Ugostitelji se pripremili: Od Nove godine više cijene pića i hrane
Page 1 of 1
Ugostitelji se pripremili: Od Nove godine više cijene pića i hrane
U novogodišnjoj noći u ponoć počinje primjena novo povećane stope PDV-a od 25 posto za ugostiteljske usluge, za što su ugostitelji manje-više softverski i kadrovski spremni. pa se s početkom 2017. mogu očekivati i nešto više cijene pića i hrane, ističu predstavnici hotelijerskih i ugostiteljskih udruženja.
Kao i do sada kada se ta stopa mijenjala i sada će, kako ističe, malo prije ponoći zamoliti goste na dočecima za razumijevanje i pozvati ih da jave svoje posljednje narudžbe u ovoj godini te da s novim narudžbama u Novoj pričekaju nekoliko minuta kako bi blagajne i računi krenuli s novim PDV-om.
"Dok će si gosti u hotelskim i drugim restoranima, klubovima, barovima i drugim ugostiteljskim objektima čestitati Novu godinu, mi ugostitelji ćemo biti malo 'napetiji' i provjeravati da li novi sustav radi kako treba, što će sada biti ipak nešto lakše nego prije, s obzirom na fiskalne blagajne i račune", ističe Korotaj, koji predviđa da će ta provjera trajati samo nekoliko minuta.
"Promjena cijena bit će vidljive odmah u dijelu PDV-a zbog njegovog povećanja, a vjerujem da će odmah biti i slučajeva da će porasti, što za goste konkretno znači da će čaša nekog pića, kava ili neki obrok poskupjeti za par i više kuna", previđa Korotaj
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ugostitelji-se-pripremili-od-nove-godine-vise-cijene-pica-i-hrane-322371
Kao i do sada kada se ta stopa mijenjala i sada će, kako ističe, malo prije ponoći zamoliti goste na dočecima za razumijevanje i pozvati ih da jave svoje posljednje narudžbe u ovoj godini te da s novim narudžbama u Novoj pričekaju nekoliko minuta kako bi blagajne i računi krenuli s novim PDV-om.
"Dok će si gosti u hotelskim i drugim restoranima, klubovima, barovima i drugim ugostiteljskim objektima čestitati Novu godinu, mi ugostitelji ćemo biti malo 'napetiji' i provjeravati da li novi sustav radi kako treba, što će sada biti ipak nešto lakše nego prije, s obzirom na fiskalne blagajne i račune", ističe Korotaj, koji predviđa da će ta provjera trajati samo nekoliko minuta.
"Promjena cijena bit će vidljive odmah u dijelu PDV-a zbog njegovog povećanja, a vjerujem da će odmah biti i slučajeva da će porasti, što za goste konkretno znači da će čaša nekog pića, kava ili neki obrok poskupjeti za par i više kuna", previđa Korotaj
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ugostitelji-se-pripremili-od-nove-godine-vise-cijene-pica-i-hrane-322371
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Ugostitelji se pripremili: Od Nove godine više cijene pića i hrane
s ovim potezom prikupe 0.02% potrebe za avionom , kom. 1
a zatvore 5-10% obrta
a zatvore 5-10% obrta
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
ja ću definitivno smanjit potrošnju. mislim zadnje vrime sam znao često otić u restoran, ili u najgoremu slučaju u McDonaldsa, uglavnom trošio sam lovu..
sada kada se PDV udvostruči(sa 13% na 25% je uduplanje), onda će sve te usluge značajno poskupit, pa ću odjebati to...
jeftinije mi je kupiti uvezene namirnice u njemačkom kauflandu, i onda spremati doma sebi ili ekipi neku klopu, jer ovo ponovo postaje preskupo..
sada kada se PDV udvostruči(sa 13% na 25% je uduplanje), onda će sve te usluge značajno poskupit, pa ću odjebati to...
jeftinije mi je kupiti uvezene namirnice u njemačkom kauflandu, i onda spremati doma sebi ili ekipi neku klopu, jer ovo ponovo postaje preskupo..
Guest- Guest
Ugostitelji kod nas u turist.krajevima će ljeto još nekako i pregurati.
No već duže vrijeme kafići su van sezone kod nas prazni. Mnogi kafići i drugi objekti su zimi zatvoreni,jer ljudi se sve manje nalaze po kafićima.
Povećanjem cijena zabit će još samo jedan čavao više u vlastiti sanduk.
Prije rata,za vrijeme rata i možda još desetak godina nakon rata kafići su bili krcati,a zadnjih 5-6 godina sve je to katastrofa.
Pije se uglavnom oko dućana,mada i to sve manje.
No već duže vrijeme kafići su van sezone kod nas prazni. Mnogi kafići i drugi objekti su zimi zatvoreni,jer ljudi se sve manje nalaze po kafićima.
