Zavod za zapošljavanje: Manje nezaposlenih u Slavoniji
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zavod za zapošljavanje: Manje nezaposlenih u Slavoniji
aben wrote:oko toga ćeš uvik dobiti različite odgovore, al pravovjerni odgovor glasi;Koje konkretno Zavode?
sve osim onih koji štite privatno vlasništvo
Ja sam iz Slavonije, i ne baš toliko mlada da se ne bih sjećala da je ovaj ili onaj radio u nekom društvenom poduzeću. Bilo koja grana industrije. Bilo je to doba stjecanja, gradnje, stvaranja, življenja, a ne preživljavanja.
Čitam još od net. foruma da se tako živjelo jer su nas zaduživali i taj period svojih roditelja danas plaćamo mi. No, jeli uistinu tako?!
Guest- Guest
Mativka wrote:aben wrote:oko toga ćeš uvik dobiti različite odgovore, al pravovjerni odgovor glasi;Koje konkretno Zavode?
sve osim onih koji štite privatno vlasništvo
Ja sam iz Slavonije, i ne baš toliko mlada da se ne bih sjećala da je ovaj ili onaj radio u nekom društvenom poduzeću. Bilo koja grana industrije. Bilo je to doba stjecanja, gradnje, stvaranja, življenja, a ne preživljavanja.
ahaha!!
Čitam još od net. foruma da se tako živjelo jer su nas zaduživali i taj period svojih roditelja danas plaćamo mi. No, jeli uistinu tako?!
je.
https://tkojejohngalt.wordpress.com/2015/05/17/jugokomunisti-nisu-industrijalizirali-hrvatsku/
2014-04-16
informativka, koliko ti je onda godina?
dijagram-
2015-08-09
Samo cvilite bezveze. Jesmo htjeli u EU - jesmo, jel se otvorilo tržište rada - jest. I u čemu je problem ?
Iteš tamo gdje ima posla i gdje se može nešto zaraditi.
Koje su sličnosti i razlike ako npr. iz Osijeka moraš ići raditi u Zagreb od situacije da iz Osijeka ideš raditi npr. u Beč, Munchen, Frankfurt,... :
Raditi u inozemstvu je čak i bolje. Jedina prava mana je veća udaljenost.
Hrvati u Zagrebu uglavnom ne vole jedni druge - od blage netolerancije do čiste mržnje.
Hrvati vani se puno bolje slaži, pomažu jedni drugima češće, više je tolerancije,...gdje su veće hrvatske zajednice čak je i kulturni život daleko bolji. Kad god sam posjećivao brojnu rodbinu diljem Eu, odlično sam se provodio.
Rođake koje imam po Hrvatskoj iz nekog razloga rjeđe posjećujem, dok češće posjećujem rođake vani, a i oni mene.
...
Da sad ne dužim, razmislite malo.
Danas su moderna vremena, trznite se malo... usporedite....
Ja živim i radim u RH...na seću solidna plaća pa ne moram za sada nigdje ići, posao na 15 min od kuće...ali da moram ne bi mi bilo teško, jer, bez obzira na količinu novca - lakše mi je biti Hrvat u Beču, nego u Zagrebu, Osijeku ili Splitu... Jer su mi npr. u Beču svi Hrvati prijatelji - bili oni iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije, BiH,...U većini Hrvatske sam - stranac.
Iteš tamo gdje ima posla i gdje se može nešto zaraditi.
Koje su sličnosti i razlike ako npr. iz Osijeka moraš ići raditi u Zagreb od situacije da iz Osijeka ideš raditi npr. u Beč, Munchen, Frankfurt,... :
Raditi u inozemstvu je čak i bolje. Jedina prava mana je veća udaljenost.
Hrvati u Zagrebu uglavnom ne vole jedni druge - od blage netolerancije do čiste mržnje.
Hrvati vani se puno bolje slaži, pomažu jedni drugima češće, više je tolerancije,...gdje su veće hrvatske zajednice čak je i kulturni život daleko bolji. Kad god sam posjećivao brojnu rodbinu diljem Eu, odlično sam se provodio.
Rođake koje imam po Hrvatskoj iz nekog razloga rjeđe posjećujem, dok češće posjećujem rođake vani, a i oni mene.
...
Da sad ne dužim, razmislite malo.
Danas su moderna vremena, trznite se malo... usporedite....
Ja živim i radim u RH...na seću solidna plaća pa ne moram za sada nigdje ići, posao na 15 min od kuće...ali da moram ne bi mi bilo teško, jer, bez obzira na količinu novca - lakše mi je biti Hrvat u Beču, nego u Zagrebu, Osijeku ili Splitu... Jer su mi npr. u Beču svi Hrvati prijatelji - bili oni iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije, BiH,...U većini Hrvatske sam - stranac.
Painkiller-
2014-04-27
aben wrote:ahaha!!
Pa zašto mi se smiješ?! Rekla sam iskreno o dojmu koji se stvorio. Pitanje je zašto se takav dojam stvorio?
Guest- Guest
ja san proba nešto slično,dijagram wrote:informativka, koliko ti je onda godina?
najeba si :)
2014-04-16
dijagram wrote:informativka, koliko ti je onda godina?
Nikada nećeš saznati!
