Njemačka: EU mora modernizirati odbranu zbog Rusije
Page 1 of 1
Njemačka: EU mora modernizirati odbranu zbog Rusije
Francuska, Njemačka, Italija i Španija pozivaju na uvođenje zajedničke evropske odbrambene politike nakon što je Velika Britanija izglasala napuštanje EU-a, podsjeća Reuters.
"Mi smo vidjeli ogromne napore za modernizaciju NATO-a u zadnje tri godine zbog ponašanja Kremlja. To je bilo korektno i važno, ali vjerujem da mi moramo uložiti ponajmanje istu količinu energije u modernizaciju evropske sigurnosne i odbrambene unije", kazala je ona na sigurnosnoj konferenciji u Njemačkoj.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/njemacka-eu-mora-modernizirati-odbranu-zbog-rusije
"Mi smo vidjeli ogromne napore za modernizaciju NATO-a u zadnje tri godine zbog ponašanja Kremlja. To je bilo korektno i važno, ali vjerujem da mi moramo uložiti ponajmanje istu količinu energije u modernizaciju evropske sigurnosne i odbrambene unije", kazala je ona na sigurnosnoj konferenciji u Njemačkoj.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/njemacka-eu-mora-modernizirati-odbranu-zbog-rusije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Njemačka: EU mora modernizirati odbranu zbog Rusije
Dosadni su ka proliv ; ta EU če se raspast jer če domilicilno stanovništvo dakle Europljani odbit trpačinu Arapa i ostale gamadi i onda svak na svoju stranu i hebi se Milojka.
2014-04-11
Bura u Holandiji: Posle "bregzita" stiže "negzit"
Holanđani skupili potpise za referendum protiv sporazuma Brisela sa Kanadom. Novi plebiscit otvara mogućnost za izlazak Holandije iz Evropske unije
EVROPSKA unija se ponovo klima. Holanđani su opet skupili potreban broj potpisa za referendum. Ovog puta, na dnevnom redu je sporazum o slobodnoj trgovini, sklopljen između Brisela i Kanade, jer "favorizuje multinacionalne kompanije, a države i nacije stavlja u drugi plan".
VETAR U LEĐA
Izlazak Velike Britanije iz EU dao je vetar u leđa političkim snagama koje navijaju za to da i njihove zemlje razmisle o budućnosti izvan EU. Među njima je i sve jača holandska stranka krajnje desnice PVV, čiji je vođa Gert Vilders veliki protivnik evropske politike imigracije i, kako on to vidi, "islamizacije Holandije i Evrope".
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:633835-Bura-u-Holandiji-Posle-bregzita-stize-negzit
2014-04-11
Raspadaju se ko ciganska kola a oni bi gradili vojsku he he he
2014-04-11
Ja bih sad na mjestu Svabija ,jednostrano ukinuo sankcije Rusiji i maksimizirao ekonomsku razmjenu...oooop..!!! u trenu bi se razbila ova zapadna ratnohuckacka retorika..
Guest- Guest
B U
KMEKMEKMEKMEKME
R U S I NAS STRAŠE
KMEKMEKMEKMEKMEKMEKME
KMEKMEKMEKMEKME
R U S I NAS STRAŠE
KMEKMEKMEKMEKMEKMEKME
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics