Amerikanci vježbaju invaziju istocno od Niša
Page 1 of 1
Amerikanci vježbaju invaziju istocno od Niša
Istog dana, slična vežba biće održana i u Novom selu u Bugarskoj.
Vežbe će trajati do 13. septembra uz učešće više od 4.800 vojnika iz Bugarske, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Holandije, Poljske, Portuglije, Španije, Velike Britanije i SAD.
U saopštenju se precizira da će na vežbama učestvovati 82. američka vazduhoplovno-desantna divizija i to prvi put u Evropi nakon što je podržavala NATO operaciju na Kosovu 1999. godine.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:563186-Najveci-NATO-manevri-od-kraja-hladnog-rata-ucestvuje-5000-padobranaca
Vežbe će trajati do 13. septembra uz učešće više od 4.800 vojnika iz Bugarske, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Holandije, Poljske, Portuglije, Španije, Velike Britanije i SAD.
U saopštenju se precizira da će na vežbama učestvovati 82. američka vazduhoplovno-desantna divizija i to prvi put u Evropi nakon što je podržavala NATO operaciju na Kosovu 1999. godine.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:563186-Najveci-NATO-manevri-od-kraja-hladnog-rata-ucestvuje-5000-padobranaca
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Amerikanci vježbaju invaziju istocno od Niša
Soldiers from C Co. 3-69 Armor Bn., 1st Armored Brigade Combat Team, 3rd Infantry Division joined with soldiers from Bulgarian army to conduct Operation Speed and Power
http://www.army.mil/article/151196/
2014-04-11
Smrdija na aparatima
2014-04-11
Srbi i Rusi su kao nešto kurčili blizu naše granice.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Zašto mi ne sudjelujemo u tim vježbama?
Mi najviše mrzimo Srbe i bili bismo najviše od koristi.
crvenkasti-
2014-04-17
MI vec vježbamo u Srbiji. Samo ove godine tri vježbe u Srbiji.
„IRON CAT 15“ vježba provodi se radi uvježbavanja ophodnog broda u organizaciji, planiranju i provedbi bojevog gađanja ciljeva na kopnu i rijeci.
Cilj vježbe „ZAJEDNIČKI ODGOVOR 15“ je jačanje partnerskih sposobnosti i razvoj povjerenja kroz unapređenje interoperabilnosti NATO saveza i partnerskih država.
Vježba „LOGEX 15“ provodi se za uvježbavanje logističkih časnika u planiranju i provedbi logističkih procedura u multinacionalnom stožeru na razini brigade, provedbi razmještaja u području operacije.
„IRON CAT 15“ vježba provodi se radi uvježbavanja ophodnog broda u organizaciji, planiranju i provedbi bojevog gađanja ciljeva na kopnu i rijeci.
Cilj vježbe „ZAJEDNIČKI ODGOVOR 15“ je jačanje partnerskih sposobnosti i razvoj povjerenja kroz unapređenje interoperabilnosti NATO saveza i partnerskih država.
Vježba „LOGEX 15“ provodi se za uvježbavanje logističkih časnika u planiranju i provedbi logističkih procedura u multinacionalnom stožeru na razini brigade, provedbi razmještaja u području operacije.
2014-04-11
Neka malo vjezbanja :D
2014-04-12
Srbija i Hrvatska su potpisale zajednicku suradnju oko poplava i požara tj prirodnih katastrofa.
Sve ove tri vježbeu osnovi su vježbe kojima je osnova upravo to , kordinacija , rad na terenui tako.
Hebemo jedni drugima malter al ne ratujemo.
Sve ove tri vježbeu osnovi su vježbe kojima je osnova upravo to , kordinacija , rad na terenui tako.
Hebemo jedni drugima malter al ne ratujemo.
2014-04-11
Doduše ima jedna stvar sa tim vježbama.
Kad su vježbe cisto vojne to znaci da su dobri odnosi a kad toga nema a ima spasilackih to znaci da su odnosi ono surađujemo al ne i kod cisto vojnih stvari.
To i je taj odnos.
Kad su vježbe cisto vojne to znaci da su dobri odnosi a kad toga nema a ima spasilackih to znaci da su odnosi ono surađujemo al ne i kod cisto vojnih stvari.
To i je taj odnos.
2014-04-11
A ako nema ni cisto vojnih ni spasilackih zajednickih vježbi to znaci da nismo u dobrim odnosima ( osim ako nisu dvije zemlje prostorno udaljene pa nemaju nit veze jedna sa drugom fizicki ).
S obzirom da prije nije bilo il je bilo manje ikakvih vježbi pa i ovih spasilackih i logistickih ipak je suradnja u uzlaznoj putanji.
S obzirom da prije nije bilo il je bilo manje ikakvih vježbi pa i ovih spasilackih i logistickih ipak je suradnja u uzlaznoj putanji.
2014-04-11
Zato jer je vjezba ocito poruka Srbiji i Rusiji, a onda bi morali slusati Vucica, Nikolica, Vulina i Dacica...ne nuzno tim redoslijedom, tko se vec dohvati prvi mikrofona.crvenkasti wrote:Zašto mi ne sudjelujemo u tim vježbama?
Guest- Guest
Ajmo mi vježbat sami....ajmo ruke gore,1,2,3...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Znaci mi neidemo na te vojne vježbe u Bugarskoj na granici sa Srbijom da nebi slušali Vuciceve prodrike.
Zanimljiva teza.
Zanimljiva teza.
2014-04-11
RayMabus wrote:Znaci mi neidemo na te vojne vježbe u Bugarskoj na granici sa Srbijom da nebi slušali Vuciceve prodrike.
Zanimljiva teza.
Ja ga eto ne mogu slusati svaki dan. Taj valjda cita iskljucivo hrvatske novine...
Guest- Guest
Similar topics
» Rusi vježbaju uništenje nosača zrakoplova 30 milja od Honolulua
» „Istočno pitanje“ 21. veka
» Sve istočno od Zagreba je demografski krahiralo
» Istocno od jaja zive samo - medvedi
» uhitilo s najvecim krizem istocno od sesveta
» „Istočno pitanje“ 21. veka
» Sve istočno od Zagreba je demografski krahiralo
» Istocno od jaja zive samo - medvedi
» uhitilo s najvecim krizem istocno od sesveta
Page 1 of 1