NA DANAŠNJI DAN UBIJEN BRUNO BUŠIĆ
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Nakon sloma Jugoslavije pojavile su se informacije da je ubojstvo odobrio sam Tito, a izvršio ga Vinko Sindičić.
Autor: Dražen Krajcar Nedjelja, 16. Listopad 2016. u 10:00
Bruno Bušić rođen je 6. listopada 1939. godine kraj Imotskoga u selu Vinjanima Donjim.
Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sloma-jugoslavije-pojavile-su-se-informacije-da-je-ubojstvo-odobrio-sam-tito-a-izvrsio-ga-vinko-sindicic-963708#ixzz4NFqMXub4
Nakon sloma Jugoslavije pojavile su se informacije da je ubojstvo odobrio sam Tito, a izvršio ga Vinko Sindičić.
Autor: Dražen Krajcar Nedjelja, 16. Listopad 2016. u 10:00
Bruno Bušić rođen je 6. listopada 1939. godine kraj Imotskoga u selu Vinjanima Donjim.
Hrvatski publicist i ekonomist Bruno Bušić, koji je svojom aktivnošću pokušavao okupiti hrvatske emigrantske skupine, ubijen je 16. listopada 1978. u Parizu. Likvidirao ga je agent zloglasne jugoslavenske tajne policije UDBA (Služba državne sigurnosti) između 23 i 23.15 sati dok je ulazio u dvorište zgrade u Parizu, gdje je stanovao. Prema policijskoj rekonstrukciji ubojica ga je čekao u zasjedi, a kada je Bušić ušao u dvorište potrčao je za njim te pucao na njega. Ubojica je ispalio pet metaka iz pištolja Astra, kalibra 7,65 mm., od kojih su dva pogodila žrtvu. Atentator je pobjegao i do danas nije uhvaćen.
Nakon sloma Jugoslavije pojavile su se informacije da je ubojstvo odobrio sam Josip Broz Tito, a izvršio ga Vinko Sindičić. Godine 1992. protiv Sindičića je podnijeta prijava za ubojstvo Brune Bušića od strane hrvatske državne Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava. Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu oslobodilo je Sindičića svake odgovornosti.
Bruno Bušić rođen je 6. listopada 1939. godine kraj Imotskoga u selu Vinjanima Donjim. Još kao gimnazijalac dolazi pod nadzor UDBE zbog kritike komunističkog režima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlio se na Institutu za historiju radničkog pokreta Hrvatske koji je osnovao i vodio dr. Franjo Tuđman. Rješenje o tom njegovu zaposlenju 23. lipnja 1965. potpisao je direktor tog instituta – Franjo Tuđman. Godine 1968. postaje urednikom u Hrvatskome književnom listu, gdje objavljuje članak Žrtve rata, u kojem na temelju službenih podataka osporava preuveličavanja i manipulacije podatcima o žrtvama II. svjetskog rata na području Hrvatske.
Nakon sloma Hrvatskog proljeća bio je među prvim uhićenicima, a osuđen je na dvije godine zatvora u u Staroj Gradiški. U rujnu 1975. otišao je u emigraciju. Surađivao je u londonskoj Novoj Hrvatskoj, zatim u Hrvatskome narodnom vijeću (HNV), a 1977. godine izabran je u Sabor HNV-a i postavljen za pročelnika Ureda za tisak i promidžbu. Nakon što je 1978. godine objavio studiju Hrvatske ustaše i partizani dolazi pod specijalni nadzor jugoslavenskih tajnih službi koje se na kraju odlučuju za njegovu eliminaciju.
Bruno Bušić bio je isprva pokopan na pariškom groblju Père-Lachaise. Na isti dan kada je ubijen 1999. godine posmrtni ostaci preneseni su mu na zagrebački Mirogoj.
