Sabor zastupnicima kupuje tablete vrijedne 200.000 kuna
Page 1 of 1
Sabor zastupnicima kupuje tablete vrijedne 200.000 kuna
PREDSJEDNIŠTVO Hrvatskog sabora u utorak je donijelo odluku o nabavi tableta za saborske zastupnike kako bi se smanjili troškovi za kopiranje dokumenata.
Na nabavu tableta za sve zastupnike Sabor namjerava potrošiti nešto manje od 200.000 kuna, a na sam softver 20.000 kuna, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov nakon sjednice Predsjedništva.
Samo na kopiranju moglo bi se uštedjeti i do milijun kuna, procijenio je Petrov, dodavši da službe u Saboru koje su dosad bile zadužene za kopiranje dokumenata i fonograma sjednica ne moraju strahovati od otkaza.
"Sve stručno osoblje može dobiti nove zadatke. Ne treba biti strahovanja, ne radi tu tisuće zaposlenika, a oni koji su zaposleni mogu se puno kvalitetnije iskoristiti umjesto da sjede satima u Saboru i kopiraju dokumente", naglasio je predsjednik Sabora.
Petrov je podsjetio kako su dosad godišnji troškovi informatizacije iznosili jednako, ako ne i više jer su zastupnici dobivali laptope.
"Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna. Tu namjeravamo postići racionalizaciju sredstava, usmjeriti sredstva gdje su potrebnija, a osim same uštede mnogo važnije je učinkovitiji sustav u samom Saboru", dodao je.
Petrov je pozvao sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj koji će biti otvoren osam dana, izrazivši nadu da će cijela prva faza dostave tableta i omogućavanja softvera biti završena do 15. prosinca a da će ih saborski zastupnici početi koristiti već početkom slijedeće godine.
Natječaj za nabavu tableta za zastupnike Hrvatski sabor će objaviti tijekom dana na svojim internetskim stranicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sabor-zastupnicima-kupuje-tablete-vrijedne-200000-kuna/932172.aspx
Na nabavu tableta za sve zastupnike Sabor namjerava potrošiti nešto manje od 200.000 kuna, a na sam softver 20.000 kuna, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov nakon sjednice Predsjedništva.
Samo na kopiranju moglo bi se uštedjeti i do milijun kuna, procijenio je Petrov, dodavši da službe u Saboru koje su dosad bile zadužene za kopiranje dokumenata i fonograma sjednica ne moraju strahovati od otkaza.
"Sve stručno osoblje može dobiti nove zadatke. Ne treba biti strahovanja, ne radi tu tisuće zaposlenika, a oni koji su zaposleni mogu se puno kvalitetnije iskoristiti umjesto da sjede satima u Saboru i kopiraju dokumente", naglasio je predsjednik Sabora.
Petrov je podsjetio kako su dosad godišnji troškovi informatizacije iznosili jednako, ako ne i više jer su zastupnici dobivali laptope.
"Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna. Tu namjeravamo postići racionalizaciju sredstava, usmjeriti sredstva gdje su potrebnija, a osim same uštede mnogo važnije je učinkovitiji sustav u samom Saboru", dodao je.
Petrov je pozvao sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj koji će biti otvoren osam dana, izrazivši nadu da će cijela prva faza dostave tableta i omogućavanja softvera biti završena do 15. prosinca a da će ih saborski zastupnici početi koristiti već početkom slijedeće godine.
Natječaj za nabavu tableta za zastupnike Hrvatski sabor će objaviti tijekom dana na svojim internetskim stranicama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sabor-zastupnicima-kupuje-tablete-vrijedne-200000-kuna/932172.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Sabor zastupnicima kupuje tablete vrijedne 200.000 kuna
Ovo su jedine tablete koje njima trebaju:
Guest- Guest
A tko prodaje te tablete? Isto krsticevic kao kompjutere ili netko drugi iz vlade?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
iz teksta sam zakljucio sljedece
1. general zavrti neku sitnu lovu
2. "Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata" kad vise to bude ? ovo je 5. inf. koje pamtim samo od doba prevare ive sanadera
3. "službe u Saboru koje su dosad bile zadužene za kopiranje dokumenata i fonograma sjednica ne moraju strahovati od otkaza." "Sve stručno osoblje može dobiti nove zadatke" "umjesto da sjede satima u Saboru i kopiraju dokumente"
koliko ja vidim strucni su samo za kopirku , koja to druga mjesta vise izmislit za nepotreban posao ?
4. "Samo na kopiranju moglo bi se uštedjeti i do milijun kuna" "godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna"
nemam rijeci
2. "Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata" kad vise to bude ? ovo je 5. inf. koje pamtim samo od doba prevare ive sanadera
3. "službe u Saboru koje su dosad bile zadužene za kopiranje dokumenata i fonograma sjednica ne moraju strahovati od otkaza." "Sve stručno osoblje može dobiti nove zadatke" "umjesto da sjede satima u Saboru i kopiraju dokumente"
koliko ja vidim strucni su samo za kopirku , koja to druga mjesta vise izmislit za nepotreban posao ?
4. "Samo na kopiranju moglo bi se uštedjeti i do milijun kuna" "godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna"
nemam rijeci
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ne kužiš, oni laptopi od prošle godine su se pokvarili nakon sto su ih upalili par puta i sad krsticevic ima bas tablete koji njima trebaju , nije to pogodovanje na natječaju , to je potreba, zastupnici u mraku ili zastupnici u trendu , birajte.debotoijusto wrote:iz teksta sam zakljucio sljedece
nemam rijeci
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
a kad ti lijepiš plakate za gaypride i dane pederskog ponosa i slave onda cvrkućeš ko slavuj.....debotoijusto wrote:iz teksta sam zakljucio sljedece
nemam rijeci
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Heheh samo bahato pišaj po sirotinjii
Kermit-
2014-04-17
trebat će njima šleper tableta kad ankete počnu pokazivati da pernar nosi između 15 i 18 %....asilovski wrote:Heheh samo bahato pišaj po sirotinjii
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jebote, koji ce im kurac tolike tablete, jel se drogiraju il koji im kurac
2015-08-02
debotoijusto wrote:4. "Samo na kopiranju moglo bi se uštedjeti i do milijun kuna" "godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna"
nemam rijeci
Guest- Guest
Most me razočarao,kapitulirali su pred silovanjem Marića i Dalićke nad sirotinjom pa sad nek dijele tablete.Zapravo,most se pretvorio u jedno veliko "ništ koristi",izgleda da sam bacio svoj glas u vjetar.
vili40-
2015-08-02
....budu izbori brzo....plenki je promasen slucaj....uostalom sto moze most sad napraviti...pokazuje se da na kraju da ej karamarko bio bolji partner mostu nego plenki a rusili su karamarka...pa sad nek kusaju plenkijeva govna..vili40 wrote:Most me razočarao,kapitulirali su pred silovanjem Marića i Dalićke nad sirotinjom pa sad nek dijele tablete.Zapravo,most se pretvorio u jedno veliko "ništ koristi",izgleda da sam bacio svoj glas u vjetar.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ma ne spominji Karamarka,taj je isto zalutao.vuksadinare wrote:....budu izbori brzo....plenki je promasen slucaj....uostalom sto moze most sad napraviti...pokazuje se da na kraju da ej karamarko bio bolji partner mostu nego plenki a rusili su karamarka...pa sad nek kusaju plenkijeva govna..vili40 wrote:Most me razočarao,kapitulirali su pred silovanjem Marića i Dalićke nad sirotinjom pa sad nek dijele tablete.Zapravo,most se pretvorio u jedno veliko "ništ koristi",izgleda da sam bacio svoj glas u vjetar.
Nego zanima me gdje je nestao most?Sad ćemo mi plaćati loše bankarske kredite kao da za to nisu najviše krive same banke.Pa što su ljude navlačili na šaltere i davali novac bez mozga?
I povećale se ionako nerealno visoke plaće uhljebljenih da bi porasla potrošnja a ostali nek idu van ili krepaju.Ovoj državi stvarno nije suđeno...
A most ako se ne trgne,papa.Za ovo glasove dobili nisu.
vili40-
2015-08-02
...pitaj plenkija....most tu ne moze nista...on moze biti protiv ali ne moze nista...ionako plenki ima dovoljno ruku u saboru da to proturi i bez mostovih glasova...najbolje novi izbori....jednostavno most ne moze sa hdz-om i sdp-om..nisu iste politike..zelje su jedno mogucnosti drugo...meni je jedino krivo sto most ne cereci dalicku koja je u jacem sukobu interesa oko ine nego sto je to bio karamarko..to im zamjeramvili40 wrote:ma ne spominji Karamarka,taj je isto zalutao.vuksadinare wrote:....budu izbori brzo....plenki je promasen slucaj....uostalom sto moze most sad napraviti...pokazuje se da na kraju da ej karamarko bio bolji partner mostu nego plenki a rusili su karamarka...pa sad nek kusaju plenkijeva govna..vili40 wrote:Most me razočarao,kapitulirali su pred silovanjem Marića i Dalićke nad sirotinjom pa sad nek dijele tablete.Zapravo,most se pretvorio u jedno veliko "ništ koristi",izgleda da sam bacio svoj glas u vjetar.
Nego zanima me gdje je nestao most?Sad ćemo mi plaćati loše bankarske kredite kao da za to nisu najviše krive same banke.Pa što su ljude navlačili na šaltere i davali novac bez mozga?
I povećale se ionako nerealno visoke plaće uhljebljenih da bi porasla potrošnja a ostali nek idu van ili krepaju.Ovoj državi stvarno nije suđeno...
A most ako se ne trgne,papa.Za ovo glasove dobili nisu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kad sam vidio da Dalićka ulazi u vladu bilo mi je jasno u kom će smjeru sve ići.Bankari u svoje urede mogu slobodno staviti njenu sliku.A oni još neodlučni mogu pakirati svoje kofere pa van.O superhik poreznoj reformi da ne pričamo.vuksadinare wrote:
...pitaj plenkija....most tu ne moze nista...on moze biti protiv ali ne moze nista...ionako plenki ima dovoljno ruku u saboru da to proturi i bez mostovih glasova...najbolje novi izbori....jednostavno most ne moze sa hdz-om i sdp-om..nisu iste politike..zelje su jedno mogucnosti drugo...meni je jedino krivo sto most ne cereci dalicku koja je u jacem sukobu interesa oko ine nego sto je to bio karamarko..to im zamjeram
vili40-
2015-08-02
Similar topics
» Ministar Marić darovao Crkvi nekretnine kod Splita vrijedne 84 milijuna kuna
» Bandić novcem Zagrepčana kupuje glasove: Grad će platiti milijun kuna školarine u privatnim školama
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Novi trend u SAD: djeca masovno jedu tablete za veš mašine
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» Bandić novcem Zagrepčana kupuje glasove: Grad će platiti milijun kuna školarine u privatnim školama
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Novi trend u SAD: djeca masovno jedu tablete za veš mašine
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
Page 1 of 1