ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj part 666

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj  part 666 - Page 2 Empty Re: Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj part 666

Post by Guest 3/1/2017, 02:24

ne znam ja da li se država hrani porezima... možda i ne hrani.. recimo

ali što znamo?

znam0 da država diže poreze, i povećava poreznu represiju, a rezltat dignutih poreza su manje investicije, manja potrošnja, manja zaposlenost, brže iseljavanje,

Guest
Guest

Back to top Go down

Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj  part 666 - Page 2 Empty Re: Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj part 666

Post by Guest 3/1/2017, 02:33

porezi su visoki da vam ne bi rastao deficit proračuna previše
svi kukate kako je javni dug prevelik i kako idete u bankrot

da poraste deficit na 30% kao u Irskoj recimo, ti bi bio sa vilama na ulici jurišao sa drugim kmetovima da srušiš vladu koja uništava državu :)

želite povećavati proizvodnju, i smanjivati potrošnju, želite manje poreze ali i manji deficit
logika vam je nepoznat pojam
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:39

deda wrote:
želite povećavati proizvodnju, i smanjivati potrošnju, želite manje poreze ali i manji deficit

uzalud ti je neekonomistima objašnjavati što je dohodovna strana proračuna..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:41

cijelo vrijeme su sad oko Božića i Nove godine na TVu prilozi o tome kako su ljudi previše potrošili na hranu, na slavlje, na izlaske, na piće, na poklone...

previše se troši za blagdane, to ne valja

pa "ekonomski stručnjaci" i mediji vrše propagandu, treba smanjiti potrošnju, treba prestati s konzumerizmom i materijalizmom a vratiti se tradicionalnim, konzervativnim vrijednostima

potrošnja je nerealna, nije na čvrstim temeljima kažu

treba potaknuti štednju i investicije u proizvodnju, u povećanje kapaciteta

neka turisti koji dođu troše, to su uglavnom dekadentni razvratni zapadnjaci

Last edited by deda on 3/1/2017, 02:41; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 3/1/2017, 02:41

ukinut drzavu,  rjesen ekonomski problem, 
osnovat dva tri ministarstva cisto za odnose sa drugim narodima i ministarstvo odbrane,  sve financirat novcanim udjelom opcina, profesionalni uposlenici, razvoj i financijska sranja ostavit vjecima opcina il regija da odlucuju, porez odredit konsenzusom stanovnistvai iz njega bi se financirali zajednicki interesi, drasticno smanjit uhljebe i ukinut sva ogranicenja poslovanja osim onih koja bi mogla ugrozit zivote i imovinu stanovnistva, vodeci kadrovi na tim mjestima se biraju svakih 5 godina uz klauzulu da sledeci mandat mora dobit 70% glasova stanovnistva za obnasanje iste funkcije, ukinut policiju kao represivni aparat i osnovat policiju kao organizaciju zaposlenika koji se brinu za sigurnost gradjana, dalo bi se toga jos nabrojat, koja kurceva potrosnja drzave, 
5 ljudi stvara a otima im se putem poreza dio dobiti da bi 20 ljudi moglo trositi,  efekt toga da oni koji stvaraju gledaju da izbjegnu da ih ovi drugi pljackaju ili jednostavno odustanu od stvaranja

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:44

deda wrote:cijelo vrijeme su sad oko Božića i Nove godine na TVu prilozi o tome kako su ljudi previše potrošili na hranu, na slavlje, na izlaske, na piće, na poklone...

previše se troši za blagdane, to ne valja

pa "ekonomski stručnjaci" i mediji vrše propagandu, treba smanjiti potrošnju, treba prestati s konzumerizmom i materijalizmom a vratiti se tradicionalnim, konzervativnim vrijednostima

potrošnja je nerealna, nije na čvrstim temeljima kažu

treba potaknuti štednju i investicije u proizvodnju, u povećanje kapaciteta

neka turisti koji dođu troše, to su uglavnom dekadentni razvratni zapadnjaci

uglavnom sve pogrešno osim investicija u proizvodnju a tu bez eu fondova nema pomoći.. meni je nejasno zašto projekti stoje u ladicama ministarstva i ne rješavaju se
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:46

