Diković u Briselu: Srbija pristupa borbenoj grupi EU
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Diković u Briselu: Srbija pristupa borbenoj grupi EU
vjerujem u volju naroda za ulazak u ODKBpizzon wrote:Winter is coming wrote:koliko gradjana je glasalo u postotcima? jeli bar pola? znaci tih pola izmanipulisanih ljudi koji su kasnije i shvatili da su se ispalili nisu vise imali gdje a ovi sto nisu izasli na glasanje? oni nisu Srbija? Sta mislis zasto je ekipa Vucic i Nikolic pobjedila na izborima? zato jer se narodu zgadio Tadic a ne zbog ko zna cega sto si ljudi izgubljeni u vremenu i prostoru umisljaju.Vucic je tu da predstavlja interese naroda a ne svoje fiks ideje,to mu treba neko objsniti,tj podsjetiti ga na tu ustavnu obavezu.pizzon wrote:ja je vidim kroz rezultate izbora, juce i sutra,Winter is coming wrote:to je razlika izmedju mene i tebe i ostalih,ti Srbiju vidis kroz strukturu vlasti a ja je vidim na drugi nacin,ali ko to tebi moze objasnitipizzon wrote:
da, garantu ajem da bi srbija prihvatila eu armiju
odnosno da bude deo te koncepcije
normanlo, nakon referenduma
nikako drugacije
da li ti verujes,
da bi srbija, na referendumu, tajnom glasanju,
glasala da se izmesti iz evrope i postane vojno_politicki deo rusije ?
sta je ustavna obaveza, koja ?
interes naroda je eu. to je izglasano na izborima.
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
Winter is coming wrote:pizzone americka vojska ima jedan termin,mozda si cuo za njega zove se "situational awerness" to znaci da je u odredjenoj situaciji vrlo bitno biti svjestan okruzenja u kome se nalazis,gdje si ti,gdje je neprijatelj i sta se eventualno moze desiti,koji potez oni mogu povuci i koji potez bi trebalo povuci prije.meni se cini da ti nisi svjestan situacije u kojoj se Srbija nalazi.
ja sam jedino svestan da smo mi svesno sami sebe proglasili metom
Guest- Guest
pa dobro je ako si svjestan situacije,da se unistilo tenkove t-34,t-55 oklopne transportere pa cak i neke t-84 to u sklopu "modernizacije" pa se proglasilo vojnu neutralnost,citaj neutralisanost,dobro je sto ce se vratiti vojni rok,neki minimalni mada vise i ne treba,kad bi izbacio sve nepotrebne ceremonije i preseravanja nebi trebalo ni toliko.pizzon wrote:Winter is coming wrote:pizzone americka vojska ima jedan termin,mozda si cuo za njega zove se "situational awerness" to znaci da je u odredjenoj situaciji vrlo bitno biti svjestan okruzenja u kome se nalazis,gdje si ti,gdje je neprijatelj i sta se eventualno moze desiti,koji potez oni mogu povuci i koji potez bi trebalo povuci prije.meni se cini da ti nisi svjestan situacije u kojoj se Srbija nalazi.
ja sam jedino svestan da smo mi svesno sami sebe proglasili metom
2014-04-14
Ja koliko sa ovo sve shvatio priča je vod dakle 10 vojnih policajaca , pet oficira i ova ekipa za kordinaciju tj civilno vojni ti .....u biti ovo je služba za obezbeđenje vojnog i drugog tovara preko Srbije do zemalja ove borbene skupine ....Grčka , Bugarska , Rumunjska.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ja sam uvijek govorio da Srbija ima bitnu prometnu važnost , cestovnu al i ono još bitnije željezničku a tu je i plovni put Dunav .....dakle ovo je tim za obezbjeđenje vojnog tereta preko Srbije do Grčke , Bugarske , Rumunjske .....tako da vi u biti nečete se nigdje borit nit če ovaj tim izlazit iz Srbije.
Naravno tu je i zračni transport te neka osiguranja granice i slično al u suštini tim za obezbeđenje vojnog transporta preko Srbije do Grčke , Bugarske i Rumunjske.
Naravno tu je i zračni transport te neka osiguranja granice i slično al u suštini tim za obezbeđenje vojnog transporta preko Srbije do Grčke , Bugarske i Rumunjske.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» General Diković: Evo, i Srbija se naoružava!
» Diković: Srbija će imati jaku vojsku
» Vučić: Srbija pobjeđuje u Briselu i drugdje
» Hrvatska se pridružuje Borbenoj skupini EU-a, evo o čemu se radi
» Danska pristupa u NATO raketni štit
» Diković: Srbija će imati jaku vojsku
» Vučić: Srbija pobjeđuje u Briselu i drugdje
» Hrvatska se pridružuje Borbenoj skupini EU-a, evo o čemu se radi
» Danska pristupa u NATO raketni štit
Page 3 of 3