NATO digao 300.000 vojnika u stanje visoke pripravnosti
Page 8 of 14
Page 8 of 14 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14
Re: NATO digao 300.000 vojnika u stanje visoke pripravnosti
najbolji su mi ovi koji stalno spominju 5. kolonu...E Irud te ebo,koji menthalni sklop..gori od staljinistickog..
Guest- Guest
Normalno , eno oni Švabo nestao pa se vratio , sad kruži u obrnutom smjeru , sad ce opet 15 - 20 krugova napravit poviše Splita i šire okolice , taman mi pređe poviše glave , fino se vidi , nisam ni sanjao da cu vidi p 3 orion u živo.bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vau! I, i? Kakav je osecaj!!!?
udba wrote:
Oj vi ruski dobrovoljci bando četniciiiii
nećete u Estoniju dok smo živi mi
........................to se lako sredi
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
RayMabus wrote:Normalno , eno oni Švabo nestao pa se vratio , sad kruži u obrnutom smjeru , sad ce opet 15 - 20 krugova napravit poviše Splita i šire okolice , taman mi pređe poviše glave , fino se vidi , nisam ni sanjao da cu vidi p 3 orion u živo.bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ero,rajcati se na bumbe i raketline...perverzno.,..gledaj zdrave stvari..Eroo wrote:RayMabus wrote:Normalno , eno oni Švabo nestao pa se vratio , sad kruži u obrnutom smjeru , sad ce opet 15 - 20 krugova napravit poviše Splita i šire okolice , taman mi pređe poviše glave , fino se vidi , nisam ni sanjao da cu vidi p 3 orion u živo.bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
Guest- Guest
RayMabus wrote:Normalno , eno oni Švabo nestao pa se vratio , sad kruži u obrnutom smjeru , sad ce opet 15 - 20 krugova napravit poviše Splita i šire okolice ,bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
taman mi pređe poviše glave , fino se vidi , nisam ni sanjao da cu vidi p 3 orion u živo.
SAD više nema odgovor na ruske hipersonične rakete!
Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi)
Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi).
Zanimljivo je naglasiti da je oružje je konačni proizvod isključivo ruske proizvodnje koja uključuje opremu,
elektroniku te sustav za navođenje.
"Proizveli smo oružje koje neutralizira kompletnu raketnu protuzračnu obranu Sjedinjenih Američkih Država.
Danas možemo probiti svaki obrambeni kompleks, a
niti jedan raketni sustav protuzračne obrane ne može zaustaviti naše projektile", dodao je Litovkin.
------------------------------------------------------------------------------
A ovu ne moreš viditi, sve i da hoćeš i da buljiš u nebo
.....................brža je od nečijih misli
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
E da se to podeblja..Yehudi wrote:RayMabus wrote:Normalno , eno oni Švabo nestao pa se vratio , sad kruži u obrnutom smjeru , sad ce opet 15 - 20 krugova napravit poviše Splita i šire okolice ,bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
taman mi pređe poviše glave , fino se vidi , nisam ni sanjao da cu vidi p 3 orion u živo.
SAD više nema odgovor na ruske hipersonične rakete!
Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi)
Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi).
Zanimljivo je naglasiti da je oružje je konačni proizvod isključivo ruske proizvodnje koja uključuje opremu,
elektroniku te sustav za navođenje.
"Proizveli smo oružje koje neutralizira kompletnu raketnu protuzračnu obranu Sjedinjenih Američkih Država.
Danas možemo probiti svaki obrambeni kompleks, a
niti jedan raketni sustav protuzračne obrane ne može zaustaviti naše projektile", dodao je Litovkin.
------------------------------------------------------------------------------
A ovu ne moreš viditi, sve i da hoćeš i da buljiš u nebo
.....................brža je od nečijih misli
Guest- Guest
Lijep. Sad je pala i noć pa je upalio svijetla , ....izgleda ko leteči cirkus Monty Pajtona.Stanojko wrote:Vau! I, i? Kakav je osecaj!!!?
2014-04-11
P-3 Orion je nepogrješivi ubica brodova i podmornica.
ero,nezive stvari ne mos ubiti...sunac mu njegov...
no avion i opcenito ta taktika propelerskog aviona za napad na plovila je zastario...
rus imaju one mlaznjake,koji se nafilaju torpedima,lete par metara iznad mora,i prije nego li iz uopce uhvate u radar ispucaju svoj teret i bris natrag...ovo moze jos mozda za podmornice,kazem mozda,jer ako ide na aktivni lov sa sondom sonarom,u isto vrijeme i podmornica rega avion,a ima mjera i protiv toga..
no avion i opcenito ta taktika propelerskog aviona za napad na plovila je zastario...
rus imaju one mlaznjake,koji se nafilaju torpedima,lete par metara iznad mora,i prije nego li iz uopce uhvate u radar ispucaju svoj teret i bris natrag...ovo moze jos mozda za podmornice,kazem mozda,jer ako ide na aktivni lov sa sondom sonarom,u isto vrijeme i podmornica rega avion,a ima mjera i protiv toga..
Guest- Guest
Ma ok. Ovi ( još leti i kruži ) je tu na obuci a i uostalom podmornica ako ju se otkrije ona je gotova jer je otkrivena a Jadransko more je plitko i zatvoreno.bogomdani wrote:ero,nezive stvari ne mos ubiti...sunac mu njegov...
2014-04-11
ERO..!!! Znas zasto nitko ne moze uletiti iznad Rusije,ma bilo i iznad najnebitnije pustopoljine bez zive duse,a da ne bude registriran i primjecen...odnosi se i na ne stealth i nastealth avione?
Eto ti domace zasdace..jos da napomenm,tu tehnologiju su Rusi imali jos 60tih...
Eto ti domace zasdace..jos da napomenm,tu tehnologiju su Rusi imali jos 60tih...
Guest- Guest
Si siguran ?bogomdani wrote:ERO..!!! Znas zasto nitko ne moze uletiti iznad Rusije,ma bilo i iznad najnebitnije pustopoljine bez zive duse,a da ne bude registriran i primjecen...odnosi se i na ne stealth i nastealth avione?
2014-04-11
bogomdani wrote:ERO..!!! Znas zasto nitko ne moze uletiti iznad Rusije,ma bilo i iznad najnebitnije pustopoljine bez zive duse,a da ne bude registriran i primjecen...odnosi se i na ne stealth i nastealth avione?
Za 1000 dronova se nema rješenja...Na komarca se ne puca iz topa, jbiga...a zna ubost, posebno kad je roj...
2016-07-22
I nastade muk ...........
--------------
TR-3 Black Manta
From Wikipedia, the free encyclopedia
The TR-3 Black Manta is the name of a surveillance aircraft of the United States Air Force, speculated to be developed under a black project. The only evidence for such an aircraft is based on speculations about several reported sightings of mysterious flying wing aircraft over Antelope Valley, an area of desert in southern California. This stretch of desert draws people interested in potential "black project"-related aircraft, because it is close to several known military research and testing areas, such as Edwards Air Force Base in California, and United States Air Force Plant 42.[1]
How the TR-3 designation came up in publications is unclear. It is clearly not a continuation of the R-for-Reconnaissance series, since ER-2 (NASA designation for U-2 aircraft modified for Earth science studies) stood for "Earth Resources", not "Electronic Reconnaissance". It is, therefore possible that TR-3 is merely a corruption of Tier III, a name given to a cancelled large reconnaissance unmanned aerial vehicle (UAV) flying wing designed around the time of alleged sightings of the Black Manta, circa 1988–1990. The Tier III Minus program that resulted in the unsuccessful Lockheed Martin RQ-3 DarkStar was a scaled-down derivative of the original Tier III.
Another candidate for the alleged spy plane is a design from Teledyne Ryan, patented in the United States on April 26, 1977, under number 4,019,699.[5] This aircraft of low observability, as it is called, was invented by Robert W. Wintersdorff and George R. Cota, employees at Teledyne Ryan, a firm specialized in building unmanned reconnaissance aircraft. On May 10, 1977, a design of an aircraft was patented by Teledyne Ryan under number Des. 244,265,[6] and closely resembles the earlier mentioned example. This design was made by Waldo Virgil Opfer. The first design is unmanned, the second one manned. Whether one of these designs is related to the above-mentioned TR-3 is not positively identified, but it is a coincidence that TR also stands for Teledyne Ryan. Teledyne Ryan was acquired by Northrop Grumman in 1999.
