upute za blagoslov kuce
Page 1 of 1
upute za blagoslov kuce
Običaji u Hrvatskoj nalažu određeno ponašanje vjernika u prisustvu svećenika koji su ponekad smiješni, ali naputak iz župnog ureda u Domaslovcu je urnebesan i, ako ćemo strogo vjerski gledati, i uvredljiv za vjernike.
uz uobičajene pripreme, u župnom listiću stoji i neočekivano upozorenje. U naputku iz župe Krista Kralja navode kako "U slučaju da pas ili mačka znadu sklopiti ruke i moliti, što je vrlo pohvalno, neka ostanu u prostoriji i mole s nama; ako ne znaju moliti neka se bave tjelovježbom izvan prostorije."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/urnebesne-upute-vjernicima-za-blagoslov-kuca-ako-znaju-neka-mole-i-pas-i-macka/942023.aspx
uz uobičajene pripreme, u župnom listiću stoji i neočekivano upozorenje. U naputku iz župe Krista Kralja navode kako "U slučaju da pas ili mačka znadu sklopiti ruke i moliti, što je vrlo pohvalno, neka ostanu u prostoriji i mole s nama; ako ne znaju moliti neka se bave tjelovježbom izvan prostorije."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/urnebesne-upute-vjernicima-za-blagoslov-kuca-ako-znaju-neka-mole-i-pas-i-macka/942023.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: upute za blagoslov kuce
Ma ja kao teolog,mislim da ovdje nije riječ o nepoznavanju "materije" od strane svećenika,već da je isti na duhovit način dao do znanja vlasnicima domaćih životinja da iste prilikom blagoslova makne iz prostorije za molitvu.
Ne znam samo kako ovi glupi novinari to tumače na ovakav način?
Pa jasno je da svećenik itekako dobro zna da se ni pas,ni hrčak,ni mačka ne znaju moliti.
Ne znam samo kako ovi glupi novinari to tumače na ovakav način?
Pa jasno je da svećenik itekako dobro zna da se ni pas,ni hrčak,ni mačka ne znaju moliti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...ali ih se i to može naučiti. u stanju su i "tanjur" poslije obroka pospremiti.jastreb wrote:
Guest- Guest
Ma i ja kao vjerski kritičar itekako znam osuđivati negativne pojave kod svećenika CUH-a,kao što su klerikalizam, neskriveno simpatiziranje jedne mračne ideologije,antisocijalizam,ili u nekoj mjeri i antisrpstvo. No ovdje je riječ o neprepoznavanju humora.
Svećenik se na fini način našalio sa župljanima,a neki priglupi antiklerikalac je to jedva dočekao i o svemu obavijestio još gluplje novinare,koji su kao školovani ljudi morali prepoznati ovaj svećenički marifetluk.
Svećenik se na fini način našalio sa župljanima,a neki priglupi antiklerikalac je to jedva dočekao i o svemu obavijestio još gluplje novinare,koji su kao školovani ljudi morali prepoznati ovaj svećenički marifetluk.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Ma i ja kao vjerski kritičar itekako znam osuđivati negativne pojave kod svećenika CUH-a,kao što su klerikalizam, neskriveno simpatiziranje jedne mračne ideologije,antisocijalizam,ili u nekoj mjeri i antisrpstvo. No ovdje je riječ o neprepoznavanju humora.
Slažem se. Svećenik je samo pokušao biti duhovit pa je zato dočekan na nož...
mrincredible-
2014-04-16
"Možemo razumjeti da autor župnog listića ne poznaje elementarnu biologiju te da trikove ljubimaca pripisuje duhovnom uzdizanju. Jasno je da to ne ulazi u domenu uže stručnosti župe Krista Kralja."
ja ne mogu razumjeti da čak i novinar Indexa, što je uz hrvatske političare najniži oblik života na planeti, može biti toliko glup da ne prepozna šalu koju bi razumjela djeca od pet godina, odnosno da je svećenik na fin način htio reći ljudima da izvedu cucke i mačke iz prostorije koja se blagoslivlja. Jasno je da prepoznati sarkazam i ironiju ne ulazi u domenu uže stručnosti nounara indeksa.
ja ne mogu razumjeti da čak i novinar Indexa, što je uz hrvatske političare najniži oblik života na planeti, može biti toliko glup da ne prepozna šalu koju bi razumjela djeca od pet godina, odnosno da je svećenik na fin način htio reći ljudima da izvedu cucke i mačke iz prostorije koja se blagoslivlja. Jasno je da prepoznati sarkazam i ironiju ne ulazi u domenu uže stručnosti nounara indeksa.
Vi'š da su KC i popovi u igri...tu su malko zaslijepljeni...i oni i debotomarcellus wrote:"Možemo razumjeti da autor župnog listića ne poznaje elementarnu biologiju te da trikove ljubimaca pripisuje duhovnom uzdizanju. Jasno je da to ne ulazi u domenu uže stručnosti župe Krista Kralja."
2014-04-15
jesul to ovi debilkosi ozbiljno shvatili
2014-04-19
Indexsovci 100% ovi s neta cca 99%.prckov wrote:jesul to ovi debilkosi ozbiljno shvatili
Kao da se natječu tko je gluplji.
svake godine ista tema istog autora.
a, jastreb nam evoluira od partijca do vjernika. teolog s pivom ispred ducana
a, jastreb nam evoluira od partijca do vjernika. teolog s pivom ispred ducana
2014-12-30
Jasno da se čovjek zafrkava, ali Debilizaosto ne može a da se ne istakne katolikofobijom.
n_razbojnik wrote:Vi'š da su KC i popovi u igri...tu su malko zaslijepljeni...i oni i debotomarcellus wrote:"Možemo razumjeti da autor župnog listića ne poznaje elementarnu biologiju te da trikove ljubimaca pripisuje duhovnom uzdizanju. Jasno je da to ne ulazi u domenu uže stručnosti župe Krista Kralja."
deboto je specijalac, ne ko zeko, ali broj dva na netu što se tiče golog kretenizma
» Katolicizam se širi Kinom (uz blagoslov partije)
» Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'
» Svaka kuća koja je imala premium blagoslov preživjela je potres
» Uz blagoslov konzervatora dograđuje se zaštićeni spomenik kulture u samom centru Splita
» Iz svake kuće
» Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'
» Svaka kuća koja je imala premium blagoslov preživjela je potres
» Uz blagoslov konzervatora dograđuje se zaštićeni spomenik kulture u samom centru Splita
» Iz svake kuće
Page 1 of 1