Povećanjem cijena zabit će još samo jedan čavao više u vlastiti sanduk.
Prije rata,za vrijeme rata i možda još desetak godina nakon rata kafići su bili krcati,a zadnjih 5-6 godina sve je to katastrofa.
Pije se uglavnom oko dućana,mada i to sve manje.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
briselska ljiga i todorićev ministar uzjahali...
sitting_bull-
2015-09-28
eo u OS par kultnih kafića taraba kaže mi lega ne daju mu disati paraziti svaki mjesec 3 inspektorataPinochet wrote:ja ću definitivno smanjit potrošnju. mislim zadnje vrime sam znao često otić u restoran, ili u najgoremu slučaju u McDonaldsa, uglavnom trošio sam lovu..
Kermit-
2014-04-17
Ne znam kako će asila i Šeks, ali mene neš vidjet' kafano
2014-04-15
Kafići su stvar prošlosti.
Relikti iz 80-tih i 90-tih.
Ljudi dođu ujutro na kavicu,ili nedjeljom poslije mise na rakijicu i to je to.
Cjelodnevna ili cjelovečernja višenje po tim objektima nesumnjivo pripada prošlosti.
Ljudi se sada opijaju po privatnim kućama,konobama gdje donesu ili piće kupljeno u trgovačkim centrima,ili iz vlastite proizvodnje.
I dobro da je tako. Valjda će to vlasnike kafića dozvati pameti.
Relikti iz 80-tih i 90-tih.
Ljudi dođu ujutro na kavicu,ili nedjeljom poslije mise na rakijicu i to je to.
Cjelodnevna ili cjelovečernja višenje po tim objektima nesumnjivo pripada prošlosti.
Ljudi se sada opijaju po privatnim kućama,konobama gdje donesu ili piće kupljeno u trgovačkim centrima,ili iz vlastite proizvodnje.
I dobro da je tako. Valjda će to vlasnike kafića dozvati pameti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jbg-a advokatski posao zahteva posećivanje kafana i krčmi, a njih je sve manje, neka daju Todi da otvori masovne menze gdje će se točiti nejgovo dvoguz pivo u rinfuzi kao napojn_razbojnik wrote:Ne znam kako će asila i Šeks, ali mene neš vidjet' kafano
Kermit-
2014-04-17
u Tode po Pivo pivo, da ne bude greške sada pred Hristovo rođenje na akciji 3,33 po limenciasilovski wrote:jbg-a advokatski posao zahteva posećivanje kafana i krčmi, a njih je sve manje, neka daju Todi da otvori masovne menze gdje će se točiti nejgovo dvoguz pivo u rinfuzi kao napojn_razbojnik wrote:Ne znam kako će asila i Šeks, ali mene neš vidjet' kafano
2014-04-15
Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
Nisu ni svjesni što jedan štrajk alkoholičara može pokrenuti, djaba im sve
2014-04-15
Štrajk alkoholičarah uništio bi privrjedu.
http://www.investopedia.com/terms/p/price_stickiness.aspRegoč wrote:Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
2014-04-16
Ljudi žele poslovati sa dobitkom to je bit poduzetništva, ali noRegoč wrote:Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
Kermit-
2014-04-17
ne, ne, cijene moroju biti fer,asilovski wrote:Ljudi žele poslovati sa dobitkom to je bit poduzetništva, ali noRegoč wrote:Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
a nojbolje bi bilo da država odredi koliko je fer
2014-04-16
Kod nas je sve skupo u nabavci plus država koja se odnosi prema poduzetnicima kao neprijatelju naravno osim ako je riječ o đeneral minstru Krstičeviću onda je široke rukeaben wrote:ne, ne, cijene moroju biti fer,asilovski wrote:Ljudi žele poslovati sa dobitkom to je bit poduzetništva, ali noRegoč wrote:Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
a nojbolje bi bilo da država odredi koliko je fer
Kermit-
2014-04-17
baš.Regoč wrote:Zašto sad povećavaju cienu, kad ju nisu spustili kad je porez smanjen?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Cista briga za populaciju.
Pretilost i pretjerana alkoholiziranost napada se ovim mjerama.
Sto bi rekli fiskali,sve u dobroj vjeri.
Pretilost i pretjerana alkoholiziranost napada se ovim mjerama.
Sto bi rekli fiskali,sve u dobroj vjeri.
dijagram-
2015-08-09
Similar topics
» Od Nove godine, uz registraciju auta neki će plaćati čak 1500 kuna više
» Ugostitelji žele zabraniti prodaju hladnih pića u dućanima
» Vlada planira zamrznuti cijene hrane. Novotny: To su ideje Sjeverne Koreje
» Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara
» Vlada planira zamrznuti cijene hrane. Novotny: To su ideje Sjeverne Koreje
» Ugostitelji u velikom problemu : Napustilo nas je više od 11 tisuća konobara