Aircraft of comparable role, configuration and era
Related lists
https://en.wikipedia.org/wiki/TR-3_Black_Manta
--------------
TR-3 Black Manta
From Wikipedia, the free encyclopedia
This article includes a list of references, but its sources remain unclear because it has insufficient inline citations. Please help to improve this article by introducing more precise citations. (April 2009) (Learn how and when to remove this template message) |
Stealth reconnaissance aircraft |
United States Air Force |
Contents
- 1 Rumors
- 2 Potential candidates for TR-3
- 3 See also
- 4 References
- 5 Further reading
- 6 External links
Rumors
The TR-3 was said to be a subsonic stealth spy plane with a flying wing design. It was alleged to have been used in the Gulf War to provide laser designation for Lockheed F-117 Nighthawk bombers, for targeting to use with laser-guided bombs. The TR-3 was claimed to have been manufactured by Northrop.[2]How the TR-3 designation came up in publications is unclear. It is clearly not a continuation of the R-for-Reconnaissance series, since ER-2 (NASA designation for U-2 aircraft modified for Earth science studies) stood for "Earth Resources", not "Electronic Reconnaissance". It is, therefore possible that TR-3 is merely a corruption of Tier III, a name given to a cancelled large reconnaissance unmanned aerial vehicle (UAV) flying wing designed around the time of alleged sightings of the Black Manta, circa 1988–1990. The Tier III Minus program that resulted in the unsuccessful Lockheed Martin RQ-3 DarkStar was a scaled-down derivative of the original Tier III.
Potential candidates for TR-3
Because there is no evidence to support TR-3's existence, only sightings and "experience" stories by real people and also the web discussions on it, it is possible that the mysterious flying wing sightings associated with Black Manta could be a technology demonstrator for a potential new-generation tactical reconnaissance aircraft.[3] This contention is supported by United States Air Force (USAF) sources in the late 1980s confirming that the United States had no short-term plans to develop a low-observable U-2 successor.[4]Another candidate for the alleged spy plane is a design from Teledyne Ryan, patented in the United States on April 26, 1977, under number 4,019,699.[5] This aircraft of low observability, as it is called, was invented by Robert W. Wintersdorff and George R. Cota, employees at Teledyne Ryan, a firm specialized in building unmanned reconnaissance aircraft. On May 10, 1977, a design of an aircraft was patented by Teledyne Ryan under number Des. 244,265,[6] and closely resembles the earlier mentioned example. This design was made by Waldo Virgil Opfer. The first design is unmanned, the second one manned. Whether one of these designs is related to the above-mentioned TR-3 is not positively identified, but it is a coincidence that TR also stands for Teledyne Ryan. Teledyne Ryan was acquired by Northrop Grumman in 1999.
See also
- Project Isinglass: USAF atmospheric suborbital skip-gliding spyplane. Cancelled in 1960s
- Aurora (aircraft)
- Black triangle (UFO): UFOlogy lore about TR-3 series aircraft
Aircraft of comparable role, configuration and era
- Lockheed SR-71 Blackbird
- Lockheed U-2
Related lists
- List of military aircraft of the United States
https://en.wikipedia.org/wiki/TR-3_Black_Manta
2014-04-11
Nije, ali tako bolje spava ...RayMabus wrote:Si siguran ?bogomdani wrote:ERO..!!! Znas zasto nitko ne moze uletiti iznad Rusije,ma bilo i iznad najnebitnije pustopoljine bez zive duse,a da ne bude registriran i primjecen...odnosi se i na ne stealth i nastealth avione?
2016-07-22
Vojna vježba Rusa i Srba u punom jeku: Dronovi, helikopteri i zrakoplovi letjeli kod Beograda
Tijekom današnjeg prikaza korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, 'Gazela' i 'Gama', borbena vozila pješadije (BVP-80)..
Vježba je nastavak suradnje između zračno-desantnih postrojbi oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije.
Na aerodromu "Kovin" prikazano je izvođenje specijalnog desanta, osiguranje desantne prostorije, izvođenje helikopterskog desanta, desantiranje glavnine snaga, formiranje operativnog rasporeda i marš pomoćnih glavnih snaga.
