FOTO Kanađanin objavio fotografiju Kolinde koja drži zastavu s ustaškim grbom: "Ne mičem je!"
Page 8 of 13
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: FOTO Kanađanin objavio fotografiju Kolinde koja drži zastavu s ustaškim grbom: "Ne mičem je!"
2015-08-08
Re: FOTO Kanađanin objavio fotografiju Kolinde koja drži zastavu s ustaškim grbom: "Ne mičem je!"
Opet ovaj Siptar..halo, buregdzija, 30 godina si u Hrvatskoj i jos nisi hrvatski naucio?
2016-11-17
2015-08-08
michaellcmacha wrote:mislim da je to pogrešno tumačenje... slijedom logike kada se narod određivao po vjeri, logičnije je da su srbi u stvari bili hrvatsko pleme koje je isprva bilo katoličko, a naknadno su promijenili vjeru i uspostavili čak i zakon kojim se dokidalo katoličanstvo među onim srbima koji su i dalje držali do stare vjere..... kralj tomislav svoju vojsku nije slao u obranu srba protiv bugara samo tako i pružao im utočište.... vrlo vjerojatno se radilo o toj narodnoj zadužbini....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:onaj juče veli da su srbi zaslužni za stvaranje hrvatske, a ovaj da su srbi u stvari živjeli u hrvatskoj između slavonije i dalmacije..... ;)
Ja samo kažem da su Hrvati u većini bivši Srbi. Zašto svi govore srpski? Po tome se vidi.
Tak da ja, sam po sebi, nisam niš posebno, Svi smo nekad bili Srbi.
Određivanje naroda po religiji je došlo tek kasnije, kad su se počele isctavat granice i posve je pogrešno. Po religiji bi i Talijani mogli bit Hrvati.
Preciznije je i pravilnije je definirati narod po jeziku.
crvenkasti-
2014-04-17
a po imenima.... stefan se prvo zvao stjepan.... pa kad je mijenjao vjeru promijenio je i ime....
2015-08-08
i s obzirom da se ikavica govorila u cijeloj bosni, slavoniji, srijemu, banatu i backoj - sve su to Hrvatski krajevi. cak su se i crnogorci u povijesti sami izjasnjavali da su hrvati - dok nije njegos sve zasro...crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:mislim da je to pogrešno tumačenje... slijedom logike kada se narod određivao po vjeri, logičnije je da su srbi u stvari bili hrvatsko pleme koje je isprva bilo katoličko, a naknadno su promijenili vjeru i uspostavili čak i zakon kojim se dokidalo katoličanstvo među onim srbima koji su i dalje držali do stare vjere..... kralj tomislav svoju vojsku nije slao u obranu srba protiv bugara samo tako i pružao im utočište.... vrlo vjerojatno se radilo o toj narodnoj zadužbini....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:onaj juče veli da su srbi zaslužni za stvaranje hrvatske, a ovaj da su srbi u stvari živjeli u hrvatskoj između slavonije i dalmacije..... ;)
Ja samo kažem da su Hrvati u većini bivši Srbi. Zašto svi govore srpski? Po tome se vidi.
Određivanje naroda po religiji je došlo tek kasnije, kad su se počele isctavat granice i posve je pogrešno. Po religiji bi i Talijani mogli bit Hrvati.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
sam je sebe nazivao županom raškim... a ako je srbima toliko stalo do tradicije onda bi red bio da i oni danas veće jedinice nazivaju kako je to nekad činio i prvi rodonačelnik srpski... ;)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
neka imena koja su danas u upotrebi i kod srba i kod hrvata su perzijskog porijekla...michaellcmacha wrote:a po imenima.... stefan se prvo zvao stjepan.... pa kad je mijenjao vjeru promijenio je i ime....
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
michaellcmacha wrote:
''Ustaši'' iz XVII. stoletja.
:plese1:
Stribor-
2015-09-22
michaellcmacha wrote:a po imenima.... stefan se prvo zvao stjepan.... pa kad je mijenjao vjeru promijenio je i ime....
