Rusi potjerali nizozemsku podmornicu iz mediterana: Brzo smo je otkrili!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Rusi potjerali nizozemsku podmornicu iz mediterana: Brzo smo je otkrili!
[size=40]VELIKA POTJERA NA SREDOZEMNOM MORU Ruski ratni razarači raskrinkali i otjerali NATO-ovu podmornicu: 'U šoku sam, kako su je uspjeli otkriti?!'
[/size]
OBJAVLJENO:
10.11.2016. u 00:00
[size=12]Brian Burnell / Wikimedia Commons
Ministarstvo obrane Ruske Federacije objavilo je da su dva razarača iz njihove flote otjerala nizozemsku podmornicu kako bi spriječili da špijunira ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov, koji je nedavno doplovio u Sredozemno more, kako bi ruskoj vojsci dao podršku u borbama u Siriji, piše BBC.
U vrijeme incidenta podmornica se nalazila oko 20 kilometara od nosača zrakoplova, koji se nalazi na čelu moćne ruske flote.
Dužnosnici iz NATO-a nisu željeli komentirati incident već su samo rekli da promatraju rusku flotu "tjednima", što i nije čudno s obzirom da su ruski brodovi na putu prema Siriji prošli uz granice teritorijalnog mora nekoliko europskih država, od Norveške preko Velike Britanije pa do Španjolske.
Iako nije do kraja jasno gdje se točno incident dogodio, smatra se da se Admiral Kuznjecov nalazi na 100 kilometara od sirijske luke Latakije. Što se tiče samih detalja, dostupno je samo ono što je objavio glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov prema kojem su dva protupodmornička broda, Severomorsk i Viceadmiral Kulakov, "lakoćom identificirali podmornicu na 20 kilometara od nosača aviona uz pomoć hidroakustičnih sustava i podataka s helikoptera".
Podmornica je navodno pokušala izbjeći otkrivanje, ali su je brodovi slijedili više od sat vremena i "prisilili da napusti područje grupe koju predvodi nosač zrakoplova". Konašenkov je manevre podmornice nazvao "opasnim i nespretnim".
I dok su nizozemske vlasti i vojska ostale bez komentara o cijeloj situaciji, pomorski ekspert Jaime Karreman smatra "prilično šokantnim da se otkrije podmornica na tajnoj misiji".
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/velika-potjera-na-sredozemnom-moru-ruski-ratni-razaraci-raskrinkali-i-otjerali-nato-ovu-podmornicu-u-soku-sam-kako-su-je-uspjeli-otkriti/5244475/
[/size]
- Jutarnji.hr
AUTOR:
OBJAVLJENO:
[size=12]Brian Burnell / Wikimedia Commons
Podomornic klase "Morž"
[/size]Ministarstvo obrane Ruske Federacije objavilo je da su dva razarača iz njihove flote otjerala nizozemsku podmornicu kako bi spriječili da špijunira ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov, koji je nedavno doplovio u Sredozemno more, kako bi ruskoj vojsci dao podršku u borbama u Siriji, piše BBC.
U vrijeme incidenta podmornica se nalazila oko 20 kilometara od nosača zrakoplova, koji se nalazi na čelu moćne ruske flote.
Dužnosnici iz NATO-a nisu željeli komentirati incident već su samo rekli da promatraju rusku flotu "tjednima", što i nije čudno s obzirom da su ruski brodovi na putu prema Siriji prošli uz granice teritorijalnog mora nekoliko europskih država, od Norveške preko Velike Britanije pa do Španjolske.
Iako nije do kraja jasno gdje se točno incident dogodio, smatra se da se Admiral Kuznjecov nalazi na 100 kilometara od sirijske luke Latakije. Što se tiče samih detalja, dostupno je samo ono što je objavio glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov prema kojem su dva protupodmornička broda, Severomorsk i Viceadmiral Kulakov, "lakoćom identificirali podmornicu na 20 kilometara od nosača aviona uz pomoć hidroakustičnih sustava i podataka s helikoptera".
Podmornica je navodno pokušala izbjeći otkrivanje, ali su je brodovi slijedili više od sat vremena i "prisilili da napusti područje grupe koju predvodi nosač zrakoplova". Konašenkov je manevre podmornice nazvao "opasnim i nespretnim".
I dok su nizozemske vlasti i vojska ostale bez komentara o cijeloj situaciji, pomorski ekspert Jaime Karreman smatra "prilično šokantnim da se otkrije podmornica na tajnoj misiji".
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/velika-potjera-na-sredozemnom-moru-ruski-ratni-razaraci-raskrinkali-i-otjerali-nato-ovu-podmornicu-u-soku-sam-kako-su-je-uspjeli-otkriti/5244475/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Rusi potjerali nizozemsku podmornicu iz mediterana: Brzo smo je otkrili!
