ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BiH na crnoj listi EU

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

BiH na crnoj listi EU - Page 3 Empty Re: BiH na crnoj listi EU

Post by govinda 20/11/2016, 01:23

RayMabus wrote:
govinda wrote:
RayMabus wrote:
govinda wrote:Od 24 banke, 9 je kao vecinski u domacem vlasnistvu, ostale su inostrane. A tih 9 banaka su fakat seljacke banke koje ucestvuju u malom procentu na finasnijskom trzistu BiH.
Nema veze šta imaju mali obrt prometa jer preko njih se isto mogu uplacivat žiro računi za po drugim bankama po svijetu ( pranje novca , financiranje terorizma i slicno )....sad im je sve to blokiralo.
I klijenti ce otici u banke koje su u stranom vlasnsitvu i mirna Bosna :) opasnosti od finasniranja terorizma i pranja novca nema u jednoj Rajfajzen banci..ili Ljubljanskoj banci :D
A jbga ...pa ti hapsi po Orašju.
Pa i Hrvati su sposobni za ratne zlocine pa nek ih hapsi..hapsilo je i Srbe i Bosnjake pa vi u Hrvatskoj cutali...a sto se banaka tice, evo sam se jako nasikirao zbog lihvara, da li ce ostati bez posla ili ne.

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 01:25

A Deutche Bank, sad kad je prodala Hypo banku Amerima, moze da uvodi blokade, do sada nije :)

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/11/2016, 01:25

govinda wrote:
RayMabus wrote:
govinda wrote:
RayMabus wrote:
govinda wrote:Od 24 banke, 9 je kao vecinski u domacem vlasnistvu, ostale su inostrane. A tih 9 banaka su fakat seljacke banke koje ucestvuju u malom procentu na finasnijskom trzistu BiH.
Nema veze šta imaju mali obrt prometa jer preko njih se isto mogu uplacivat žiro računi za po drugim bankama po svijetu ( pranje novca , financiranje terorizma i slicno )....sad im je sve to blokiralo.
I klijenti ce otici u banke koje su u stranom vlasnsitvu i mirna Bosna :) opasnosti od finasniranja terorizma i pranja novca nema u jednoj Rajfajzen banci..ili Ljubljanskoj banci :D
Pa i Hrvati su sposobni za ratne zlocine pa nek ih hapsi..hapsilo je i Srbe i Bosnjake pa vi u Hrvatskoj cutali...a sto se banaka tice, evo sam se jako nasikirao zbog lihvara, da li ce ostati bez posla ili ne.
Aha dobro ....sad čemo vidit kako ce Dodik i Bakir i sva njihova korumpirana politička i druga elita dignit i oprat pare.

PA PA
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 01:28

RayMabus wrote:
govinda wrote:
RayMabus wrote:
govinda wrote:
RayMabus wrote:
Aha dobro ....sad čemo vidit kako ce Dodik i Bakir i sva njihova korumpirana politička i druga elita dignit i oprat pare.

PA PA
Pa kad bi se to radilo zbog njih trojice i malverzacija koje rade, ja bih se radovao ovim ogranicenjima. Alli ne radi se to zbog njih, niti ce njih sprijeciti da i dalje peuru novac. A Bakir ionako lovu drzi u Turskoj, ne na Zapadu. Kao i Dodik, on je to malo po Kipru, malo po Srbiji, malo po Rusiji razbacao..
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/11/2016, 01:33

Pa poklopilo se šta Švabo oče uništit konkurenkciju i loše izvješće iz Hr o napretku BiH u EU .....poklopilo se he he he

Shit happens.

Sad mogu lajat na mjesec.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/11/2016, 01:40

problemi u praksi su već vidljivi:
-jedan broj ino-banaka svakodnevno odbijaju izvršenje transakcija koje su inicirane od naših banaka 
-jedan broj ino-banaka pozivaju naše banke na otkaz poslovne suradnje ili samoinicijativno vrše gašenje računa naših banaka
-ino-banke koje vrše platne transakcije od/prema BiH proces usporavaju, otežavaju i značajno poskupljuju s ciljem otkaza poslovne suradnje
-postojeće investicije u BiH iz EU se stavljaju pod poseban režim
-priliv kapitala iz EU ovim je usporen ili onemogućen
-financijske transakcije diplomatskih i gospodarskih predstavništava BiH u EU su usporene ili onemogućene

http://www.vecernji.ba/bih-na-crnoj-listi-europske-unije-ugrozeno-poslovanje-bankama-1129518
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 01:46

