China and America already at war
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: China and America already at war
mora da je iz neke ukrajinske sci fi zute stampe nesto u stilu djuro i kucne carolije
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
otvara sam sve te teme na ex forumu..bogomdani wrote:sve je to moguce,ali moras priznati da se puno figa drzi iza ledja i svi ih drze..Nitko u biti nije dobar sa nekim zato jer imaju iste stavove,nego se drze blizu da imaju sto bolji uvid u konkurenciju...neoliberalni_placenik wrote:link , eh sad naći ću kada naletim.. situacija je sljedeća ovako što sam pročita..
Nedavno su čak i Kinezi i Ameri potpisali neki oblik vojne suradnje pa su Rusi popozdili. -bila je tema na ex forumu,
Drugo Kinezi su od Rusa otkupili ogromne djelove Sibira i naseljavaju Kineze. Isti ti Kinezi mlate Ruske seljake, naravno Rusi su popizdili i jebu mater Putinu. Ovo dvoje sam otvorio bio na ex forumu.
Naime Kineski kapitalisti/vladini ljudi "podmazali" korumpirane Ruse koji su prodali djelove Sibira Kinezima, i ovi se naseljavaju tamo.. budem iskopa sa ex foruma..
Onaj neki plinovod/naftovod koji je trebao spojiti Kinu i Rusiju - i najavljivali su kao najveću ekonomsku investiciju koja će učvrstiti dvije zemlje - je propao. (kao i južni tok i kao svaki drugi tok)
Sa druge strane Kinezi brutalno posluju sa ukraincima, od kojih uredno kupuju Rusku tehnologiju, Rusi čak i prosvjedovali Kineze boli kurac.
Isto tako Kinezi vrše pritisak na Ruse da prestanu naoružavati Vijetnam. Prije 5-10-20-30-50godina ovo je bilo ne zamislivo.. itd
Itd itd. i još par stvari.
naravno Kina nije saveznik niti Amera a još manje Rusa. Kina je supersila i kao takvoj ne trebaju saveznici. Kao da je Hrvatska ili čak Britanija kao da smo mi "Američki saveznici" - nismo - naše gazde su Ameri i to je to.
Kina je novi gazda a Rusija nije saveznik, jedino ih mogu slušati kao mi Amere, ako ne slušaju onda su rivali.
normalno da svi drže figu u džepu.. Recimo politika Amerike prema Rusiji jest gurnila Rusiju u zagrljaj Kini.. ali ne u "savez i bratski zagrljaj" nego je od Rusije napravila neku vrstu Kineskog satelita.. I Kinezi to koriste da iskoriste slabljenje Rusije.. Kineski kapital kupuje po Rusiji, kupuju i koloniziraju Sibir, i rade pritisak na Ruse tipa - nemojte slati oružje vjetnamu itd.. Rusija se nalazi u zajebanoj poziciji... demografski pada, muslimani im se množe, evo čitam ekonomija potonila -4%, a sankcije, rublja pala, a rat u Ukraini i dalje traje.. Rusi moraju slati tisuće ročnika svako 2-3 mjeseca na rotaciju u Ukrainu zbog toga im ljudi bježe iz vojske.. itd. Rusima je svakako gadno, a Kinezi tu se ne postavljaju kao "saveznici" koji će pomoći (kao amerika yugi ili zapadu 50tih), nego više kao bully koji je nanjušio da je medo malo prehlađen pa je sada digao repicu
Guest- Guest
E da zaboravio sam da sam čitao(naći ću link) još jedan "kineski udar na ruse", navodno Kineski "put svile"(koji bi povezao Istok azije i Zapad) bi trebao poprilično zaobići Rusiju, navodno je i to raspizdilo ruse , samo budem to provjerio, a možete i vi
Guest- Guest
evo ti ovaj link dok cekas te linkove
http://www.naturalnews.com/050899_munitions_depot_mysterious_explosions_China_retaliation.html#ixzz3jgSZJygT
http://www.naturalnews.com/050899_munitions_depot_mysterious_explosions_China_retaliation.html#ixzz3jgSZJygT
2014-04-14
Kinezi „čiste“ Afriku od Amerikanaca, šalju 10.000 vojnika
U svom članku „Amerika protiv Kine u Džibutiju“, Mauntajn kaže da Pentagon plaća Džibutiju skoro 63 miliona dolara godišnje za korišćenje Kampa Lemonijer, a vojna baza je takođe i jedna od najvećih baza na svetu za bespilotne letelice.
