Poliamorija - kraj vjernosti
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Poliamorija - kraj vjernosti
Po meni, uvijek je.Triny wrote:Seks ne mora uvijek biti posljedica nekog odnosa.maggie13 wrote:Iskrenost prema sebi je najvažnija..i poznavanje samog sebe..bez toga nema ni iskrenosti..Triny wrote:Mislila sam na iskrenost prema sebi najprije.maggie13 wrote:Iskrenost je precijenjena jer često ulazi na područje osobnosti..na štetu individualnosti..Triny wrote:
Sve može samo ne seks.
Svi smo prvenstveno individue za sebe, a onda članovi nekog partnerstva, bilo kakvog..
Seks je priča za sebe
Možemo na van glumiti vjernost,biti u nekakvim vezama a maštamo o drugima, želimo druge, chatamo noćima s drugima...
Seks je dio odnosa.
Također, puno toga je i stvar mjere te racionalnosti.
Htjela sam reci da je puno kompleksniji i možda važniji ovaj dio prije seksa..seks (mislim na varanje)je posljedica...
A, odnos je u svakom slučaju..i veza..ma koliko i kako to neki negirali.
Samo što postoje različite vrste i razine odnosa,
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
bla trucTriny wrote:Ima i u tome nešto.RayMabus wrote:Nije. Prije 1000 godina gledale su kako preživit , život je bio grub , osnove preživljavanja su bile teške .....danas nisu i onda je sad faza duhovni razvoj i ono te svoje traume i traumice u biti traži u partneru psihoterapeuta.dijagram wrote:Slicno je bilo i prije tisucu godina.
Nema tu nekih velikih promjena osim izlaska u javnost.
Ahaaa kako da neceš.
Zapadna civilizacija je zatrovana mitom o ljubavi koja donosi sreću i užitak, pa onda tako i biramo. Do krize monogamije i, općenito, emotivnih veza, došlo je jer partner ima promijenjenu funkciju. On sad više nije netko tko mi pomaže da preživim i podignem djecu, to je sada osoba koja mi treba stvoriti ugodu, koja mi treba pomoći da ostvarim što više svojih potencijala i onda veze između ljudi postaju nestabilne.
I onda očekujemo od drugoga nešto što on jednostavno nije kadar ispuniti.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Dakle, ne čita se.marcellus wrote:Triny wrote:Ne treba ga ukinuti, kome paše neka bude u braku, kome ne, ne treba ga gledati krivo.marcellus wrote:Triny wrote:Ta dvostruka mjerila, ne samo u Hrvatskoj koja se voli pretvarati da je tradicionalna katolička zemlja, upravo su ono što brine kolumnista Dana Savagea i sociologinju Judith Stacey. Njih dvoje uzbunili su “pravovjerne” u Americi, tvrdeći da monogamija nije niti prirodna, niti lagana, i da je možda vrijeme za drugačiji pristup. Možda je vrijeme za iskrenost.
prevrtanje starih sranja iz sedamdesetih kad se isto tvrdilo da brak treba ukinuti jer monogamija ljudima nije prirodna.
je i nije, kako se uzme.
a bože moj ovi su otkrili toplu vodu da ne želi svatko bit vjeran partneru i partnerici i da nije prirodno da te ne zanimaju druge žene i muškarci ako si oženjen
ono nek se prijave za nobelovu... vjernost je ponekad stvar svjesnog izbora, ponekad nužde, ali svakako nikad nije stvar toga da nekog ne zanima suprotni spol kad ima partnera
Ne radi se o nevjeri nego o vjernosti više partnera.
Trinity-
2014-04-17
Ti po običaju ništa ne "kontaš".prckov wrote:bla trucTriny wrote:Ima i u tome nešto.RayMabus wrote:Nije. Prije 1000 godina gledale su kako preživit , život je bio grub , osnove preživljavanja su bile teške .....danas nisu i onda je sad faza duhovni razvoj i ono te svoje traume i traumice u biti traži u partneru psihoterapeuta.dijagram wrote:Slicno je bilo i prije tisucu godina.
Ahaaa kako da neceš.