Ime Stjepan (Stjepan, Stefan, Štef, Steven, Stephan ..) je grčkog porijekla ( Στεφανοσ) i dolazi od riječi 'stephanos' što znači 'kruna tj, onaj koji nosi krunu.
crvenkasti-
2014-04-17
meni u uredu visi grb iz 1529. godine isto sa prvim bijelim poljem...Stribor wrote:michaellcmacha wrote:
''Ustaši'' iz XVII. stoletja.
:plese1:
flumen-
2015-08-21
a kako je onda jevrej Stjepan imao to ime?crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:a po imenima.... stefan se prvo zvao stjepan.... pa kad je mijenjao vjeru promijenio je i ime....
Ime Stjepan (Stjepan, Stefan, Štef, Steven, Stephan ..) je grčkog porijekla ( Στεφανοσ) i dolazi od riječi 'stephanos' što znači 'kruna tj, onaj koji nosi krunu.
flumen-
2015-08-21
govinda wrote:Opet ovaj Siptar..halo, buregdzija, 30 godina si u Hrvatskoj i jos nisi hrvatski naucio?
Dodik: Izetbegović je Srbin! Bakire, tvoji preci su bili naši ljudi, nemoj bježati od toga!
Stribor-
2015-09-22
Jel, pa kakve veze ima Bosanac onda sa Saudijskom Arabijom kad žene umota onako kao mumije da joj ne bi slučajno lakat izvirio, sigurno nije zbog pješčane oluje.... :)govinda wrote:Ma znam, zivim okruzen takvima..jbt, kad vidim Srbina iz Bosne kako ponosno stavi sajkacu, sav se upeo pa jos kad pocne pricati o tim Nemanjicima samo se nasmijem..pa jado jadni, kakve ti veze imas sa Srbijom? Ili onaj Srbin iz Knina? al ne mozes ti to objasniti, mozes ih samo ovako podjebavati...michaellcmacha wrote:ma sve je tu jasno, ja sam s njima svojevremeno imao priliku zajedno raditi i biti s njima u društvu... oni su u kurcu sa elementarnom logikom prije svega, poprilično su posesivni i vole svojatati sve što im se svidi i ako je bolje od njih i njihovog....govinda wrote:Ima nesto u tom zraku ili vodi, ne moze biti toliki procenat budala na tako malom prostoru samo tako..michaellcmacha wrote:onaj juče veli da su srbi zaslužni za stvaranje hrvatske, a ovaj da su srbi u stvari živjeli u hrvatskoj između slavonije i dalmacije..... ;)
Guest- Guest
Ma ko sarmu, užasStarhemberg wrote:Jel, pa kakve veze ima Bosanac onda sa Saudijskom Arabijom kad žene umota onako kao mumije da joj ne bi slučajno lakat izvirio, sigurno nije zbog pješčane oluje.... :)govinda wrote:Ma znam, zivim okruzen takvima..jbt, kad vidim Srbina iz Bosne kako ponosno stavi sajkacu, sav se upeo pa jos kad pocne pricati o tim Nemanjicima samo se nasmijem..pa jado jadni, kakve ti veze imas sa Srbijom? Ili onaj Srbin iz Knina? al ne mozes ti to objasniti, mozes ih samo ovako podjebavati...michaellcmacha wrote:ma sve je tu jasno, ja sam s njima svojevremeno imao priliku zajedno raditi i biti s njima u društvu... oni su u kurcu sa elementarnom logikom prije svega, poprilično su posesivni i vole svojatati sve što im se svidi i ako je bolje od njih i njihovog....govinda wrote:Ima nesto u tom zraku ili vodi, ne moze biti toliki procenat budala na tako malom prostoru samo tako..michaellcmacha wrote:onaj juče veli da su srbi zaslužni za stvaranje hrvatske, a ovaj da su srbi u stvari živjeli u hrvatskoj između slavonije i dalmacije..... ;)
Guest- Guest
