Aufruf
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Aufruf
Centralizovan u smislu da svako ima podjednako udjela u vlasti,da,inace nebi funkcionisalo .red wolf wrote:Zapravo, potpuno centraliziran...Ovaj svijet ide ka ''ultimativnom kaosu'' ( svi protiv svih ), a nakon toga će jedino biti moguće uspostaviti novi poredak...Ljudi su mentalno na to već spremni...Ground Biscuits wrote:svako ujedinjavanje na silu ima reakciju (negativnu) tako da je to kontraproduktivno,ako se to i desi nekad u nekoj buducnosti to mora biti strogo decentralizovan sistem.
Guest- Guest
Ne. Potpuna kontrola.Ground Biscuits wrote:Centralizovan u smislu da svako ima podjednako udjela u vlasti,da,inace nebi funkcionisalo .red wolf wrote:Zapravo, potpuno centraliziran...Ovaj svijet ide ka ''ultimativnom kaosu'' ( svi protiv svih ), a nakon toga će jedino biti moguće uspostaviti novi poredak...Ljudi su mentalno na to već spremni...Ground Biscuits wrote:svako ujedinjavanje na silu ima reakciju (negativnu) tako da je to kontraproduktivno,ako se to i desi nekad u nekoj buducnosti to mora biti strogo decentralizovan sistem.
red wolf-
2016-02-10
Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.red wolf wrote:Jest. No, to je samo faza koju je čovječanstvo trebalo savladati odmah. Nakon toga bi uslijedio duhovni skok. Kako nije ostvarena prva faza, nemoguća je i faza duhovnog skoka.pismejker wrote:Nije im u prirodi,jel ti mene čuješ? Kad dodje vuna,opasnost,zenu treba u bolnicu,batinasi bi ti razbijali kuću,tad trazis bliskost sa drugim ljudima.Kad je sve u redu,niti se ne sjetis drugih ljudi,osim ako ti je zena dopizdila,pa bi kresnuo neku drugu,a i to kad napraviš,najradije bi je nogom pogurao iz kuće.red wolf wrote:Upravo im jest u prirodi, ali su se odijelili od vlastite prirode...No, to je samo prvi potreban korak...Nakon toga slijedi odbacivanje prirode...I tada će čovjek postati ono što jest...pismejker wrote:Ljudi se uglavnom ujedinjuju u nevolji ili nekoj opasnosti.Normalno,nije im to u prirodi
Guest- Guest
Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.Ground Biscuits wrote:potpuna kontrola je diktatura a to nije ond zdrav sistem
red wolf-
2016-02-10
Time je ustao protiv svoje prirode u materijalnosti...Čovjek je životinja.pismejker wrote:Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.red wolf wrote:Jest. No, to je samo faza koju je čovječanstvo trebalo savladati odmah. Nakon toga bi uslijedio duhovni skok. Kako nije ostvarena prva faza, nemoguća je i faza duhovnog skoka.pismejker wrote:Nije im u prirodi,jel ti mene čuješ? Kad dodje vuna,opasnost,zenu treba u bolnicu,batinasi bi ti razbijali kuću,tad trazis bliskost sa drugim ljudima.Kad je sve u redu,niti se ne sjetis drugih ljudi,osim ako ti je zena dopizdila,pa bi kresnuo neku drugu,a i to kad napraviš,najradije bi je nogom pogurao iz kuće.red wolf wrote:Upravo im jest u prirodi, ali su se odijelili od vlastite prirode...No, to je samo prvi potreban korak...Nakon toga slijedi odbacivanje prirode...I tada će čovjek postati ono što jest...pismejker wrote:Ljudi se uglavnom ujedinjuju u nevolji ili nekoj opasnosti.Normalno,nije im to u prirodi
red wolf-
2016-02-10
Ne barataš ti nekim argumentima.Preporucujem film Pleme spiljskog čovjeka.To ti mozda nesto pojasni,jer ljudi su se iskljucivo udruzivali u čopore,radi prijetećih stvari.Opasnost od divljih zivotinja najvise,poslije,opasnost od drugih plemena.Ljudi u principu masu drugih ljudi vidi kao opasnost po njega,ili njegovu manju grupu.red wolf wrote:Time je ustao protiv svoje prirode u materijalnosti...Čovjek je životinja.pismejker wrote:Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.red wolf wrote:Jest. No, to je samo faza koju je čovječanstvo trebalo savladati odmah. Nakon toga bi uslijedio duhovni skok. Kako nije ostvarena prva faza, nemoguća je i faza duhovnog skoka.pismejker wrote:Nije im u prirodi,jel ti mene čuješ? Kad dodje vuna,opasnost,zenu treba u bolnicu,batinasi bi ti razbijali kuću,tad trazis bliskost sa drugim ljudima.Kad je sve u redu,niti se ne sjetis drugih ljudi,osim ako ti je zena dopizdila,pa bi kresnuo neku drugu,a i to kad napraviš,najradije bi je nogom pogurao iz kuće.red wolf wrote:
Upravo im jest u prirodi, ali su se odijelili od vlastite prirode...No, to je samo prvi potreban korak...Nakon toga slijedi odbacivanje prirode...I tada će čovjek postati ono što jest...