U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
2015-08-06
hahahaha rusi e-bu,ne vade...ajte vi nigdjezemci kutji..a pravi se i nasli igrati podmornicara..
Guest- Guest
u šoku su..pa ebem ti neuku telad,a Rusi love americke podmornice jos od ww2 navamo i razvijaju svu mogucu tehnologiju...u soku..e kretena..
Guest- Guest
Nađen je i transkript razgovora.
Nizozemci su sami nazvali preko CB-a: "alo, jel vi znate što ovo smrdi, podavićemo se svi, jel se kod vas nešto zapalilo ili su Jugoslaveni otvorili koksaru posred mediterana?"
Rusi: "ovo je naš nevidljivi nosač aviona mrš odavde, mrš"
Nizozemci su sami nazvali preko CB-a: "alo, jel vi znate što ovo smrdi, podavićemo se svi, jel se kod vas nešto zapalilo ili su Jugoslaveni otvorili koksaru posred mediterana?"
Rusi: "ovo je naš nevidljivi nosač aviona mrš odavde, mrš"
šta je država..i podmornicu ima ...a u nas.....migovi iz prošlog stoljeća.....a podmornicu rvatska neće imat nikad osim ako ne računa onu što im ostala od tite, ali nema baterije...jado...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Podmornicu ne možeš potopiti jer je već potopljena.
crvenkasti-
2014-04-17
nije iznutra
2014-04-14
Holandezi "halloooo, imamo dobar filter za auspuh, i katalizator, besplatna donacija, stavite bogareti probili ste godišnje kyoto kvote za CO2 na mediteranu"
Rusi: "ovo je nevidljivi brod, mi smo plod vaše mašte, mrš odavde, mrš"
Rusi: "ovo je nevidljivi brod, mi smo plod vaše mašte, mrš odavde, mrš"
2015-08-06
epikur37 wrote:U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
tebi zbilja nisu sve na broju
Guest- Guest
deda wrote:epikur37 wrote:U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
:) dobro de , nedostatak duhovitosti je intelektualni ili u gorem slučaju psihički problem....
sad se pronađi :)
2015-08-06
BMK .....bitno da smo mi riješili za Jadran kako čemo nadzirat ima li podmornica.
P 3 Orion.
P 3 Orion.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
epikur37 wrote:deda wrote:epikur37 wrote:U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
:) dobro de , nedostatak duhovitosti je intelektualni ili u gorem slučaju psihički problem....
pa i ja se samo šalim, dobro možda sam trebao staviti emotikon u tu svrhu da ton razgovora bude jasan
Guest- Guest
deda wrote:epikur37 wrote:deda wrote:epikur37 wrote:U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
pa i ja se samo šalim, dobro možda sam trebao staviti emotikon u tu svrhu da ton razgovora bude jasan
deda ne mogu ne primjetiti kako te epi pročitao..ni psihijatar ne bi bolje.
Guest- Guest
Noor wrote:deda wrote:epikur37 wrote:deda wrote:epikur37 wrote:U ostalom što radi nizozemska podmornica u mediteranu, to nije njihovo more. vraćeni su u atlantik.
Molim lijepo 5 psihologija, 3 psihijatrije + 1 neuropsihologija na studiju. prekavlificiran :)
2015-08-06
Zašto si imo 1 iz neuropshilogije? Nije bilo repeticija za platit? Šteta bi bilo zbog toga samo past godinu i ne završit studij.epikur37 wrote:[
Molim lijepo 5 psihologija, 3 psihijatrije + 1 neuropsihologija na studiju. prekavlificiran :)
epikur37 wrote:Noor wrote:deda wrote:epikur37 wrote:deda wrote:
doc, znam...zato i kažem
Guest- Guest
Dobro nisam doc, al nema veze ;)
2015-08-06
epikur37 wrote:Dobro nisam doc, al nema veze ;)
ma, kao da jesi...razbio si dedu ko beba zvečku, vidi samo koju izvlakušu je pokušao prodati :P
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Spiegel: NATO se plaši kako Rusi neće napasti samo Ukrajinu, nego široki front od Mediterana do Arktika
» Rusi otkrili brzinu zvuka i nazvali je "Penicilin"
» Rusi otkrili tajnu bazu SAD na Arktiku pet dana nakon što je napravljena
» Brzo, brzo dok Amerikanci nisu podigli zid
» Izbori koji će preobraziti Nizozemsku
» Rusi otkrili brzinu zvuka i nazvali je "Penicilin"
» Rusi otkrili tajnu bazu SAD na Arktiku pet dana nakon što je napravljena
» Brzo, brzo dok Amerikanci nisu podigli zid
» Izbori koji će preobraziti Nizozemsku
Page 1 of 2