Autor: Dražen Krajcar Nedjelja, 16. Listopad 2016. u 10:00Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sloma-jugoslavije-pojavile-su-se-informacije-da-je-ubojstvo-odobrio-sam-tito-a-izvrsio-ga-vinko-sindicic-963708#ixzz4NFqMXub4
Eroo- Posts : 78950
2016-07-22
2016-07-22
Re: NA DANAŠNJI DAN UBIJEN BRUNO BUŠIĆ
Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
crvenkasti-
2014-04-17
Kojo? Gavrila Principa?crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
2016-07-22
bosanac, na današnji dan je poginuo blago zadro.
jebeš bušića
jebeš bušića
2014-12-30
Eroo wrote:Kojo? Gavrila Principa?crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
Mnoge zrtve politickih atentata
GHANDI
KENNEDY
KENNEDY
OLOF PALME
KRALJ ALEKSANDAR
ITD ITD
Brojne su zrtve i to nije nikakva posebnost tito e drzave
Zasto ti nisi nesreco ercegovsnska napisao nista o BUSICEVOJ OPORUCI HRVATIMA . . ?
Sve će to Njemci pozlatiti...Jednog po jednog.Sora wrote:Eroo wrote:Kojo? Gavrila Principa?crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
2016-07-22
DA S O SLOZNI I CESTITI ODAVNO BI IMALI SVOJU DRZAVU
A KAD SE OSLBODIMO L VIDJET CETE TKO CE NAS NAJVISE POKRASTI nasi hrvati
Eroo wrote:Sve će to Njemci pozlatiti...Jednog po jednog.Sora wrote:Eroo wrote:Kojo? Gavrila Principa?crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
Sumnjam
I,ali su u durekovicu interes jer je njihov spijun
No to bi bilo to
Pa nisu oni budake da trose pare za prwvosudne cirkuse
Pa dobro sad, nešto ćemo lifrat i u Francusku...jednog po jednog.Sora wrote:Eroo wrote:Sve će to Njemci pozlatiti...Jednog po jednog.Sora wrote:Eroo wrote:Kojo? Gavrila Principa?crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
Sumnjam
I,ali su u durekovicu interes jer je njihov spijun
No to bi bilo to
Pa nisu oni budake da trose pare za prwvosudne cirkuse
2016-07-22
Koliko je nevinih Hrvata i hrvatske nejaci stradalo, a sve to zbog ovog krvnika. Strasno...
Guest- Guest
Sora wrote:DA S O SLOZNI I CESTITI ODAVNO BI IMALI SVOJU DRZAVU
Dakle : NAJTEZE I NAJGORE CE BITI KAD NAS NASI BUDU KRALI I PRODAVALI SVJETSKIM JRBIVJTRIMA
Bome dobro predvidio
To su hrvatske svetinje, kush to zaboravit.crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
Guest- Guest
dudette wrote:Koliko je nevinih Hrvata i hrvatske nejaci stradalo, a sve to zbog ovog krvnika. Strasno...
Dudet
Cuvsj tu fotku za novog ministra kulture u RH
DIGURNO CE BITI VRLO TRAZENA
E
Dobra je , nekak mi popravi ugodaj ..i unese romsntiku ..
dudette wrote:To su hrvatske svetinje, kush to zaboravit.crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
ja se radije sjetim Vasilja Gaćeše... i Petra Krnjajića.. ko i moja drugarica dudaljka....
2015-08-08
kako se srblje uzjebe oko hrvatskih pitanja, nemreš bilivit.
2014-12-30
Vis ti kako mi cetnikujemo na hrvatskom forumu, jesenti patka.Sora wrote:dudette wrote:To su hrvatske svetinje, kush to zaboravit.crvenkasti wrote:Ja sam to skoro zaboravio, a treba na to nonstop misliti da se ne bi zaboravilo.
Guest- Guest
jesi se okupo u bazenu?veber wrote:kako se srblje uzjebe oko hrvatskih pitanja, nemreš bilivit.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Cijela snimka "zabranjenog predavanja" Julienne Bušić
» Na današnji dan 10.8.1991 ubijen legendarni ratni snimatelj Gordan Lederer
» Na danasnji dan prije 30 godina ubijen Mevludin Kulic u Osijeku koji nije htio pucati na Hrvate
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Umro Bruno Ganz
» Na današnji dan 10.8.1991 ubijen legendarni ratni snimatelj Gordan Lederer
» Na danasnji dan prije 30 godina ubijen Mevludin Kulic u Osijeku koji nije htio pucati na Hrvate
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Umro Bruno Ganz
Page 1 of 3