Leviathan2 wrote:ukinut drzavu,  rjesen ekonomski problem, 
osnovat dva tri ministarstva cisto za odnose sa drugim narodima i ministarstvo odbrane,  sve financirat novcanim udjelom opcina, profesionalni uposlenici, razvoj i financijska sranja ostavit vjecima opcina il regija da odlucuju, porez odredit konsenzusom stanovnistvai iz njega bi se financirali zajednicki interesi, drasticno smanjit uhljebe i ukinut sva ogranicenja poslovanja osim onih koja bi mogla ugrozit zivote i imovinu stanovnistva, vodeci kadrovi na tim mjestima se biraju svakih 5 godina uz klauzulu da sledeci mandat mora dobit 70% glasova stanovnistva za obnasanje iste funkcije, ukinut policiju kao represivni aparat i osnovat policiju kao organizaciju zaposlenika koji se brinu za sigurnost gradjana, dalo bi se toga jos nabrojat, koja kurceva potrosnja drzave, 
5 ljudi stvara a otima im se putem poreza dio dobiti da bi 20 ljudi moglo trositi,  efekt toga da oni koji stvaraju gledaju da izbjegnu da ih ovi drugi pljackaju ili jednostavno odustanu od stvaranja

dobro, kasne su noćne ure pa razumijem da se zezaš :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 3/1/2017, 02:46

nemate blage veze ni o cemu, joda vam je na boljem tragu od vas, strucnjaci, pih

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:47

Leviathan2 wrote:nemate blage veze ni o cemu, joda vam je na boljem tragu od vas, strucnjaci, pih

ma kako to?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:49

metilda wrote:
deda wrote:

nije tu problem ekonomija, problem su svjetonazorska uvjerenja, problem je ideologija

ako se vodiš ideologijom brojke i račun su nebitne, država je uvijek loša i zla, ili u slučaju marksista nijma je problem to što novac postoji uopće
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:50

Leviathan2 wrote:nemate blage veze ni o cemu, joda vam je na boljem tragu od vas, strucnjaci, pih

zamećeš svađu? :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:54

deda wrote:
metilda wrote:
deda wrote:

nije tu problem ekonomija, problem su svjetonazorska uvjerenja, problem je ideologija

ako se vodiš ideologijom brojke i račun su nebitne, država je uvijek loša i zla, ili u slučaju marksista nijma je problem to što novac postoji uopće

ne znam, meni postojanje države i njene porezne regulative nikad nije predstavljalo problem.. proračun također.. iz nečega se mora financirati sve što se financira.. kultura, zdravstvo, mirovine.. uopće ne razumijem ideologiju koja negira državu... marksisti su mi oduvijek bili nejasni, još dok smo učili osnove samoupravnog socijalizma... iz toga sam uvijek imala jedinicu...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 3/1/2017, 02:56

metilda wrote:

ne, ja sam anarhista po nekim terminima i apsolurno sam za ukidanje bilo kakove drzave al kako je u ovo vrijeme to nemoguce, moguce ju je smanjit na najmanju mjeru
zasto ja ili bilo ko treba gospodare, zasto nebi uposlili ljude da vode neke zajednicke poslove od interesa stanovnistva odredjenog podrucja, il interese jednog naroda, zasto ja da imam gospodare u saboru ili ti???, oni bi trebali biti nasi uposlenici kojima bi bila cast da su izabrani na tako delikatan zadatak, medjutim oni su gospodari i umjesto nas odlucuju a mi se ponasamo kako oni odluce ili kako njima neko koga oni smatraju vecim od sebe naredi,
recimo todoricu se klanjaju a ostatak naroda je samo glasacka stoka da se docepaju udobne i isplative fotelje,
hoces jos
digni malo pogled dalje od pjevanja domoljubnih pjesmica il nekih ubjedjenja da smo nesposobni da drugi znaju bolje,
problem je sto imamo gospodare kojima cak nije ni bitno hoce li im svi podanici pobjeci u neko drugo kraljevstvo za kruhom, bitno je da oni imaju za sebe u ovom trenutku
skinut gospodare i stavit uposlenike,
vecina ljudi su idijoti, ne shvataju da se mora mjenjati srz promjene nego samo rade promjene glazure, do juce su vladali beograd i srbi a danas vladaju nasi koji jos bezobzirnije pljackaju
cim neko digne glavu odmah ga se poklopi kao antihrvata i stajaznam koji se kontributi upotrijebe plus represija policije

