Trump: "četiri milijarde za novi predsjednički Boeing??? Otkažite narudžbu!"
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Trump: "četiri milijarde za novi predsjednički Boeing??? Otkažite narudžbu!"
govinda wrote:dok je kod nas bila americka baza, u jednoj kafani sam se zapio sa nekim americkin narednikom koji je radio u skladistu, logistika, sta vec..uglavnom, rondao je protiv americke Vlade jer vojska jednu rolnu wc papira je tada placala 5 dolara, dasku za wc solju, obicnu plasticnu 120 dolara itd.marcellus wrote:Brain32 wrote:Standardni AF1 se uvelike razlikuje od istog zrakoplova koji se inače proizvode za civilno zrakoplovstvo, od mogućnosti tankanja u zraku, sumanute elektronike uključujući i obrambene kontramjere (jammer, flare, chaff itd.)
Avion je jednostavno specijalne namjene.
Pa ipak, primjerice jedan B-2 Spirit je pentagon koštao oko 800 milja$ tako da mislim da se ovo čini stvarno pretjerano...
sve to skupa ne košta tolko, radi se o evidentnoj pljački
hehehe socijalizam bato
e nema pod trumpom socijalizam
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: Trump: "četiri milijarde za novi predsjednički Boeing??? Otkažite narudžbu!"
ma kakav socijalizam, neki senator iz Alabame ima jarana koji pravi daske za wc solje...moji bosanci su radili za Halibarton u Iraku a znas cija je to firma bila..koja je dobila poslove sa vojskom vrijedne milijarde dolara...marcellus wrote:govinda wrote:dok je kod nas bila americka baza, u jednoj kafani sam se zapio sa nekim americkin narednikom koji je radio u skladistu, logistika, sta vec..uglavnom, rondao je protiv americke Vlade jer vojska jednu rolnu wc papira je tada placala 5 dolara, dasku za wc solju, obicnu plasticnu 120 dolara itd.marcellus wrote:Brain32 wrote:Standardni AF1 se uvelike razlikuje od istog zrakoplova koji se inače proizvode za civilno zrakoplovstvo, od mogućnosti tankanja u zraku, sumanute elektronike uključujući i obrambene kontramjere (jammer, flare, chaff itd.)
Avion je jednostavno specijalne namjene.
Pa ipak, primjerice jedan B-2 Spirit je pentagon koštao oko 800 milja$ tako da mislim da se ovo čini stvarno pretjerano...
sve to skupa ne košta tolko, radi se o evidentnoj pljački
hehehe socijalizam bato
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
marcellus wrote:
hehehe socijalizam bato
nego tko će drugi naručivati vojnu opremu i financirati vojsku ako ne država, kako je to socijalizam?
tebi je ta tvoja ideologija potpuno isprala mozak
House Pushes Ahead with $611 Billion Defense Policy Bill
The Republican-led House is pushing ahead with a $611 billion defense policy bill that prohibits closing the prison at Guantanamo Bay, Cuba, forbids the Pentagon from trimming the number of military bases and awards U.S. troops their largest pay raise in six years. -Business Insider
Guest- Guest
Općenito Vlasti u vrhu drzave su se previse pocele poigravati novcem izrabljenog naroda..
Da je njima preslo preko grbe,ne bi se tako rasipali..pas im guzicu poharo..
Da je njima preslo preko grbe,ne bi se tako rasipali..pas im guzicu poharo..
