Le Pen: Za mene je Kosovo Srbija
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Goran ČVOROVIĆ | 31. decembar 2016. 15:48 | Komentara: 2Počasni predsednik francuske stranke Nacionalni front Žan-Mari le Pen, o budućnosti Evrope , migrantima i našoj zemlji: EU je kao Vavilonska kula - pašće. Rusija zaslužuje veliko priznanje jer je porazila teroriste u Siriji
NIJE tajna da je hrišćanska religija stvorila evropsku civilizaciju. Ali ona se povukla. Jedino se pravoslavlje podiže, i to treba pozdraviti. Ali ukoliko ne dođe do novog uzdizanja ostalog dela hrišćanstva u Evropi, osuđeni smo na nestajanje.
To, u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti", poručuje osnivač i počasni predsednik francuske stranke Nacionalni front (NF) Žan-Mari le Pen.
* Kakva je budućnost Evrope?
- Ne krijem da sam dosta pesimističan što se tiče budućnosti Evrope, koja se proteže od Gibraltara do Vladivostoka i koja pati od strašnog deficita nataliteta, s prosekom od 1,3 deteta po ženi, dok je potrebno 2,1. U ostatku sveta je obrnuto. Zbog toga se stvara neravnoteža između jedne geografske zone koja stari i zemalja gde demografija doživljava ekspanziju. Zato je migrantski fenomen tek na svojim počecima.
* Šta je rešenje za migrantski talas?
- Treba, pre svega, voditi veoma jaku politiku nataliteta. Predsednik Rusije Putin je u tom domenu započeo skromne pomake. Treba, međutim, od toga napraviti istinsku revoluciju. Promovisati velike porodice kao element preživljavanja našeg kontinenta. I, istovremeno, treba pripremati i obezbediti odbranu naših granica, zabraniti ulazak na našu teritoriju, ili ograničiti ulazak samo na one osobe koje mi želimo, a ne na one koji to žele. Potrebna je i radikalna promena mentaliteta. Za manje od jednog veka, svetska populacija je porasla sa dve milijarde na sedam milijardi stanovnika i galopira ka 10 milijardi. A jedino Evropa beleži strukturalnu demografsku depresiju. Ukoliko se za to ne pronađe rešenje, svašta možemo da očekujemo.
* Očigledno, nismo spremni za ove izazove?
- Civilizacijski problem koji se postavlja pred našim kontinentom je taj što nam više ne prete vojske. A mi imamo mentalnu strukturu adaptiranu za vojnu agresiju. Znamo šta i kako možemo da radimo u takvim situacijama. Ideološki smo uhvaćeni u raskoraku. Osvajači više nisu vojnici, već civili, siromašni, žene i deca.
* Šta da radimo u takvoj situaciji?
- Treba ih upozoriti na to da, ukoliko nisu dobrodošli, kod nas neće imati bilo kakva prava. Granice nisu gvozdena vrata, već filteri zaduženi da brane nacionalne interese.
Novinar "Novosti" u Le Penovom domu
* Ne biste primili čak ni one koji su izašli iz rata i sve izgubili?
- Pomoći ćemo im spolja. Rešenje kojim se prihvataju velike selidbe i, rekao bih, čak, invazije naroda, vodi svet u rat i opasne sukobe.
* Da li je to jedan od razloga što su Nacionalni front i druge nacionalne snage u Evropi u usponu?
- Oni koji primećuju naš napredak tek sada otkrivaju da je voda mokra. Odavno smo ovo predvideli. Narodi su, ipak, instiktivno pripremljeni, jer smo mi i naši prijatelji iz evropskih zemalja poslednjih pedesetak godina uključivali alarm. Mrzeli su nas, jer smo ukazivali na posledice politike koja vodi u propast. Ljudi danas toga konkretno postaju svesni u svom svakodnevnom životu, kroz nedostatak bezbednosti, masovnu imigraciju, nezaposlenost, krizu školstva... Postali smo dekadentna civilizacija, čiju odbranu obezbeđuju SAD. Osuđivao sam američku politiku sankcionisanja Rusije, na Balkanu, uključujući i Kosovo.