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 3/1/2017, 02:57

metilda wrote:
deda wrote:
metilda wrote:
deda wrote:

ne znam, meni postojanje države i njene porezne regulative nikad nije predstavljalo problem.. proračun također.. iz nečega se mora financirati sve što se financira.. kultura, zdravstvo, mirovine.. uopće ne razumijem ideologiju koja negira državu... marksisti su mi oduvijek bili nejasni, još dok smo učili osnove samoupravnog socijalizma... iz toga sam uvijek imala jedinicu...
marksisti su drzavisti kao i vi koji ih pljujete, u tom je problem

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 3/1/2017, 03:02

deda wrote:

zamećeš svađu? :D
ne, nebih ovo nazvao svadjom,
 joda je na dobrom tragu,  danasnja ekonomija se bazira na nekoliko tumacenja a sva ona su kreirana od onih koji kontroliraju protok novca,
ti koristis najvise tumacenje da je najbitnija drzavna potrosnja,  ako drzavna potrosnja nema pokrice u novim dobrima onda je to kurac od ovce, danasnja hrvatska se financira iskljucivo prodajom narodnih dobara i kreditima koji se uz sve silno vracanje multipliciraju, alo
ako dignes kredu za auto ili stan i ne mozes vratit, oce li ti banka dati drugi da pokrijes prvi, mozda hoce ako imas sto da zalozis, a onda kad i to izadje, odeeee
ni zivi zid ne pomogne

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 03:10

Leviathan2 wrote:
metilda wrote:

ne, ja sam anarhista po nekim terminima i apsolurno sam za ukidanje bilo kakove drzave al kako je u ovo vrijeme to nemoguce, moguce ju je smanjit na najmanju mjeru
zasto ja ili bilo ko treba gospodare, zasto nebi uposlili ljude da vode neke zajednicke poslove od interesa stanovnistva odredjenog podrucja, il interese jednog naroda, zasto ja da imam gospodare u saboru ili ti???, oni bi trebali biti nasi uposlenici kojima bi bila cast da su izabrani na tako delikatan zadatak, medjutim oni su gospodari i umjesto nas odlucuju a mi se ponasamo kako oni odluce ili kako njima neko koga oni smatraju vecim od sebe naredi,
recimo todoricu se klanjaju a ostatak naroda je samo glasacka stoka da se docepaju udobne i isplative fotelje,
hoces jos
digni malo pogled dalje od pjevanja domoljubnih pjesmica il nekih ubjedjenja da smo nesposobni da drugi znaju bolje,
problem je sto imamo gospodare kojima cak nije ni bitno hoce li im svi podanici pobjeci u neko drugo kraljevstvo za kruhom, bitno je da oni imaju za sebe u ovom trenutku
skinut gospodare i stavit uposlenike,
vecina ljudi su idijoti, ne shvataju da se mora mjenjati srz promjene nego samo rade promjene glazure, do juce su vladali beograd i srbi a danas vladaju nasi koji jos bezobzirnije pljackaju
cim neko digne glavu odmah ga se poklopi kao antihrvata i stajaznam koji se kontributi upotrijebe plus represija policije

ma ukidanje države i njenog aparata je potpuno nemoguće i rekla bih da je to jednostavno utopijska ideja... i ti sam priznaješ da su potrebni neki aparati za kontrolu.. a to je uloga države.. promisli samo tko bi se u ovom trenutku odrekao svojih nacionalnih interesa i svoje države.. pa i baski i flamanci i katalonci traže upravo to što smatraš glazurom koja nije potrebna... jedino je državni aparat prava obrana od utopističke anarhije koja odi potpunom kaosu.. srećom je toliko utopistička u tolikom malom broju mozgova da se nikada neće ostvariti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 07:46