A dobro, pare ce ostati u zemlji, manje ce se uvoziti iz EU, znaci Srbija i Turska ce da uzmu jos veci kolac, hrvatske firme su ionako otvorile firme kceri po BiH pa se one racunaju kao domace firme, mi u Bosni ionako vjerujemo u ziv novac..mislim, ono, eto, nasikirao sam se, kao i vecina Bosanaca i Hercegovaca...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/11/2016, 01:49

govinda wrote:A dobro, pare ce ostati u zemlji, manje ce se uvoziti iz EU, znaci Srbija i Turska ce da uzmu jos veci kolac, hrvatske firme su ionako otvorile firme kceri po BiH pa se one racunaju kao domace firme, mi u Bosni ionako vjerujemo u ziv novac..mislim, ono, eto, nasikirao sam se, kao i vecina Bosanaca i Hercegovaca...
Nisi ti ni bitan kao ni večina raje u BIH koja i ona nema para nego je još u dugovima nego ta korumpirana elita i bankarski sektor koji se pravi pametan .....sad ih je odhebalo i potopilo.

Npr otežalo i poskupilo transakcije dakle uplate iz tih bih banaka prema eu ....znaci ideš nešto uplatit preko neke bih banke a uplacuješ prema eu oderu te......onda lijepo odeš u eu banku i nema problema.

Tebi to neigra a oni su GOTOVI.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 01:59

RayMabus wrote:
govinda wrote:A dobro, pare ce ostati u zemlji, manje ce se uvoziti iz EU, znaci Srbija i Turska ce da uzmu jos veci kolac, hrvatske firme su ionako otvorile firme kceri po BiH pa se one racunaju kao domace firme, mi u Bosni ionako vjerujemo u ziv novac..mislim, ono, eto, nasikirao sam se, kao i vecina Bosanaca i Hercegovaca...
Nisi ti ni bitan kao ni večina raje u BIH koja i ona nema para nego je još u dugovima nego ta korumpirana elita i bankarski sektor koji se pravi pametan .....sad ih je odhebalo i potopilo.

Npr otežalo i poskupilo transakcije dakle uplate iz tih bih banaka prema eu ....znaci ideš nešto uplatit preko neke bih banke a uplacuješ prema eu oderu te......onda lijepo odeš u eu banku i nema problema.

Tebi to neigra a oni su GOTOVI.
Ali vecina je i do sada poslovala preko inostranih banaka...mislim da tih 9 domacih banaka ima poslovnice u mozda 9 gradova, ostale banke su prisutne na cijelom teritoriju BiH..medjutim od tih 15 stranih banaka nisu sve iz EU, to je problem..ima tu i ruskih i srpskih i turskih banaka..mislim i jedna arapska da je..eto, na tu bankarsku elitu se cilja, ne na lihvare iz EU..koji se prave kao posteni...
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 02:02

Medjutim, po BiH zakonima su to sve domace banke, bez obzira ko je vecinski vlasnik, sto znaci da ce EU raditi diskriminaciju banaka na osnovu vlasnistva a sto inace u samoj EU ne smije da se radi..zato kazem, licemjerni lihvari u sukobu sa drugim licemjernim lihvarima...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 20/11/2016, 02:09

Ruska Sberbank je kupila Volksbank, samo su promijenili table sa imenom i nastavili raditi, sad je Addiko kupila Hypo banku i ovi z EU se sjetili nekih crnih lista. A problem je naravno u prenosenju nadleznosti sa entiteta na drzavni nivo, Baja iz Laktasa nece da cuje za to i sad nek se jebu kako znaju.
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Eroo 20/11/2016, 04:27

govinda wrote:
RayMabus wrote:
Važno je prekiniti nelegalne i nepoželjne novčane transakcije, a sve ostalo je nebitno.
Ovo je nešto puno veće nego što to vama izgleda....valja se ko snježna gruda nizbrdo... Suspect
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Regoč 20/11/2016, 08:40

Bosher bi trebao uvesti protumjere da se ne smije s inozemstvom poslovati preko stranih banakah.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/11/2016, 10:05

govinda wrote:Ruska Sberbank je kupila Volksbank, samo su promijenili table sa imenom i nastavili raditi, sad je Addiko kupila Hypo banku i ovi z EU se sjetili nekih crnih lista. A problem je naravno u prenosenju nadleznosti sa entiteta na drzavni nivo, Baja iz Laktasa nece da cuje za to i sad nek se jebu kako znaju.
Hebat ce se oni tamo jer nakon mjesec dana ovoga sve ce im te neeuropske banke prnit u cabar.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics