Putin matirao Obamu!
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Putin matirao Obamu!
VAŠINGTON - Predsjednik Vladimir Putin parira na njemu svojstven način – hladno i strpljivo, piše dopisnik “Dojče velea” iz Vašingtona Miodrag Šorić.
“Šah je ruski nacionalni sport. Gazda Kremlja, Putin, pak posebno voli azijske borilačke veštine, kod kojih se – slično šahu – protivniku parira tako što se na napad ne odgovora uvijek kontranapadom, nego se prvo eskivira. To sportsko pravilo ovih dana je našlo primenu u politici”, navodi se u tekstu.
Barak Obama naređuje proterivanje ruskih siplomata. Obamina paljba prije odlaska iz Bijele kuće i u Vašingtonu svi računaju da će Rusija odgovoriti sličnom merom. Ali, ništa od toga.
“Putin je izgleda shvatio šta je Obamin pravi cilj: da izvrši uticaj na spoljnu politiku budućeg američkog predsjednika Donalda Trampa”, piše Šorić.
Gazda Kremlja je parirao na njemu svojstven način: Sve američke diplomate u Moskvi pozvao je da sa svojim porodicama i djecom dođu u Kremlj na Novogodišnje slavlje.
Moskva će odgovarajuće televizijske slike poslati širom svijeta – a uskoro i slike ruskih porodica sa djecom, koje na brzinu moraju da napuste Vašington, baš sada, neposredno pred Božić po Julijanskom kalendaru.
Ne samo da što prije moraju da napuste Sjedinjene Države – porodice diplomata sa djecom biće prebačene vojnim avionom.
Za mnoge će Putin djelovati kao državnik: miran i suvjeren. A Obama, međutim, kao n neko ko ne može da prevaziđe svoj animozitet prema određenim političarima – Vladimiru Putinu ili Benjaminu Netanijahuu.
Kako se navodi u tekstu, u svim tim diplomatskom razmiricama radi se prije svega o Donaldu Trampu, o njegovoj budućoj spoljnoj politici. Jer, Tramp je u više navrata izjavio da želi bolje odnose sa Kremljom, a to će mu teško poći za rukom u neprijateljskoj diplomatskoj atmosferi: Mnogi u Senatu nisu baš voljni da prate Trampov proruski kurs. Naprotiv, vodeći konzervativni političari pozivaju na dalje, strože kazne za Moskvu, i odbacuju Reksa Tilersona kao novog američkog ministra spoljnih poslova. “Tramp je Tilersona odabrao i zbog toga što on podržava novi početak u odnosima sa Rusijom. Ali da bi bio šef Stejt departmenta, u nedjeljama nakon stupanja na dužnost, prvo mu je potrebno odobrenje Senata.
Obamino vrijeme ističe, pa dok je još na funkciji pokušava da izazove razdor kod republikanaca i što više njih udalji od Trampa. Obamin svakako legitiman cilj pri tom jeste da spase što više svog političkog nasljeđa”, navodi “Dojče vele”. Šorić piše da slijedi to da će Trampe morati da odloži poboljšanje odnosa sa Rusijom za nekoliko nedelja.
Prioritet ima potvrda njegovog kabineta od strane Senata. “Putin to razume. On će čekati, i pomoći će Trampu javnim izjavama gdje god to bude mogao. Koliko god se vremena mijenjala: Šah je bio i ostao ruski nacionalni sport”, zaključuje se u tekstu.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Putin-matirao-Obamu/405822
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Putin-matirao-Obamu/405822
...................................
Tko je frajer ;)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Putin matirao Obamu!
upravo to garavi je glup ko kurac
i sad još cvili da ga je kepec zajebo
pa mene bi da sam predsjednik supesile bilo sram priznat da mi neko švrlja po mail serverima i jebe me ko zeca
i sad još cvili da ga je kepec zajebo
pa mene bi da sam predsjednik supesile bilo sram priznat da mi neko švrlja po mail serverima i jebe me ko zeca
marcellus wrote:
pa mene bi ... bilo sram
Zašto? Samo promijeniš priču.
crvenkasti-
2014-04-17
Вновь богачи разжигают пожар,
Миру готовят смертельный удар.
