Uhićen general Đuro Matuzović i još devet pripadnika HVO-a: U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima!!!
Page 1 of 1
Uhićen general Đuro Matuzović i još devet pripadnika HVO-a: U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima!!!
Osim što su bili pripadnici HVO-a, Matuzović i Oršulić imali su i visoke činove stožernih brigadira u HV-u. General Matuzović je jedan od najzaslužnijih ratnih zapovjednika, zahvaljujući kojem Orašje nije palo u srpske ruke.
General Đuro Matuzović, brigadir Ivo Oršolić i još osmero pripadnika HVO-a, uhićeni su jutros u Orašju, temeljem zahtijeva vlasti tzv. Republike Srpske i odvedeni u pritvor, u Sarajevo, javlja republika.info. U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima, u 6 sati ujutro i navukli im lisice. Uhitili su ih s dugim cijevima, pred djecom i cijelim obiteljima.
Osim što su bili pripadnici HVO-a, Matuzović i Oršulić imali su i visoke činove stožernih brigadira u HV-u. General Matuzović je jedan od najzaslužnijih ratnih zapovjednika, zahvaljujući kojem Orašje nije palo u srpske ruke, a sada ga zbog toga sude, navodno, po “zapovjednoj odgovornosti”.
Navedeni osumnjičeni terete se da su kao pripadnici struktura HVO u Orašju, Vojne policije HVO i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti sa područja Orašja i okolnih mjesta od mjeseca travnja 1992. pa do mjeseca srpnja 1993. godine, priopćilo je državno Tužiteljstvo.
Osumnjičeni se terete za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti, naveli su iz Tužiteljstva.
Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljem postupanju u skladu sa zakonom, zaključili su.
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/uhiceno-deset-pripadnika-hvo-a-orasje-u-kuce-su-im-upali-kao-zadnjim-kriminalcima-968396#axzz4Ogrbw5hu
---------------------
Tko koga?
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Uhićen general Đuro Matuzović i još devet pripadnika HVO-a: U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima!!!
Matić i Milanović branitelje popisom...
Guest- Guest
Re: Uhićen general Đuro Matuzović i još devet pripadnika HVO-a: U kuće su im upali kao zadnjim kriminalcima!!!
bogimmaterjebo,da je imalo pravde, 90% muske srpcadi republike smrtske,starije od 40 godina, bi tribali biti il streljani il barem dozivotno u zatvoru...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
Guest- Guest
neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
2014-04-12
Mislim,u stvari znam,da registar s ovime nema veze.maggie13 wrote:neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Mislim,u stvari znam,da registar s ovime nema veze.maggie13 wrote:neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
moguće...a što je onda?
Guest- Guest
Pa tema već postoji. Danas ju je otvorio Vuk sa Dinare. I ja sam napisao da mora biti zbog nekog logora u kojem su držali Srbe,a danas je na dnevniku baš to i rečeno. Terete ih za nečovječno postupanje prema Srbima u logoru.Noor wrote:jastreb wrote:Mislim,u stvari znam,da registar s ovime nema veze.maggie13 wrote:neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
moguće...a što je onda?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ni meni ništa nije jasno.
Ali, to je kod mene uvijek ...
Ali, to je kod mene uvijek ...
crvenkasti-
2014-04-17
jastreb wrote:Pa tema već postoji. Danas ju je otvorio Vuk sa Dinare. I ja sam napisao da mora biti zbog nekog logora u kojem su držali Srbe,a danas je na dnevniku baš to i rečeno. Terete ih za nečovječno postupanje prema Srbima u logoru.Noor wrote:jastreb wrote:Mislim,u stvari znam,da registar s ovime nema veze.maggie13 wrote:neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
moguće...a što je onda?
to oni koji su hrvate i hrvatice držali u divnim humanim uvjetima. sheraton je ništa.
Guest- Guest
to nema veze sa registrom nego bolje apsiti ionako zrtvovane posavljake pa jos jedno zrtvovanje manje vise nego apsiti one iz sirokoga...dodo-covic press...plus bakir press....=najebase ovi iz orasjaNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
cak i nebitno, ovo i dalje stoji.jastreb wrote:Mislim,u stvari znam,da registar s ovime nema veze.maggie13 wrote:neki namjerno, vecina ovce...zagovornika objave..:-SNoor wrote:eto vam sad branitelji koji ste se zalagali za registar...pičke, kojima je bilo važno da ostali vide njihova 3 mjeseca rata
2014-04-12
......posavljaci pamet u glavu i ne vjerujte covicu ni bakiru...a jos manje dodiku
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Uhićeni general Matuzović: Zapovijedi su dolazile iz Hrvatske!
» ZBOG ZLOČINA MUDŽAHEDINA U Sarajevu uhićen bivši general Armije RBiH Sakib Mahmuljin
» Povlastene mirovine u RH-a dobija 7200 bivsih pripadnika JNA i 16000 clanova obitelji pripadnika NOB-a
» Domagoj Tolić: general Dudaković je zapovjedio ‘Odvedite generala HVO-a na spavanje!’; Nakon toga general Vlado Šantić zvjerski je mučen i ubijen
» Karamarko zadnjim snagama uvodi digitalizaciju
» ZBOG ZLOČINA MUDŽAHEDINA U Sarajevu uhićen bivši general Armije RBiH Sakib Mahmuljin
» Povlastene mirovine u RH-a dobija 7200 bivsih pripadnika JNA i 16000 clanova obitelji pripadnika NOB-a
» Domagoj Tolić: general Dudaković je zapovjedio ‘Odvedite generala HVO-a na spavanje!’; Nakon toga general Vlado Šantić zvjerski je mučen i ubijen
» Karamarko zadnjim snagama uvodi digitalizaciju
Page 1 of 1