Tigrovi: Uhićenja u Orašju svojevrsno etničko čišćenje Hrvata iz BiH
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Udruga ratnih veterana 1. GB
Kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim suborcima iz Udruge traže "žurne i efikasne mjere i protumjere državnih tijela
1484 pregleda
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Autor:
Hina
Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi u petak navečer je priopćilo da daju bezrezervnu potporu uhićenim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju i njihovim obiteljima, a optužnice protiv njih ocjenjuju manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata, što je svojevrsno "etničko čišćenje obje Federalne jedinice".
Pitaju može li se nakon uhićenja deset pripadnika HVO-a, na čelu s umirovljenim generalom Đurom Matuzovićem i Markom Dominkovićem, očekivati i druga uhićenja u drugim krajevima BiH u kojima su Hrvati uspjeli opstati i obraniti se od svih koji su ih napadali i pokušavali protjerati ili izbrisati s lica zemlje.
Kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim suborcima iz Udruge traže "žurne i efikasne mjere i protumjere državnih tijela, Republike Hrvatske, obustavu jednosmjerne 'suradnje' s BiH, žurno traženje svih mogućih mjera i aktivnosti od tijela EU, NATO i Haškog suda, a djelovanje predstavnika Republike Hrvatske u tim tijelima usmjeriti na rješavanju sadašnje situacije i pomoći uhićenima, kao i predlaganje Rezolucije o stanju ljudskih i nacionalnih prava Hrvata u BiH".
Također traže "punu institucionalnu zaštitu svih branitelja HVO-a i HV-a, i na prostoru Republike Hrvatske i izvan granica Hrvatske", kao i "objavu imena svih odgovornih u državnim tijelima koji su", kako procjenjuju, "svojim neradom ili izdajom omogućili jednostranu 'suradnju' s pravosuđem BiH, i njihovu odgovornost".
Iz Udruge smatraju da sva dosadašnja događanja u BiH, pokazuju jasne i neskrivene iskazani interese Sarajeva i Banja Luke.
"Ti interesi sada su potpuno razotkriveni i jasno artikulirani. To je posebno vidljivo što se optužnice zajednički fabriciraju u tim sredinama, koordinirano uhićuju samo pripadnici hrvatskog naroda, posebno u krajevima BiH koje su Hrvati uspješno obranili od svih koji su posezali za njima. Sada u Orašju, a već sutra u Mostaru, Busovači, Žepču i drugdje, ali i u Republici Srpskoj", navodi se u priopćenju.
Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. GB ocjenjuju da je riječ o manipulacija s optužnicama i uhićenjima, što je izravno "sračunata na stvaranje nesigurnosti i dodatni poticaj iseljavanju Hrvata iz BiH, ili slobodno možemo ukazati na etničko čišćenje obje Federalne jedinice".
Zaključuju kako to dokazuju reakcije i izjave političara iz druga dva entiteta u BiH.
"Mi 'Tigrovi' dajemo punu potporu uhićenim hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim obiteljima koje sada proživljavaju vrlo teške trenutke. U subotu, 5. studenoga, obilježavamo svoju 26. obljetnicu osnutka najslavnije postrojbe 1. Gardijske brigade „Tigrovi“ i tijekom obilježavanja svakog trenutka mislit ćemo o svim našim uhićenim suborcima, a tijekom molitve i Svete mise molit ćemo se da im dragi Bog pomogne i čuva ih", stoji u priopćenju Predsjedništva Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade 'Tigrovi'.
Kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim suborcima iz Udruge traže "žurne i efikasne mjere i protumjere državnih tijela
1484 pregleda
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Autor:
Hina
Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi u petak navečer je priopćilo da daju bezrezervnu potporu uhićenim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju i njihovim obiteljima, a optužnice protiv njih ocjenjuju manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata, što je svojevrsno "etničko čišćenje obje Federalne jedinice".
Pitaju može li se nakon uhićenja deset pripadnika HVO-a, na čelu s umirovljenim generalom Đurom Matuzovićem i Markom Dominkovićem, očekivati i druga uhićenja u drugim krajevima BiH u kojima su Hrvati uspjeli opstati i obraniti se od svih koji su ih napadali i pokušavali protjerati ili izbrisati s lica zemlje.
Kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim suborcima iz Udruge traže "žurne i efikasne mjere i protumjere državnih tijela, Republike Hrvatske, obustavu jednosmjerne 'suradnje' s BiH, žurno traženje svih mogućih mjera i aktivnosti od tijela EU, NATO i Haškog suda, a djelovanje predstavnika Republike Hrvatske u tim tijelima usmjeriti na rješavanju sadašnje situacije i pomoći uhićenima, kao i predlaganje Rezolucije o stanju ljudskih i nacionalnih prava Hrvata u BiH".
Također traže "punu institucionalnu zaštitu svih branitelja HVO-a i HV-a, i na prostoru Republike Hrvatske i izvan granica Hrvatske", kao i "objavu imena svih odgovornih u državnim tijelima koji su", kako procjenjuju, "svojim neradom ili izdajom omogućili jednostranu 'suradnju' s pravosuđem BiH, i njihovu odgovornost".
Iz Udruge smatraju da sva dosadašnja događanja u BiH, pokazuju jasne i neskrivene iskazani interese Sarajeva i Banja Luke.
"Ti interesi sada su potpuno razotkriveni i jasno artikulirani. To je posebno vidljivo što se optužnice zajednički fabriciraju u tim sredinama, koordinirano uhićuju samo pripadnici hrvatskog naroda, posebno u krajevima BiH koje su Hrvati uspješno obranili od svih koji su posezali za njima. Sada u Orašju, a već sutra u Mostaru, Busovači, Žepču i drugdje, ali i u Republici Srpskoj", navodi se u priopćenju.
Predsjedništvo Udruge ratnih veterana 1. GB ocjenjuju da je riječ o manipulacija s optužnicama i uhićenjima, što je izravno "sračunata na stvaranje nesigurnosti i dodatni poticaj iseljavanju Hrvata iz BiH, ili slobodno možemo ukazati na etničko čišćenje obje Federalne jedinice".
Zaključuju kako to dokazuju reakcije i izjave političara iz druga dva entiteta u BiH.
"Mi 'Tigrovi' dajemo punu potporu uhićenim hrvatskim braniteljima HVO-a i njihovim obiteljima koje sada proživljavaju vrlo teške trenutke. U subotu, 5. studenoga, obilježavamo svoju 26. obljetnicu osnutka najslavnije postrojbe 1. Gardijske brigade „Tigrovi“ i tijekom obilježavanja svakog trenutka mislit ćemo o svim našim uhićenim suborcima, a tijekom molitve i Svete mise molit ćemo se da im dragi Bog pomogne i čuva ih", stoji u priopćenju Predsjedništva Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade 'Tigrovi'.
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Re: Tigrovi: Uhićenja u Orašju svojevrsno etničko čišćenje Hrvata iz BiH
Stolac, za vrijeme zadnjih lokalnih izbora.
Bakir Izetbegović javno: Kaže da ne vidi problema u Kaplanovom (kandidatu za načelnika) cipelarenju invalida - predsjednika izborne komisije u Stolcu. Nisam zaslijedio je li još izašao iz bolnice. Problem u ovom razbojništvu ne vidi ni policija, ni tužilaštvo, ni sud, a ni vodeći mediji u Sarajevu.Kopilad ovo razbojništvo proglašavaju "sukobom između...".
I još nešto: Bakir Izetbegović ne vidi razloga da Kaplan i dalje bude kandidat za načelnika općine Stolac, di su Bošnjaci manjina.
Bakir Izetbegović javno: Kaže da ne vidi problema u Kaplanovom (kandidatu za načelnika) cipelarenju invalida - predsjednika izborne komisije u Stolcu. Nisam zaslijedio je li još izašao iz bolnice. Problem u ovom razbojništvu ne vidi ni policija, ni tužilaštvo, ni sud, a ni vodeći mediji u Sarajevu.Kopilad ovo razbojništvo proglašavaju "sukobom između...".