Но против них миллионы людей:
Армия мира всех сильней!
Миру готовят смертельный удар.
Но против них миллионы людей:
Армия мира всех сильней!
crvenkasti-
2014-04-17
Ne bismo se smjeli ovako rugati našem savezniku.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mi Hrvati opet pokazujemo elementaran nedostatak karaktera i date riječi.
Kakvi smo šupci i šetebandijere,ja vjerujem da ćemo se nakon nekog sukoba još prikloniti i Rusima.
Što će uljuđeni svijet misliti o nama?
Kakvi smo šupci i šetebandijere,ja vjerujem da ćemo se nakon nekog sukoba još prikloniti i Rusima.
Što će uljuđeni svijet misliti o nama?
2014-04-22
jastreb wrote:Ne bismo se smjeli ovako rugati našem savezniku.
Pa samo promijenimo saveznika, i nama opet dobro.
crvenkasti-
2014-04-17
Ja sam ionako nerado i uz napor bio Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:marcellus wrote:
pa mene bi ... bilo sram
Zašto? Samo promijeniš priču.
he he...dobar
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
cuj matiro, al ga seru
2014-04-19
Pa dobro. Nokautirao bi bolje zvučalo.prckov wrote:cuj matiro, al ga seru
2014-04-22
Treba Donalda uredno dopratiti do vlasti a onda lijepo podijeliti zone utjecaja i početi fer play pa i suradnju i zajednički nastup u nekim pitanjima.
Dosta više liberalne agresije i hegemonije :)
Dosta više liberalne agresije i hegemonije :)
2015-08-06
Ukrajina neutralna i federalizirana, priznanje Krima a Balkan prema modelu Timothija Lessa.
Bliski istok: Izrael osigurati, Sirija ide u rusku zonu Irak u američku.
Kurdima dati federalnu jedinicu, pritisnuti islamdžije i Tursku.
2015-08-06
jastreb wrote:Pa dobro. Nokautirao bi bolje zvučalo.prckov wrote:cuj matiro, al ga seru
matirao ispravno
putin ne koristi silu
nadmudruje se pa matira
silu koriste samo zli ameri
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
EU razjebati na sastavne delove.epikur37 wrote:Ukrajina neutralna i federalizirana, priznanje Krima a Balkan prema modelu Timothija Lessa.
dzango wrote:EU razjebati na sastavne delove.epikur37 wrote:Ukrajina neutralna i federalizirana, priznanje Krima a Balkan prema modelu Timothija Lessa.
Budućnost EU ovisit će u prvu ruku od izbora u Francuskoj i Njemačkoj.
Moj prijedlog je ići korak nazad s političkim integracijama, vratiti dio suvereniteta na nacionalne države ali zadržati formu europske zajednice.
Ne bi bilo loše unutar takvog EU-a napraviti podgrupe u kojima bi se par bliskih nacionalnih država bliže povezale i onda zajedno zastupale u europskim pitanjima.
2015-08-06
A ishod izbora ovisit ce o ekonomskoj situaciji , trpačini i islamistickim napadima.epikur37 wrote:
Budućnost EU ovisit će u prvu ruku od izbora u Francuskoj i Njemačkoj.
Živio ISIL.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Skoro objavom kandidature matirao Koli,Zokija i Kolakusica
» AZIJATI RAZGUZILI OBAMU
» Bez crvenog tepiha za Obamu u Kini
» Kinezi ponizili Obamu na sastanku G20
» Putin bankrotiro ......Putin je manga ....rasprodaja Rusije wehabdijama ....još malo pa nestalo
» AZIJATI RAZGUZILI OBAMU
» Bez crvenog tepiha za Obamu u Kini
» Kinezi ponizili Obamu na sastanku G20
» Putin bankrotiro ......Putin je manga ....rasprodaja Rusije wehabdijama ....još malo pa nestalo
Page 1 of 4