Hoffer: Unutar EU obnovit ću austrougarski savez
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Hoffer: Unutar EU obnovit ću austrougarski savez
Regoč wrote:Nije neuk, nego se neprecizno izrazio, ali je jasno na što je mislio. Uostalom, Habsburgovci su vladali Srbijom od 1718. do 1739.bogomdani wrote:Starhy je neuk...
Mislil sam na dulje vrime nisu. Tribal sam napisati ''osim od Požarevačkog do Belgradskog mira'' i kratkotrajne austrijske ''Kraljevine Srbije''. Ni mi se dalo pojt toliko va širinu. To je vindar bilo jedno kraće vrime. Dakle mislil sam na dulju vlast koja bi ostavila diblja traga va arkitekturi, kulturi ili načinu žitka. 21 let austrijske vlasti ni uspila ostavit traga. Kad su se Austrijanci povrnuli prik Save i Dunaja 'se fortifikacije s juga tih rik su morali porušit. Čak i tvrdje uz Dunaj na austrijskoj strani.
Stribor- Posts : 1640
2015-09-22
Ah, pa nije on Balkanac, čuj....kofein wrote:Starhemberg wrote:Drago mi je da i bogomdani pridonosi raspravi. Skromno, no ipak, više očekivati nije realno...
Vidio bi ja, da je tebi Švabo gazda i nadglednik.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Da, vladali su današnjom Vojvodinom, koja je tad bila dio Ugarske, a danas Srbije. Srbijom su vladali 20 godina, od Požarevačkog do Beogradskog mira. Vladali su Erdeljom/Transilvanijom koja je danas dio Rumunjske. Govorim o prostoru, ne o današnjim državama, zato sam i napisao "zemljama".Stribor wrote:Starhemberg wrote:Pa to sam i napisao...Stribor wrote:Starhemberg wrote:
Zašto je precrtano? Habsburgovci su vladali i u tim zemljama i ostavili pozitivan trag.
Zaprav i nisu. Današnja Vojvodina (južna Ugarska ali prez istočnog Srima ki je bil del Trojednice) i Erdelj (zvan još i Transilvanijom ili Sedmogradskom) su bili del Ugarske na koje su se potli Prvog svitskog boja Srbija/Kraljevstvo SHS i Rumunjska proširile.
Vidit Trianonski ugovor 1920.
Rekal si ''Habsburgovci su vladali i u tim zemljama i ostavili pozitivan trag.'' Nisu vladali va tih zemalja nego su se te zemlje tj. države proširile na A-U teritorij. To nij' isto.
OK. Moje pogriška i neshvaćanje pojma ''zemlja/country''. Mislil sam da si tim rekal ''država''.
Stribor-
2015-09-22
Ma ok, trebao sam i ja to malo jasnije... :)Stribor wrote:Starhemberg wrote:Da, vladali su današnjom Vojvodinom, koja je tad bila dio Ugarske, a danas Srbije. Srbijom su vladali 20 godina, od Požarevačkog do Beogradskog mira. Vladali su Erdeljom/Transilvanijom koja je danas dio Rumunjske. Govorim o prostoru, ne o današnjim državama, zato sam i napisao "zemljama".Stribor wrote:Starhemberg wrote:Pa to sam i napisao...Stribor wrote:Starhemberg wrote:
Zašto je precrtano? Habsburgovci su vladali i u tim zemljama i ostavili pozitivan trag.
Zaprav i nisu. Današnja Vojvodina (južna Ugarska ali prez istočnog Srima ki je bil del Trojednice) i Erdelj (zvan još i Transilvanijom ili Sedmogradskom) su bili del Ugarske na koje su se potli Prvog svitskog boja Srbija/Kraljevstvo SHS i Rumunjska proširile.
Vidit Trianonski ugovor 1920.
Rekal si ''Habsburgovci su vladali i u tim zemljama i ostavili pozitivan trag.'' Nisu vladali va tih zemalja nego su se te zemlje tj. države proširile na A-U teritorij. To nij' isto.
OK. Moje pogriška i neshvaćanje pojma ''zemlja/country''. Mislil sam da si tim rekal ''država''.
Guest- Guest
Habsburgovci su ostavili snažan utjecaj na Srbe u Bačkoj i Banatu te hrvatskoj županiji Sriem, tamo im i započinje suvrjemena nacionalna integracija, tu im je kulturno središte (Novi Sad) i čvrsto su vezani uz novonastalo središte u Šumadiji. Nije to zanemarivo.
Starhemberg wrote:Ah, pa nije on Balkanac, čuj....kofein wrote:Starhemberg wrote:Drago mi je da i bogomdani pridonosi raspravi. Skromno, no ipak, više očekivati nije realno...
Vidio bi ja, da je tebi Švabo gazda i nadglednik.
Navodno sa Švabama priča na hebrejskom i ne bune se. Zamisli.
