500 godina reformacije
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: 500 godina reformacije
A jesi ti sigurna da mu neka od ove druge dvije nije dala?Eva wrote:A eto ti si imal sreće. Mada ni on ni bil nekaj nesretan. Užival je u našem društvu. Nas tri i on nas vozi iz Červara a muški ga gledaju sa zavišću.jastreb wrote:Hehe,a meni je luteranka dala.Eva wrote:Ma kakvi, nije mi se dopadal, a i bil je stariji od mene 13 godina. No, koristile smo se njegovim čamcem i auto. Vozikal nas je nadajući se pozitivinom razvoju situacije.jastreb wrote:I jesi mu dala?Eva wrote:Imala sam i ja prije 21 godinu upronog udvarača katoličkog svećenika iz Podravine na službi u Poreču.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne razumijem kako možeš nazvati nastranim to što se netko zagledao u tebe ili tvoje drugarice?Eva wrote:Pa i nisam, ali na mene se palio. Viš ima raznih nastranosti.
2014-04-22
Takvi su uglavnom naši mediteranski popi. Uglavnom ganjaju ženske,a neki vole i dobru kapljicu. Koliko ja poimam pojava homoseksualizma među njima nije bilo.Eva wrote:Pa njemu je to bilo verboten. Celibat.
2014-04-22
Konzervativni, tradicionalni, narodski duh.jastreb wrote:Takvi su uglavnom naši mediteranski popi. Uglavnom ganjaju ženske,a neki vole i dobru kapljicu. Koliko ja poimam pojava homoseksualizma među njima nije bilo.Eva wrote:Pa njemu je to bilo verboten. Celibat.
Možda ni bilo tada, prije 20 let. ALi, danas su moderni trendovi stigli i do njih.jastreb wrote:Takvi su uglavnom naši mediteranski popi. Uglavnom ganjaju ženske,a neki vole i dobru kapljicu. Koliko ja poimam pojava homoseksualizma među njima nije bilo.Eva wrote:Pa njemu je to bilo verboten. Celibat.
Guest- Guest
Ekumena: Ususret petstotoj obljetnici Reformacije
Vaša ocjena1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (0.0/10)
Sadržaj
Kršćanski protestantski svijet krajem listopada započet će pripreme za obilježavanje 500. obljetnice Reformacije - duhovnog pokreta koji je oblikovao, obogatio i utjecao na modernu europsku misao. Doprinijela je razvoju europskih demokratskih društava, duha slobode, filozofske misli, slobode i etičnosti u poslovanju, kao i jačanju individualne vjere. Najutjecajniji reformator bio je Martin Luther koji je obznanio svojih 95 teza protiv tzv. indulgencija (podjela oprosta za novac), a objavio ih je 30. na 31. listopada 1517. godine.
O temi "Ususret 500. obljetnici reformacije" raspravljat će protestantski teolog, pastor u Rijeci, Giorgio Grlj i sociolog religije, profesor na Teološkom fakultetu "Matija Vlačić Ilirik", Siniša Zrinščak.
Uključit će se u raspravu kršćanski ekumenski teolog dr. Peter Kuzmič, a donosimo izjave katoličkog teologa Jurja Kolarića i filozofa dr. Jure Zovka.
Suradnica: Zrinka Krešo
Vaša ocjena1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (0.0/10)
Sadržaj
Kršćanski protestantski svijet krajem listopada započet će pripreme za obilježavanje 500. obljetnice Reformacije - duhovnog pokreta koji je oblikovao, obogatio i utjecao na modernu europsku misao. Doprinijela je razvoju europskih demokratskih društava, duha slobode, filozofske misli, slobode i etičnosti u poslovanju, kao i jačanju individualne vjere. Najutjecajniji reformator bio je Martin Luther koji je obznanio svojih 95 teza protiv tzv. indulgencija (podjela oprosta za novac), a objavio ih je 30. na 31. listopada 1517. godine.
O temi "Ususret 500. obljetnici reformacije" raspravljat će protestantski teolog, pastor u Rijeci, Giorgio Grlj i sociolog religije, profesor na Teološkom fakultetu "Matija Vlačić Ilirik", Siniša Zrinščak.
Uključit će se u raspravu kršćanski ekumenski teolog dr. Peter Kuzmič, a donosimo izjave katoličkog teologa Jurja Kolarića i filozofa dr. Jure Zovka.
Suradnica: Zrinka Krešo
2014-04-22
Ti Eva vodis stvarno interesantan zivot. Sve sto je iole dubiozno i svojevrsni tabu na planeti se tebi dogodilo. Ja u usporedbi s time vodim dosadan zivot.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» 10 godina zatvora za posjedovanje videa, 14 godina zatvora za dijeljenje
» Papa Franjo na obilježavanju Reformacije
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Papa Franjo na obilježavanju Reformacije
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
Page 2 of 2