Ima tu i psihologije,koju nisi bas konzultirao.
Guest- Guest
Slonovi će napraviti krug oko svojih mladih kako ih predatori ne bi uhvatili...Tebi preporučujem da pogledaš film ''Instinct''...pismejker wrote:Ne barataš ti nekim argumentima.Preporucujem film Pleme spiljskog čovjeka.To ti mozda nesto pojasni,jer ljudi su se iskljucivo udruzivali u čopore,radi prijetećih stvari.Opasnost od divljih zivotinja najvise,poslije,opasnost od drugih plemena.Ljudi u principu masu drugih ljudi vidi kao opasnost po njega,ili njegovu manju grupu.red wolf wrote:Time je ustao protiv svoje prirode u materijalnosti...Čovjek je životinja.pismejker wrote:Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.red wolf wrote:Jest. No, to je samo faza koju je čovječanstvo trebalo savladati odmah. Nakon toga bi uslijedio duhovni skok. Kako nije ostvarena prva faza, nemoguća je i faza duhovnog skoka.pismejker wrote:
Nije im u prirodi,jel ti mene čuješ? Kad dodje vuna,opasnost,zenu treba u bolnicu,batinasi bi ti razbijali kuću,tad trazis bliskost sa drugim ljudima.Kad je sve u redu,niti se ne sjetis drugih ljudi,osim ako ti je zena dopizdila,pa bi kresnuo neku drugu,a i to kad napraviš,najradije bi je nogom pogurao iz kuće.
red wolf-
2016-02-10
pismejker wrote:Yehudi wrote:
Aufruf an alle Deutschen, Polen und Europäer! ----------- Njemci, Poljaci i svi Europljani !
Vereinigt Euch! ----------------------Ujedinite se !
Wehrt Euch! -------------------------Branite se !
-------------------------------------------------------------------------
PS - Stoko sitnozuba, Balkanci, ostavite se medjusobnih sukoba, ujedinite se i branite se od islamističke opasnosti !
Tako treba
Da triba, ali ovoj stoki sitnozuboj nacističkoj je lakše utirati u guzicu nego u mozak
Eto sada sam crvenim slovima naglasio bitno ali čini se uzaludu jer kreteni ne vide da im je nož pod vratom već im je
jedina želja da susjedu/komšiji crkne krava. Ma to su kukavice i podlaci, ništarije bez karaktera koji bi sutra prodali rodjenu
mater, izdali vjeru i postali muhamedanci samo kako bi postigli svoje bolesne naume..........E NEĆETE RAZBOJNICI
Najprije vas riješiti petokolonaše a onda se obračunati sa zlom današnjice, sljedbenicima onoga koljača i drumskog razbojnika, pljačkaša karavana
Stati će vam se nogom za vrat ko praščadi, nesoju
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanjared wolf wrote:Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.Ground Biscuits wrote:potpuna kontrola je diktatura a to nije ond zdrav sistem
Guest- Guest
Shvaćaš li ti da si ti samo lutka na koncu, kao i oni s druge strane?Yehudi wrote:pismejker wrote:Yehudi wrote:
Aufruf an alle Deutschen, Polen und Europäer! ----------- Njemci, Poljaci i svi Europljani !
