Trump blokira Crnu Goru u NATO
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Trump blokira Crnu Goru u NATO
bogomdani wrote:ero na injfuziji..
Žderi taj sendvič i ne piĆaj previše.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
PS: CG ulazi u NATO sljedeće godine, krajem oožujka, čini mi se.
Eve ga, još jedan koji radi za sendvič...
2016-07-22
DOBROVOLJNO služenje vojnog roka bit će ponovno uvedeno u Crnoj Gori 2019., priopćili su iz crnogorskog ministarstva obrane ističući da je upravo zainteresiranost mladih jedan od glavnih razloga vraćanja te građanske obveze. Ova novina uvest će se 13 godina nakon što je Vojska Crne Gore (VCG) ukinula obavezu služenja vojnog roka.
Istraživanje Atlantskog saveza Crne Gore pokazalo je da bi više od polovice mladih ispitanika služilo vojni rok te će za manje od dvije godine dobiti priliku da to učine. Na uzorku osoba do 25. godina njih 55 posto odgovorilo je potvrdno na pitanje jesu li spremni dobrovoljno služiti vojni rok.
Mihailo Volkov iz crnogorskog ministarstva obrane rekao je u subotu medijima da dugoročni plan razvoja obrane predviđa uvođenje dobrovoljnog služenja vojske, a taj vladin resor je do tada dužan osigurati zakonske okvire i financijske preduvjete za provedbu projekta.
"Imat ćemo natječaj na koji će se prijaviti mladi ljudi", istaknuo je Volkov.
Obuka će trajati tri mjeseca, a za čitavo vrijeme “vojnikovanja” biti će predviđena i novčana naknada, nakon čega će zainteresirani imati priliku postati i profesionalni vojnici.
Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o često govori o uvođenju obaveznog vojnog roka. Jedna od njenih ideja je i kraći obavezni vojni rok od jednog do tri mjeseca, a ne kao što je to prije bilo šest mjeseci ili godinu dana.
U HSP AS zalagali su se da obvezni vojni rok u Hrvatskoj traje između tri do šest mjeseci, no kada su otkrili da je njihov tadašnji predsjednik Ivan Tepeš umjesto vojske služio civilni vojni rok, stišali su svoje zahtjeve.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/crna-gora-ponovno-uvodi-vojni-rok-nakon-13-godina/935706.aspx
Istraživanje Atlantskog saveza Crne Gore pokazalo je da bi više od polovice mladih ispitanika služilo vojni rok te će za manje od dvije godine dobiti priliku da to učine. Na uzorku osoba do 25. godina njih 55 posto odgovorilo je potvrdno na pitanje jesu li spremni dobrovoljno služiti vojni rok.
Mihailo Volkov iz crnogorskog ministarstva obrane rekao je u subotu medijima da dugoročni plan razvoja obrane predviđa uvođenje dobrovoljnog služenja vojske, a taj vladin resor je do tada dužan osigurati zakonske okvire i financijske preduvjete za provedbu projekta.
"Imat ćemo natječaj na koji će se prijaviti mladi ljudi", istaknuo je Volkov.
Obuka će trajati tri mjeseca, a za čitavo vrijeme “vojnikovanja” biti će predviđena i novčana naknada, nakon čega će zainteresirani imati priliku postati i profesionalni vojnici.
Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o često govori o uvođenju obaveznog vojnog roka. Jedna od njenih ideja je i kraći obavezni vojni rok od jednog do tri mjeseca, a ne kao što je to prije bilo šest mjeseci ili godinu dana.
U HSP AS zalagali su se da obvezni vojni rok u Hrvatskoj traje između tri do šest mjeseci, no kada su otkrili da je njihov tadašnji predsjednik Ivan Tepeš umjesto vojske služio civilni vojni rok, stišali su svoje zahtjeve.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/crna-gora-ponovno-uvodi-vojni-rok-nakon-13-godina/935706.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
---
Izgleda da je Đukanović pročitao Trumpa i želi mu izbit adut iz ruke da nema vojni proračun manji od 2% jer ovo je sad automatski dizanje vojnog proračuna.
---
Izgleda da je Đukanović pročitao Trumpa i želi mu izbit adut iz ruke da nema vojni proračun manji od 2% jer ovo je sad automatski dizanje vojnog proračuna.