Cek, cek, onda hrvatska pravoslavna crkva ne bi bila ustashija????? Onda srpska pravoslavna crkva ne bi bila stozer srpskog nacinalizma tj sovinizma??? Idi bre leci se kod caleta...crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:mislim da je to pogrešno tumačenje... slijedom logike kada se narod određivao po vjeri, logičnije je da su srbi u stvari bili hrvatsko pleme koje je isprva bilo katoličko, a naknadno su promijenili vjeru i uspostavili čak i zakon kojim se dokidalo katoličanstvo među onim srbima koji su i dalje držali do stare vjere..... kralj tomislav svoju vojsku nije slao u obranu srba protiv bugara samo tako i pružao im utočište.... vrlo vjerojatno se radilo o toj narodnoj zadužbini....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:onaj juče veli da su srbi zaslužni za stvaranje hrvatske, a ovaj da su srbi u stvari živjeli u hrvatskoj između slavonije i dalmacije..... ;)
2014-04-14
U DNRH imas katolike rvate koji su vecina, Cehe, Slovake, Talijane, Slovence i sl koji su katolici ali nisu rvati. Pravoslavci su iskljucivo Srbi i to uglavnom veliki.Jebem te logiko.
2014-04-14
i to samo zato jer srpska pravoslavna crkva nije priznala hrvatsku pravoslavnu crkvu.abraham wrote:U DNRH imas katolike rvate koji su vecina, Cehe, Slovake, Talijane, Slovence i sl koji su katolici ali nisu rvati. Pravoslavci su iskljucivo Srbi i to uglavnom veliki.Jebem te logiko.
svatko tko je u turskoj hrvatskoj presao u pravoslavlje, automatski je postao srbin - iako je etnicki hrvat...evo ti tesle - porijeklom hrvat iz dalmacije, a dolaskom u tursku hrvatsku preuzimaju pravoslavlje i postaju srbi zbog crkve...
flumen-
2015-08-21
kako su plavušoljupci udalečili temu od biti stvari: predsjednica jedne države se naslikava s građanima druge države uz barjak nepostojeće države.
u pitanju su hrvatska, kanada i herceg-bosna.
ne'š ti pameti...
u pitanju su hrvatska, kanada i herceg-bosna.
ne'š ti pameti...
sitting_bull-
2015-09-28
michaellcmacha wrote:a po imenima.... stefan se prvo zvao stjepan.... pa kad je mijenjao vjeru promijenio je i ime....
Kako je tebi ime?
Guest- Guest
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» SRAMNO! OFICIR CRNE GORE NA PROSLAVI OLUJE: Pod ustaškim barjakom slavi pogrom Srba! (FOTO)
» Forbes objavio listu 100 najmoćnijih žena na svijetu, Kolinde nema nigdje
» Ovo je prava Albanija, a ne ona koja se nalazi na Balkanu i za koju svi znaju (FOTO)
» JUGO - EDUKACIJA: ZNATE LI ŠTO UČE U ŠKOLI? Nacrtaj zastavu sa svadbe tvog djeda i bake! Koja je to država?
» Svim Srbima koji navijaju za Hrvatsku treba oduzeti pasoš!" Amidžić objavio žestoku poruku uoči polufinala Mundijala (FOTO)
» Forbes objavio listu 100 najmoćnijih žena na svijetu, Kolinde nema nigdje
» Ovo je prava Albanija, a ne ona koja se nalazi na Balkanu i za koju svi znaju (FOTO)
» JUGO - EDUKACIJA: ZNATE LI ŠTO UČE U ŠKOLI? Nacrtaj zastavu sa svadbe tvog djeda i bake! Koja je to država?
» Svim Srbima koji navijaju za Hrvatsku treba oduzeti pasoš!" Amidžić objavio žestoku poruku uoči polufinala Mundijala (FOTO)
Page 8 of 13