I još nešto: Bakir Izetbegović ne vidi razloga da Kaplan i dalje bude kandidat za načelnika općine Stolac, di su Bošnjaci manjina.
2016-07-22
"... a optužnice protiv njih ocjenjuju manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata, što je svojevrsno "etničko čišćenje obje Federalne jedinice". "
naravno da je to bit svega i ne razumijem kolko tu treba mudrovanja da se dođe do tog zaključka
naravno da je to bit svega i ne razumijem kolko tu treba mudrovanja da se dođe do tog zaključka
vili40-
2015-08-02
To je sistem koji djeluje već od 1995. do danas.vili40 wrote:"... a optužnice protiv njih ocjenjuju manipulacijom i stvaranjem nesigurnosti među Hrvatima u BiH te poticanjem iseljavanja Hrvata, što je svojevrsno "etničko čišćenje obje Federalne jedinice". "
To se ne smije više tolerirati ni po koju cijenu.
2016-07-22
Matuzović će se braniti istinom
Na vrhu hijerarhije bio je časnik HV-a koji je zapovijedao Operativnom grupom Istočna Posavina, čije je sjedište bilo u Slavonskom Brodu. On je osnovao istureno zapovjedno mjesto udaljeno 65 kilometara od Slavonskog Broda, kod Orašja, i bio je nadređen svim postrojbama koje su djelovale na tom području. Dakle, postrojbama HV-a, HVO-a, te pripadnicima vojne i civilne policije - kaže Matuzovićev branitelj ne želeći imenovati časnika HV-a koji bi po njegovu mišljenju trebao umjesto Matuzovića sjediti na optuženičkoj klupi.
tko je to bio djeco ?
Na vrhu hijerarhije bio je časnik HV-a koji je zapovijedao Operativnom grupom Istočna Posavina, čije je sjedište bilo u Slavonskom Brodu. On je osnovao istureno zapovjedno mjesto udaljeno 65 kilometara od Slavonskog Broda, kod Orašja, i bio je nadređen svim postrojbama koje su djelovale na tom području. Dakle, postrojbama HV-a, HVO-a, te pripadnicima vojne i civilne policije - kaže Matuzovićev branitelj ne želeći imenovati časnika HV-a koji bi po njegovu mišljenju trebao umjesto Matuzovića sjediti na optuženičkoj klupi.
tko je to bio djeco ?
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
tko god bio nije zasluzio jer je bio jedan od organizatora obrane orasja od srpske agresije...a i da se radi o mucenju srba zasluzili su...jer su bili napadaci i agresori na orasje..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
sve 5 , zakon misli drugacije i 25g. nakon dogadjaja...
nije to moje pitanje nego tko bi trebao biti odgovoran s HR strane , jel bila mogaca zapovjedna kontrola tih podrucja i hoce li taj HR odgovorni isto 1 dan izdati nekoga iz ZG , recimo franju ?
2014-04-12
Zašto se onda zgražaš na slike gdje partizani strijeljaju Nijemce u Rijeci?vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mučiti ih svakako nisu trebali . Ali kada je vec tako zašto ne uhapse 100 muslimana u Zagrebu ? To bi recimo Tito napravio .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
U Hrvatskoj ima muslimana koji su 1992. pobjegli u Hrvatsku i koji zbog ratnih zločina nad Srbima ne smiju nikud iz Hrvatske. Imaju međnarodne tjeralice. Ne znam što se čeka?kaja wrote:Mučiti ih svakako nisu trebali . Ali kada je vec tako zašto ne uhapse 100 muslimana u Zagrebu ? To bi recimo Tito napravio .