PS - Stoko sitnozuba, Balkanci, ostavite se medjusobnih sukoba, ujedinite se i branite se od islamističke opasnosti !
Tako treba
Da triba, ali ovoj stoki sitnozuboj nacističkoj je lakše utirati u guzicu nego u mozak
Eto sada sam crvenim slovima naglasio bitno ali čini se uzaludu jer kreteni ne vide da im je nož pod vratom već im je
jedina želja da susjedu/komšiji crkne krava. Ma to su kukavice i podlaci, ništarije bez karaktera koji bi sutra prodali rodjenu
mater, izdali vjeru i postali muhamedanci samo kako bi postigli svoje bolesne naume..........E NEĆETE RAZBOJNICI
Najprije vas riješiti petokolonaše a onda se obračunati sa zlom današnjice, sljedbenicima onoga koljača i drumskog razbojnika, pljačkaša karavana
red wolf-
2016-02-10
Pa to ih samo dijeli?...Zar je to onda nešto što je potrebno ljudima? Ja mislim da nije. Ratovi će postojati sve dok ljudi ne naprave duhovni skok...Ground Biscuits wrote:a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanjared wolf wrote:Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.Ground Biscuits wrote:potpuna kontrola je diktatura a to nije ond zdrav sistem
red wolf-
2016-02-10
Hahahahahahaha...Ajd u klinac.:DYehudi wrote:pismejker wrote:Yehudi wrote:
Tako treba
Ovo drugo boldano me zabrinjava.Čitam nedavno kolegu Eru,gdje je velicao kontakte Hrvatske sa Turskom,i gotovo ulizivacki i snishodljivo,poticao razvoj odnosa u politici i ekonomiji.Ono,netko ti siluje 500 godina svu mogucu genetiku,pobije svu plemenitasku krv i vodje,a on bi da se ponovno vašari sa njima.Ma uzas zivi od karaktera.
Guest- Guest
Dobro si rekao SLONOVI,množina.Prilicno samotne zivotinje se udruzuju u obrani protiv opasnosti.Kako i rekoh za ljude.red wolf wrote:Slonovi će napraviti krug oko svojih mladih kako ih predatori ne bi uhvatili...Tebi preporučujem da pogledaš film ''Instinct''...pismejker wrote:Ne barataš ti nekim argumentima.Preporucujem film Pleme spiljskog čovjeka.To ti mozda nesto pojasni,jer ljudi su se iskljucivo udruzivali u čopore,radi prijetećih stvari.Opasnost od divljih zivotinja najvise,poslije,opasnost od drugih plemena.Ljudi u principu masu drugih ljudi vidi kao opasnost po njega,ili njegovu manju grupu.red wolf wrote:Time je ustao protiv svoje prirode u materijalnosti...Čovjek je životinja.pismejker wrote:Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.red wolf wrote:
Jest. No, to je samo faza koju je čovječanstvo trebalo savladati odmah. Nakon toga bi uslijedio duhovni skok. Kako nije ostvarena prva faza, nemoguća je i faza duhovnog skoka.
