Putin: Krim će biti ruski, nema razgovora o tome!
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Tanjug | 18. 08. 2015. - 18:39h | Foto: Reuters | Komentara: 0
Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je danas da komentariše navode predsednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je rekao da poseta Putina Krimu podiže tenzije u Ukrajini, uključujući Donbas, jer nije prethodno dogovorena sa vlastima u Kijevu.
Vladimir Putin: Ljudi koji žive na Krimu odlučili su o njegovoj budućnosti
- Neću da kažem ništa u vezi sa tim. Ljudi koji ovde žive već su odlučili o budućnosti Krima. Oni su glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Tako će i biti. Toliko o tome - rekao je Putin u Sevastopolju, prenela je agencija Tass.
Porošenko je prethodno naveo da je Putinova poseta Krimu “izazov civilizovanom svetu” i da to vodi daljoj militarizaciji poluostrva i guranju u veću izolaciju.
U martu prošle godine na referendumu koji je sproveden na Krimu, 96,7 odsto glasača izabralo je pripajanje poluostrva Rusiji.
Tanjug | 18. 08. 2015. - 18:39h | Foto: Reuters | Komentara: 0
Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je danas da komentariše navode predsednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je rekao da poseta Putina Krimu podiže tenzije u Ukrajini, uključujući Donbas, jer nije prethodno dogovorena sa vlastima u Kijevu.
Vladimir Putin: Ljudi koji žive na Krimu odlučili su o njegovoj budućnosti
- Neću da kažem ništa u vezi sa tim. Ljudi koji ovde žive već su odlučili o budućnosti Krima. Oni su glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Tako će i biti. Toliko o tome - rekao je Putin u Sevastopolju, prenela je agencija Tass.
Porošenko je prethodno naveo da je Putinova poseta Krimu “izazov civilizovanom svetu” i da to vodi daljoj militarizaciji poluostrva i guranju u veću izolaciju.
U martu prošle godine na referendumu koji je sproveden na Krimu, 96,7 odsto glasača izabralo je pripajanje poluostrva Rusiji.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Putin: Krim će biti ruski, nema razgovora o tome!
U prijevodu na srpski:
Vladimir Putin: Ljudi koji žive na Kosovu odlučili su o njegovoj budućnosti
- Neću da kažem ništa u vezi sa tim. Ljudi koji tamoe žive već su odlučili o budućnosti Kosova. Oni su glasali za ujedinjenje sa Albanijom. Tako će i biti. Toliko o tome - rekao je Putin u Sevastopolju, prenela je agencija Tass.
_____________________________________________________________________________________________
Ostane još glasanje o prisajedinjenju Kosova Albaniji i nastat će mir na jugoistoku EuroAzije.
Vladimir Putin: Ljudi koji žive na Kosovu odlučili su o njegovoj budućnosti
- Neću da kažem ništa u vezi sa tim. Ljudi koji tamoe žive već su odlučili o budućnosti Kosova. Oni su glasali za ujedinjenje sa Albanijom. Tako će i biti. Toliko o tome - rekao je Putin u Sevastopolju, prenela je agencija Tass.
_____________________________________________________________________________________________
Ostane još glasanje o prisajedinjenju Kosova Albaniji i nastat će mir na jugoistoku EuroAzije.
2014-04-23
Kakva glupa usporedba.
Krim je jasno, demokratski,referendumom odlučio
VRATITI se matici zemlji Rusiji.
Pokrajina Kosovo i Metohija je NASILNO,vojnom intervencijom
treće strane odvojena od matične države.
( UN ne priznaje nasilnu promjenu granica)
Kad je u KiM tako dobro, zašto biže iz njega? Najveći broj
azilanata ( neće dobiti azil) u Njemačkoj dolazi sa KiM.
PS- Iz kojeg si ti ono sela u KiM?
( UN ne priznaje nasilnu promjenu granica)
Kad je u KiM tako dobro, zašto biže iz njega? Najveći broj
azilanata ( neće dobiti azil) u Njemačkoj dolazi sa KiM.
PS- Iz kojeg si ti ono sela u KiM?
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Pa i Krim je nasilno odvojen od strane treće strane. To što si ti nepismen i/ili glup to ništa ne znači.Yehudi wrote:
2014-04-23
Najprije je bio okupiran, tupko.Yehudi wrote:Kakva glupa usporedba.
2014-04-23
Tanjug je krivo prenio u naslovu tekst Tassa. Naime, Putin je na stavu da Krim JEST ruski, kao u prezentu, a ne da CE BITI ruski, kao u futuru. Ako bi zbilja tako rekao, netko sa nesto ostrijim vidom u zapadnoj diplomaciji bi ga mogao citirati - ni sam ruski predsjednik ne vjeruje da je Krim trenutacno dio Rusije.
Guest- Guest
Nije moguće? Zar Tanjug uopće još postoji?kolerik wrote:Tanjug je krivo prenio
2014-04-23
Tanjug , ero, te -zero y populite- gljas kosove-
imaju svoje prevoditelje.
imaju svoje prevoditelje.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Mislim da ste pobrkali temporalne točke.