Nasuprot tome, Peking je spreman da ponudi Džibutiju mnogo više.
„Kina trenutno završava projekat izgradnje pruge od Adis Abebe, prestonice Etiopije, do Džibutija, vredne tri milijarde dolara. Peking takođe ulaže 400 miliona dolara u modernizaciju manjih luka u toj državi“, naglašava novinar.
Nepotrebno je reći koliko je zastrašujuće za Pentagon i američko zakonodavstvo formiranje kineske vojne baze u kojoj može da bude stacionirano 10.000 ljudi. To je i dovelo do debate o „kršenju ljudskih prava“ u maloj afričkoj državi.
„Zato se nemojte iznenaditi ako se jednog jutra probudite i shvatite da je ’u ime demokratije‘ došlo do vojnog udara u Džibutiju“, ironično zaključuje Mauntajn.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:563893-Kinezi-ciste-Afriku-od-Amerikanaca-salju-10000-vojnika
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hehe, kina lagano postaje svjetski policajac number 2.. biti će veselo kada za par godina kinezi budu ratovali protiv muslimana , pa će onda biti kmečanje kako su kinezi fašisti i neoliberalni kapitalisti
Guest- Guest
Zašto bi KInezi ratovali protiv mulsimana ?
2014-04-11
zato jer su muslimanski svugdje.. Amerika je svjetski policajac pa tu i tamo se krši sa njima.. Kinezi ako žele biti svjetski policajac isto će se sukobiti sa njima prije ili posli.. dođeš u neku zemlju - izgradiš vojnu bazu i onda tu i tamo imaš intervencije.. Evo primjer Etiopija.. mislim da je 30-40% te zemlje muslimani a ratovali su sa muslimanskom Somalijom.. itd itd.. čemu služe vojne baze nego da čuvaš svoje interese i investicije, a šta ako neki muslimanski pobunjenici napadnu tu investiciju? moraš napast njih.. eto sukoba sa muslićimaRayMabus wrote:Zašto bi KInezi ratovali protiv mulsimana ?
Guest- Guest
Anatomija problema je interes protiv interesa.
Ozbiljno te pitam uz iscrpnu analizu : ZAŠTO BI KINA RATOVALA SA ISLAMSKIM SVIJETOM ?
Ozbiljno te pitam uz iscrpnu analizu : ZAŠTO BI KINA RATOVALA SA ISLAMSKIM SVIJETOM ?
2014-04-11
Osim Ujgura kojih ima svega par miljona i nalaze se u vukohebini u najudaljenijem dijelu KIne na zapadu iste u centralnoj Aziji ..........zbog cega bi KInezi ratovali sa muslimanima i islamskim svijetom opcenito ?
Šta više Indija je najmnogoljudnija muslimajska država.
Meni se cini više da su muslimani i islamski svijet saveznici KIne.
Šta više Indija je najmnogoljudnija muslimajska država.
Meni se cini više da su muslimani i islamski svijet saveznici KIne.
2014-04-11
The Muslim population of the world map by percentage of each country, according to the Pew Forum (assessed in 29 June 2014).
https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_world
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» China Is ‘Building Communism’ in America with Technology, Finance
» New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
» America first
» America u strahu
» BATTLEGROUND:AMERICA
» New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
» America first
» America u strahu
» BATTLEGROUND:AMERICA
Page 2 of 2