Predsednik Tunisa smanjio sam sebi plaću za dvije trećine
Page 1 of 1
Predsednik Tunisa smanjio sam sebi plaću za dvije trećine
TUNIS - Predsednik Tunisa Monsef Marzuki objavio je odluku o dobrovoljnom smanjenju sopstvene plate za dve trećine, u vreme dok se vlada te zemlje bori sa teškom finansijskom situacijom, koju čak naziva "kritičnom".
"Suočavamo se sa finansijskom i ekonomskom krizom. Država mora da posluži kao primer. Zato sam odlučio da smanjim platu predsednika republike na jednu trećinu u odnosu na njen sadašnji nivo", navodi se u saopštenju Marzukijevog kabineta, a prenela je agencija AFP.
Tuniska privreda je u krizi sve od revolucije iz 2011. godine, tokom koje je sa vlasti svrgnut autokrata Zin El Abidin Ben Ali.
Portparol tuniske vlade je ranije izjavio da predsednik države mesečno prima bruto iznos od 30.000 tuniskih dinara (oko 13.600 evra), odnosno neto iznos od 20.000 dinara (9.100 evra).
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:487995-Predsednik-Tunisa-smanjio-sam-sebi-platu-za-dve-trecine
Ovo naši đubradovici nece nikad sebi napravit ( smanjit si place )
"Suočavamo se sa finansijskom i ekonomskom krizom. Država mora da posluži kao primer. Zato sam odlučio da smanjim platu predsednika republike na jednu trećinu u odnosu na njen sadašnji nivo", navodi se u saopštenju Marzukijevog kabineta, a prenela je agencija AFP.
Tuniska privreda je u krizi sve od revolucije iz 2011. godine, tokom koje je sa vlasti svrgnut autokrata Zin El Abidin Ben Ali.
Portparol tuniske vlade je ranije izjavio da predsednik države mesečno prima bruto iznos od 30.000 tuniskih dinara (oko 13.600 evra), odnosno neto iznos od 20.000 dinara (9.100 evra).
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:487995-Predsednik-Tunisa-smanjio-sam-sebi-platu-za-dve-trecine
Ovo naši đubradovici nece nikad sebi napravit ( smanjit si place )
RayMabus- Posts : 184156
2014-04-11
Re: Predsednik Tunisa smanjio sam sebi plaću za dvije trećine
ajme koja je to stranka?!?
genitalni_herpes-
2014-04-11
Similar topics
» Dvije trećine Slovenaca pozitivno sudi partizanski pokret
» Pernar:'Cak dvije trecine zena ima fantaziju da bude silovano'
» IZVJEŠTAJ UN-A Roboti će zamijeniti dvije trećine svih radnika u zemljama u razvoju
» Njemački akademik: dvije trećine imigranata nepismeno, nisu u stanju naučiti jezik
» Porezna reforma III: Plenković je zapravo samo sebi htio povećati plaću
» Pernar:'Cak dvije trecine zena ima fantaziju da bude silovano'
» IZVJEŠTAJ UN-A Roboti će zamijeniti dvije trećine svih radnika u zemljama u razvoju
» Njemački akademik: dvije trećine imigranata nepismeno, nisu u stanju naučiti jezik
» Porezna reforma III: Plenković je zapravo samo sebi htio povećati plaću
Page 1 of 1