Guest- Guest
pa, ka mislim zbog djelovanja ministarstva školstva. njih držim posebno odgovornima.Mativka wrote:aben wrote:ahaha!!
Pa zašto mi se smiješ?! Rekla sam iskreno o dojmu koji se stvorio. Pitanje je zašto se takav dojam stvorio?
da, intelektualci su najkrivlji.
2014-04-16
opa, a njemu neš reći da je graf?Mativka wrote:dijagram wrote:informativka, koliko ti je onda godina?
Nikada nećeš saznati!
2014-04-16
Painkiller wrote:Samo cvilite bezveze.
Pa nije bezveze. Odlazi ti obitelj. Ti očito nisi iz Slavonije. Moji svi prijatelji su nakon faxa završili u ZG-u. Obitelj mi ode van. Nije baš bezveze....
Guest- Guest
to se još zove život.Mativka wrote:Painkiller wrote:Samo cvilite bezveze.
Pa nije bezveze. Odlazi ti obitelj. Ti očito nisi iz Slavonije. Moji svi prijatelji su nakon faxa završili u ZG-u. Obitelj mi ode van. Nije baš bezveze....
2014-04-16
aben wrote:opa, a njemu neš reći da je graf?
Njega znam od prije. On je uvijek dijametralno suprotan
Guest- Guest
ma, on ima bolji avatar...znan te ticoMativka wrote:aben wrote:opa, a njemu neš reći da je graf?
Njega znam od prije. On je uvijek dijametralno suprotan
2014-04-16
aben wrote:to se još zove život.Mativka wrote:Painkiller wrote:Samo cvilite bezveze.
Što bi u tom slučaju značilo: život dostojan čovjeka?!
Guest- Guest
to je uvijek pokušaj socijalista da ti uzmu novac. uvijek.Mativka wrote:aben wrote:to se još zove život.Mativka wrote:Painkiller wrote:Samo cvilite bezveze.
2014-04-16
aben wrote:ma, on ima bolji avatar...znan te tico
Tvoj je bolji. O tvom se da uvijek razmišljati...Njegov je kako mi je napisao jednom, seksački, priprost! (eto ti dijagram za ono neprikladno obraćanje),
Guest- Guest
kad neko pokušava loviti u mutnome, onda mora prvo smisliti par bullshit deviza, ka promjena svijesti, dostojan život pravo na posao i slično. te kovanice nemaju značenje, al imaju funkciju, emocionalnu reakciju koja te instant odvaja od tvog novca.aben wrote:to je uvijek pokušaj socijalista da ti uzmu novac. uvijek.Mativka wrote:aben wrote:to se još zove život.Mativka wrote:Painkiller wrote:Samo cvilite bezveze.
2014-04-16
slažen se, al ne moš mi reći da se o njegovon ne more razmišljati, maštati..Mativka wrote:aben wrote:ma, on ima bolji avatar...znan te tico
Tvoj je bolji. O tvom se da uvijek razmišljati...Njegov je kako mi je napisao jednom, seksački, priprost! (eto ti dijagram za ono neprikladno obraćanje),
2014-04-16
aben wrote:pa, ka mislim zbog djelovanja ministarstva školstva. njih držim posebno odgovornima.
Slažem se! Od samih početaka nas uče ne razmišljati. Tj. razmišljati u danim nam okvirima. Srednja obvezna. I tu se već nastoji oblikovati osoba u skladu s propisanim pravilima..., društvenim uvjerenjima...itd.
Guest- Guest
aben wrote:kad neko pokušava loviti u mutnome, onda mora prvo smisliti par bullshit deviza, ka promjena svijesti, dostojan život pravo na posao i slično. te kovanice nemaju značenje, al imaju funkciju, emocionalnu reakciju koja te instant odvaja od tvog novca.to je uvijek pokušaj socijalista da ti uzmu novac. uvijek.
Svi su na neki način lovci u mutnom. Koja je razlika između njih? Kod građana je mjerilo življenje...
Guest- Guest
pa, ja mislin da je za većinu učenika važnije samo pamtiti podatke a ne trošiti resurse na razvoj kritičkog mišljenjaMativka wrote:aben wrote:pa, ka mislim zbog djelovanja ministarstva školstva. njih držim posebno odgovornima.
Slažem se! Od samih početaka nas uče ne razmišljati. Tj. razmišljati u danim nam okvirima. Srednja obvezna. I tu se već nastoji oblikovati osoba u skladu s propisanim pravilima..., društvenim uvjerenjima...itd.
https://aramaxima.wordpress.com/2015/01/20/rote-learning-rocks-critical-thinking-sucks/
al u načelu se slažen.
2014-04-16
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Državni zavod za statistiku: Ljudi je sve manje, a praznih stanova i kuća sve više
» Sve je manje nezaposlenih
» Hrvati sve manje idu na mise i sve manje vjeruju crkvi
» Još dvoje nezaposlenih manje
» Lani rođeno čak dvije tisuće manje djece manje nego 2014.
» Sve je manje nezaposlenih
» Hrvati sve manje idu na mise i sve manje vjeruju crkvi
» Još dvoje nezaposlenih manje
» Lani rođeno čak dvije tisuće manje djece manje nego 2014.
Page 3 of 5