Guest- Guest
Nisi me razumio.pismejker wrote:Dobro si rekao SLONOVI,množina.Prilicno samotne zivotinje se udruzuju u obrani protiv opasnosti.Kako i rekoh za ljude.red wolf wrote:Slonovi će napraviti krug oko svojih mladih kako ih predatori ne bi uhvatili...Tebi preporučujem da pogledaš film ''Instinct''...pismejker wrote:Ne barataš ti nekim argumentima.Preporucujem film Pleme spiljskog čovjeka.To ti mozda nesto pojasni,jer ljudi su se iskljucivo udruzivali u čopore,radi prijetećih stvari.Opasnost od divljih zivotinja najvise,poslije,opasnost od drugih plemena.Ljudi u principu masu drugih ljudi vidi kao opasnost po njega,ili njegovu manju grupu.red wolf wrote:Time je ustao protiv svoje prirode u materijalnosti...Čovjek je životinja.pismejker wrote:
Bedasto mi je traziti masovnost drugih ljudi bez nekog razloga.Čovjek po prirodi se najbolje osjeca sam,ili u okruzju sa minimalnim brojem ljudi.Obitelj i tako,mada cesto ljudi sve vise bjeze i iz toga okruzja,uslijed pretjeranog stresa,nervoze i ostalog.
red wolf-
2016-02-10
ljudi nemogu biti isti,onda to nebi bili ljudi,uvjek su postojali razliciti jezici,kulture,misljenja,religije,stavovi itd,uzroci ratova su sasvim drugaciji i slozenijired wolf wrote:Pa to ih samo dijeli?...Zar je to onda nešto što je potrebno ljudima? Ja mislim da nije. Ratovi će postojati sve dok ljudi ne naprave duhovni skok...Ground Biscuits wrote:a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanjared wolf wrote:Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.Ground Biscuits wrote:potpuna kontrola je diktatura a to nije ond zdrav sistem
Guest- Guest
Da li se lav razlikuje od drugog lava?Ground Biscuits wrote:ljudi nemogu biti isti,onda to nebi bili ljudi,uvjek su postojali razliciti jezici,kulture,misljenja,religije,stavovi itd,uzroci ratova su sasvim drugaciji i slozenijired wolf wrote:Pa to ih samo dijeli?...Zar je to onda nešto što je potrebno ljudima? Ja mislim da nije. Ratovi će postojati sve dok ljudi ne naprave duhovni skok...Ground Biscuits wrote:a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanjared wolf wrote:Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.Ground Biscuits wrote:potpuna kontrola je diktatura a to nije ond zdrav sistem
red wolf-
2016-02-10
Naravno.red wolf wrote:Da li se lav razlikuje od drugog lava?Ground Biscuits wrote:ljudi nemogu biti isti,onda to nebi bili ljudi,uvjek su postojali razliciti jezici,kulture,misljenja,religije,stavovi itd,uzroci ratova su sasvim drugaciji i slozenijired wolf wrote:Pa to ih samo dijeli?...Zar je to onda nešto što je potrebno ljudima? Ja mislim da nije. Ratovi će postojati sve dok ljudi ne naprave duhovni skok...Ground Biscuits wrote:a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanjared wolf wrote:
Zašto bi bila diktatura?...Svijet apsolutne kontrole lišen religija, nacija, država...Ne mora biti diktatura.
Guest- Guest
Ne. Lav je lav.pismejker wrote:Naravno.red wolf wrote:Da li se lav razlikuje od drugog lava?Ground Biscuits wrote:ljudi nemogu biti isti,onda to nebi bili ljudi,uvjek su postojali razliciti jezici,kulture,misljenja,religije,stavovi itd,uzroci ratova su sasvim drugaciji i slozenijired wolf wrote:Pa to ih samo dijeli?...Zar je to onda nešto što je potrebno ljudima? Ja mislim da nije. Ratovi će postojati sve dok ljudi ne naprave duhovni skok...Ground Biscuits wrote:
a zasto bi ljude lisavao neceg sto je dio njih i sto ih cini ljudima?to je neprirodno,ratovi su postojali medju ljudima puno prije nego sto su se pojavile religije,motivi za rat su bili i ostali vise teritorijalna i politicka pitanja
red wolf-
2016-02-10
Ljudi su individualna stvorenja ali istovremeno i kolektivna,Putin je to dobro obrazlozio u jednom od svojih intervjua
Guest- Guest
Nikada to nisu shvatili...Ground Biscuits wrote:Ljudi su individualna stvorenja ali istovremeno i kolektivna,Putin je to dobro obrazlozio u jednom od svojih intervjua
red wolf-
2016-02-10
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Page 2 of 3