– Danas smo mogli vidjeti izvođenje specijalnih desanata padobranima tipa ''krilo'', helikopterski desant glavnih snaga za izvođenje protuterorističkih snaga s tehnikom, kao i spajanje tehnike i ljudstva i formiranje operativnog rasporeda za realizaciju daljnjih zadataka – naglasio je general Zoran Veličković koji je prikaz vježbe ocijenio odličnim.
Tijekom vježbe korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, ''Gazela'' i ''Gama'', borbena vozila pješadije (BVP-80), oklopni izviđački automobili (BRDM-2), oklopni transporteri (BMD-2), policijska borbena vozila, samohodne haubice 122 mm, dronovi, bespilotne letjelice i druga sredstva, objavilo je Ministarstvo obrane Srbije.
http://www.vecernji.hr/svijet/vojna-vjezba-slavensko-bratstvo-u-punom-jeku-dronovi-helikopteri-i-zrakoplovi-letjeli-kod-beograda-1126729
Tijekom današnjeg prikaza korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, 'Gazela' i 'Gama', borbena vozila pješadije (BVP-80)..
Vježba je nastavak suradnje između zračno-desantnih postrojbi oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije.
Na aerodromu "Kovin" prikazano je izvođenje specijalnog desanta, osiguranje desantne prostorije, izvođenje helikopterskog desanta, desantiranje glavnine snaga, formiranje operativnog rasporeda i marš pomoćnih glavnih snaga.
– Danas smo mogli vidjeti izvođenje specijalnih desanata padobranima tipa ''krilo'', helikopterski desant glavnih snaga za izvođenje protuterorističkih snaga s tehnikom, kao i spajanje tehnike i ljudstva i formiranje operativnog rasporeda za realizaciju daljnjih zadataka – naglasio je general Zoran Veličković koji je prikaz vježbe ocijenio odličnim.
Tijekom vježbe korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, ''Gazela'' i ''Gama'', borbena vozila pješadije (BVP-80), oklopni izviđački automobili (BRDM-2), oklopni transporteri (BMD-2), policijska borbena vozila, samohodne haubice 122 mm, dronovi, bespilotne letjelice i druga sredstva, objavilo je Ministarstvo obrane Srbije.
http://www.vecernji.hr/svijet/vojna-vjezba-slavensko-bratstvo-u-punom-jeku-dronovi-helikopteri-i-zrakoplovi-letjeli-kod-beograda-1126729
2014-04-11
Zanimljivo je da HV ima zajedničke vježbe sa Vojskom Srbije,ali nikada sa Rusima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A ti bi rusku čizmu u svom dvorištu. Sve je to legitimno, ali ne dok si u u tuđoj državi.bogomdani wrote:-Ma e-be me se Ero tko je u Natoju,..vi ste samo sitna boranija za trgovinu i logisticke potrebe...
Ne podcjenjujem ja Ruse, niti imam nešto protiv njih, ali mi njihova čizma jednostavno ne treba.
Oni su ipak većim dijelom Azija...
NATO? Pa to nam je civilizacijsko okruženje, a danas su takva vremena da se s nekim ipak moraš družit.
2016-07-22
Page 8 of 14 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14
Similar topics
» Ahmetović: NATO treba poslati više vojnika na Kosovo zbog prijetnji Srbije, stanje je slično kao u BiH
» Adem Vuchiqi naredio vojsci stanje pune borbene pripravnosti
» NATO naredio Hrvatskoj:'Dižite stupanj pripravnosti vojnih postrojbi'
» Kolinda i Plenki prpremaju si teren za visoke pozicije u NATO-u i u EU?
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
» Adem Vuchiqi naredio vojsci stanje pune borbene pripravnosti
» NATO naredio Hrvatskoj:'Dižite stupanj pripravnosti vojnih postrojbi'
» Kolinda i Plenki prpremaju si teren za visoke pozicije u NATO-u i u EU?
» Trzavice izmedju Hrvatske i NATO-a?Nato zapovjednistvo u Afganistanu optuzilo MORH da je pokazao kartu koju nije smio a prije toga general Sundov neizravno optuzio NATO zapovjednistvo da sigurnost hrvatskih i drugih vojnika u Afganistanu vise nije na najv
Page 8 of 14