SLOVENI SE LAKO ADAPTIRAJUŽAN-MARI le Pen nas je primio u svojoj kući na brdu Sen Klu iznad Pariza, odakle se pruža fantastičan pogled na francusku prestonicu. I pored svojih godina i nedavne operacije kuka, zadržao je eleganciju i vitalnost. Prati ga glas da je jedan od najelokventnijih francuskih političara. Nije propustio priliku da uzvrati kompliment:
- Vi Sloveni imate izuzetne kapacitete da lako učite jezike. Čak i ako to ponekad morate, zbog komunikacije sa svetom, imate izvrsnu lakoću adaptacije.
* Hoće li se nešto promeniti dolaskom Trampa?
- Imena saradnika koje je Tramp odabrao govore mi da stvari idu u dobrom pravcu. Stvara se osovina oko dobrih odnosa velikih sila, u čemu se ogleda želja za mirom. Ako više nisu neprijatelji i rivali, sarađivaće, a ta saradnja može biti prilika za ceo svet.
* Evropski parlament, čiji ste poslanik već 32 godine, nedavno je usvojio rezoluciju protiv ruskih medija, stavljajući ih u isti koš s portparolima ID...
- Ništa me to ne čudi, imajući u vidu da Rusi upravo pobeđuju sirijske pobunjenike koje su do sada finansirali, naoružavali i podržavali američko-evropski saveznici. Intervencija Rusije u Siriji promenila je tok stvari i omogućila poraz terorista. To je jasno, i Rusiji treba odati priznanje.
* Istovremeno, u Evropskom parlamentu su "zaboravili" direktnu ulogu koju su neki zapadni mediji imali u sukobima u bivšoj Jugoslaviji ili na Bliskom istoku.
- EU je strašan instrument u dekadenciji naše civilizacije koju inkarnira Žan-Klod Junker, koji je bio na čelu zemlje zvaničnog poreskog raja.
* Ipak ste poslanik u toj instituciji?
- Da, ali uvek u opoziciji. U toj meri da je EP odlučio da me kazni sa 320.000 evra, uz pretekst da nisam dokazao da moj asistent zaista radi za mene. To bi bilo isto kao kada bih ja od Junkera tražio dokaz njegovog poštenja.
* Ako NF dođe na vlast u Francuskoj, da li bi Srbija mogla da računa na povratak Kosova?
- Ako struja kojoj pripadam bude većinska, sledili bismo tu tradicionalnu liniju. Stvari bi se razvijale u tom pravcu. I sa Srbima iz Bosne, koji takođe mogu da doprinesu stvaranju novih snaga. Ako smo u ratu sa islamistima, jasno je da će se definisati tabori.
* Šta je pravično rešenje za Balkan?
- Priznajmo da Balkan nije mirna reka. To je zona seizmične osetljivosti na kojoj se sudaraju civilizacije. Ali ceo život je borba. Moj izbor je jasan. Pristalica sam Evrope, ne po principu EU koja ima federalističku vokaciju, već bratske unije evropskih naroda čiji su vitalni interesi jednaki. Jer, opravdanje za jednu uniju je zajednica interesa. Ideološke definicije su krhke. Potrebne su one realistične. Balkan, sa svim slovenskim zemljama, u ovoj Evropi apsolutno ima svoje mesto.
* Dakle, Srbi u Francuskoj, kao stranci, ne bi trebalo da strepe da će biti izbačeni ukoliko NF osvoji vlast?
- Naravno da ne. U NF nema netrpeljivosti prema evropskim strancima koji kod nas borave u legalnim uslovima. Za nas su građani iz Evrope braća. Ostali iz sveta su rođaci, ali ponekad navalentni. Oni koji se adaptiraju i prihvataju način života u Francuskoj su uvek dobrodošli.
* Da li Srbija treba da uđe u EU?
- Nisam pristalica EU, već unije koja zahvata ceo kontinent. EU je kao Vavilonska kula. Treba da se sruši, a od njenih cigala da stvorimo drugačije odnose među evropskim nacijama. Ali treba raditi brzo. Ne čekati, čak, ni kraj EU, koji je ubrzan "bregzitom" i budućim "fragzitom" ili "negzitom".
* Treba li, bar, nastaviti pristupne pregovore, da bismo modernizovali društvo, čekajući da vidimo šta će da se dogodi?
- Možemo tako da se približimo. Veridbe dolaze pre venčanja. Tako je i u politici.
* Kako gledate na odnose Francuske i Srbije?
- Bili smo saveznici i uvek sam nastojao da odbranim postojanost ove političke i afektivne veze. Srbija je posrednik između Zapadne Evrope i slovenskog sveta. Potrebno je da može da odigra tu svoju ulogu. Nadam se da će vlast u Francuskoj ići u tom pravcu.
