ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a!

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a! Empty Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a!

Post by debotoijusto 10/12/2016, 20:59

Nakon svakog sastanka nacrt Zakona o braniteljima dobiva novu verziju, a u ovome trenutku nitko ne može reći koja će biti konačna i koliko će opteretiti proračun. Jutarnji list u posjedu je nacrta zakonskog prijedloga izrađenog prije mjesec dana koji bi prema nekim procjenama koštao dodatnih 2 do 4 milijardi kuna, jer bi sva prava koja ostvaruju branitelji (od mirovina, invalidnina, stambenog zbrinjavanja, vozila, prava na opskrbnine, ortopedska pomagala...) primijenila i na cijeli HVO. Status branitelja Domovinskog rata priznao bi se pripadnicima HVO-a koji su branili suverenitet BiH.

Posrijedi je novi članak 4. Zakona o braniteljima koji kaže: “Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je i državljanin RH, koji je kao pripadnik oružanih postrojbi HVO-a sudjelovao u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta RH i BiH”. I u idućem stavku se kaže da navedena kategorija branitelja i članovi njihovih obitelji ostvaruju prava prema Ugovoru između Hrvatske i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji prema Zakonu o braniteljima.

debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a! Empty Re: Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a!

Post by epikur37 10/12/2016, 21:01

Pošteno, kako jednim tako i drugima.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a! Empty Re: Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a!

Post by debotoijusto 10/12/2016, 21:01

Takva formulacija može voditi u zahtjeve novih ljudi da se izjednače u pravima s braniteljima koji su bili pripadnici HV-a - kaže Kosor. Na pitanje koja prava pripadnicima HVO-a jamči sporazum koji imamo s BiH, odgovara kako je taj sporazum nastao kada su se u BiH bitno smanjila prava braniteljima koji su bili pripadnici HVO-a, pa se Hrvatska obavezala invalidima i obiteljima poginulih nadomjestiti razliku u primanjima koja dobivaju u BiH u odnosu na ona koja ostvaruju hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji poginulih branitelja.

- Ostane li ovakva zakonska formulacija, pripadnici HVO-a bi mogli tražiti da se njihov status u potpunosti izjednači sa statusom koje imaju branitelji iz HV-a, a time se može otvoriti ogroman prostor za nove zahtjeve i potpuno novu viziju proračuna za branitelje - upozorava bivša ministrica branitelja.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/12/2016, 21:01

No, osim na pripadnike HVO-a koji su se borili za suverenitet BiH, status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata sa svim pravima koja iz njega proizlaze priznao bi se i pripadnicima naoružanih odreda Narodne zaštite koji su bili angažirani kao pripadnici borbenog sektora.

Koliko bi se novih korisnika braniteljskih privilegija regrutiralo iz Narodne zaštite, teško je i prognozirati, ali to bi sigurno bila još dodatna izdavanja.

- Prema Ugovoru između Hrvatske i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici HVO-a i članova njihovih obitelji, mi već sada u BiH šaljemo između 300 i 400 milijuna kuna, a pored toga na našem proračunu imamo oko 7000 pripadnika HVO-a koji nikada nisu bili u Hrvatskoj. Riječ je o postrojbama Ljube Ćesića Rojsa - kaže nam jedan od bivših dužnosnika koji se bavio ovom problematikom te tvrdi da hrvatski proračun naprosto ne može izdržati ovakva opterećenja.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prijetnja-proracunu-teska-najmanje-dvije-milijarde-kuna-jutarnji-u-posjedu-nacrta-novog-zakona-hrvatska-ce-placati-mirovine-vojnicima-hvo-a/5372691/
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/12/2016, 21:06

priznao bi se i pripadnicima naoružanih odreda Narodne zaštite koji su bili angažirani kao pripadnici borbenog sektora.

s dva svjedoka 3/4 bosanaca bude u mirovini
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 21:16

Slab nam je omjer pemzionera i zaposlenih pa treba dodat još pemzionera iz druge države.

Ha ha ha ....dobro je brajo ...ovim ste mi rekli da ja svoju pemziju necu vidit jer cete sve razgrabit sebi još prije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 21:19

Nece Hrvatska nego cemo mi koji radimo izdvajat za ove.

Normalno za nas ce kad odemo u pemziju izdvajat tko ?

Bravo biseri.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 10/12/2016, 21:22

svabi nes najavljuju da se ne garantira isplata mirovina u buducnosti..stratesko zakuhavanje u narodu,da bi se kasnije umirilo veledobitnim nalazenjem rjesenja,odnosno isplate mizernih mirovina...sve u kešovinu i pride neki neben crnjak,i sve u stednju,staru bakinu carapu...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 21:25

Penzije su piramidalni sistem a ekipa jednostavno ono boli njih kuraz i to je sve.

Al nema veze ja i onako na te pemzije nikad nisam ni računa.

Ovo ce samo ubrzat podizanje odlaska u pemzije plus smanjivanje istih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 21:27

"Tendenciozno i zlonamjerno se ovih dana u raznim medijima povlače određene inačice nacrta koje cijelo vrijeme usklađujemo... Nema potrebe unositi nemir u javnost s iznošenjem iznimno visokih financijskih iznosa koji nemaju veze s realnim stanjem", istaknuo je  Medved te napomenuo da će se pitanje pripadnika HVO-a koji su se borili u Bosni i Hercegovini riješiti određenim dopunama međudržavnog sporazuma s BiH.

Slanje zakona o braniteljima u saborsku proceduru, kojim će se objediniti sva njihova prava, ministar branitelja očekuje tijekom  prosinca ili najkasnije u siječnju 2017.

U nekim su medijima izvijestili kako će za nova prava pripadnika HVO-a trebati najmanje dvije milijarde kuna. Prema medijskim napisima, u nacrtu zakonskog prijedloga koji bi prema nekim procjenama koštao dodatnih dvije do četiri milijarde kuna, prava koja ostvaruju branitelji (od mirovina, invalidnina, stambenog zbrinjavanja, vozila, prava na opskrbnine, ortopedska pomagala..) primijenila bi se i na cijeli HVO. Status branitelja Domovinskog rata priznao bi se, naime, pripadnicima HVO-a koji su branili suverenitet BiH.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-medved-u-proracunu-je-osigurano-150-milijuna-kuna-vise-za-braniteljska-prava/937147.aspx
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 10/12/2016, 21:28

boli me kitonja..ja nedam niti jedan filer za te mirovine..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 10/12/2016, 21:30

Pa ti ljudi vec primaju mirovine u BiH....

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 21:54

U svakom slucaju svaka njima čast na optimizmu da hr proračun može podnijeti toliku količinu stranačkih uhljeba.

HDZ hebe ne vadi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by red wolf 10/12/2016, 22:06

Ja mislim da je vrijeme da podignemo demokraciju u ovoj zemlji na jednu višu razinu, a ta je da određene stvari treba dati na referendum pa neka narod odluči.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 22:10

red wolf wrote:Ja mislim da je vrijeme da podignemo demokraciju u ovoj zemlji na jednu višu razinu, a ta je da određene stvari treba dati na referendum pa neka narod odluči.
Zašto ? Ma ne treba. Krahirao im je natalitet , mladi odlaze .....neka njih u njihovim fantazijama da pare rastu na drvetu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by red wolf 10/12/2016, 22:12

RayMabus wrote:
red wolf wrote:Ja mislim da je vrijeme da podignemo demokraciju u ovoj zemlji na jednu višu razinu, a ta je da određene stvari treba dati na referendum pa neka narod odluči.
Zašto ? Ma ne treba. Krahirao im je natalitet , mladi odlaze .....neka njih u njihovim fantazijama da pare rastu na drvetu.
Ne. Moramo se pokrenuti prema bazi. Tada ćemo biti bliže ostvarenju anarhije.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 22:14

Nemoramo mi ništa. Oni moraju. Moraju počet dijelit ogromne porodiljne naknade ako nemisle da Hr nestane pute izumiranja.

Hrvatska će plaćati mirovine vojnicima HVO-a! Croatia-population-pyramid-2014

Baš glupo ....odakle im tolike pare iz ....proračuna ....ha ha ha

Očito netko nerazumije baš najasnije pojam : neodrživ sistem

Last edited by RayMabus on 10/12/2016, 22:15; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by red wolf 10/12/2016, 22:14

Vrijeme je da se civilno društvo u ovoj zemlji digne...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/12/2016, 22:16

red wolf wrote:Vrijeme je da se civilno društvo u ovoj zemlji digne...
...i ode u Njemačku , Austriju , Kanadu , Švicarsku , Ameriku .....
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Leviathan2 10/12/2016, 22:17

red wolf wrote:
RayMabus wrote:
Ne. Moramo se pokrenuti prema bazi. Tada ćemo biti bliže ostvarenju anarhije.
ezek, opet ti o anarhiji, to j epretesko stivo za ovaj forum

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics