Ne gledajte u tuđe selfije, to vas može baciti u depresiju
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Ljudi uglavnom objavljuju selfije na kojima su veseli ili se zabavljaju, zbog čega se netko može pitati zašto njemu nije tako, a to može dovesti do pada samopoštovanja i zadovoljstva životom
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/ne-gledajte-u-tu-e-selfije-to-vas-moze-baciti-u-depresiju-496414 - 24sata.hr
Osjećate li se nezadovoljno i potišteno, znanstvenici su sada našli još jednog krivca na kojeg možete svaliti odgovornost - selfije.
Studija na Sveučilištu Penn State pokazala je da često gledanje tuđih autoportreta snimljenih mobitelom ili fotoaparatima mogu dovesti u vezu sa smanjenim samopoštovanjem i zadovoljstvom životom.
Ljudi uglavnom objavljuju selfije na kojima su veseli ili se zabavljaju, a netko tko često gleda fotografije onih koji su vedri i nasmiješeni mogao bi se pitati zašto njemu/njoj nije tako dobro kao tim ljudima. To može dovesti do tog pada samopoštovanja i zadovoljstva životom, kaže autorica studije Ruoxu Wang.
U istraživanju koje su obavili na 275 ljudi u SAD-u, navode da je to možda i zbog toga što imaju osjećaj zajedništva kad gledaju grupne fotografije jer bi i oni mogli biti na njima. Autori studije kažu i da su očekivali kako će samo objavljivanje selfija imati utjecaj na samopoštovanje, ali otkrili su da je pravi učinak kod gledanja fotografija, a ne objavljivanja.
- Ono što smo otkrili je da bi kod objave na društvenim mrežama trebali biti svjesni da naše ponašanje ima psihološki utjecaj na druge - kaže Wang, prenosi Miami Herald.
Ljudi uglavnom objavljuju selfije na kojima su veseli ili se zabavljaju, zbog čega se netko može pitati zašto njemu nije tako, a to može dovesti do pada samopoštovanja i zadovoljstva životom
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/ne-gledajte-u-tu-e-selfije-to-vas-moze-baciti-u-depresiju-496414 - 24sata.hr
Osjećate li se nezadovoljno i potišteno, znanstvenici su sada našli još jednog krivca na kojeg možete svaliti odgovornost - selfije.
Studija na Sveučilištu Penn State pokazala je da često gledanje tuđih autoportreta snimljenih mobitelom ili fotoaparatima mogu dovesti u vezu sa smanjenim samopoštovanjem i zadovoljstvom životom.
Ljudi uglavnom objavljuju selfije na kojima su veseli ili se zabavljaju, a netko tko često gleda fotografije onih koji su vedri i nasmiješeni mogao bi se pitati zašto njemu/njoj nije tako dobro kao tim ljudima. To može dovesti do tog pada samopoštovanja i zadovoljstva životom, kaže autorica studije Ruoxu Wang.
U istraživanju koje su obavili na 275 ljudi u SAD-u, navode da je to možda i zbog toga što imaju osjećaj zajedništva kad gledaju grupne fotografije jer bi i oni mogli biti na njima. Autori studije kažu i da su očekivali kako će samo objavljivanje selfija imati utjecaj na samopoštovanje, ali otkrili su da je pravi učinak kod gledanja fotografija, a ne objavljivanja.
- Ono što smo otkrili je da bi kod objave na društvenim mrežama trebali biti svjesni da naše ponašanje ima psihološki utjecaj na druge - kaže Wang, prenosi Miami Herald.
Guest- Guest
Re: Ne gledajte u tuđe selfije, to vas može baciti u depresiju
ja volim gledati u tuđe selfije od dobrih pičaka i ne baca me u depresiju nisam primjetio
Guest- Guest
Uvijek se mogu ubiti zbog tuđih selfija...neki most, pruga, konop...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
deda sindikalac wrote:Autori studije kažu i da su očekivali kako će samo objavljivanje selfija imati utjecaj na samopoštovanje, ali otkrili su da je pravi učinak kod gledanja fotografija, a ne objavljivanja.
To je teorija EMOdinamike, oni koji objavljuju selfije krše 1. zakon emodinamike, i imaju negativan utjecaj na okolinu, uzrokuju depresiju, smrt, manjak sreće...
Guest- Guest
nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
Guest- Guest
dva brata wrote:nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
Pločice joj baš i ne trebaju al aj
2015-08-06
deda sindikalac wrote:izgleda ko muško :)
Slatka je mala ali ne volim da žene imaju pločice i te bilderske crte...
2015-08-06
epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:izgleda ko muško :)
vidio si samo jedan njen selfie, i već padaš u depresiju, kraj takve nabildane teško je izgledati ko muško ako nemaš veće mišiće
Guest- Guest
deda sindikalac wrote:epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:izgleda ko muško :)
vidio si samo jedan njen selfie, i već padaš u depresiju, kraj takve nabildane teško je izgledati ko muško ako nemaš veće mišiće
muislim da ovi kojima se sviđaju nabildane žene su u stavri da, latentni pederi :)
Last edited by epikur37 on 24/10/2016, 14:51; edited 1 time in total
2015-08-06
Ja sam ljepša, ali si me stavil na ignore.dva brata wrote:nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
Guest- Guest
On voli samo da gleda.Eva wrote:Ja sam ljepša, ali si me stavil na ignore.dva brata wrote:nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:izgleda ko muško :)
muislim da ovi kojima se sviđaju nabildane žene su u stavri da, latentni pederi :)
za takvu ljepoticu bih pristao na sve, ako će biti moja
to je ljubav na prvi pogled, čim je vidim znam da je ona prava, jedina, vječna...
Guest- Guest
crvenkasti-
2014-04-17
deda sindikalac wrote:epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:epikur37 wrote:deda sindikalac wrote:izgleda ko muško :)
za takvu ljepoticu bih pristao na sve, ako će biti moja
to je ljubav na prvi pogled, čim je vidim znam da je ona prava, jedina, vječna...
Nađi neku koja će ti oboriti ruku i klekni pred nju :)
2015-08-06
dva brata wrote:nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
meni je super takav trbuh postao
Meni to nije lijepo.
Ovo je ženski trbuh.
Ovo je ženski trbuh.
Guest- Guest
Ko frajer izgleda...dva brata wrote:nemojte se ubit.. radi gledanja ovog selfija
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Meni su bolje sise.Eva wrote:Meni to nije lijepo.
Ovo je ženski trbuh.
opcenito su mu trbusi in!Eva wrote:Meni to nije lijepo.
Ovo je ženski trbuh.
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Dok država ide u bankrot debela kokoš Kolinda kljuca selfije
» Dva beskućnika u Rijeci prijete da će se baciti sa dimnjaka
» Gledajte,Hasanbegoviću...
» U Srbiji placu zbog kosarice Sulji:Koli moze 'uvazeni' Suljo ne moze
» Dok država ide u bankrot debela kokoš Kolinda kljuca selfije
» Dva beskućnika u Rijeci prijete da će se baciti sa dimnjaka
» Gledajte,Hasanbegoviću...
» U Srbiji placu zbog kosarice Sulji:Koli moze 'uvazeni' Suljo ne moze
Page 1 of 3