2014-04-11
Nemački Bundestag usvojo nacrt Sporazuma NATO-a sa Crnom Gorom
Takođe je najavljeno da će u utorak Spoljnopolitički odbor američkog Senata razmotriti Pristupni protokol sa Crnom Gorom i proslediti ga gornjem domu Kongresa na usvajanje. Član Spoljnopolitičlkog odbora Senata Ben Kardin je ranije izrazio očekivanje da će Senat usvojiti protokol o pristupanju Crne Gore, ocenivši da je ona ispunila sve uslove za punopravno članstvo u Severnoatlantskom savezu i da je jačanje te alijanse u interesu SAD.
Zahtev Senatu da ratifikuje sporazum sa Crnom Gorom američki predsednik Barak Obama uputio je u junu ove godine. Pristupni protokol sa Crnom Gorom do sada je ratifikovalo 15 zemalja. Kada ga ratifikuje svih 28 članica, Crna Gora će steći pravo za fornmalizaciju punog članstva u NATO-u.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:638082-Nemacki-Bundestag-usvojo-nacrt-Sporazuma-NATO-a-sa-Crnom-Gorom
2014-04-11
a nismo ni mi ziher....ocito je da trumpovu administraciju ne svrbi bas ovo podrucje kao 'strateski' znacajno za trumpa i ekipu...zato su koli i plenki malo zakuhali...pokusavajuci skrenuti pozornost buduce trumpove administracije na ovo podrucje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Značajni smo, pitanje je samo jesu li nas veliki već podielili ili se tek spremaju.
Pa s obzirom na antiameričko raspoloženje,da nismo u NATO-u,Trump bi blokirao i Hrvatsku.
A MNE je kudikamo više naklonjenija Rusiji nego mi.
Logičan potez.
Logičan potez.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
hm...malo sam razmisljao da koli i plenki nisu bez razloga malo graknuli..vjerojatno znaju da ovo podrucje nece biti od bitnog znacaja trumpa pa mozda je potrebno malo zakuhatiRegoč wrote:Značajni smo, pitanje je samo jesu li nas veliki već podielili ili se tek spremaju.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
zasto da " kuhate "
na temelju cega ??
a sta ako prekuhate ?
na temelju cega ??
a sta ako prekuhate ?
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
heheh, verovatno mislis nam mene,
da sam je gedza, hahahahaha
znas,
taj tvoj zmijarnik u kamenjeru,
odakle meni porucujes da sam gedza,
deluje bedno i ofucano u odnosu na lokaciju
gde sam se ja rodio, u srbiji.
msm da to bolje sebi porucis, i 1. i 2. !
da sam je gedza, hahahahaha
znas,
taj tvoj zmijarnik u kamenjeru,
odakle meni porucujes da sam gedza,
deluje bedno i ofucano u odnosu na lokaciju
gde sam se ja rodio, u srbiji.
msm da to bolje sebi porucis, i 1. i 2. !
Guest- Guest
yebati umisljene seljobere,
nema gore
kad poveruju da su gospoda
nema gore
kad poveruju da su gospoda
Guest- Guest
Gedžo jesi, a poručujem ti da ekvilibriraš. Čitaj s razumievanjem.
Američki Kongres će ovih dana ratificirati pristupnu pogodbu za ulazak CG u NATO. Senat je to s aklamacijom već prihvatio.jastreb wrote:Pa s obzirom na antiameričko raspoloženje,da nismo u NATO-u,Trump bi blokirao i Hrvatsku.
Logičan potez.
Dakle, ništa od te ruske i petkolonaške propagande ...
2016-07-22
seljober von kamenjar,
sa cilindrom i u patikama sa buvljaka !
sa cilindrom i u patikama sa buvljaka !
Guest- Guest
Spoljnopolitički odbor američkog Senata podržao je jednoglasno rezoluciju o ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i ocenio da bi njena ratifikacija u Senatu, pre stupanja na dužnost nove administracije SAD-a, bila jasan odgovor novoj politici Rusije u Evropi, preneli su podgorički mediji.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:638748-Odbor-Senata-SAD-a-jednoglasno-za-prijem-Crne-Gore-u-NATO
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:638748-Odbor-Senata-SAD-a-jednoglasno-za-prijem-Crne-Gore-u-NATO
2014-04-11
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
pizzon wrote:c.gora ce postati deo eu u paketu sa srbijom
haha da evo odmah
Similar topics
» Koga NATO više voli Albance ili Crnu Goru?
» NATO sutra zove Crnu Goru - prst u oko Rusiji...Srbiji? :)
» Priština tuži Crnu Goru
» Ceca stigla u Crnu Goru
» Rusija preuzima Crnu Goru
» NATO sutra zove Crnu Goru - prst u oko Rusiji...Srbiji? :)
» Priština tuži Crnu Goru
» Ceca stigla u Crnu Goru
» Rusija preuzima Crnu Goru
Page 2 of 3