Guest- Guest
problem je u cijeni koju drzava placa...tipa konzerva graha 9,99 dolara (ona mala) itd...deda wrote:marcellus wrote:
hehehe socijalizam bato
nego tko će drugi naručivati vojnu opremu i financirati vojsku ako ne država, kako je to socijalizam?
tebi je ta tvoja ideologija potpuno isprala mozak
The Republican-led House is pushing ahead with a $611 billion defense policy bill that prohibits closing the prison at Guantanamo Bay, Cuba, forbids the Pentagon from trimming the number of military bases and awards U.S. troops their largest pay raise in six years. -Business Insider
2016-11-17
jedino u Rusiji je poštenje i kapitalizam, u americi je truli socijalizam
Guest- Guest
zato su trumpa i birali da isuši močvaru... ovo je dobar start
uredu je da država plaća zericu skuplje narudžbe, kažem zericu.. jedno je plaćati 10-20% skuplje, a drugo je 200-300%
Guest- Guest
a ti kao znaš po kojoj cijeni američka vojska nabavlja (one male) konzerve graha, imaš uvid u troškovnikgovinda wrote:
problem je u cijeni koju drzava placa...tipa konzerva graha 9,99 dolara (ona mala) itd...
ili si možda vidovit
Guest- Guest
Ko ubaci sad pricu o socijalizmu, marc? Nema to veze sa socijalizmom nego sa korupcijom, vrlo jednostavno..navalila se ekipa na budzet i ledja poreskih obveznika i sisa li sisa..deda wrote:jedino u Rusiji je poštenje i kapitalizam, u americi je truli socijalizam
2016-11-17
govinda wrote:Ko ubaci sad pricu o socijalizmu, marc? Nema to veze sa socijalizmom nego sa korupcijom, vrlo jednostavno..navalila se ekipa na budzet i ledja poreskih obveznika i sisa li sisa..deda wrote:jedino u Rusiji je poštenje i kapitalizam, u americi je truli socijalizam
ima, država dijeli lovu od poreza = korupcija = socijalizam
"jebe mi se nisu moji novci"
"ljudi smo dogovorićemo se"
"pol meni pol tebi a pola ćemo dati Bagi"
marcellus wrote:zato su trumpa i birali da isuši močvaru... ovo je dobar start
aha, evo sad će Trump srezati vojnu potrošnju da bi oslabio SAD u odnosu na Rusiju, ne bi bilo fer da iznevjeri tvoje nade i snove
Guest- Guest
gdje je god država tu je korupcija. nije niti USA imuna na to, općenito republikanci u USA se "naježe" od spomena države , ali često kada dođu na vlast isto se nakače na državnu sisu kao i demokratimarcellus wrote:"jebe mi se nisu moji novci"
Guest- Guest
marcellus wrote:govinda wrote:Ko ubaci sad pricu o socijalizmu, marc? Nema to veze sa socijalizmom nego sa korupcijom, vrlo jednostavno..navalila se ekipa na budzet i ledja poreskih obveznika i sisa li sisa..deda wrote:jedino u Rusiji je poštenje i kapitalizam, u americi je truli socijalizam
ima, država dijeli lovu od poreza = korupcija = socijalizam
ti si teži pacijent, nije lako biti tako bolestan u glavu
Guest- Guest
, za
Znam zato jer je par kilometara do mene bila americka baza, zato sto sam i ja boravio ponekad u toj americkoj bazi, zato sto je tuce mojih prijatelja radilo u toj bazi, zato sto sam se znao navece naci sa americkim vojnicima i vojnikinjama, medju kojima je bio i jedan narednik koji je imao uvid u troskovnik, znam zato sto je hrpa ljudi iz Bosne radila u Iraku za zastitarsku firmu koja je cuvala americke vojnike.. e to je posao vijeka koji je Dik Čejni uradio: njegova firma je dobila posao da čuva američke vojne baze u Iraku i da prati konvoje američke vojske..vojnik bez čina ima platu od nekih 2200 dolara mjesečno, Bosanac koji čuva ulaz u bazu i to kao civil ima 5000 dolara mjesečno a njegov šef Amerikanac 10 000 dolara mjesečno...i još mnogo primjera...deda wrote:a ti kao znaš po kojoj cijeni američka vojska nabavlja (one male) konzerve graha, imaš uvid u troškovnikgovinda wrote:
problem je u cijeni koju drzava placa...tipa konzerva graha 9,99 dolara (ona mala) itd...