Leviathan2 wrote:
joda je na dobrom tragu

Mađarska već ima relatvino niske poreze, a opet joj pada BDP, rezat će još poreze a BDP će i dalje padati
u čemu je problem? zašto pada BDP iako su porezi niski?
no jodu ne zanima gdje je i što je problem, on samo želi kukati kako država ne valja, jer to radi cijelo društvo pa se tako najbolje uklopiti u njega

Leviathan2 wrote:
ako dignes kredu za auto ili stan i ne mozes vratit, oce li ti banka dati drugi da pokrijes prvi, mozda hoce ako imas sto da zalozis, a onda kad i to izadje, odeeee, ni zivi zid ne pomogne

kredit nećeš moći vratiti ako nemaš prihode, a prihode nećeš imati ako nitko ne želi kupiti tvoj rad,
svoj rad ne možeš prodati za novac zato što ljudi ne troše,
ako nema potrošnje, nema posla, bez posla nema novca, a bez novca ne možeš vraćati kredit
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 3/1/2017, 08:28

metilda wrote:
deda wrote:
metilda wrote:
deda wrote:

To ti stara opajdaro lazes
Jer je taj TIPS bio kao danas vjeronauk, NISI SMIO IMATI JEDINICU
i nisi uostalom nista vise ni zaradila
Marx je govorio o odumiranju drzave ...
Kao da ova situacija danas ne pokazuje da je bio u pravu .

2014-04-29

Back to top Go down

Post by aben 3/1/2017, 09:35

deda wrote:da, kriva je država, građani ne mogu raditi krive stvari u krivo vrijeme

bitno je zato da ne raste deficit i državna potrošnja, tj. najbolje bi bilo da nema deficita ni potrošnje države

Asked about a late-2016 spending spree, which local media has estimated could lead to a 1 trillion forint ($3.38 billion) monthly shortfall in December, the biggest on record, Varga said the deficit would remain under control.

"Our most pessimistic expectations put the deficit at 2.1 to 2.3 percent (of gross domestic product)," Varga said, adding that he did not rule out a lower figure closer to the government's original 2 percent target for the full year. ($1 = 296.15 forints)
naravski da je država kriva. 
građani ne moru biti krivi; svak čini ono ča se njemu čini ispravnin. ako se na kraju zbroji da su građani činili loše poteze, e pa to je život.

agregati nisu opravdanje za fašizam.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 3/1/2017, 10:38

deda wrote:
Pinochet wrote:Vlada nas je za Novu godinu počastila većim trošarinama, zbog kojih za veliku većinu novih automobila od danas u salonima trebamo platiti više nego lani. Ionako veliko porezno opterećenje na nove aute, po kojem smo u samom vrhu EU (PDV od 25 posto i visoke trošarine), izmjenama Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, još se povećalo. Dok, primjerice, Slovačka, Češka, Poljska ili Njemačka uopće nemaju trošarine na kupnju automobila, hrvatske trošarine bitno poskupljuju i najjeftinije automobile, dok za skuplje mogu biti i više od 30 posto ukupne cijene.
Ali, trošarine na aute su veliki prihod države, lani je od njih prikupljeno 813,6 milijuna kuna, dok će se ove godine ubrati oko milijarda kuna. Odreći se tog prihoda ili ga smanjiti vjerojatno bi ugrozilo proračun, pa ćemo zbog toga i dalje plaćati, uz Skandinavce, najveća davanja državi za kupnju auta.

Slovačka, Češka, Poljska, Njemačka... imaju auto industriju, i kupuju uglavnom svoja "domaća" auta, po povoljnijoj cijeni

Hrvatska uvozi automobile, povećanjem trošarina se smanjuje trgovinski deficit, većim trošarinama smanjuje se pad BDPa uzrokovan uvozom

zar nije dobro smanjivati trgovinski deficit?
nije dobro smanjivati trgovinski deficit. 

kad imaš trgovinski deficit imaš više realne robe.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Riplex 3/1/2017, 10:57

Yoda jede u pinjura :) napravit ću mu sačekušu kad budem dole.

2015-07-27

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics