Bugari slave Trumpa i traže za sebe od njega otvaranje granica i ukidanje viza
Page 1 of 1
Bugari slave Trumpa i traže za sebe od njega otvaranje granica i ukidanje viza
https://www.srbijadanas.com/vesti/region/bugarski-predsednik-i-premijer-cestitali-trampu-zatrazili-ukidanje-viza-za-svoje-gradane-2016-11-10
Bugarski predsednik Rosen Plevnelijev i premijer Bojko Borisov u svojim čestitakama novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu zatražili su da za vreme svog mandata ukine vize za bugarske državljane.
Premijer Borisov posebno je naglasio odličnu saradnju Bugarske i SAD u oblasti odbrane, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala "u dramatično promijenjenoj bezbjedonosnoj situaciji u svetu".
On je zahvalio za pomoć SAD modernizaciji bugarskih oružanih snaga.
- Ubeđen sam da ćemo moći da uradimo još više u proširenju prisustva američkog biznisa u Bugarskoj - naglasio je Borisov.
Bugarski predsednik Rosen Plevnelijev i premijer Bojko Borisov u svojim čestitakama novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu zatražili su da za vreme svog mandata ukine vize za bugarske državljane.
Premijer Borisov posebno je naglasio odličnu saradnju Bugarske i SAD u oblasti odbrane, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala "u dramatično promijenjenoj bezbjedonosnoj situaciji u svetu".
- Ubeđen sam da ćemo moći da uradimo još više u proširenju prisustva američkog biznisa u Bugarskoj - naglasio je Borisov.
Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
Bili bi treća svjetska sila.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Bugari slave Trumpa i traže za sebe od njega otvaranje granica i ukidanje viza
Da, ali kad bi se raspadalo onda bi imao BAO zapadna Bvlgaria po Srbiji i još više ratova bi bilo.jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
Ne. Bugari bi bili najbrojniji narod,čime bi bila spriječena svaka srpska hegemonija.udba wrote:Da, ali kad bi se raspadalo onda bi imao BAO zapadna Bvlgaria po Srbiji i još više ratova bi bilo.jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
No Bugari zbog teritorijalne ograničenosti ne bi mogli biti hegemon. I tako bi sve bilo u najboljem redu.
Šteta. Mogli smo biti treća svjetska sila.
2014-04-22
Re: Bugari slave Trumpa i traže za sebe od njega otvaranje granica i ukidanje viza
Ma bjež bolan,jastreb wrote:Ne. Bugari bi bili najbrojniji narod,čime bi bila spriječena svaka srpska hegemonija.
No Bugari zbog teritorijalne ograničenosti ne bi mogli biti hegemon. I tako bi sve bilo u najboljem redu.
Šteta. Mogli smo biti treća svjetska sila.
onda bi makedonski bio jači od srpskohrvatskog i morali bismo ga učiti, pa bi kukali Sofia radi, Zagreb se gradi, sve pare od turizma s Crnog Mora idu u Split za izgradnju Poljuda, zbog dva mora ne bismo pjevali "Od Vardara pa do Triglava" nego "Od mora do mora do brodskog motora na tebeta sa misliota ja" ne bi bilo "moja plavo more" nego "moje crno more", "Ide Tito preko Romanije, kad će doći do Sofije"?