ili si možda vidovit
Last edited by govinda on 6/12/2016, 21:07; edited 1 time in total
2016-11-17
upravo..probaj dedi to objasniti, ja pokusavam ali uzalud..Milo Yiannopoulos wrote:gdje je god država tu je korupcija. nije niti USA imuna na to, općenito republikanci u USA se "naježe" od spomena države , ali često kada dođu na vlast isto se nakače na državnu sisu kao i demokratimarcellus wrote:"jebe mi se nisu moji novci"
2016-11-17
Jebemu misa, 99 posto forumasa americke vojnike vidjelo na tv, ja ih gledao svaki dan u svom dvoristu...
2016-11-17
govinda wrote:, zaZnam zato jer je par kilometara do mene bila americka baza, zato sto sam i ja boravio ponekad u toj americkoj bazi, zato sto je tuce mojih prijatelja radilo u toj bazi, zato sto sam se znao navece naci sa americkim vojnicima i vojnikinjama, medju kojima je bio i jedan narednik koji je imao uvid u troskovnik, znam zato sto je hrpa ljudi iz Bosne radila u Iraku za zastitarsku firmu koja je cuvala americke vojnike.. e to je posao vijeka koji je Dik Čejni uradio: njegova firma je dobila posao da čuva američke vojne baze u Iraku i da prati konvoje američke vojske..vojnik bez čina ima platu od nekih 2200 dolara mjesečno, Bosanac koji čuva ulaz u bazu i to kao civil ima 5000 dolara mjesečno a njegov šef Amerikanac 10 000 dolara mjesečno...i još mnogo primjera...deda wrote:a ti kao znaš po kojoj cijeni američka vojska nabavlja (one male) konzerve graha, imaš uvid u troškovnikgovinda wrote:
ili si možda vidovit
haha dick chaney neocon ibergovno
jes govno al je ubro milijarde...marcellus wrote:govinda wrote:, zaZnam zato jer je par kilometara do mene bila americka baza, zato sto sam i ja boravio ponekad u toj americkoj bazi, zato sto je tuce mojih prijatelja radilo u toj bazi, zato sto sam se znao navece naci sa americkim vojnicima i vojnikinjama, medju kojima je bio i jedan narednik koji je imao uvid u troskovnik, znam zato sto je hrpa ljudi iz Bosne radila u Iraku za zastitarsku firmu koja je cuvala americke vojnike.. e to je posao vijeka koji je Dik Čejni uradio: njegova firma je dobila posao da čuva američke vojne baze u Iraku i da prati konvoje američke vojske..vojnik bez čina ima platu od nekih 2200 dolara mjesečno, Bosanac koji čuva ulaz u bazu i to kao civil ima 5000 dolara mjesečno a njegov šef Amerikanac 10 000 dolara mjesečno...i još mnogo primjera...deda wrote:a ti kao znaš po kojoj cijeni američka vojska nabavlja (one male) konzerve graha, imaš uvid u troškovnikgovinda wrote:
ili si možda vidovit
haha dick chaney neocon ibergovno
2016-11-17
Jeftina propaganda. Tako je Vučić prodavao službene automobile u bescenje kako bi navodno uptedeo a onda kupovao još skuplje i luksuznje.
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Gotovo je Trump je predsjednički kandidat republikanaca
» Stigla presuda: Trump nema predsjednički imunitet
» Trump gradi novi "Novi Svjetski Poredak"
» Iznenada i bez najave: Aleksandar Lukašenko prisegnuo za novi predsjednički mandat, Bjelorusiji prijete sankcije
» Novi izbori nose gubitak od tri milijarde kuna?
» Stigla presuda: Trump nema predsjednički imunitet
» Trump gradi novi "Novi Svjetski Poredak"
» Iznenada i bez najave: Aleksandar Lukašenko prisegnuo za novi predsjednički mandat, Bjelorusiji prijete sankcije
» Novi izbori nose gubitak od tri milijarde kuna?
Page 2 of 3