Muderisova hutba o Poslaniku alejhiselam Zašto se oni koji slijede sunnet danas osporavaju i žele prikazati kao zaostali tradicionalisti ili tvrdokorni fundamentalisti?
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Muderisova hutba o Poslaniku alejhiselam Zašto se oni koji slijede sunnet danas osporavaju i žele prikazati kao zaostali tradicionalisti ili tvrdokorni fundamentalisti?
Na Religiju pa tamo pitaj...Eroo wrote:Tako mogu postati samoeventualno neuke vehbije i ne vjernici. Vjernik se ne postaje izricanjem mantri, već iz uvjerenja.govinda wrote:imate namjeru preci na islam, to je vrlo jednostavno, samo tri puta ponovite sehadet, kolega dragi i bicete musliman.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: Muderisova hutba o Poslaniku alejhiselam Zašto se oni koji slijede sunnet danas osporavaju i žele prikazati kao zaostali tradicionalisti ili tvrdokorni fundamentalisti?
Možemo i o Asadu, u kontestu hadisa o kojem je riječ.govinda wrote:Ako nisi shvatio Ero, sta ti govorim da ponovim: O hadisima cemo na forumu religija, ovdje cemo o Asadu i sukobu u SIriji. Kontas? (jbt, ja moram da radim posao admina)..
Puno toga sam već napisao o Asadu, dok još nije bilo rata, a danas je sve kasno, uzalud...
Kad jednom dođe do mržnje i rata, sve je uzalud...civili ginu, trpe...a mi to gledamo na YouTube,
kao nešto što se događa tamo nekim...Neki čak i uživaju u onim groznim slikama (vidi temu o Siriji, na primjer).
Rat se može izbjeći ako svi poradimo na razlozima za strah (mržnju). Bez toga nema rata (moje mišljenje).
Možemo isto pratiti i na primjeru zadnjega rata na ovim prostorima.. (...eto ustaša, kolju siluju...bježte narode! )
Last edited by Eroo on 12/12/2016, 09:55; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Nobelovac, sto nisi sirio mir 1991. godine?Eroo wrote:Možemo i o Asadu, u kontestu hadisa o kojem je riječ.govinda wrote:Ako nisi shvatio Ero, sta ti govorim da ponovim: O hadisima cemo na forumu religija, ovdje cemo o Asadu i sukobu u SIriji. Kontas? (jbt, ja moram da radim posao admina)..
Puno toga sam već napisao o Asadu, dok još nije bilo rata, a danas je sve kasno, uzalud...
Kad jednom dođe do mržnje i rata, sve je uzalud...civili ginu, trpe...a mi to gledamo na YouTube,
kao nešto što se događa tamo nekim...Neki čak i uživaju u onim groznim slikama (vidi temu o Siriji, na primjer).
Rat se može izbjeći ako svi poradimo na razlozima za strah (mržnju). Bez toga nema rata (oje mišljenje).
Možemo isto pratiti i na primjeru zadnjega rata na ovim prostorima.. (...eto ustaša, kolju siluju...bježte narode! )
2016-11-17
Nisam mogao sve i da sam htio, jer su mržnju podticali neki drugi, na koje nisam mogao uticati.govinda wrote:Nobelovac, sto nisi sirio mir 1991. godine?Eroo wrote:Možemo i o Asadu, u kontestu hadisa o kojem je riječ.govinda wrote:Ako nisi shvatio Ero, sta ti govorim da ponovim: O hadisima cemo na forumu religija, ovdje cemo o Asadu i sukobu u SIriji. Kontas? (jbt, ja moram da radim posao admina)..
Rat se može izbjeći ako svi poradimo na razlozima za strah (mržnju). Bez toga nema rata (moje mišljenje).
Razlog za nečiju mržnju nisam bio ja. Dapače.
2016-07-22
Ne znam sta si sad smislio pa se predstavljas kao mirotvorac..a mirtovorac si koliko je i Gebels bio mirotvorac..mozda neko vjeruje u tu tvoju pricu koju jutros pricas, ja ne. Pa da se ne smaramo dalje, dovidjenja i prijatan dan zelim.Eroo wrote:Nisam mogao sve i da sam htio, jer su mržnju podticali neki drugi, na koje nisam mogao uticati.govinda wrote:Nobelovac, sto nisi sirio mir 1991. godine?Eroo wrote:Možemo i o Asadu, u kontestu hadisa o kojem je riječ.govinda wrote:Ako nisi shvatio Ero, sta ti govorim da ponovim: O hadisima cemo na forumu religija, ovdje cemo o Asadu i sukobu u SIriji. Kontas? (jbt, ja moram da radim posao admina)..
2016-11-17
Jbote, samo pokušavam razumjeti šta se to događa islamskim državama i islamu općenito...govinda wrote:Ne znam sta si sad smislio pa se predstavljas kao mirotvorac..a mirtovorac si koliko je i Gebels bio mirotvorac..mozda neko vjeruje u tu tvoju pricu koju jutros pricas, ja ne. Pa da se ne smaramo dalje, dovidjenja i prijatan dan zelim.Eroo wrote:Nisam mogao sve i da sam htio, jer su mržnju podticali neki drugi, na koje nisam mogao uticati.govinda wrote:Nobelovac, sto nisi sirio mir 1991. godine?Eroo wrote:Možemo i o Asadu, u kontestu hadisa o kojem je riječ.govinda wrote:Ako nisi shvatio Ero, sta ti govorim da ponovim: O hadisima cemo na forumu religija, ovdje cemo o Asadu i sukobu u SIriji. Kontas? (jbt, ja moram da radim posao admina)..
Ako ti kažeš da je sve ok, onda je i meni/nama. A šta reći, samo vi uživajte...
2016-07-22
nema nikakve razlike između vehabija i drugih muslimana, svi čitaju iste knjige, svi slijede muhamedov primjer kao vrhunski uzor, svi rade iste stvari, od onih na istoku u Indoneziji, pa do ovih u Sirijigovinda wrote:A za ostael vrlo jednostavno objasnjenje: SAFF je poznat ako magazin koji podrzava tvrdokorno muslimansko ucenje i vehabizam a ovaj hodza Muderis ocito podrzava pobunjenike protiv Asada. Vjera u politici, hajd dovidjenja.
Iranci za koje se na ovom forumu vjeruje kako su napredniji pokušavaju iz devinog urina dobiti lijek, jer je Muhamed rekao da je to zdravo piti, kamenuju, bičuju, ubijaju jednako kao ovi u S. Arabiji, imaju isti uzor, slijede iste vjerske naputke
kao što nema veze tko slijedi koju marksisičku ideologiju, svejedno je da li je netko maoist ili stanljinist, ili..., radi se o istoj hrpi gluposti
Guest- Guest
Mu'mime, evo za nijansu lakšeg pitanja za tebe:govinda wrote:Nobelovac
Kako vam je uspjelo sprijateljiti Mileta i Dragančeta?
Znam da se radi o nekom hadisu, ali ne znam kojem...
2016-07-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zašto danas sude Tomislavu Josiću
» Nije upitan legitimitet Tihomira Oreškovića, upitne su namjere onih koji ga osporavaju
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
» 40 razloga zašto neki ne žele više živjeti OVDJE.
» Za sve koji mogu i žele pomoći
» Nije upitan legitimitet Tihomira Oreškovića, upitne su namjere onih koji ga osporavaju
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
» 40 razloga zašto neki ne žele više živjeti OVDJE.
» Za sve koji mogu i žele pomoći
Page 2 of 2