učitelji koji sve bolje znaju - rekao je Gabriel.
Guest- Guest
Similar topics
» Gorbacov rekao da je za raspad SSSR-a kriva americka sapunica Dallas
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» Njemačka tone u ludilo: njemački predsjednik napao njemački narod
» Crna gora spremno čeka eventualni dolazak izbjeglica i migranata
» Emancipacija je kriva za sve!
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» Njemačka tone u ludilo: njemački predsjednik napao njemački narod
» Crna gora spremno čeka eventualni dolazak izbjeglica i migranata
» Emancipacija je kriva za sve!
Page 1 of 1