2014-04-22
Pa to ti kažem. Našli bi ih 100 za dva sata. Opet jedu govna i ne rade ništa i smišljaju kako si povećati placu.jastreb wrote:U Hrvatskoj ima muslimana koji su 1992. pobjegli u Hrvatsku i koji zbog ratnih zločina nad Srbima ne smiju nikud iz Hrvatske. Imaju međnarodne tjeralice. Ne znam što se čeka?kaja wrote:Mučiti ih svakako nisu trebali . Ali kada je vec tako zašto ne uhapse 100 muslimana u Zagrebu ? To bi recimo Tito napravio .
2015-08-15
A tko je to iz hrvatske bio za to područje , koga štite naši gmazovi i prodaju sitnu boraniju za uslugu , zna li netko to?
2015-08-15
To Miha zna ili tre sigurno.
2015-08-15
debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
nije to moje pitanje nego tko bi trebao biti odgovoran s HR strane
Svi oni koji su javno objavili registar branitelja, skupa s onima koji su to osmislili i podržavali.
Jedan od njih si i ti. Našao bih ja mjesta za vas u hr zatvorima...
2016-07-22
ne zele se zamjeriti..Bog s tobom Kayo...kaja wrote:Pa to ti kažem. Našli bi ih 100 za dva sata. Opet jedu govna i ne rade ništa i smišljaju kako si povećati placu.jastreb wrote:U Hrvatskoj ima muslimana koji su 1992. pobjegli u Hrvatsku i koji zbog ratnih zločina nad Srbima ne smiju nikud iz Hrvatske. Imaju međnarodne tjeralice. Ne znam što se čeka?kaja wrote:Mučiti ih svakako nisu trebali . Ali kada je vec tako zašto ne uhapse 100 muslimana u Zagrebu ? To bi recimo Tito napravio .
Guest- Guest
Dali su tužiteljstvu bih da kopa po arhivu u Zagrebu danima. Sanader i DuBajic. Sad se rade grbavi.Eroo wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
Svi oni koji su javno objavili registar branitelja, skupa s onima koji su to osmislili i podržavali.
2015-08-15
Registar branitelja nema veze sa uhićenjima. Optužnice koje su tek sada aktivirane,a koje su godinama ležale u ladicama i skupljale prašinu starije su od objave registra.Eroo wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
Nameće se pitanje zašto su optužnice aktivirane prije par dana,a ne prije,ili zašto i dalje nisu ležale.
Moje ime je u registru,ali nikad zbog toga na granici nisam imao problema.
2014-04-22
Mozda smetlari iz EU i SAD zele tako smanjiti napetosti između Srba i muslimana u bih.jastreb wrote:Registar branitelja nema veze sa uhićenjima. Optužnice koje su tek sada aktivirane,a koje su godinama ležale u ladicama i skupljale prašinu starije su od objave registra.Eroo wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
Nameće se pitanje zašto su optužnice aktivirane prije par dana,a ne prije,ili zašto i dalje nisu ležale.
Moje ime je u registru,ali nikad zbog toga na granici nisam imao problema.
2015-08-15
Eroo wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:meni da su dopali zarobljenici sto puta bi gori bio...boga svog ne bi vidjeli jer su dosli ubiti me i unistiti moje...dakle legitiman cilj takve se ne postedjuje
nemoj zatvor ubij odma , tko ce to sve hranit
zatim mozes na misno slavlje
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Počelo je sistematično etničko čišćenje u Alepu
» Srbija optužena za rat i etničko čišćenje na području Hrvatske i BiH
» jedini narod koji slavi etnicko ciscenje, genocid
» HADŽIDEDIĆ: Kome treba disfunkcionalnost ili novo etničko čišćenje na Balkanu?
» Mostov Bulj sasuo 'drvlje i kamenje' na vladajuće zbog uhićenja u Orašju
» Srbija optužena za rat i etničko čišćenje na području Hrvatske i BiH
» jedini narod koji slavi etnicko ciscenje, genocid
» HADŽIDEDIĆ: Kome treba disfunkcionalnost ili novo etničko čišćenje na Balkanu?
» Mostov Bulj sasuo 'drvlje i kamenje' na vladajuće zbog uhićenja u Orašju
Page 1 of 2