Zapadna civilizacija je zatrovana mitom o ljubavi koja donosi sreću i užitak, pa onda tako i biramo. Do krize monogamije i, općenito, emotivnih veza, došlo je jer partner ima promijenjenu funkciju. On sad više nije netko tko mi pomaže da preživim i podignem djecu, to je sada osoba koja mi treba stvoriti ugodu, koja mi treba pomoći da ostvarim što više svojih potencijala i onda veze između ljudi postaju nestabilne.
Trinity-
2014-04-17
Monogamija, tj monotonija kak je kazala jedna klinka na pitanje kak se kaže kad muškarac ima samo jednu ženu, nije dobra za muškarce. Oni pate, a i ulijene se u takvoj zajednici. Pravi muškarac može ostvariti svoj puni potencijal uz 3-4 žene i 10-12 djece. Kad imaš više obveza bolje se organiziraš i nema prazna hoda.
Guest- Guest
ma ne, nego ti nisi skontala da sam ja skonto,Triny wrote:Ti po običaju ništa ne "kontaš".prckov wrote:bla trucTriny wrote:Ima i u tome nešto.RayMabus wrote:Nije. Prije 1000 godina gledale su kako preživit , život je bio grub , osnove preživljavanja su bile teške .....danas nisu i onda je sad faza duhovni razvoj i ono te svoje traume i traumice u biti traži u partneru psihoterapeuta.dijagram wrote:Slicno je bilo i prije tisucu godina.
Ahaaa kako da neceš.
malo te buni sto nisam piso elaborat na ovaj sroljez iznad
2014-04-19
Ili : jednostavno NE ŽELI.Triny wrote:Ima i u tome nešto.RayMabus wrote:Nije. Prije 1000 godina gledale su kako preživit , život je bio grub , osnove preživljavanja su bile teške .....danas nisu i onda je sad faza duhovni razvoj i ono te svoje traume i traumice u biti traži u partneru psihoterapeuta.dijagram wrote:Slicno je bilo i prije tisucu godina.
Ahaaa kako da neceš.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Ili : jednostavno NE ŽELI.Triny wrote:Ima i u tome nešto.RayMabus wrote:Nije. Prije 1000 godina gledale su kako preživit , život je bio grub , osnove preživljavanja su bile teške .....danas nisu i onda je sad faza duhovni razvoj i ono te svoje traume i traumice u biti traži u partneru psihoterapeuta.dijagram wrote:Slicno je bilo i prije tisucu godina.
Ahaaa kako da neceš.
2014-04-11
Može al ne želi ....i u tome je cijeli trik.
Ne želi jer :
- odakle toj drugoj strana da su muški psihoterapeuti ....ono ko da od crnca bez osnovne škole iz Afrike tražim nasilu da mi projektira avion
- jer traže psihoteraputa a 100 kuna je sat ...dakle želi uštedit ...škrta je
Ne želi jer :
- odakle toj drugoj strana da su muški psihoterapeuti ....ono ko da od crnca bez osnovne škole iz Afrike tražim nasilu da mi projektira avion
2014-04-11
mora se pozdraviti svaki stariji čovjek jer nikad ne znaš, možda ti je to ćaća.
I zato ja od glupe pičke NIKAD AL BAŠ NIKAD ne tražim da mi bude psihoterapeut.RayMabus wrote:Može al ne želi ....i u tome je cijeli trik.
Ne želi jer :
Pa to je totalni bezobrazluk i arogancija i ja ja ja ja da ja tako nešto tražim od neke ženske osobe koju upoznam negdje bilo gdje.
Sad zamislite kolika je to količina arogancije.
2014-04-11
I zato tražim samo pičke .....po onom sistemu : mala daj pičke , znam da imaš.RayMabus wrote:I zato ja od glupe pičke NIKAD AL BAŠ NIKAD ne tražim da mi bude psihoterapeut.RayMabus wrote:Može al ne želi ....i u tome je cijeli trik.
Ne želi jer :
Pa to je totalni bezobrazluk i arogancija i ja ja ja ja da ja tako nešto tražim od neke ženske osobe koju upoznam negdje bilo gdje.
Sad zamislite kolika je to količina arogancije.
Ne tražim nešto šta ja znam šta i očekujem od te druge strane da bude magistar za veze nego ono osnovno ....šta znam da ima.
Nemoj dat iz bilo kojeg razloga nema problema al AJ BOG.
2014-04-11
mutava baštarda wrote:mora se pozdraviti svaki stariji čovjek jer nikad ne znaš, možda ti je to ćaća.
2014-04-19
To to je ono : ja naletim na crnca i kažem mu : Ocu da mi projektiraš avion jer ja to tako oču.
Ono lik nema osnovnu školu a i di to piše da mora imat tu školu a i da ima ono stani malo.
Odakle tebi ta ideja da ja to moram znat ?
Aj ti moja ODPRDI.
Ono lik nema osnovnu školu a i di to piše da mora imat tu školu a i da ima ono stani malo.
Aj ti moja ODPRDI.
2014-04-11
I ovakvih ženski ce biti sve više i više šta je standard veci ......aj ti moja prvo ka prvo sat kod psihoteraputa ti je sto kuna , jel ti skupo ? Znaci škrta si jer želiš da ti to netko đabe radi. zATIM SI I AROGANTNA jer misliš da to mora netko znat. I pod tri u kurcu si totalnom ....nek te netko drugi terapetuše.RayMabus wrote:To to je ono : ja naletim na crnca i kažem mu : Ocu da mi projektiraš avion jer ja to tako oču.
Aj ti moja ODPRDI.
U PREVODU : ODJEBI U SKOKOVIMA.
2014-04-11
Pa to svatko zna.RayMabus wrote:To to je ono : ja naletim na crnca i kažem mu : Ocu da mi projektiraš avion jer ja to tako oču.
Aj ti moja ODPRDI.
Guest- Guest
Eto ja baš neznam.Eva wrote:Pa to svatko zna.RayMabus wrote:To to je ono : ja naletim na crnca i kažem mu : Ocu da mi projektiraš avion jer ja to tako oču.
Aj ti moja ODPRDI.
SAD PROŠETAJ.
2014-04-11
ha ha ha drkica rullsEva wrote:Znaš, to ti je fiziološka potreba.
2014-04-11
Triny wrote:Dakle, ne čita se.marcellus wrote:Triny wrote:Ne treba ga ukinuti, kome paše neka bude u braku, kome ne, ne treba ga gledati krivo.marcellus wrote:Triny wrote:Ta dvostruka mjerila, ne samo u Hrvatskoj koja se voli pretvarati da je tradicionalna katolička zemlja, upravo su ono što brine kolumnista Dana Savagea i sociologinju Judith Stacey. Njih dvoje uzbunili su “pravovjerne” u Americi, tvrdeći da monogamija nije niti prirodna, niti lagana, i da je možda vrijeme za drugačiji pristup. Možda je vrijeme za iskrenost.
prevrtanje starih sranja iz sedamdesetih kad se isto tvrdilo da brak treba ukinuti jer monogamija ljudima nije prirodna.
je i nije, kako se uzme.
a bože moj ovi su otkrili toplu vodu da ne želi svatko bit vjeran partneru i partnerici i da nije prirodno da te ne zanimaju druge žene i muškarci ako si oženjen
ono nek se prijave za nobelovu... vjernost je ponekad stvar svjesnog izbora, ponekad nužde, ali svakako nikad nije stvar toga da nekog ne zanima suprotni spol kad ima partnera
Ne radi se o nevjeri nego o vjernosti više partnera.
nije govno nego se pas posrao
zašto postoji monogamija? Ne zato jer je prirodna nego što kaže neko da bi djeca znala ko im je ćaća.
Similar topics
» Kraj vlasti Markelove bio bi kraj Evrope kakvu znamo
» Telegonija - znanstveni dokaz važnosti djevičanstva i bračne vjernosti
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» KRAJ
» Kraj globalizacije
» Telegonija - znanstveni dokaz važnosti djevičanstva i bračne vjernosti
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» KRAJ
» Kraj globalizacije
Page 3 of 5