U jednom je tjednu iz škole u Iloku ispisano 25 učenika
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: U jednom je tjednu iz škole u Iloku ispisano 25 učenika
Daruvarsko se dobro drži. Iako bi moglo biti i bolje održavano.jastreb wrote:U VU odmah do kasarne je sinagoga i židovsko groblje. Totalno je zapušteno i neodržavano.Eva wrote:Meni je svaki dolazak doma razočaranje jer kad se makneš iz ZG i SZ HR to je sve koma. Kad smo išli zadnji put u Daruvar, a idemo na groblje ponekad, svakim novi posjetom sve pristunija je pustoš, iako se sam gradić još drži i lijepo je ušminkan, no fali živosti, fale ljudi.
Guest- Guest
Za koga da se održava? Ovih 8000 stanvnika? Jedino što je dobrto je jednom godišnja lampijada i procesija cijele Lijepe Naše, ostatak godine bi mogli zatvoriti Vukovarjastreb wrote:U VU odmah do kasarne je sinagoga i židovsko groblje. Totalno je zapušteno i neodržavano.Eva wrote:Meni je svaki dolazak doma razočaranje jer kad se makneš iz ZG i SZ HR to je sve koma. Kad smo išli zadnji put u Daruvar, a idemo na groblje ponekad, svakim novi posjetom sve pristunija je pustoš, iako se sam gradić još drži i lijepo je ušminkan, no fali živosti, fale ljudi.
Kermit-
2014-04-17
Da,to mi je rekla jedna prijateljica koja ondje živi i povremeno radi.asilovski wrote:Za koga da se održava? Ovih 8000 stanvnika? Jedino što je dobrto je jednom godišnja lampijada i procesija cijele Lijepe Naše, ostatak godine bi mogli zatvoriti Vukovarjastreb wrote:U VU odmah do kasarne je sinagoga i židovsko groblje. Totalno je zapušteno i neodržavano.Eva wrote:Meni je svaki dolazak doma razočaranje jer kad se makneš iz ZG i SZ HR to je sve koma. Kad smo išli zadnji put u Daruvar, a idemo na groblje ponekad, svakim novi posjetom sve pristunija je pustoš, iako se sam gradić još drži i lijepo je ušminkan, no fali živosti, fale ljudi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
inace u biti ilok je trebao imat na jedan nacin ulogu koju je vukovar imao u obrani...cak i vazniju nego vukovar...ali jbg imali su meku vlast...mada su bili strateski u povoljnoj situaciji nego vukovar..na brdovitijem terenu..okolo iloka su mahom bila hrvatska sela...jedino sa druge strane dunava im je prava opasnost prijetila...ali i to niej bio nekakav problem..srusis most...a ilok je takorec na klisuri...no vlast se uplasila nakon prijetnji jna da ce ilok sravnit sa zemljom..mada je ilok imao dosta jake snage zng-a..bile su dvije baze zng-a u blizini opatovac i proncipovac..dosta dragovoljaca je bilo spremno za obranu..ali vlast nije bila voljna previse surađivat sa zng-om i policijom..pa su popustali jna
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nadam se da nije srpkinja, pa za koga Lijepa Naša pali lampijone???jastreb wrote:Da,to mi je rekla jedna prijateljica koja ondje živi i povremeno radi.asilovski wrote:Za koga da se održava? Ovih 8000 stanvnika? Jedino što je dobrto je jednom godišnja lampijada i procesija cijele Lijepe Naše, ostatak godine bi mogli zatvoriti Vukovarjastreb wrote:U VU odmah do kasarne je sinagoga i židovsko groblje. Totalno je zapušteno i neodržavano.Eva wrote:Meni je svaki dolazak doma razočaranje jer kad se makneš iz ZG i SZ HR to je sve koma. Kad smo išli zadnji put u Daruvar, a idemo na groblje ponekad, svakim novi posjetom sve pristunija je pustoš, iako se sam gradić još drži i lijepo je ušminkan, no fali živosti, fale ljudi.
Kermit-
2014-04-17
Nije Srpkinja. Upoznali smo se još 1992. kad je bila prognanica.asilovski wrote:Nadam se da nije srpkinja, pa za koga Lijepa Naša pali lampijone???jastreb wrote:Da,to mi je rekla jedna prijateljica koja ondje živi i povremeno radi.asilovski wrote:Za koga da se održava? Ovih 8000 stanvnika? Jedino što je dobrto je jednom godišnja lampijada i procesija cijele Lijepe Naše, ostatak godine bi mogli zatvoriti Vukovarjastreb wrote:U VU odmah do kasarne je sinagoga i židovsko groblje. Totalno je zapušteno i neodržavano.Eva wrote:Meni je svaki dolazak doma razočaranje jer kad se makneš iz ZG i SZ HR to je sve koma. Kad smo išli zadnji put u Daruvar, a idemo na groblje ponekad, svakim novi posjetom sve pristunija je pustoš, iako se sam gradić još drži i lijepo je ušminkan, no fali živosti, fale ljudi.
2014-04-22
Ma nije. Došla je s roditeljima 1991ili 92. kao prognanik. I tamo ostala 8 godina.Eva wrote:Sezonka?
2014-04-22
odmah do iloka jebačka palanka
kako je tamo?
kako je tamo?
crvenkasti-
2014-04-17
Nijesam išo,ali se sa ove strane vidi da je puna ljudi. Ovi naši tamo kupuju cigare i hranu,a odlaze i u "provode".crvenkasti wrote:odmah do iloka jebačka palanka
kako je tamo?
2014-04-22
Eh da bar.Eva wrote:Jastrebe, ti si zapravo galeb.
2014-04-22
....inace blago zadro je ljeti 1991 nekoliko puta pohodio ilok...da ih nagovori da se bolej organiziraju i da ne popustaju pred ucjenama jna...cak je poslao i neke ekipe da organiziraju obranu i malo ratserete vukovar..ali ovi u iloku su im porucivali da odu jer tako provociraju jna...da se garda izmjesti iz iloka a ostane samo policija..i to sa kratkim oruzjem
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ostadose ucitelji bez posla?
2016-11-17
Pa možda je tako i bolje. Ovako nije bilo većih žrtava niti razaranja. Ilok je 100% očuvan. Kažu mi ljudi da su postupili drugačije Ilok bi bio drugi Lovas.vuksadinare wrote:....inace blago zadro je ljeti 1991 nekoliko puta pohodio ilok...da ih nagovori da se bolej organiziraju i da ne popustaju pred ucjenama jna...cak je poslao i neke ekipe da organiziraju obranu i malo ratserete vukovar..ali ovi u iloku su im porucivali da odu jer tako provociraju jna...da se garda izmjesti iz iloka a ostane samo policija..i to sa kratkim oruzjem
2014-04-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» SMANJENJE BROJA UČENIKA U VUKOVARU
» Iz zagrebačkih vrtića u mjesec dana ispisano 800 djece
» Velika očekivanja od sudjelovanja na "Zelenom tjednu" u Njemačkoj
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» SMANJENJE BROJA UČENIKA U VUKOVARU
» Iz zagrebačkih vrtića u mjesec dana ispisano 800 djece
» Velika očekivanja od sudjelovanja na "Zelenom tjednu" u Njemačkoj
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
Page 2 of 2