bugarska je između dva rata imala veću vojsku od SADa...jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
a evo budućeg predsjednika
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Šteta je što Hrvati slabo poznaju kulturu Bugara. Inače čitao sam da postoje neke iskonske veze između ta dva naroda.mutava baštarda wrote:bugarska je između dva rata imala veću vojsku od SADa...jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
2014-04-22
Slušao sam jednom čobana kako recitira stihove o borbi kraljevića marka i jednog bugara kod dicma :)
Bi li Makedonija bila autonomna pokrajina unutar Bugarske? Da se ne provocira Grke.jastreb wrote:Šteta je što Hrvati slabo poznaju kulturu Bugara. Inače čitao sam da postoje neke iskonske veze između ta dva naroda.mutava baštarda wrote:bugarska je između dva rata imala veću vojsku od SADa...jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
oni bi da ne provociraju grke pola ostavili sebi, a pola dali grcima. e tu je sad problem velike albanije, taj albanski dio makedonskog teritorija je s grčke strane pa bi on mogao dobiti autonomnu oblast u grčkoj makedoniji i da čeka u redu prisajedinjenje s maticom zemljom albanijom i kosovom i metohijom...udba wrote:Bi li Makedonija bila autonomna pokrajina unutar Bugarske? Da se ne provocira Grke.jastreb wrote:Šteta je što Hrvati slabo poznaju kulturu Bugara. Inače čitao sam da postoje neke iskonske veze između ta dva naroda.mutava baštarda wrote:bugarska je između dva rata imala veću vojsku od SADa...jastreb wrote:Bugarska je trebala biti u Jugi,ali je onaj ludi Tito otišao iz komunističkog tabora.
biti ću seronja s usporedbom, ali to gdje su nastanjeni albanci u evrpi je kao karcinom, stalno otkidaš komad po komad, a nemoš suzbit kako se širi. organizam slabi, on se širi, nije ni za zračenje
2015-09-14
Kad Jastreb ukaže na taj problem na primorju onda ispadne rasist, white supremacy, ksenofob, šovinist, katoliban i lovac.mutava baštarda wrote:oni bi da ne provociraju grke pola ostavili sebi, a pola dali grcima. e tu je sad problem velike albanije, taj albanski dio makedonskog teritorija je s grčke strane pa bi on mogao dobiti autonomnu oblast u grčkoj makedoniji i da čeka u redu prisajedinjenje s maticom zemljom albanijom i kosovom i metohijom...
biti ću seronja s usporedbom, ali to gdje su nastanjeni albanci u evrpi je kao karcinom, stalno otkidaš komad po komad, a nemoš suzbit kako se širi. organizam slabi, on se širi, nije ni za zračenje
udba wrote:Kad Jastreb ukaže na taj problem na primorju onda ispadne rasist, white supremacy, ksenofob, šovinist, katoliban i lovac.mutava baštarda wrote:oni bi da ne provociraju grke pola ostavili sebi, a pola dali grcima. e tu je sad problem velike albanije, taj albanski dio makedonskog teritorija je s grčke strane pa bi on mogao dobiti autonomnu oblast u grčkoj makedoniji i da čeka u redu prisajedinjenje s maticom zemljom albanijom i kosovom i metohijom...
2015-09-14
Drago mi je da taj problem ne uviđam samo ja.udba wrote:Kad Jastreb ukaže na taj problem na primorju onda ispadne rasist, white supremacy, ksenofob, šovinist, katoliban i lovac.mutava baštarda wrote:oni bi da ne provociraju grke pola ostavili sebi, a pola dali grcima. e tu je sad problem velike albanije, taj albanski dio makedonskog teritorija je s grčke strane pa bi on mogao dobiti autonomnu oblast u grčkoj makedoniji i da čeka u redu prisajedinjenje s maticom zemljom albanijom i kosovom i metohijom...
Ali mi je žao što taj problem još uvijek mnogi ne shvaćaju ozbiljno,niti to doživljavaju kao problem.
Naša obala i otočad je pod tihom,nevidljivom i puzajućom okupacijom.
ili kako bi rekao književnik sa Zmijanja -ukopacijom.
2014-04-22
Bolje bi im bilo da uvedu Bugare nego jebace kamila,Bugari su vrijedan narodudba wrote:https://www.srbijadanas.com/vesti/region/bugarski-predsednik-i-premijer-cestitali-trampu-zatrazili-ukidanje-viza-za-svoje-gradane-2016-11-10
2014-04-14
Neće biti to sam tak
Jer on nije Donald Dak
Pače ,on je Donald Tramp
Za Arape tvrdi kramp.
Po riječima samog Trampa
Dići će se čvrsta rampa
Tu vas neće čekat kamp
Poručuje Donald Tramp
Jer on nije Donald Dak
Pače ,on je Donald Tramp
Za Arape tvrdi kramp.
Po riječima samog Trampa