* Mislite li da će Francuska uskoro izaći iz EU?
- U svakom slučaju, lično se zalažem da napusti instituciju koja je doživela neuspeh.
PRAVE BLOK PROTIV MOJE MARIN
* KOLIKE su šanse vaše kćerke Marin da pobedi na izborima u Francuskoj sledeće godine, a koja je obećala da će raspisati referendum o izlasku, ukoliko bude izabrana?
- Bojim se da će ostale stranke ponovo napraviti blok protiv nje. Nacionalni front trenutno ima između 25 i 30 odsto podrške. Ali da bi se bio predsednik, treba imati preko 50 odsto. Marin je mogla da se nada, ali je odabrala taktiku koja je u suprotnosti od razvoja javnog mnjenja koje ima tendenciju da se radikalizuje. Primer koji treba slediti je Tramp. Isključila me je iz stranke, što je dobilo simbolični karakter koji je želela, ali koji, naravno, ima i svoju drugu stranu medalje, sve one ljude koji imaju poverenja u čoveka koji je osnovao NF i vodio ga tokom 40 godina.
Guest- Guest
Re: Le Pen: Za mene je Kosovo Srbija
2014-04-14
Hehe,evo zašto kvazidesnica u Hrvata nikad neće biti na istoj strani kao i moderna europska desnica.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
stvar je da je jean marie davno politički mrtav a kćerka ga je izbacila iz stranke jer osim srba voli i itlera
to ne znam, ali nama odgovara savremena eu desnica
a to da je hr desnica zagalavljena u proslim vremenima
to se prepoznaje.
a to da je hr desnica zagalavljena u proslim vremenima
to se prepoznaje.
Guest- Guest
Zašto?jastreb wrote:Hehe,evo zašto kvazidesnica u Hrvata nikad neće biti na istoj strani kao i moderna europska desnica.
Fašizam se ne može prekriti lažnim antifašizmom...Pratite ljude šta rade i ne šta pričaju.
Ako Srbi u vrancuskoj ne dovedu sijelu obitelj Le Pen na vlast kao i ong u Austrija-i , ja ne znam tko ce. Onda ce se u suradnji sa Austrijom Kosovo vratiti Srbiji. Svi Albanci ce biti protjerani ili pobijeni i tamo ce se naseliti ona srbadija sta inace bjezi u Njemacku i sl. Ne, bjezi u Rusiju, Ne , cekaj, tko je tu lud a tko zbunjen......
2014-04-14
PRPA BATO! VOKRI U STRAHU: Kosovo možda bude izbačeno iz UEFA i FIFA!
Predsednik FS takozvanog Kosova Fadilj Vokri priznao je da postoji realna šansa da FSS dobije spor pred sudom u Lozani
Takozvano Kosovo je mimo Statuta FIFA i UEFA primljeno u ove dve organizacije i takmičiće se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
- Moguće je da se situacija vezana za članstvo Kosova u međunarodnim fudbalskim organizacijama preokrene, iz političkih razloga, ali i zbog nedostatka infrastrukture - rekao je predsednik FS takozvanog Kosova Fadilj Vokri prištinskom portalu "Kalzo", a prenose "Nezavisne novine".
Nekadašnji napadač Prištine i Partizana je dodao da njegova izjava ne predstavlja "pritisak" na vlasti da izgrade stadion već "čistu realnost".
- Ukoliko se ovako nastavi, ne vidim drugačiji ishod - istakao je Vokri.
Banjalučki list podsetio je da je Vokrijeva izjava usledila pošto su zvaničnici UEFA odbili plan vlasti u Prištini o renoviranju stadiona vrednom 3,8 miliona evra u tom gradu.
Sve ovo događa se u trenutku kada je FSS pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani tražio da bude poništena odluka o prijemu tzv. Kosova u UEFA i FIFA, ali ne zbog stadiona, već zbog nepoštovanja Statuta ove dve fudbalske organizacije, koje nisu prvi put u novijoj istoriji podlegle političkim pritiscima i ucenama.
informer.rs 31. 12. 2016. 15:07
Predsednik FS takozvanog Kosova Fadilj Vokri priznao je da postoji realna šansa da FSS dobije spor pred sudom u Lozani
Takozvano Kosovo je mimo Statuta FIFA i UEFA primljeno u ove dve organizacije i takmičiće se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
- Moguće je da se situacija vezana za članstvo Kosova u međunarodnim fudbalskim organizacijama preokrene, iz političkih razloga, ali i zbog nedostatka infrastrukture - rekao je predsednik FS takozvanog Kosova Fadilj Vokri prištinskom portalu "Kalzo", a prenose "Nezavisne novine".
Nekadašnji napadač Prištine i Partizana je dodao da njegova izjava ne predstavlja "pritisak" na vlasti da izgrade stadion već "čistu realnost".
- Ukoliko se ovako nastavi, ne vidim drugačiji ishod - istakao je Vokri.
Banjalučki list podsetio je da je Vokrijeva izjava usledila pošto su zvaničnici UEFA odbili plan vlasti u Prištini o renoviranju stadiona vrednom 3,8 miliona evra u tom gradu.
Sve ovo događa se u trenutku kada je FSS pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani tražio da bude poništena odluka o prijemu tzv. Kosova u UEFA i FIFA, ali ne zbog stadiona, već zbog nepoštovanja Statuta ove dve fudbalske organizacije, koje nisu prvi put u novijoj istoriji podlegle političkim pritiscima i ucenama.
informer.rs 31. 12. 2016. 15:07
Guest- Guest
Nacizam se ne može prikriti formalnim antifašizmom.
Smrdi tisućama milja.
Samo pratite, jave se oni sami...
Smrdi tisućama milja.
Samo pratite, jave se oni sami...
Balkanski lideri mogu da se "izvuku" sa putinovskim ili erdoganskim ponašanjem u 2017. i skenu pažnju sa pravih problema poput siromaštva ili smanjenja populacije tako što će razmenjivati uvrede sa komšijama oko toga ko je bio na kojoj strani 1941. Stoga, umesto da Zapadni Balkan postane Zapad, dešava se da Zapad postaje više kao Balkan. A što se tiče Vladimira Putina, on je odavno bio tip lidera kakav je Slobodan Milošević sanjao da postane - zaključuje Džuda.
http://www.blic.rs/vesti/svet/dzuda-za-blic-zapad-je-poceo-da-se-balkanizuje-a-putin-je-ono-sto-je-milosevic-sanjao/10epmq4
http://www.blic.rs/vesti/svet/dzuda-za-blic-zapad-je-poceo-da-se-balkanizuje-a-putin-je-ono-sto-je-milosevic-sanjao/10epmq4
Guest- Guest
Pizzone, malo ste se pogubili. Ne razlikujete više fašizam od antifašizma.
U stvari, ni ne čudim se više, jer je to kod vas već duže vrijeme jedno te isto.
U stvari, ni ne čudim se više, jer je to kod vas već duže vrijeme jedno te isto.
Vraca se Kosova pod srpsku vlast. Narod (Albanci)ce odseliti ili na druge , khm, khm, nacine nestati, prestat ce igrati nogomet, pustati dronove i sl. Na Kosovo ce se naseliti srbadija iz vascelog sveta i med i mlijeko ce teci ulicama Kosmeta.
2014-04-14
Srbi ce se brinuti o muslimanskim svetinjama ,Dzamijama , i sl. Kao i do sada.
2014-04-14
Ko ce da brine o stotinama dzamija, koje su Evropski liberali izgradili uz svoju Islamsku Bracu.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Tačijeve žalopojke: Kosovo nikad nije nanelo štetu Rusiji. Zašto ovakvo kažnjavanje i nepravda prema nama?
- [url=https://twitter.com/intent/tweet?url=http%3A%2F%2Fwww.telegraf.rs%2Fvesti%2F2541973-tacijeve-zalopojke-kosovo-nikad-nije-nanelo-stetu-rusiji-zasto-ovakvo-kaznjavanje-i-nepravda-prema-nama&via=telegrafrs&text=Ta%C4%8Dijeve %C5%BEalopojke: Kosovo nikad nije nanelo %C5%A1tetu Rusiji. Za%C5%A1to ovakvo ka%C5%BEnjavanje i nepravda prema nama?][/url]
- [url=whatsapp://send?text=Ta%C4%8Dijeve %C5%BEalopojke: Kosovo nikad nije nanelo %C5%A1tetu Rusiji. Za%C5%A1to ovakvo ka%C5%BEnjavanje i nepravda prema nama? http://www.telegraf.rs/vesti/2541973-tacijeve-zalopojke-kosovo-nikad-nije-nanelo-stetu-rusiji-zasto-ovakvo-kaznjavanje-i-nepravda-prema-nama][/url]
- Jasno mi je da Moskva i Beograd imaju dobre odnose, ali to ne treba da bude prepreka za pravedne i konstruktivne odnose između Kosova i Rusije - istakao je u intervjuu za Anadoliju takozvani predsednik Kosova i Metohije Hašim Tači
Foto: Profimedia/Zuma Press - News
[url=http://www.telegraf.rs/vesti/TA%C4%8CIJA PROGLASILI ZA KRALJA?! Neobi%C4%8Dan poziv stigao srpskim novinarima]Hašim Tači [/url]je ovih dana boravio u zvaničnoj poseti Turskoj, a tom prilikom se u razgovoru za agenciju Anadolija osvrnuo na odnose Kosova i Srbije, ali o temi borbe protiv terorizma.