Guest- Guest
Da, sve Švabe razvaljuju ivrit.
jbte, koliko komentatora zeljnijeh gospodara,
dopizdilo vam malo bit samostalni pa bi opet austrijskog gospodara, onda budete napredovali i zivjeli u raju, austrougarsko med i mlijeko, ole
opet bi dobro zivjeli uguzi uhljebi i ostali podrepasi dok bi vi na forumi promjenili plocu i zazivali kraljevinu shs il broza i njegovu druzinu,
alo robovi, kad vam bude doslo iz guzice u glavu da ne postoje dobri gospodari
treba samo malo rezonovanja ,
ma od vas ionako nis, zivite u svijetu nametnutih ideologija-ideja i sama pomisao da zivite bez neke od njih cini vam se kao kosmar,
dopizdilo vam malo bit samostalni pa bi opet austrijskog gospodara, onda budete napredovali i zivjeli u raju, austrougarsko med i mlijeko, ole
opet bi dobro zivjeli uguzi uhljebi i ostali podrepasi dok bi vi na forumi promjenili plocu i zazivali kraljevinu shs il broza i njegovu druzinu,
ma od vas ionako nis, zivite u svijetu nametnutih ideologija-ideja i sama pomisao da zivite bez neke od njih cini vam se kao kosmar,
Regoč-
2015-08-21
Pokušalo se i nije išlo vrlo jednostavnoLeviathan2 wrote:jbte, koliko komentatora zeljnijeh gospodara,
Kermit-
2014-04-17
nema ravnopravnosti, jel to toliko tesko shvatit, uvijek ce neko biti taj ko ce odredjivat pravila u zajednickoj kuci, u ovakovom slucaju to bi bili germani a ostala slavenska marva roblje, oni u svojem mentalitetu imaju usadjeno da su iznad nasRegoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
Leviathan2 wrote:nema ravnopravnosti, jel to toliko tesko shvatit, uvijek ce neko biti taj ko ce odredjivat pravila u zajednickoj kuci, u ovakovom slucaju to bi bili germani a ostala slavenska marva roblje, oni u svojem mentalitetu imaju usadjeno da su iznad nasRegoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
to su posljedice toga, al dugo sam se kretao medju njima da ne znam kako misle,RayMabus wrote:Leviathan2 wrote:nema ravnopravnosti, jel to toliko tesko shvatit, uvijek ce neko biti taj ko ce odredjivat pravila u zajednickoj kuci, u ovakovom slucaju to bi bili germani a ostala slavenska marva roblje, oni u svojem mentalitetu imaju usadjeno da su iznad nasRegoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
nesto slicno mozes primjetit u hrvatskoj naspram bosanaca recimo, il u sloveniji naspram ostatka bivse yu
2014-04-17
Davno je rekao Ranke (mislim) da je prošlost Romanah, sadašnjost Germanah, a budućnost Slavenah. Budućnost je sve bliža.
Evo ju imamo, a Sava i dalje teče nizvodno.asilovski wrote:Baš hehehe tko nije sposoban imati državu ne može biti ravnopravan sa onima koji su sposobni to istoRegoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
Hegel se ne bi složio...no da se digne i vidi danas svoje Germane, spalio bi sve što je ikad u životu napisao...Regoč wrote:Davno je rekao Ranke (mislim) da je prošlost Romanah, sadašnjost Germanah, a budućnost Slavenah. Budućnost je sve bliža.
Guest- Guest
Po cemu vi mozete biti ravnopravni recimo Madjarima,Austrijancima...?Regoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
Guest- Guest
Kad su izgubili volju za moći.Starhemberg wrote:Hegel se ne bi složio...no da se digne i vidi danas svoje Germane, spalio bi sve što je ikad u životu napisao...Regoč wrote:Davno je rekao Ranke (mislim) da je prošlost Romanah, sadašnjost Germanah, a budućnost Slavenah. Budućnost je sve bliža.
Apsolutno u svem. Prvi je korak da počnemo svisoka gledati na sve oko sebe.bogomdani wrote:Po cemu vi mozete biti ravnopravni recimo Madjarima,Austrijancima...?Regoč wrote:Nikakvi gospodari, ravnopravnost ili odcjepljenje.
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Radnička fronta : Obnovit ćemo Jugoslaviju
» Nažalost razorena područja obnovit će se po mjeri siromaštva
» Pokretači akcije: Nećete im oduzeti djecu, Vesni i Goranu obnovit ćemo kuću
» Kaštela : Pretučenom Lovri i njegovoj obitelji obnovit će se kuća u kojoj sad nema ni struje ni vode
» Raskol unutar NATO-a radi Ukrajine
» Nažalost razorena područja obnovit će se po mjeri siromaštva
» Pokretači akcije: Nećete im oduzeti djecu, Vesni i Goranu obnovit ćemo kuću
» Kaštela : Pretučenom Lovri i njegovoj obitelji obnovit će se kuća u kojoj sad nema ni struje ni vode
» Raskol unutar NATO-a radi Ukrajine
Page 6 of 10