Kosovo se prvo nasilno odcijepilo. Rusija je tada upozoravala da taj čin otvara pandorinu kutiju.
Sad bi se Putin trebao popravljati u Ukrajini princip nepromjenjivodti granica zato jer to trebalo činiti i sa Kosovom?
Kosovo se prvo nasilno odcijepilo. Rusija je tada upozoravala da taj čin otvara pandorinu kutiju.
Sad bi se Putin trebao popravljati u Ukrajini princip nepromjenjivodti granica zato jer to trebalo činiti i sa Kosovom?
crvenkasti-
2014-04-17
Od Turske? Treba Turcima sve vratiti što im se nasilno oduzelo.A onda referendum, kojeg bi Erdoganova policija nadgledala...crvenkasti wrote:Mislim da ste pobrkali temporalne točke.
Kosovo se prvo nasilno odcijepilo.
2014-04-23
U jednoj igri zabiju gol rukom, i sudac svira isključenje golmana, i dodatni penal.
Kad u drugoj utakmici sudac dosudi penal bezveze, onda se čude što se ne sudi po pravilima.
Poslije svi igraju kako god tko hoće. Fukare najviše profitiraju.
Kad u drugoj utakmici sudac dosudi penal bezveze, onda se čude što se ne sudi po pravilima.
Poslije svi igraju kako god tko hoće. Fukare najviše profitiraju.
crvenkasti-
2014-04-17
Kako nasilno??? Pa održan je referndum. Krim je u okviru Ukrajine bio autonomna republika, Sve 5.Ero wrote:Pa i Krim je nasilno odvojen od strane treće strane. To što si ti nepismen i/ili glup to ništa ne znači.Yehudi wrote:
provocator1- Posts : 5
2015-08-11
Predlažeš li to referendum o priključenju Kosova Albaniji? Šta misliš koji bi bio rezultat? Ne 96,7% kao na Krimu već 104%.provocator1 wrote:Kako nasilno??? Pa održan je referndum.Ero wrote:Pa i Krim je nasilno odvojen od strane treće strane. To što si ti nepismen i/ili glup to ništa ne znači.Yehudi wrote:
2014-04-23
Ja se s takvima ne bih više igrao i stvar riješena.crvenkasti wrote:U jednoj igri zabiju gol rukom, i sudac svira isključenje golmana, i dodatni penal.
2014-04-23
A mi Hrvati bismo svi glasovali za priključenje Hrvatske Njemačkoj.
Ja bih volio biti Nijemac više nek išta.
crvenkasti-
2014-04-17
Daj ne seri. Krim je u okviru Ukrajine bio autonomna republika i sukladno tome su održali referendum. I mi smo u okviru SFRJ bli savezna republika i naš parlament je kao i krimski raspisao referendum. I sve 5.Ero wrote:Predlažeš li to referendum o priključenju Kosova Albaniji? Šta misliš koji bi bio rezultat? Ne 96,7% kao na Krimu već 104%.provocator1 wrote:Kako nasilno??? Pa održan je referndum.Ero wrote:Pa i Krim je nasilno odvojen od strane treće strane. To što si ti nepismen i/ili glup to ništa ne znači.Yehudi wrote:
provocator1- Posts : 5
2015-08-11
Ero wrote:Ja se s takvima ne bih više igrao i stvar riješena.crvenkasti wrote:U jednoj igri zabiju gol rukom, i sudac svira isključenje golmana, i dodatni penal.
Ti si igrač, moraš igrati.
Nije kriv protivnik nego igra.
I suci.
crvenkasti-
2014-04-17
Dobar ti je izbor, nisi ti ni lud...Plaća 2.500 ojra. Minimum...ljeti na'more...crvenkasti wrote:A mi Hrvati bismo svi glasovali za priključenje Hrvatske Njemačkoj.
2014-04-23
Al pazi debilka Porošenka, kao zašto se nije najavio Kijevu ...ahah :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Putin: Dok sam ja predsjednik nema istispolnih brakova, nema roditelja 1 i 2, mogu biti samo mama i tata
» Trump vođama G7 izjavio: Krim je ruski!
» Komšić: Oružane snage BiH su neupitna državna kategorija, oko toga nema razgovora
» RUSIJA NE HAJE ZA SRBIJU Putin: Dajte mi Krim, evo vam Kosovo
» PUTIN U INSPEKCIJI GRADILIŠTA: Ovo čudo od mosta spojiće Krim sa Rusijom! (VIDEO)
» Trump vođama G7 izjavio: Krim je ruski!
» Komšić: Oružane snage BiH su neupitna državna kategorija, oko toga nema razgovora
» RUSIJA NE HAJE ZA SRBIJU Putin: Dajte mi Krim, evo vam Kosovo
» PUTIN U INSPEKCIJI GRADILIŠTA: Ovo čudo od mosta spojiće Krim sa Rusijom! (VIDEO)
Page 1 of 4