TAČIJA PROGLASILI ZA KRALJA?! Neobičan poziv stigao srpskim novinarima
Evo kako Sveta stolica komentariše Tačijevu izjavu da će Papa priznati Kosovo!
Govoreći o odnosima Kosova i Srbije, Tači je kazao kako su delovi sporazuma iz 2013. godine o normalizaciji odnosa dve zemlje implementirani, i da je u toku proces implementacije ostalih delova tog sporazuma.
Dodao je da se obe zemlje nalaze u procesu u kom je potreban napredak i nove okolonosti.
– To je jedna dinamika koja će odnose Srbije i Kosova odvesti do jednog stabilnog susedstva, kao i dogovora između naših naroda i država. Mir i sklad između Kosova i Srbije, znači istovremeno mir, stabilnost i sklad za ceo region – rekao je Tači.
Na pitanje da prokomentariše primirje u Siriji koje je uspostavljeno naporima Rusije i Turske, i kakve bi refleksije na Balkanu mogla imati poslednja dešavanja kada su u pitanju odnosi između Rusije i Turske, Tači je rekao:
– Mi, kao neko ko je preživio rat, ne želimo vise da gledamo ovakve slike. Znamo koliko je to bolno. Ubijeno je mnogo nedužnih ljudi. Zbog toga, institucije Kosova i ja lično podržavamo uspostavljeno primirje. Molimo se za to da se ovo primirje poštuje i da više ne bude žrtava – rekao je Tači.
Dodao je kako od Rusije očekuje da promeni svoj stav prema Kosovu.
– Jasno mi je da Moskva i Beograd imaju dobre odnose, ali to ne treba da bude prepreka za pravedne i konstruktivne odnose između Kosova i Rusije. Posebno ako uzmemo u obzir napore na jačanju odnosa između Kosova i Srbije, smatramo da Moskva treba da poštuje volju kosovskog naroda i da donese odluku kojom će priznati stvarnost Kosova – rekao je Tači.
Istakao je i da Kosovo nije neprijatelj Rusije.
– Sve predrasude treba da nestanu. Nikad u istoriji Kosovo nije nanelo štetu Rusiji. Zbog toga, Kosovo ne zaslužuje ovakav nepravedan stav i kažnjavanje”, rekao je Tači.
(Telegraf.rs)
Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata
- [url=https://twitter.com/intent/tweet?url=http%3A%2F%2Fwww.telegraf.rs%2Fvesti%2F2541973-tacijeve-zalopojke-kosovo-nikad-nije-nanelo-stetu-rusiji-zasto-ovakvo-kaznjavanje-i-nepravda-prema-nama&via=telegrafrs&text=Ta%C4%8Dijeve %C5%BEalopojke: Kosovo nikad nije nanelo %C5%A1tetu Rusiji. Za%C5%A1to ovakvo ka%C5%BEnjavanje i nepravda prema nama?][/url]
- [url=whatsapp://send?text=Ta%C4%8Dijeve %C5%BEalopojke: Kosovo nikad nije nanelo %C5%A1tetu Rusiji. Za%C5%A1to ovakvo ka%C5%BEnjavanje i nepravda prema nama? http://www.telegraf.rs/vesti/2541973-tacijeve-zalopojke-kosovo-nikad-nije-nanelo-stetu-rusiji-zasto-ovakvo-kaznjavanje-i-nepravda-prema-nama][/url]
[size]
Tagovi: Hašim Tači, Kosovo, Kosovo i Metohija, Rusija, Vladimir Putin
[size=16]Poređaj komentare:
[/size][/size]
- (33)
- POŠALJITE KOMENTAR
POPULARNI KOMENTARI
- MMire 31.12.2016 - 19:38
Zelim mu sve ono sto je radio Srbima i sto radi jos uvek , neka mu se vrati duplo , nismo mi SRBI cicije.
(65) /
(3)
+62Odgovori - Zzoran 31.12.2016 - 19:35
Pa u istoriji ste bili pod zastavom Srbije ili Jugoslavije. Ne kontam sta pricas. Sad ste sami sljam i Rusija vas nemoze smisliti radi nas ili onako inace. Cijeli svijet vas nemoze smisliti a ne samo Rusija. Imate jadnu ameriku ali eto i tome ce doci kraj. Jadni ste vi za par godina vas biti nece. KOSOVO JE SRBIJA!!!!
(49) /
(0)
+49Odgovori - KKmita 31.12.2016 - 19:35
Nije bilo neprijatelj jer Kosovo je Srbija…hajde sada minusi I ono Kosovo je prodano.
(30) /
(2)
+28Odgovori
POGLEDAJTE SVE KOMENTARE
Govoreći o odnosima Kosova i Srbije, Tači je kazao kako su delovi sporazuma iz 2013. godine o normalizaciji odnosa dve zemlje implementirani, i da je u toku proces implementacije ostalih delova tog sporazuma.
Dodao je da se obe zemlje nalaze u procesu u kom je potreban napredak i nove okolonosti.
– To je jedna dinamika koja će odnose Srbije i Kosova odvesti do jednog stabilnog susedstva, kao i dogovora između naših naroda i država. Mir i sklad između Kosova i Srbije, znači istovremeno mir, stabilnost i sklad za ceo region – rekao je Tači.
Na pitanje da prokomentariše primirje u Siriji koje je uspostavljeno naporima Rusije i Turske, i kakve bi refleksije na Balkanu mogla imati poslednja dešavanja kada su u pitanju odnosi između Rusije i Turske, Tači je rekao:
– Mi, kao neko ko je preživio rat, ne želimo vise da gledamo ovakve slike. Znamo koliko je to bolno. Ubijeno je mnogo nedužnih ljudi. Zbog toga, institucije Kosova i ja lično podržavamo uspostavljeno primirje. Molimo se za to da se ovo primirje poštuje i da više ne bude žrtava – rekao je Tači.
Dodao je kako od Rusije očekuje da promeni svoj stav prema Kosovu.
– Jasno mi je da Moskva i Beograd imaju dobre odnose, ali to ne treba da bude prepreka za pravedne i konstruktivne odnose između Kosova i Rusije. Posebno ako uzmemo u obzir napore na jačanju odnosa između Kosova i Srbije, smatramo da Moskva treba da poštuje volju kosovskog naroda i da donese odluku kojom će priznati stvarnost Kosova – rekao je Tači.
Istakao je i da Kosovo nije neprijatelj Rusije.
– Sve predrasude treba da nestanu. Nikad u istoriji Kosovo nije nanelo štetu Rusiji. Zbog toga, Kosovo ne zaslužuje ovakav nepravedan stav i kažnjavanje”, rekao je Tači.
(Telegraf.rs)
2014-08-25
Tramp uz Ruse, Erdogan uz Ruse, sada bi mahao malo Ruskom zastavicom Taci.
2014-08-25
abraham wrote:
A kao imaš protiv Pervanovog humora nešto...Kakva nam je scena, lik je kralj...
darth_vader-
2014-04-17
Nekada moj nogometni idol.pizzon wrote:PRPA BATO! VOKRI U STRAHU: Kosovo možda bude izbačeno iz UEFA i FIFA!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dodik ipak za nezavisno Kosovo? "Da je Kosovo Srbija, Albancima bi morali da date 30 odsto mjesta u Skupštini Srbije, pa i bitne državne pozicije, poput premijera, predsjednika parlamenta, države... Albanski jezik morao bi da se uvede i u parlament"
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Kosovo je Srbija
» kosovo je srbija? ne, srbija je kosovo.
» Izrael, Kosovo, Srbija
» Kosovo i Srbija ne mogu voditi ogranicen rat napose Srbija koja i nije nikad bila sposobna voditi ogranicen rat
» Kosovo je Srbija
» kosovo je srbija? ne, srbija je kosovo.
» Izrael, Kosovo, Srbija
Page 1 of 2